Nie jesteś zalogowany.
Wybacz, ale to jest zwykły mecz, gdzie takie coś się dzieje na porządku dziennym, i to jest praw podobnie w Chinach gdzie E-Sport, stał się najbardziej popularnym sportem ;] Więc nie wiem, co w tym dziwnego jak takich pojedynków jest masa jak w Starcrafta jak i w Warcrafta III ;] Coś takiego samego masz nawet w Polsce: www.hstv.pl
EDIT: Według mnie debilny temat, i do zamknięcia.
~DiamondBack, w 100% się zgadzam, a ~ghostpl22, pewnie chciał zrobić wielkie wiejście po długiej nieobecności, ale coś mu chyba nie wyszło
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-06-17 22:13:38)
Nie rozumiem intencji tematu - ani to zabawne ani jakoś fascynujące. Normalny meczyk strarcrafta
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Kaście się ludzie chowali przez ostatnie lata? Nawet na mojej wiosce ukrytej w lasach ludzie wiedzą, że w Korei Starcraft jest religią i takie rzeczy to tam na porządku dziennym są. Meczyk całkiem niezły, ale ja i tak czekam na Starcrafta 2. Można pospamować, bo temat i tak pewnie poleci.
nie jeden by sie zdziwił ile na takich grach można zarobić, że już nie wspomne o jednym zlocie graczy i to jakoś niedawno w polsce, gdzie nagroda główna to 500 000 zł za daną gre. Nie pamiętam dokładnie ocb ale dość głośno sie o tym gadało i jak matka potem pytała co do cholery sie robi tyle przy tym komputerze człowiek odpowiadał że "zarabia" xD
~MasterPLASTER, ja to wiem, że w Korei, nawet jeden z najlepszych graczy Wc3 zaczął grać w S, bo mu więcej kasy proponowali niż na miesiąc zarabiał grając w WC3(dla tych co myślą, że na grach się nie da zarabiać, zarabia 20k$/miech). Ale jednak takie mecze głównie się w Chinach odbywają ;]
~rezor1991, 500 000 zł z tym to jednak trochę przedobrzyłeś ;] Jak na mistrzostwach świata za CS, gra zespołowa składająca się z 5 graczy, główną nagrodą było chyba 200k$, gdzie owo wygrał polski team CS 1.6 Pentagram G-Shock ;], o ile mnie pamięć nie myli i był to rok 2007 chyba.
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-06-17 22:27:03)
A ja jako gość który odwiedził parę lanów w cs'a. I widział setki meczy w3, starcrafta, cs, css, nfsów... Uważam że autor tego tematu to... Jest idealnym przykładem zaściankowego polaka, który nie zna pojęcia e-sport. Stary Team Pentagram który grał w cs'a czyli Neo, LUq, Kuben, Lord, Taz zarobili około 500 tyś zł... Wiesz? E-sport dla mnie to coś co bardziej mnie pasjonuje niż mecz piłki nożnej, czy inny. W Korei, Japonii, Chinach, Szwecji, Finlandii... A nawet w Niemczech, esport jest traktowany na równi z zwykłym sportem. W Japonii i Korei e-sportowcy noszą tytuły gwiazd. Są tak samo rozpoznawalni jak "gwiazdy" piłki nożnej w Polsce. Tam esport żyje, w polsce ledwie dyszy. Chociaż było lepiej, teraz lekko podupadł. Ogólnie esport lekko upadł przez kryzys, wiele imprez zostało odwołanych. Każdy go gra w cs'a wie kto to jest np. Neo, czy mistrz mistrzów SpawN. Cudownie się ogląda mecze cs'a z komentarzem, czy nawet CoD'a w którego nie gram. O Diablo II nie wspomnę... Gracz chyba StarCrafta wykonuje 600 niezależnych czynności na minutę. To chyba dużo nie?
W chinach była nawet e-olimpiada. Której rozmach był ogromny. Nie tak wielki jak tej która była organizowana ostatnio. Ale i tak kolosalny. Jest nawet rzecz jasna w chinach e-stadion
~MasterPLASTER, ja to wiem, że w Korei, nawet jeden z najlepszych graczy Wc3 zaczął grać w S, bo mu więcej kasy proponowali niż na miesiąc zarabiał grając w WC3(dla tych co myślą, że na grach się nie da zarabiać, zarabia 20k$/miech). Ale jednak takie mecze głównie się w Chinach odbywają ;]
~rezor1991, 500 000 zł z tym to jednak trochę przedobrzyłeś ;] Jak na mistrzostwach świata za CS, gra zespołowa składająca się z 5 graczy, główną nagrodą było chyba 200k$, gdzie owo wygrał polski team CS 1.6 Pentagram G-Shock ;], o ile mnie pamięć nie myli i był to rok 2007 chyba.
W 2007 roku mistrz świata w Q4 (chyba) Avek jeśli się nie mylę wywalczył główną nagrodę na ESWC i zarobił $10k
Aż tak dochodowy CS nie jest Główne nagrody sięgają max $100k nie więcej. Za to najbardziej dochodowe są W3 i SC.
