Nie jesteś zalogowany.
Do marzeń (niby łatwych do spełnienia, a jednak moim zdaniem niezwykle trudnych) bardziej "przyziemnych" zaliczyłbym też obejrzenie "naprawdę świetnych" ekranizacji Neuromancera i Hyperion Cantos (LOTR i Star Warsy razem wzięte by wymiękły przy rozmachu tego filmu
Neuromanta fabułę ma trochę za wątłą, zbyt sztampową i przedstawiony świat zanadto fasadowy, aby jego wierna ekranizacja była czymś takim ja cie, ale! Już lepiej sobie odpalić któryś z klasycznych "czarnych filmów". Nawet Blade Runner obronił się (między innymi) dzięki temu, że niewiele ma wspólnego z książkowym pierwowzorem (Czy elektryczne owce marzą o elektrycznym bacy?).
Moim marzeniem jest żyć daleko od ludzi,w jakiejś przytulnej chatce (z kompem,internetem,itp.)no i żebym miała piękne widoczki.Drzewa,zielona trawa a może i łąka,kwiaty............Po prostu natura bez ingerancji człowieka.Czyste powietrze i piękne niebieskie niebo...ach........Jedynymi żywymi istotami oprócz mnie były by zwierzęta(w szczególności wilki:) )Żyła bym tak długo i szczęśliwie.............
P.S.Chciałą bym nauczyć sie grać na gitarze
..."w chacie w górach", I presume?
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-04-24 22:22:59)
Ja to chcę na razie skończyć technikum i napisać maturę:-D
Moje marzenia nie mieszczą sie w pojęciu człowieka, nawet jeśli bym powiedział - o ile by mi sie to udalo - to i tak nie zrozumielibyście... hmm a może raczej o to chodzi ze nie da sie tego wyrazic słowami...
żadne z moich marzeń nie jest fizyczne, aczkolwiek pożądam pełnego wykorzystania mózgu i zobaczenia do czego tak naprawdę człowiek jest zdolny poniewaz jak wiadomo wykozustujemy jak narazie niski procent...
Moje marzenie istnieje po to żeby się nie spełnić.
Neuromanta fabułę ma trochę za wątłą, zbyt sztampową i przedstawiony świat zanadto fasadowy, aby jego wierna ekranizacja była czymś takim ja cie, ale!
Cóż, ja pisałem o "świetnej" ekranizacji, nie "wiernej"
Swoją drogą to mi przypomniało, jak bardzo się cieszę, że nikt się nie pokusił o "spolszczenie" tytułu tego arcydzieła Aha, dodam od razu, żeby się nie wywiązała offtopowa dyskusja - moim zdaniem każde spolszczenie byłoby "biedne" w tym przypadku a poza tym mi osobiście bardzo podoba się to słowo w oryginale (i z tych powodów się cieszę, że nie starano się go przekładać).
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-04-24 22:32:13)
Ja to chcę na razie skończyć technikum i napisać maturę:-D
Oj ciężko, ciężko bedzie xD.
EDIT:
A co do moich marzeń to chciałabym pojechać do Japoni i przy okazji wstąpić na koncert Orange range , i chciałabym mieć takiego fajnego małego bobaska (oczywiście jak juz na moim koncie bedzie z jakieś 1000 mln ;D). A jak narazie to zdać szkołe z dobrymi ocenami ^^.
Ostatnio edytowany przez maryska (2007-04-24 22:33:20)
marzenia mają to do siebie że kiedy sie spełnią przestają nimi być, marzeniem nie mozna nazwac czegoś osiągalnego, przynajmnniej łatwo osiągalnego jak dziecko... to marzenie moze sie spelnic nawet przez przypadek... wiec raczej to jest pragnienie
marzenia mają to do siebie że kiedy sie spełnią przestają nimi być, marzeniem nie mozna nazwac czegoś osiągalnego, przynajmnniej łatwo osiągalnego jak dziecko...
To ty chyba nie wiesz, jak niektórzy marzą o dziecku i mieć nie mogą.
Chciałbym zauważyć że człowiek wykorzystuje 100% swojego mózgu . Ten mit o 10% to... mit czyli ściema.
