Nie jesteś zalogowany.
Gram ostatnio w tą gierkę mmorpg w klimatach anime, Fly for Fun można w gierce latać, i robić wszystko inne co w każdym mmo. Na początek są trzy klasy postaci Mercenary (odpowiednik wojownika), Assist (coś jak łucznik) i Mage(tłumaczyć nie muszę:P).
Jeśli chodzi o skille, to są wyłącznie skille aktywne, w ogóle brak pasywnych, ale za to można składać je w własne kombinacje.
Gierka jest darmowa, a oto oficjalna stronka http://flyff.gpotato.com/
Jeśli ktoś zainteresowany, to zapraszam na pierwszy serwer pk
Ta, a najfajniej się napiernicza grzybki ^^ Ta gra na początku wydaję się fajna, a później grasz "aby wbić lvl" czyli nałogowa... Nie polecam
gierka BYŁA fajna teraz wygląda to tak, że jak chcesz mieć fajne itemki to musisz bulić prawdziwe siano...
No to trzeba poszukać fajnego priva i tyle
Nie chwale sie tym, ze pisze poprawnie po polsku.
Nie uzywam polskich znakow, bo to pedalskie - prawdziwi mezczyzni nie musza malowac ogonkow.
gierka BYŁA fajna teraz wygląda to tak, że jak chcesz mieć fajne itemki to musisz bulić prawdziwe siano...
Jak to w każdej darmowej grze MMO, jeśli chcesz w niej coś osiągnąć, musisz płacić W końcu z czegoś muszą opłacać te serwery, na których się gra. Dlatego skrót Free 2 Play lepiej zastąpić Free 2 Pay
to znaczy kiedyś było to w miarę zbalansowane, ale teraz... upgraduje itemki i masz różne dodatki typu +100hp albo +2STR, ale też możesz dostać -300MP... i aby to cofnąć musisz kupić scrola w private shopie, albo przedmiot wart 10mln wywalić... (najlepiej skasować bo jakiś koleś co ma scrola weźmie i... szkoda gadać)
luki349 napisał:gierka BYŁA fajna teraz wygląda to tak, że jak chcesz mieć fajne itemki to musisz bulić prawdziwe siano...
Jak to w każdej darmowej grze MMO, jeśli chcesz w niej coś osiągnąć, musisz płacić W końcu z czegoś muszą opłacać te serwery, na których się gra. Dlatego skrót Free 2 Play lepiej zastąpić Free 2 Pay
Nie wszędzie tak jest. Chociaż by w Runes of magic. Też jest item shop ale część itemów można kupić za monety które dostaje się w questach. Należy dodać także że w runes item shop nie jest jakoś super przegięty czego nie można powiedzieć o flyffie. Poza tym we flyffie każdy większy update jest coraz bardziej nastawiony na cash shop, to jest właśnie jeden z powodów dlaczego już w to nie gram.
If being powerless is evil, does it mean that power is justice?
@up
popieram !
Ostatnio gram coś podobnego do flyff'a też przez gpotato emitowane a zwie się LUNA Online mam 22 lvl worior elf
No w flyffa to się grało dwa lata od tej wersji, w której się skillowało umiejętności^^ Jakby, ktoś potrzebował pomocy na Lawolfie to pisać ^^ Dawno już nie grałem, ale mogę wejść.
"Why? Because Trolling is a Art!"
~Pablo Picasso
jakby się większa ekipa zebrała to coś można pograć (znowu knaja bym robił)...
Ja sie moge na to pisać, ale nie znam nawet podstaw bo nie grałem jeszcze w to .
Ostatnio edytowany przez SethZero (2009-05-27 16:48:19)
Nie uzywam polskich znakow, bo to pedalskie - prawdziwi mezczyzni nie musza malowac ogonkow.
Wejdę RM'em to mogę pobuffować to pierwszą profesję wbijesz w 15minut ^^ Mogę, co nieco wytłumaczyć ingame.
"Why? Because Trolling is a Art!"
