#1 2007-11-14 15:08:42

bager
Użytkownik

Tae Wang Sa Shin Gi

Tae Wang Sa Shin Gi   (The Four Guardian Gods of the King)

10027856330qe7.jpg

Produkcja: Korea
Gatunek: Fantasy
Jezyk: Koreański
Premiera: 16 Marzec 2007
TV: MBC
Producent: Kim Jong Hak
Scenariusz: Song Ji Na
Muzyka: Joe Hisaishi
Computer Graphics: WETA

hatak.pl poleca:

FABUŁA: Serial na podstawie mitologii koreańskiej. Opowiada o czterech bogach strażnikach króla, który według proroctwa ma przybyć i zjednoczyć krainę Joshin. Jednak zły klan będący potomkami plemienia Tygrysa pragnie zdobyć cztery symbole strażników i zapanować nad światem...

Serial koreański będący najdroższą telewizyjną produkcją Azji. Budżet 50 milionów dolarów jest czymś naprawdę niezłym. Zatrudniono firmę WETA do robienia efektów specjalnych, które, trzeba przyznać są imponujące. Jeśli ktoś nie wie, jest to ta sama firma, która robiła efekty do Władcy Pierścieni. Jest to koreańskie fantasy, w pierwszym klipie, mamy scenę akcji z pierwszego odcinka, gdzie możemy podziwiać WETĘ w akcji, kiedy trzech strażnicy, Biały Tygrys, Niebieski Smok i Wężożółw próbuję pokonać czwartego, Czarnego Feniksa.

Obsada:

Bae Yong Jun as Damdeok
Oh Kwang Rok as Hyeonko
Choi Min Soo
Lee Ji Ah as Suzini
Moon So Ri as Seo Ki Ha
Yoon Tae Young as Yeon Ho Gae
Lee Da Hee as Gakudan
Park Sang Won as Yeon Garyeo

Bardzo polecam wszystkim ten serial!!!
Serial ten ściągnąć go można z tej stronki.
Początek może być dla was dziwny bo nie mówią po japońsku
ale około 6 odcinka zaczyna coraz bardziej wciągać.
Muzyka jak na mój gust jest świetna.

Napisy są na Napisy24 - potrzeba rejestracji oraz czyjejś rekomendacji.
Udało mi się jednak znaleźć linka do tych napisów na rapidzie.

A tu macie 3 zwiastuny:
- ogólny podgląd
- pokazówka efektów specjalnych  (głównie efekty specjalne są w 1 epku a w póżniejszych epkach rzadko występują).
- love

Ostatnio edytowany przez bager (2007-11-14 15:12:39)

#2 2007-11-14 15:25:00

Rekid
Użytkownik

Odp: Tae Wang Sa Shin Gi

hm... moze byc calkiem ciekawe trzeba poszukac rawow smile

SZUKASZ INNYCH SPOSOBÓW ZARABIANIA PIENIĘDZY, ZGŁOŚ SIĘ DO MNIE !

rekid.gif >>> ANIME I KOMIKSY

#3 2007-11-14 15:36:45

bager
Użytkownik

Na tej stronce co podałem RAWy są dopiero od 8 odcinka (jednak jeden epek zajmuje 700MB).
Ja pierwsze siedem epków ściągnąłem z torrenty.org. Tam są pod nazwą "The Four Guardian Gods of the King".

#4 2007-11-14 16:05:20

Zjadacz
Użytkownik

O, dzięki za info. Chętnie ściągnę i obejrzę smile

"Skazany na zajebistość"

#5 2007-11-14 16:44:48

bager
Użytkownik

Tu zamieszczam wszystkie torrenty jakie wyszły do tej pory - Inferno Upload

#6 2007-11-18 16:57:47

bager
Użytkownik

Megaupload
(Instrukcja łączenia programem HJ-Split)
- Episode 1: Part 1 / Part 2 / Part 3 / Part 4
- Episode 2:  Part 1 / Part 2 / Part 3
- Episode 3:  Part 1 / Part 2 / Part 3
- Episode 4:  Part 1 / Part 2 / Part 3
- Episode 5:  Part 1 / Part 2 / Part 3

