Nie jesteś zalogowany.
W takim razie mam dziwny net Mam neo 6 mb i upload właśnie 512
nie, neo 6mb ma takiego upa ale...6mb neo jest dziwne i dziala tylko w odleglosci do 1km od puszki :/ musialem zrezygnowac bo mi rwalo polaczenie co 5-15 min[fuj]
Nagomi napisał:Hej mam kolejny mały problem, otóż gdy odblokowuję porty zgodnie z tym poradnikiem http://www.portforward.com/english/rout … orrent.htm mam małe pytanie do pewnej funkcji, a mianowicie, co muszę wpisać w Local IP address:
jesli mialbym w ciemno strzelac to ip twojego kompa w sieci lan, 192.168....
daj zdrowego linka, to pomyslimy
Jaki zdrowny link ci chodzi?
ile linkow masz w swojej wypowiedzi ?
i btw edytuj posty.
W dalszym ciągu nie łapie
Lol.
Popraw tego linka: http://www.portforward.com/english/rout … orrent.htm
Link jest nieważny chodzi, o to że przekierowałem porty na liveboaxa, znaczy utrrenta, według poradnika, ale nadal nic, wie ktoś czemu?[deprecha]
Hmm, musze spr. i sie przekonac, bo zawsze osiagalem jedynie 32 kb/s. Od niedawna to wprowadzono?
wolume napisał:W takim razie mam dziwny net Mam neo 6 mb i upload właśnie 512
Hmm, musze spr. i sie przekonac, bo zawsze osiagalem jedynie 32 kb/s. Od niedawna to wprowadzono?
od zawsze bylo, moze linia ci nie wyrabia ?
wolume napisał:W takim razie mam dziwny net Mam neo 6 mb i upload właśnie 512
Songo, jak nie masz wysyłu 512kb, czyli 64KB, to znaczy żeś sie dał okrutnie zrobić w jajo . Dobra, a teraz na poważnie, tu masz cennik w pdfie i przy każdej opcji 6Mb pisze, że jest wysył 512kb. Z tego co pamiętam, TYLKO na początku wprowadzania usługi 6Mb w tepsie (ile to było, trzy, cztery lata temu?) dawali ludziom wysył 256kb, a niektórzy dostawali - nie wiedzieć czemu - 512kb, były dymy na forach i od dłuższego już czasu wysył 512kb jest standardem!
Sprawdź sobie jakie masz synchrono na połączeniu, bo ja kiedyś przy migracji na 1Mb miałem taki wał, że ustawili mi 1344 na 256 kb UP/DOWN i miałem wtedy skopany wysył, bo zamiast 32KB miałem ~27KB, a powinno być 1344 na 320kb (tak jak teraz mam), bo musi być "zapas" który "pożera" tłumienie kabla i tym podobne pierdoły.
A tak w temacie...
zna ktoś może sposób, by na Astrze normalnie torrenty ściągać?
(po zastosowaniu metody obrazek z jakiegoś forum torrenty nadal wolno się ściągają ~1-6kb/sek).
A tak w temacie...
zna ktoś może sposób, by na Astrze normalnie torrenty ściągać?
(po zastosowaniu metody obrazek z jakiegoś forum torrenty nadal wolno się ściągają ~1-6kb/sek).
z tego co wiem, proxy nie jest wazne przy torrentach, najwazniejsze to znalesc odblokowany port na nasluch
Jest jakiś (program) by sprawdzić, które porty są odblokowane?
Ktoś coś poleca?