Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Więc tak chciałem sobie zrobić teledysk jednak na samym początku mam problemy:
1)Mam wgrany kodek k-lite pack najnowszy
2)Anime w Formacie Video-Clip
3)Przy samym oglądaniu wszystko jest OK.
Ale gdy wrzucam np.do WMM czy Sony Vegas wogole go nie wykrywa,tzn.w WMM przy zapisywaniu wyskakuje "Program Windows Movie MAker Nie moze zapisac filmu w okreslonej lokalizacji Sprawdź czy oryginalne pliki źródłowe wykorzystane w filmie wciąż są dostępne(...) czy jest wystarczająca ilość dostępnego miejsca. ".
Sony Vegas:
Video:Stream attributes could not be determined
Audio:Stream attributes could not be determined
Może mam złego kodeka[zly]wie ktoś co z tym zrobić ,co wgrać itp.? z góry wielkie thx
1. Czy wcześniej nic nie miałeś z kodeków [czy instalowałeś k-lite 'na sucho']
2. Z jaką opcją? [lot's of stuff, full, only playback]
3. Jaki system i wm runtime [do plików z kodekiem vc-1], jak z qt [dla h.264 i plików hdmov/mov]
4. Sprawdź za pomocą graphedit czym dany plik jest odtwarzany
5. sprawdź konflikty za pomocą cccp-inurgent
ale łatwiej byłoby w vdm kroić plik a nie wrzucać cały do edytora. Szczególnie jeśli to jest mkv [avc, aac, ass]
równie dobrze może to być walnięty haali-splitter.
1. Miałem wcześniej inne kodeki, ffdshow ktory zajmował 906mb[blee],skasowalem i wgralem k-lite(chociaż przedtem mogłem tworzyć teledyski bez problemu tylko nie wiem co miałem zainstalowane,ten ffd wszystko poknocil:/).
2.Instalowałem Lots of stuff
3.Mam Windows Movie Maker 2 SP2 Windows Xp
4.Odtwarza bez problemów
5.Tutaj nie rozumiem co zrobić biorę test render oraz crc check i wyskakuja jakieś informacje(nigdzie nie pisze że error),nie odtwarza nic
Może powiesz co skasować i co wgrać żeby wszystko było 0kej
Ostatnio edytowany przez Oyabin67 (2007-10-21 19:15:49)
1. Miałem wcześniej inne kodeki, ffdshow ktory zajmował 906mb[blee],skasowalem i wgralem k-lite(chociaż przedtem mogłem tworzyć teledyski bez problemu tylko nie wiem co miałem zainstalowane,ten ffd wszystko poknocil:/).
link - najnowszy ffd-show [3.71mb] dokonałeś cudu z tym 9xx mb
Zostawiłeś syf i masz problem wszystko jasne. Zrób czystkę i wyczyść rejestr.
a ffdshow w sumie o zestaw filtrów i własnych dekoderów [libavcodec] a nie zestaw kodeków. Niby można nim kodować ale ja postoję lepiej użyć do kodowania divx/xvid lub avc
2.Instalowałem Lots of stuff
Na h..?
3.Mam Windows Movie Maker 2 SP2 Windows Xp
A wm-runtime? 9 czy 11? i jaki qt?
4.Odtwarza bez problemów
Co odtwarza bez problemów? graph edit? LOL a po co? mi chodzi co ci wykazał a nie jak puścił. Powinien ci to pokazać w odpowiedniej formie co za co odpowiada!
5.Tutaj nie rozumiem co zrobić biorę test render oraz crc check i wyskakuja jakieś informacje(nigdzie nie pisze że error),nie odtwarza nic
powinien łatwo ci pokazać [po zaznaczeniu advanced] co masz a co nie i co działą a co nie. łatwo za jego pomocą zarejestrujesz i wyłączysz filtr/kodek/dekoder
Może powiesz co skasować i co wgrać żeby wszystko było 0kej
a może poprowadzić za rączkę?
Y0sh dzięki Kisiel teraz wszystko gra.
Jak chcecie możecie zlookać co skręciłem,komenty mile widziane ^^
Strony 1