#1 2009-07-02 16:31:43

Infern
Użytkownik

RapidShare

Posiadam konto na RS ale obecnie używam go o wiele rzadziej niż kiedyś, co skutkuje małym wykorzystaniem transferu. Dlatego szukam kogoś kto zechciałby się 'dorzucić' do konta.
Konto i tak zawsze przedłużam niezależnie czy z niego korzystam czy nie XD, to po co ma się transfer marnować? A tak przynajmniej koszta się rozłoży smile_big
Konto wykupuje co 3 miesiące - czyli jest to kwota ok. 76 pln w zależności od kursu, dlatego jeżeli ktoś chciałby mieć konto na RS za połowę ceny niech napisze ^^
Jeżeli się rozmyśli - ok, poszukam kogoś innego.
Na konto codziennie dochodzi 5GB transferu, max można pobrać 25GB [więcej się nie 'kumuluje'].
Do tego, najlepiej jest pobierać pliki w nocy tj. od ok. 1 do ok. 9, a to dlatego, że naliczane jest wtedy tylko 10% transferu. Czyli jeżeli pobierzesz 20GB naliczone zostanie 2GB.
Obecnie nie zużywam więcej niż 5GB na 1-2 dni, czasami na tydzien [w nocy XD] - dlatego zawsze dostępne jest ponad 20-24GB transferu [jakie marnotrawstwo! :O].
Mam jedno 'wymaganie' - osoba która chce się przyłączyć musi być 'widoczna' na ANSI,
obojętne czy to aktywny użytkownik forum czy jakiś subber, jeżeli nie chciałbym tego tutaj zaproponować, napisałbym o tym na byle jakim forum.

Jeśli są jakieś pytania albo o czymś zapomniałem - pisać smile
Jeżeli to zły wątek, albo nie zgodny z regulaminem - wywalcie to jezor

Ostatnio edytowany przez Infern (2009-07-02 16:33:12)

#2 2009-07-02 16:43:24

luki349
Użytkownik

Odp: RapidShare

jak do 13-strego nikogo nie znajdziesz to pogadamy, bo 6-stego będę miał dopiero kasę, a 6-stego wieczorem wyjeżdżam i będę z powrotem jakoś 13-stego właśnie... (a na dzień dzisiejszy mam całe 1,50zł więc...)

#3 2009-07-02 16:44:41

camel
Użytkownik

są metody na darmowe konta

Pokaż spoiler
What are RapidPoints?
Each time a Free Users downloads your files, you gain points. You get a RapidPoint for each download, provided that the file is bigger than 5 megabyte and the user has not generated more than 3 RapidPoints in the last hour. Premium users can generate for you up to 255 points per day. Your files have to be stored in the Collector's Zone or the Premium Zone so that we can assign the download to your account.
RapidPoints can be exchanged for a Premium Account, or to extend your Premium membership. For this, you can go to the menu option "Redeem RapidPoints" in the Free Zone or Premium Zone.

MADLAX.jpg

#4 2009-07-02 16:51:20

Envie
Użytkownik

Jeżeli z jednego konta korzysta kilka numer ip naraz, to rapidshare blokuje takie konto.

#5 2009-07-02 17:08:27

Infern
Użytkownik

luki349 napisał:

jak do 13-strego nikogo nie znajdziesz to pogadamy, bo 6-stego będę miał dopiero kasę, a 6-stego wieczorem wyjeżdżam i będę z powrotem jakoś 13-stego właśnie... (a na dzień dzisiejszy mam całe 1,50zł więc...)

Z kasą aż tak bardzo mi się nie spieszy. Konto jest ważne do 7 października. Sam jutro rano wylatuje na miesiąc więc i tak nie będę miał pożytku z plnów ;p No chyba, że jednak chcesz poczekać do tego 13 na innych chętnych.

camel napisał:

są metody na darmowe konta

Pokaż spoiler
What are RapidPoints?
Each time a Free Users downloads your files, you gain points. You get a RapidPoint for each download, provided that the file is bigger than 5 megabyte and the user has not generated more than 3 RapidPoints in the last hour. Premium users can generate for you up to 255 points per day. Your files have to be stored in the Collector's Zone or the Premium Zone so that we can assign the download to your account.
RapidPoints can be exchanged for a Premium Account, or to extend your Premium membership. For this, you can go to the menu option "Redeem RapidPoints" in the Free Zone or Premium Zone.

Wiem o tym, ale teraz jest jedna zmiana - nie ma ograniczeń co do otrzymanych pkt od premium userów, ale 1 premium user może 'nabić' Ci 10 pkt dziennie [o ile nie tylko 10 pkt dziennie wszystkim]. Jakiś czas temu sam trzaskałem tak pkt żeby przedłużyć konto, ale to jest dla kogoś kto ma czas na uploadowanie stuffu i postowanie go. Sam mam teraz na koncie 10k pkt 'na wszelki wypadek' - czy to dodatkowy transfer czy przedlużenie konta. Teraz wole raz na 3 miechy 'wywalić' 75 pln i mieć spokój niż bawić się w uploadowanie - co czasami i tak robię.

Envie napisał:

Jeżeli z jednego konta korzysta kilka numer ip naraz, to rapidshare blokuje takie konto.

Przez blisko, ja wiem? 2-3 lata korzystałem z tego konta ze znajomym i do tej pory mam konto. Od jakichś 2-3 miesięcy korzystam z niego sam. Chyba, że przez te 2 miesiące nagle zaczęli usuwać konta - w co nie chce mi się wierzyć. Może taka sytuacja ma miejsce gdy z konta korzysta 5-10 osób? Ale 2?
Nawet jeżeli nagle wywaliliby konto - spoko, mogę oddać kasę smile

#6 2009-07-02 17:14:46

wolume
Użytkownik

Envie napisał:

Jeżeli na konto zalogują się 3 osoby na raz to rapidshare zmienia hasło i wysyła na mail właściciela.

Ostatnio edytowany przez wolume (2009-07-02 17:15:01)

#7 2009-07-02 17:18:11

Infern
Użytkownik

Na razie 'oferta' na wstrzymaniu. Nie zauważyłem PMki od mbell'a. Jeszcze tu wrócę! smile_big

//EDIT:
Ok, sorry wszystkim za kłopot ale dogadałem się już z mbell'em [szkoda, że nie forum nie ma info o nowych pmkach :O bo był pierwszy].

Proszę o zamknięcie tematu.

inf.

Ostatnio edytowany przez Infern (2009-07-02 17:48:45)

Stopka forum

© Animesub.info 2025