Ostatnio edytowany przez bager (2007-11-18 16:58:24)

#7 2007-11-18 17:01:29

Zjadacz
Użytkownik

Opinia po dwóch pierwszych epach (z góry zaznaczam, ze nie jestem koneserem i nie znam się na kinie nieanimowanym jezor):

Koreańczycy nie potrafią grać, zdecydowanie. Wyglądają sztucznie, a w ich grze nie ma polotu. Co do fabuły: na początku strasznie zakręcona, nie potrafiłem się połapać w osobach, ich imionach lub nawet zdarzeniach. Zdecydowanie przydałyby się jakieś głębsze wyjaśnienia dla osób, które nie znają koreańskiej mitologii (wiem, wiem, jak można nie znać koreańskiej mitologii...). W drugim epie sprawa wyglądała już trochę lepiej, zaczynam czaić, o co w ogóle chodzi, a nawet się wkręcać. Spodziewałem się jakiejś shitowatej Xeny, a tu całkiem miła niespodzianka - nie ma walk non stop, cała akcja nie sprowadza się do wybicia Tych Złych. Plus także za efekty, bo są bardzo ciekawe. Ogólnie serial buduje dosyć dobry klimat, który nie wydaje się być aż tak sztucznym. Podsumowując: będę oglądał dalej, bo nawet mi się spodobało. Mam nadzieję, że rozkręci się jeszcze bardziej.

BTW: Dzięki dla Bagera za dobrze zsynchronizowane napisy. Dzięki, stary smile

Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2007-11-18 17:11:23)

"Skazany na zajebistość"

#8 2007-11-18 19:02:01

Kisiel
Użytkownik

nie wiem czym tu sie podniecać oczkod
po obejrzeniu tych klipów nic mnie nie ruszyło - niektóre nowe gry wyglądają lepiej niż to.
biały tygrys wygląda na niedożywionego [strasznie wychudzony] i nienaturalnie się porusza.
efekty raczej nie są tutaj mocną stroną a te 50 mln chyba jednak poszło na coś innego.
wszystko jest takie.. takie sztuczne.

10721827ve.gif

#9 2007-11-18 19:14:31

bager
Użytkownik

Może niektóre efekty wyglądają sztucznie ale wymień mi jakikolwiek inny serial w którym efekty specjalne byłyby porównywalne.

#10 2007-11-18 19:28:49

Maniack
Użytkownik

bager napisał:

Może niektóre efekty wyglądają sztucznie ale wymień mi jakikolwiek inny serial w którym efekty specjalne byłyby porównywalne.

Kiepskiej gry aktorów nie wyręczą efekty specjalne oczkod Co prawda nie wymienię Ci serialu, który ma aż tak bajeranckie efekty, ale jeżeli chodzi o fantastykę, to Heroes nie ma sobie równych jezor A czy ten serial jest dobry czy nie, to nie wiem i nie sprawdzę, bo i tak mam za duzo na głowie do ściągania.

#11 2007-11-18 21:45:35

Kilgur
Użytkownik

dziwne to jest, przez dobra chwile myslalem ze to jakas telenowela jezor jak znajde chwile zaciagne z 2 eoki i zobacze smile_big

ara ara...

#12 2007-11-18 22:29:17

Freeman
Użytkownik

Obejrzałem sobie tę pokazówkę SFX i raczej opinii co do ich rewelacyjności nie podzielam. Nie wiem, ile jest (czy ma być) wszystkich epków, ale jeśli większość efektów rzeczywiście jest w pierwszym epku (tych najbardziej "rozbuchanych", jak mniemam), a w późniejszych są już rzadziej, to nie mam pojęcia, na co poszło te 50 milionów $. W klipie z youtube ten biały tygrys to wygląda jak animacja poklatkowa, strasznie bieda (tak samo ten stwór podwodny, plastik jak w doom3). Zobaczcie scenę, w której ten wodny stwór się "rozwadnia" i woda pada na magiczną osłonę tego maga - 50mln$ i na osłonie nie ma żadnego śladu uderzającej wody? Generalnie efekty słabe w stosunku do zapowiedzi, samego serialu nie oceniam, bo nie oglądałem. Dużo ładniejsze i przede wszystkim bardziej realistyczne efekty są przykładowo w BSG.

