Nie jesteś zalogowany.
Otóż posiadam nagrywarke Liteon S0HW 1673S i chciałem sobie nagrać płytke dvd-r dl verbatim 4x ,ale płytki wogóle nie czyta. Sprawdzałem w nero i w burn4free czy wogóle ją widzi ,ale nie. Zaktualizowałem nawet bios do wersji DR16JS0D ,jednak problem nadal występuje. Czy ktoś miał podobny problem?
zainstaluj najnowszego firmware do swojej nagrywarki (ze strony producenta) i powinno być po problemie.
zainstaluj najnowszego firmware do swojej nagrywarki (ze strony producenta) i powinno być po problemie.
no właśnie to zrobiłem (aktualizacja biosa) i dalej mam to samo
Moj Liteon tez nie lubi Verbatimow (choc duala mi nagral), ogolnie jest dosc wybredny i glosny wiec za bardzo nie polecam tych nagrywarek.
Miałem podobny problem z moim Pioneer-em DVR-111D, lecz z czasem to ustało samo Też nie polecam mojej nagrywary z powodu głośności, błędnych odczytów płytek i złej korekcji .:(
Ja miałem podobny problem, ale przerzuciłem się na Ashampoo Burning Studio 6 i jest cacy.
Znów, mój kumpel miał taki sam problem i doszedł, po wielu staraniach do wniosku, że nagrywarka jest za stara.
http://www.cdrinfo.pl/hardware/43661443 … SOHW-1673S ale jak widać moja obsługuje dvd dl
edit: Ashampoo Burning Studio 6 ten program również nie widzi płytki.
Ostatnio edytowany przez Satoshi (2008-04-12 15:40:50)
Sorka nie zauważyłem, że zaktualizowałeś biosa dla nagrywarki ;p
Powiem Ci coś, mój napęd w kompie tez nie widział początkowo dl dvd, po zaktualizowaniu firmware bez problemu już je widział, narywał. Lecz jest jedno ale, miałem już 3 nagrywarki Liteona i muszę przyznać że one nie przepadają za płytkami Verbatima - kupiłem raz 10 dvd Verbatim - nagrało tylko 2 (ale kiepsko je czytał) a z resztą były problemy. I tak za każdym razem gdy miałem nagrywać Verbatima. Może to jest powodem, chociaż muszę powiedzieć że dvd dl Verbatma udało mi sie raz nagrać..