Wygrać w Tottka 100mln, kupić domek żyć beztrosko bez stresów
Moim marzeniem jest żyć daleko od ludzi,w jakiejś przytulnej chatce (z kompem,internetem,itp.)no i żebym miała piękne widoczki.Drzewa,zielona trawa a może i łąka,kwiaty............Po prostu natura bez ingerencji człowieka.Czyste powietrze i piękne niebieskie niebo...ach........Jedynymi żywymi istotami oprócz mnie były by zwierzęta(w szczególności wilki:) )Żyła bym tak długo i szczęśliwie.............
No wież jedna osoba jeszcze by sie przydała (ja) bo wtedy to tak naturalnie(o ile to facet) , dodaj mnie do marzenia a ja sam się postaram o spełnienie XD
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2007-04-25 00:05:26)
marzenia mają to do siebie że kiedy sie spełnią przestają nimi być, marzeniem nie mozna nazwac czegoś osiągalnego, przynajmnniej łatwo osiągalnego jak dziecko... to marzenie moze sie spelnic nawet przez przypadek... wiec raczej to jest pragnienie
Osiem minut bez umycia, powiadasz? Kobiety przeważnie kosztuje to nieco więcej fatygi.
A co z SI będącą "dziełem" człowieka, ale nie na jego obraz i podobieństwo (bo i niby czemu?)? Ale to w zasadzie nieważne, jak zwał, tak zwał - ja marzę o samym fakcie
Trochę to nieodpowiedzialne, jeśli zależy Ci nie na Sztucznej/Innej Niż Ludzka Inteligencji, tylko na samym jej stworzeniu przez ludzi. Po ch?j w takim razie? Najpierw stworzyć, a potem zobaczyć co dalej? To jak zrobić sobie dziecko po to, żeby mieć zrobione.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-04-25 00:28:08)
żyć uczciwie, zgodnie ze swoimi przekonaniami i zasadami. Mieć dobrych przyjaciół na których mogę liczyć i oni mogą na mnie liczyć. Zakochać się prawdziwie. Lubić swoją stałą pracę. Wspierać fandom całymi siłami. Interesować się Japonią i oglądać/czytać anime/mangi przynajmniej do osiemdziesiątki.
chciałbym się zakochać z wzajemnością :-) resztę mam poukładaną
Do not only follow the footsteps of your masters, but search what they were searching for...
Priorytety: nigdy nie zawiesc rodziny, byc bliskim dla bliskich, miec wiecej wiary w ludzi, osiagnac wszystkie cele i pozostac po smierci w sercach tych u ktorych powinienem.
Marzenia: przezyc prawdziwa przygode rodem z basni, mitow czy bajek, bardzo dluga, z pieknymi kobietami, skarbami i co najwazniejsze ze szczesliwym zakonczeniem, ustatkowac sie na dobre, wychowac wspaniale dzieci, przekazac im fortune, dozyc spokojnej starosci, siedzac przed domem na bujanym fotelu i palac fajke obserwowac zabawy wnukow w ogrodzie, zadbac o dostatnie zycie moich potomkow i sprawic aby bylo im jak najlepiej, pujsc pewnego razu spac i sie nie obudzic.
p.s. przepraszam za bledy...
Marzenia? Dożyć dnia następnego. A co będzie potem? Niech mnie życie zaskoczy
"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."
takie moje najwieksze marzenie to porzucić samotnosc i byc z kochająca dziewczyna ^_^
Rządzić wszechświatem.
Rządzić wszechświatem.
Sory , już zajęte.
Kisiel , marzenie niezłe , ale ponoć trudne do spełnienia - w końcu życie to najpopularniejsza forma prostytucji.
Mam ogromne marzenie, które postaram sie spełnić w ciągu najblizszych dwóch tygodni, chciałbym zdać mature. Ale sądze, że spełnienie tego marzenia nie będzie szczególnie trudne:)
Ciekawe ~Zgrzyt.......czy to propozycja?To zależy od jednej rzeczy :
zależy jaką jesteś osobą(chodzi mi o charakter)
''I presume?'' to znaczy????
ciam cia ram cia ciam