W większości krajów w multigamingach (taka organizacja zrzeszająca graczy) normalnie opłacają zawodników... I to są pensje na które dla zwykłego Polaka są dość duże... Duże! Tzn. Ty zapierdzielasz 12h dziennie. A on trenuje codziennie 6h i zarabia 3x tyle co ty On ma z tego przyjemność, a ty ból pleców ;D
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2009-06-17 22:34:17)
~Luk4S, ty również przedobrzyłeś ze zarobkami, jak również z popularnością e-sportu w Japonii, to również tam słabo stoi Najbardziej to Korea i Chiny ;] Co do:
W chinach była nawet e-olimpiada. Której rozmach był ogromny. Nie tak wielki jak tej która była organizowana ostatnio. Ale i tak kolosalny. Jest nawet rzecz jasna w chinach e-stadion
To w e-sporcie olimpiadę masz co roku: WCG - World Cyber Games.
Wiem, ja w Wc3 akurat siedziałem z rok/dwa może, ale jednak za mistrza świata przyjmuje się zwycięzce WCG a nie ESWC.
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-06-17 22:37:13)
~Luk4S, ty również przedobrzyłeś ze zarobkami, jak również z popularnością e-sportu w Japonii, to również tam słabo stoi
Najbardziej to Korea i Chiny ;] Co do:
To w e-sporcie olimpiade masz co roku: WCG - World Cyber Games.
WCG, ESWC, KODE5 to co innego... E-olimpiada to coś innego. Co do dochodu Team Pentagram (byłego) to mam Ci zeskanować stronę z CD-Action? Wydania specjalnego o e-sporcie?
Teraz fakty:
WCG - to mistrzostwa świata. Ale to nie e-olimpiada. Coś jak piłkarska Liga Mistrzów. A... to co innego niż mecze na olimpiadzie.
Edit:
Wiesz co niszczy środowisko e-sportu? Są to dwie rzeczy, jedna to środowisko które nie akceptuje e-sportu. Drugie to sami gracze którzy robią burdy o byle co...
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2009-06-17 22:45:53)
widze, że pseudo grajków i fanów e-sportu mamy na ANSI oO
#1 no nie zaszokowałeś tym tematem =-O
Ostatnio edytowany przez Tion (2009-06-17 22:53:51)
Nazwa tematu przerobiona, możecie dyskutować o e-sportach, o właśnie, nazwę ogólniej, "E-sporty", o zwykłym jest, może być i o tym
A teraz na temat proszę
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Ja tam jednak jestem tradycjonalistą. Wole wziąć piłkę i iść pokopać na boisko z kumplami.
Albo pociąć się żyletkami...
StarCraft to taki... Hm... Przywódca wśród E-sportu. Zaraz za nim jest CS.
KieR w chinach ten E-sport jest , ale na średnim poziomie....
Mianowicie prawdziwy E-Sport dominuje tylko i wyłącznie w Korei , mowa tu o StarCrafcie..
w3 i cs bardzo słabiutko.
W usa coś tam też jest z cs-em ale też średniawo rozwinięty.
W Polsce to totalna bieda :]
Chociaż uważam że scena sc trzyma się bardzo dobrze
_
Skąd to wiem
oczywiście user StarCrafta przez 10 lat :p (szczegółów gdzie grałem niema sensu pisać)
W swojej karierze zagrałem z paroma Progamerami
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-06-17 23:07:10)
ファンのファンのために
KieR w chinach ten E-sport jest , ale na średnim poziomie....
Mianowicie prawdziwy E-Sport dominuje tylko i wyłącznie w Korei , mowa tu o StarCrafcie..
w3 i cs bardzo słabiutko.
W usa coś tam też jest z cs-em ale też średniawo rozwinięty.
W Polsce to totalna bieda :]
Chociaż uważam że scena sc trzyma się bardzo dobrze![]()
_
Skąd to wiem
oczywiście user StarCrafta przez 10 lat :p (szczegółów gdzie grałem niema sensu pisać)
W swojej karierze zagrałem z paroma Progamerami
W USA to raczej konsole i... CS, ale jak już to Source.
aż mam ochote w coś zagrać ;] btw o konsolach to nikt już nie wspomni?! kochany tekken tak na przykład gdzie pomijając "zawodową" gre dużo idzie zarobić na zakładach z ludźmi
co tam jeszcze... ostatnie CoD na X-a 360 całkiem nieźle sie zapowiada jako sieciówka.
Ale nie ma co jeśli chodzi o strategie to wybór jest tu przeogrmny starcraft, warcraft, swego czsu heroes, red alert i dużo dużo więcej
~czolgi, 1 dobry MG z Korei proszę ;]
Jakiś porządny multigaming.
Ostatnio edytowany przez KieR (2009-06-17 23:28:28)
Luk4S Chyba napisałem Cs :]
Kier ? :> skrót MG kojarzę na kilka sposobów ;]
http://www.youtube.com/watch?v=bPpelB-vHUM
Prawdziwe legendy w korei :]
Przykładowe drużyny - KTF , Sktelecom T1 , CJ , MBC Hero
__
Jeden z moich ulubionych Openingów
http://www.youtube.com/watch?v=MB0OvKLXjAU
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-06-17 23:38:01)
ファンのファンのために