Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Mój problem jest następujący
Kiedy komp się załaduje i gdy zamierzam ( np włączyć cokolwiek) Komputer od razu się blokuję...
Restart nie daje skutku tylko trzeba wyłączyć komputer...
W trybie awaryjnym działa bez problemu ( Tak jak teraz właśnie pisze)
Kolega proponował mi żebym "pobawił się " w msconfig
Niestety nawet gdy mam zaznaczone uruchamianie diagnostyczne problem jest ten sam
Komputer przeczyściłem Tuneup2007 defragmentowałem i skanowałem i dalej to samo
Przyczyny dalej niestety nie znam i już brakuje mi pomysłów
System Operacyjny Windows Xp Pro SP 2
Wczoraj nawet zrobiłem format który nic nie dał :/
No ale tu macie bardziej szczegółowo
http://www.frazpc.pl/b/212041#bot
Pozdrawiam
Opcja szukaj się kłania. jest temat gdzie takie rzeczy się omawia(a przynajmniej był)
Zadam pytanie. Czy wyskakuje CI komunikat że za 60 sec system się zamknie?
http://referendumacta.pl <- NIE DLA ACTA, ocal INTERNET!
jak format nic nie dał to albo masz partycje założoną na FAT32, albo ci dysk pada/padł
To nie to
Po prostu nieregularnie robi się czarny ekran i nie można kompa zresetować trzeba kompa wyłączyć i włączyć
Fachowo tego nie umiem przedstawić...
@Zgrzyt - Nie sądzę by był
Edit: Dysk działa bez zarzutu( Świadczy o tym fakt że bez zarzutu działa TRYB AWARYJNY) i Partycje nie sa na Fat32 tylko NTFS
Ostatnio edytowany przez Matrixen (2008-04-04 20:27:57)
Edit: Dysk działa bez zarzutu( Świadczy o tym fakt że bez zarzutu działa TRYB AWARYJNY) i Partycje nie sa na Fat32 tylko NTFS
nie prawda, jesli trafiles sterownikiem w bad sektor to bedzie ci sie wlasnie tak dziac, tryb awaryjny nie laduje wszyskich driverow i bibliotek, dlatego moze dzialac "bez zarzutu"
w pierwszej kolejnosci sprawdz dysk i ramki, najlepiej na innym kompie
No zgodzę się z tobą, ale jeżeli się robiło format to nie podlega on tzw " Bad sektorowi" ??
I tak w ogóle mogę dostać objaśnienie czym jest ten cały Bad sektor po pierwszy raz się z tym spotykam
Bad sektor, to tak jakby dziura w dysku. Miejsce gdzie dane niby są zapisane a tak naprawde nie są. Hmm może to być błąd pola magnetycznego. Albo uszkodzenie fizyczne. Najczęściej błąd pola magnetycznego. Ale jak mówisz że mordowałeś go dysk doktoremz tiune to powinien wykazać błędy...
http://referendumacta.pl <- NIE DLA ACTA, ocal INTERNET!
Po prostu nieregularnie robi się czarny ekran i nie można kompa zresetować trzeba kompa wyłączyć i włączyć
pada grafika albo masz problem ze sterownikami
No to pytanie (Jeszcze żadych sterowników nie instalowałem póki co jest na jednej partycji Windows SP2 a na drugiej Muzyka i takie inne) Jakie to mogą byc sterowniki które nawet powodują problem po formatowaniu no i nie działają w trybie awaryjnym ?? No i oczywiście też było by miło żeby troche pokierować za z nimi zrobić..
Ostatnio edytowany przez Matrixen (2008-04-04 22:54:24)
jeżeli nie instalowałeś żadnych sterowników to prawdopodobnie masz problem natury fizycznej, sprawdź czy kondensatory (jeżeli masz) nie są napuchnięte na karcie, czy jest dobrze wentylowana, radiator/wentylator nie jest zakurzony, nie przegrzewa się, zawsze też można spróbować przetestować kompa na innej karcie graficznej
Właśnie 1h sprawdzałem i przeczyściłem ją bo mi też kolega mówił i nic z zewnatrz nie wskazuję by była jakoś uszkodzona ... Zresztą możliwe jest aby Działał bez zarzutu tryb Awaryjny na 32 bitach na uszkodzonej karcie ??
Ostatnio edytowany przez Matrixen (2008-04-04 23:11:05)
Najłatwiej sprawdzić wszystkie podzespoły z płytki typu Live-CD. Najlepiej jakąś diagnostyczną wersje Linuksa. Wtedy mógłbyś bez problemu przeskanować system pod obecność bad-sektorów.
Jeśli to nie dysk to w pierwszej kolejności pomyślałbym o zasilaczu i karcie graficznej.
EDIT:
nie podam ci nazwy jednego *cudu* ale jak chcesz to na PW
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2008-04-04 23:11:12)
Home Everest 2.20 Wystarczy ??
Home Everest 2.20 Wystarczy ??
1. wersja home nie ma połowy możliwości wersji Pro
2. aktualna to 4.50
3. na co ci everest? to jest narzędzie do diagnozowania i benchmarku sprzętu
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2008-04-04 23:19:42)
Strony 1