~Pablo Picasso
ta gra opiera się głównie na party !
tzn. potrzebny jest knaj (ja moge go robić ), który ma full życia i obrony i zadaje nic DMG, ringmaster (zadaje nic DMG, dostaje baty jak cholera, ale leczy i rzuca full buffów) i Elementorr (kosmiczne DMG, ale na żadnego bossa sam nie pójdzie )
grałem z 3 dni... nudne to :p
2x up
Party w flyffie to postać atakująca+supporter i tyle.
Co do twojego party to lepszy będzie bp+rm. W ogóle to bp od pewnego czasu jest lepszym tankerem niż knight. Spory dmg, sporo def'a, szybkie aoe do tego prawie nieśmiertelny. Na pvm powalczy i na pvp też. A knight? Fakt ma sporo def'a i hp ale dmg ma niższy niż bp...
Ostatnio edytowany przez Kroko (2009-05-27 21:22:32)
2x up
Co do twojego party to lepszy będzie bp+rm. W ogóle to bp od pewnego czasu jest lepszym tankerem niż knight. Spory dmg, sporo def'a, szybkie aoe do tego prawie nieśmiertelny. Na pvm powalczy i na pvp też. A knight? Fakt ma sporo def'a i hp ale dmg ma niższy niż bp...
Kocham jak rozmawiają fani jakieś gry ^^ Jak ktoś nie zna się na tego typu grach, to dla niego taka rozmowa to równie dobrze może być prowadzona po japońsku, bo nic z tego nie rozumie ;P
Widzialem gdzies na screenie kolesia z yoyo, co to za profa? Bo aż mnie zaintrygowała
Jester, 2nd job acrobata dostępny na 60 lv.
2x up
to zależy... bp sam w sobie jest lepszy od knaja i to w... ale z bufami, jak knaja wybufujesz to gra wygląda tak: (ja tak grałem moim knajem) atakujesz gianta, idziesz po coś do jedzenia, potem idziesz na ćmika, wracasz giant ma resztkę życia to idziesz sobie zobaczyć co jest w TV wracasz zbierasz itemki (jak lazłem na gianty solo to taka operacja trwała nie 12min tylko 40... i raz na 10min trzeba było się podleczyć )
Z uwagi na to co pisał Luk4S opisze po trochu postacie:
na początku zaznaczam, że potwory mają domenę jakiegoś żywiołu.
Merc - może na 60lvlu awansować na Blade'a lub Knaja
Knaj:
aby grać tą postacią potrzebne są skłonności masochistyczne z uwagi na śmieszne obrażenia i to, że trafia w przeciwnika raz na nigdy, w skrócie do 60lvl jest katorga, później jak już awansujemy na profesje knaja zaczynamy zadawać DMG i jakoś da się grać.
cechuje go to, że ładujemy wszystko w STA w wyniku czego mamy masę obrony i życia - postać nie do zabicia, żałosny w pvp i solo też dużo nie zdziała
Blade:
zabójca, bardzo fajnie się nim gra i bardzo fajnie wygląda (biega z dwoma broniami), zadaje pokaźne DMG + szybko atakuje + praktycznie zawsze trafia + rzadko co go trafia, kosztem tego jest to, że jest on w sumie jedno-strzałowcem (mało HP i defa).
ładujemy do około 60pkt w DEX, reszta w STR, jest bezsensownie potężny w pvp.
Priest - na 60lvlu może awansować na Bill Postera lub RingMastera
Bill Poster:
z uwagi na buffy, porównywalny z knajem, ma dużo życia defa i ma ładny DMG + fajnie wygląda (imo jest minimalnie gorszy od knaja)
jest to postać uniwersalna.
RingMaster:
tu też potrzeba skłonności masochistycznych - ma mało HP, mało defa i zadaje nic DMG, zato ma potężne buffy, od 60lvla gra wygląda tak, że piszemy na chacie "rm looking party" i 10 osób się odzywa
bez znajomych absolutnie nie da się nim grać ! a o pvp zapomnijcie (ładujemy wszystko w INTa)
resztę kiedyś tam dopisze
Ostatnio edytowany przez luki349 (2009-05-27 23:02:12)