#13 2007-12-17 22:29:54

kaes
Użytkownik

Podzielam opinie ludzi, co do 3 może 4 (kicz), ale przełamałem się i oglądałem dalej jestem na 22 ep i nie mogę się doczekać kolejnego:] Tak mnie to wkręciło jak ktoś ma namiary na torrenta do 23 gdzie nie trzeba się logować proszę o wiadomość na pm albo linka:]

#14 2007-12-17 23:10:12

bager
Użytkownik

Masz tu torrenty  do epka 23 i 24. Przy odcinku 23 może ci pokazywać że jest to odcinek 22 ale jest to błąd. Widzę że w końcu ktoś się przełamał i obejrzał więcej odcinków. Po kilkunastu odcinkach bardzo wciąga.

#15 2007-12-17 23:40:32

oneechan
Użytkownik

Osobiście obejrzałam wszystkie już odcinki, nie ukryje, że oglądnęłam to 2 razy smile_big.. strasznie mnie to wciągnęło... Co prawda kilka pierwszych epków może być troszku nudne, ale jak już akcja się rozegra to jest bardzo ciekawie... dodam, że jest z czego się pośmiać, wzruszyć (bynajmniej w moim przypadku smile_big)... zgodzę się z wami, że miejscami efekty specjalne były troszku tandetne, ale warte jest obejrzenia chociażby dla ciekawej fabuły smile.. tak więc zachęcam do obejrzenia smile:):)

oneechan.pngwaciwe.png

#16 2007-12-18 00:07:35

hikikomori
Użytkownik

bager napisał:

Po kilkunastu odcinkach bardzo wciąga.

Hehe,zasada ta sama: po kilkunastu fajkach, wypitych piwach lub innych używkach... ani się obejrzysz, a już się zastanawiasz, co nowego w "modzie na sukces":P

Z opisu pachnie mi to Hero lub innymi produktami z naciskiem na stronę estetyczną. Z koreańskich produkcji wolę cokolwiek Kim Ki Duka, gdzie nie trzeba się męczyć drętwą grą aktorską. Ale obejrzę zapodane wyżej fragmenty, żeby nie było, że nie wiem, o czym piszę:P

#17 2007-12-18 00:54:07

Zjadacz
Użytkownik

Oneechan - 24 odcinki to koniec, czy będzie coś jeszcze?

"Skazany na zajebistość"

#18 2007-12-18 09:37:44

oneechan
Użytkownik

Na pewno jest 24 odcinki + specjalny przedpremierowy, zapowiadający ten serial - nic ciekawego;)... Co do reszty odcinków to bardzo bym się zawiodła jeśli by nie było chociaż jednego, bo tak szczerze to zakończenie nie do końca było, jak dla mnie jasne. Tak więc nie wiem, czy będzie coś jeszcze smutny

oneechan.pngwaciwe.png

#19 2007-12-18 10:36:56

bager
Użytkownik

[cytuj]Z opisu pachnie mi to Hero lub innymi produktami z naciskiem na stronę estetyczną.[/quote]
Jak nie zobaczysz to się nie dowiesz jaki na prawde jest ten serial. To na pewno nie jest w stylu Hero. Nie latają, nie odbijają strzał rękami. Normalna fabuła i sceny walk.

#20 2007-12-18 12:15:51

gracol
Użytkownik

oneechan napisał:

Na pewno jest 24 odcinki + specjalny przedpremierowy, zapowiadający ten serial - nic ciekawego;)... Co do reszty odcinków to bardzo bym się zawiodła jeśli by nie było chociaż jednego, bo tak szczerze to zakończenie nie do końca było, jak dla mnie jasne. Tak więc nie wiem, czy będzie coś jeszcze smutny

Jest jeszcze Special 2 ;]

Stopka forum

© Animesub.info 2025