#21 2009-06-24 22:36:41

Roval
Użytkownik

Odp: Transformers: Zemsta Upadłych

Luk4S napisał:

Chłopaki, chyba się pisze pójdę. A nie pujde... jezor

No co ty Lukas, trza obniżyć poziom wypowiedzi żeby się lepiej z niektórymi dogadać:)

A na film pÓjdę, choćby z tego względu, że pierwsza część taka zła nie była.

Roval.png

#22 2009-06-24 22:39:47

Zarathustra
Użytkownik

A ja w kinie byłem ostatni raz właśnie podczas emisji pierwszej części i kumpla (też fana transformatorów) prawie z zachwytu udusiłem podczas scen akcji. jezor

Przez pryzmat fana to zwyczajnie można się spuścić przy tym filmie (mówię o jedynce), jeżeli dwójka jest na tym samym poziomie (a wieżę, że jest lepsza), to mam wy***ane. smile_big

Do kina wpadniemy ze znajomym pewnie za dwa trzy tygodnie, kiedy na sali zwykle bywa z piętnaście osób i defaultowo drzemy japę podczas scen akcji.

Oczywiście, kiedy wyjdzie BD rip, to ląduje zaraz na dysku i scena po scenie w zwolnionym tempie będzie dogłębna analiza giętego metalu oraz cy... gry aktorskiej Megan Fox. oczkod

Dla zwykłego widza film "taki se" raczej.

#23 2009-06-24 22:42:10

Barti
Użytkownik

A ja wam powiem tak. Oczekujesz filmu: pełnego efektów, humoru sytuacyjnego, wielkich robotów, pięknych kobiet, strzelania, latania, skakania? To film dla Ciebie. Oczekujesz filmu: mającego świetny scenariusz, odkrywania wielkich tajemnic itd.? Odradzam.

Ja nastawiłem się na pierwszą opcję i podobał mi się tak samo jak jedynka.

#24 2009-06-24 22:46:36

ODIN
Użytkownik

Nastawiłem się na pierwszą opcje ale jakoś brak zachwytu...

Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...

#25 2009-06-24 23:10:04

Czolgi
Użytkownik

Pod koniec filmu już wiadomo że będzie trzecia odsłona.
Ogólnie bardzo chciałbym motyw z Unicronem i zmienionym Megatronem :] (aka  animowane movie Transformers )
To by było coś smile_big

Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-06-24 23:10:20)

ファンのファンのために

#26 2009-06-24 23:43:18

Hero151
Użytkownik

Tak na marginesie ci powiem, że według komiksowej wersji istniał transformers, który został nazwany Upadłym. Jednak nie był on stworzeniem Unicrona a Primusa (Boga transformersów), i miał być jednym z 12 transformersów, które otrzymały cząstkę mocy Primusa do obrony go przed Unicronem.

#27 2009-06-25 00:03:59

Zio
Użytkownik

Mnie się nie podobało, choć warto było wydać te 14 złotych. No, i na pewno było to lepsze od Terminatora, na którego wydałem 19 złotych i nie mogę tego przeboleć, bo film był marny!
Wracając do Transformersów. Początku nie widziałem, wpadłem akurat jak zaczęli rozcinać to audi. Elementy humorystyczne jak najbardziej na plus. Naprawdę, uśmiałem się po pachy na początku. Później dość przyciężkawy motyw z tą babką (za to to, jak ją Bumblebee potraktował - wyśmienite!). Motyw z "szaleństwem" głównego bohatera zastanawiający, ale nie rozwinięty. Za dużo nieścisłości! Przecież oni mieli kawałek wszechkości - to dlaczego nie mogli jej użyć, by ożywić Optimusa? Ale nie - musieli jechać aż do Egiptu - zresztą - wątek "detektywistyczny" też słabo rozwinięty. Albo to - w jedynce Optimus, z tego, co pamiętam, miał wielkie problemy z pokonaniem Megatorna. A teraz? Teraz bije go po twarzy na luzie? Dostał jakiegoś powerupa?

Reasumując - wątki humorystyczne jak najbardziej ok (Bliźniaki!), efekty - również. Gorzej z fabułą, która była przewidywalna.

#28 2009-06-25 00:55:01

Luffy_19
Użytkownik

no a mnie zastanawia jedno. Jakim sposobem ten robot koparka mógł utwożyć z resztą Devastatora skoro go optimus zabił na samym początku ??

There's Thin Line Between Being a Hero and Being a Memory...
If You're Reading This... You're Already Dead

#29 2009-06-25 01:00:14

Czolgi
Użytkownik

Hero151 z czego pamiętam w Movie Optimus posiadał Matrycę (pewnie o tą moc ci chodzi) która zniszczyła Unicrona.
___
Zio żeby ożywić optimusa z tego kawałka klocka potrzebowali by spory materiał (motyw z ożywieniem megatrona)
Dodatkowo sama kość nie przywraca do życia, tylko uruchamia dany obiekt w maszynę, lub wybudza ze snu i także naprawia. Tak jak tego starego Prime.

Luffy_19 Nie pamiętam żadnej koparki na początku którą optimus zabił.
To coś było  z jednym kołem xD

Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-06-25 01:06:18)

ファンのファンのために

#30 2009-06-25 07:41:27

ODIN
Użytkownik

Żeby go ożywić ktoś musiałby mu oddać swoją iskrę...

