Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Mam problem dotyczący grafiki. Oglądając Anime/Film kolory nie są oryginale (Screen pod postem). Problem ten dotyczy tylko plików odtwarzanych przez program na moim komputerze, próbowałem także oglądać filmy w innym formacie, nadal ten sam problem. Oglądając anime przez serwisy typu Veoh itd. wszystko działa poprawnie. Liczę na waszą pomoc.
k-lite
Co to za odtwarzacz? niestety mogę tylko zgadywać bom wróż niesamowity a nasz gość to cwaniak niezły.
KMPlayer? On nie ma natywnych kodeków?
Co to za odtwarzacz? niestety mogę tylko zgadywać bom wróż niesamowity a nasz gość to cwaniak niezły.
KMPlayer? On nie ma natywnych kodeków?
Zatrzymałeś się na poziomie all playera czy subedita?
Prawym na oknie playera Video->Video Settings i w ramce Video Controll przesun suwak "Hue na środek (wszystkie tak powinny być)
Kisiel ty to pomoc potrafisz[cholera]
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
A próbowałeś oglądać w innym playerze? Bo gom player, to trochę wadliwy jest, szczególnie gdy włączy mu się jakieś filtry z zewnątrz, niby ma swoje kodeki, ale wiem, że np. kmplayer też ma na niego wpływ, bo jak coś w nim było zrypane i cięły mi się w nim mkv, to w gom playerze też się cięły. W każdym razie radzę ci zainstalowanie innych kodeków, np. k-lite.;)
What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu
Są takie ustawienia na karcie graficznej "ustawienia kolorów wideo"i tam pewnie masz coś skopane
na gforce (nie wiem czy na wszystkich) to idziesz panel sterowania nVidia-> wideo i telewizja->wyreguluj ustawienia kolorów wideo i jest tam kilka zakładek musisz sie pobawić
(a reguluj oglądając jakiś film bo na monitorze to nie widać zmian)
Ostatnio edytowany przez Hoover (2008-05-12 09:28:31)
Pierwsze co powinieneś zrobić to sprawdź na innym playerze. Najlepiej w MPC. Jeśli będzie to samo, a zapewne będzie to zamiast kombinować i szukać przyczyny lepiej zrobisz anihilując wszystkie kodeki i instalując je od nowa. Daruj sobie wszelkie codec packi. Zainstaluj sobie najnowszego dvix/xvida, coreAVC oraz wedle potrzeb coś do rmvb i mov - najlepiej real i quicktime alternative. Do audio zapodaj tylko ac3 filter, coreaac i core vorbis. Zampomnij o cccp, k-lite czy innych wynalazkach.
EDIT: I zrób coś z tym screenem, bo nie wygodnie się forum przegląda. Niektórzy jeszcze używają 1024x768. Wstaw miniaturkę.
Ostatnio edytowany przez NoPasaran (2008-05-12 10:04:24)
Zatrzymałeś się na poziomie all playera czy subedita?
Prawym na oknie playera Video->Video Settings i w ramce Video Controll przesun suwak "Hue na środek (wszystkie tak powinny być)
Kisiel ty to pomoc potrafisz[cholera]
Kto? Ja? Używam jedynych dwóch słusznych - mpc i mplayer. Nie mam na nich kłopotu z niczym, to i nie muszę sie znać na innym gównie. Jednak próbuję pomóc zawsze o ile osoba przedstawiająca problem zrobi to słusznie a nie jak zwykle niedbale np.: "usb mi nie działa, czemu? pomocy!" i to wszystko. Takie posty często sie zdarzają na innych forach. To imbecyli i tutaj nie zabraknie.
tak btw. a do napisów aegisub i subedit. nic innego nie potrzeba naprawdę bo i mpc często przyjdzie z pomocą.
EDIT:
do tego chyba potwierdziłeś, że to KMPlayer a on chyba ma natywne kodeki, opiera sie też o directshow.
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2008-05-12 12:26:06)
To nie jest KMPlayer, tylko GomPlayer. Ktoś już to napisał w tym temacie. Ten odtwarzacz również ma zaimplikowane kodeki jednak nie wiadomo czy autor tematu z nich korzysta czy też dezaktywował je i używa oddzielnych.
Ja stawiam na to, że gryzą się jakieś kodeki albo coś porobiłeś z filtrami. Raczej nie polecam korzystać z wbudowanych kodeków Goma. Dla przeciętnego użytkownika wystarczą, ale w przypadku anime mamy doczynienia nie tylko z plikami w kontenerze avi, skodowane divixem i z dźwiękiem mp3, więc lepiej zaopatrzyć się w coś alternatywnego.
To nie jest KMPlayer, tylko GomPlayer. Ktoś już to napisał w tym temacie. Ten odtwarzacz również ma zaimplikowane kodeki jednak nie wiadomo czy autor tematu z nich korzysta czy też dezaktywował je i używa oddzielnych.
Nom, a my mamy sie domyślić tego
KMPlayer i GOM-Player, media player classic, vlc player, mplayer. Nie ma w sumie odtwarzacza, gdzie będziesz miał wszystko jak na tacy bez żadnych problemów. Wystarczy pomyśleć.
Strony 1