Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Od sierpnia nie miałem żadnych problemów z odtwarzaniem filmów. Lecz ostatnio nie które filmy się nie otwierały więc postanowiłem usunąć wszystkie kodeki. Usunąłem i zainstalowałem CCCP i RealMedia Player Alternative. I teraz mam taki problem, że uruchamiam plik rmvb, chodzi normalnie, chcę włączyć następny i teraz jest już tylko dźwięk ;/ Żeby normalnie pooglądać muszę restartować kompa za każdym nowym odcinkiem. Przedtem DirectVobSub wyświetlał mi napisy do rmvb, a teraz pojawia się tylko ikona i pokazuje, że napisy są załadowane ale ich nie wyświetla ;/ Przy plikach avi, mkv wszystko działa normalnie ;/
Ostatnio edytowany przez nieszczescie (2008-01-20 18:20:52)
sprobuj doinstalowac k-lite codeck pack full, i poszukaj na google osobnego cedeku do rmvb
Ja mam te dwa pcki.. i wszystko mi pięknie smiga (k-lite i cccp)
weź może sciagnij All player'a ? mi real player dziala bez zarzutu mimo ze nie mam tych kodeków
Your Sin is my Sin because of Destiny to the Last Judgement.
Raison D'etre
niescęście - nazwij prawidłowo temat.
do odtwarzania rmvb i wyświetlania napisów wystarczy: Real Alternative 1.7.5 + Media Player Classic [w wersji Lite jej nie ma]. Nie trzeba nawet ustawiać, żadnych opcji konfiguracyjnych RealMedia.
jak nie chcesz się bawić to zainstaluj SMPlayer 0.5.62, ściągasz kodeki mplayer dla windows 2007-10-07. Wypakowujesz zip do folderu: SmPlayer/Mplayer/codecs... i więcej sie nie przejmujesz.
ze jeszcze ci to działa.
@kisiel
wiem ze nie powinno sie instalwoac paru pakow bo kodeki mogą się "gryźć" <-- wiem z własnego doswaidczenia nwet;p
ale mimo to wszystko mi chdozi dobrz i stosuje ten sposob juz pewien czas )
sprobuj doinstalowac k-lite codeck pack full, i poszukaj na google osobnego cedeku do rmvb
Teraz działa już normalnie. [respekt]Jeszcze tylko VobSub nie pokazuje napisów przy rmvb ale to przeżyje. Temat do zamknięcia.
Zatem zamykam. I proszę poczytać FAQ (punkt o nazywaniu tematów).
Strony 1