#31 2009-06-25 11:04:57

Hero151
Użytkownik

czolgi matryca była czymś zupełnie innym, tych 13 (sorry ale nie 12) transformerów było znanych jako oryginalne transformery. Dopiero po nich powstały te transformery, które obecnie znamy. Nie jest powiedziane jak się wszystkie nazywały, ale niektórzy są znani z komiksów. Jeśli ktoś zna takiego transformera jak Vector Prime to powinien wiedzieć, że on właśnie był przywódcą tych 13 oryginalnych transformerów. Primus uczynił go strażnikiem czasu i przestrzeni. Można go spotkać zarówno w komiksach jak i ostatniej serii trylogi Unicrona: Transformers Cybertron gdzie pomagał Optimusowi Prime w uratowaniu Cybertronu przed zniszczeniem. "We are the 13, the first, the forgotten, each of us serving a function vital to the survival of the universe. Each of us designated a Prime and given a function to serve during the long march of infinity." Jesteśmy 13, pierwsi, zapomniani, każdy z nas pełni ważną funkcję w przetrwaniu wszechświata. Każdy z nas został wyznaczony przez Prime'a i dostał funkcję do wykonania podczas dalekiego marszu do nieskończoności. Tak właśnie Vector Prime opowiada o tej oryginalnej 13. Nie są znani wszyscy jej członkowie, ale pewnymi członkami są właśnie: Vector Prime, Fallen (prawdziwe imię nieznane, strażnik entropi), Prime (pierwszy posiadacz matrycy) i Nexus Maximus (strażnik podstawowej materii dla życia każdego transformera - energonu. Wiadomo o nim, że może się rozdzielić na 5 mniejszych transformerów). Oprócz nich są jeszcze domniemane transformery, które możliwe, że również zaliczają się do tej grupy, ale nie jest to potwierdzone: Liege Maximo, Last Autobot, Maccadam i Alfa Trion. Przy czym wiadomo również, że pomimo tego, że były stworzeniami Primusa nie każdy z nich był mu wierny. Właśnie Fallen był pierwszym z oryginalnej 13, który zdradził swojego stwórce i braci. Został opętany mroczną stroną chaosu i śmierci i w mrocznym miejscu odnalazł nowego boga bardziej pasującego do jego natury, Unicrona. Za swoją zdradę został uwięziony w międzywymiarowej odchłani ze swoim nowym panem. Tyle jeśli chodzi o dane z komiksów.
ODIN, żeby ożywić transformera wcale nie jest potrzebna iskra. Ta teoria powstała dopiero po emisji serii Beast Wars. W komiksowej wersji Optimus Prime został zniszczony dwa razy. Po raz pierwszy jego ciało zostało zniszczone na skutek przegranej w grze wirtualnej, gdzie on wraz z drużyną Protektobotów stawił czoło Megatronowi i jego Combaticonów. Pomimo wygranej w walce uznał, że w niej nie zwyciężył ponieważ jego zwycięstwo było kosztem niewinnych stworzeń. Skutkiem czego jego ciało zostało zniszczone a jego świadomość zapisana na dyskietce. Ciała nie dało się zreperować nawet pomimo tego, że była w nim Matryca Stworzenia i zostało wysłane w kosmos, gdzie przed walką z Unicronem było poszukiwane przez cztery drużyny Autobotów. Sam optimus odrodził się później już jako Powermaster ze świadomością przeszczepionej z tej właśnie dyskietki. To było pierwsze wskrzeszenie.
Drugie nastąpiło po walce z Unicronem. Po tym jak Unicron eksplodował, ciężko ranny Optimus został odnaleziony przez towarzyszy po czym nastąpiła jego śmierć. Po opuszczeni przez armię Autobotów i Decepticonów Cybertrona, na spustoszonej planecie nie pozostał żaden transformers. Pozostali jednak ludzie, mianowicie Neo-Knights, którzy zostali sprowadzeni na Cybertron wraz ze wszystkimi transformersami do walki z Unicronem. Ponieważ ostatni Optimus Prime był Powermasterem był sprzężony zwrotnie z Nebulaninem Hi-Q, który transformował się w jego silnik. Optimus przed samym atakiem na Unicrona pozostawił go na Cybertronie. Hi-Q po śmierci Optimusa oszalał i twierdził, że sam jest Optimusem. On i Neo-Knights odnaleźli Last Autobota (Ostatniego Autobota), który miał moc wskrzeszania transformermów. Zauważył on, że Hi-Q ma w sobie duszę Optimusa Prime i połączył ich dwie dusze w nowe ciało Optimusa. Okazało się zresztą, że sam Cybertron nie rozpadał się, a jedynie się przeformatowywał po śmierci Primusa. Oprimus wyruszył z ludźmi i Ostatnim Autobotem na planetę Klo, gdzie armia Decepticonów niszczyła pozostałe siły Autobotów i tam rozpoczął walkę ze wskrzeszonymi ponownie, dzięki Ostatniemu Autobotowi wojownikami. Tak więc brak iskry wcale nie przeszkadza w odrodzeniu, trzeba ją jednak wcześniej mieć.

#32 2009-06-25 11:28:52

ODIN
Użytkownik

Ja tylko pisałem jak to w filmie było...

#33 2009-06-25 12:38:57

kalamir
Użytkownik

ODIN napisał:

Film roku w tej kategori to poki co Star trek smile

W pełni się zgadzam aczkolwiek za kilka dni do kin wejdą "Public Enemies" od którego oczekuje wiele. No ale to skrajnie rózne gatunki filmowe.

Zgrzyt napisał:

śmiech na sali xD ten film był tak nudny że

Śmiech Kalamira.

Co zaś się tyczy Transformerów....ech... już myśl o 1 części sprawia, że robi mi się nie dobrze. Jak widzę trailery 2-ki (bo tak jakoś ostatnio często w kinie jestem) to się załamuje w moim foteliku. Kocham wielkie roboty (i wielkie metalowe istoty żywe) ale jak przypomina mi się fatalny scenariusz i skretyniała fabuła 1-ynki to mnie od razu klimat na Bergmana łapie.

kupa NIE mówię Transformerom.

Stopka forum

© Animesub.info 2025