Nie jesteś zalogowany.
PO przeczytaniu wielu opisów, recenzji i cholera jedna wie czego jeszcze czego stwierdziłem że musze zobaczyć Strawberry Panic. Zrobiłem to wiedząc ze jest schematyczne oparte na dokonaniach innych twórców anime ale mimo to obmacujące się słodkie kawaii laski wygrały.
Po obejrzeniu 26 odcinków, nie da się zmienić zdania schemat, schemat i jeszcze raz zżynanie z innych Shoujo-ai. Ale mimo to oglądało się przyjemnie, a schematyczność nie przeszkadzała , no fakt jak jesteś super miłośnikiem Shoujo-ai to zapewne będziesz marudził. Seria jest profesjonalna kalką która zaczerpnęła od innych seri to co dobre i połączyła to w sensowny sposób. Anime te jest warte polecenia zwłaszcza anime fanom co chcą zacząć poznawać Shoujo-ai (ba mam wrażenie że anime dlatego powstało).
Ale właśnie o czym to anime dokładniej jest? Sczepże nie chcę mi się pisać a stron o takich rzeczach jest sporo wystarczy wpisać nazwę ^^
Mocną stroną tego anime są:
+ Ścieszka dźwiękowa
+ Postacie
+ słodkość, ale też znośny nie nachalny dramatyzm
+ tła, grafika
+ Shizuna Hanazono i jej spojrzenie
+ dobrze odgapiona a koncepcja fabuły (bo np. Maria Sama ga Miteru była nudnawa to zaś ma trochę humoru)
+ sex i pocałunki (ba sex nie jest jako tako pokazany lecz dobrze za akcentowane, a pocałunki urocze
+ znośne zakończenie
Zaś odpycha
- chór szkolny zna chyba tylko jedna pieśń
- rysunek nagich postaci (musiałem retuszować w wyobraźni)
- bądź co bądź molestowanie nie jest rzeczą normalną (co ty jest na porządku dziennym)
- (SPOILER)Tamao nie ma powodów do bycia wesołą pod koniec seri
- no schemat (no jednak )
- basen o głębokości 1,7 metra wieczorem robi się bez denny i wszech stronny jak ocean(i to zwłaszcza jak ktoś pod wodą strzela buziaka)
- / + jeśli jesteś w szkole katolicznej na pewno będziesz lesbą (aahhhhhhhhh
-/+ faceci nie istnieją
Wiec chłepczę/ dziewczynko jeśli masz w planach lub tez zastanawiasz się od czego zacząć oglądać Shoujo-ai, to Strawberry Panic jest naprawdę dla ciebie (nie za trudne w odbiorze ale tez nie kosmicznie płytkie).JA zobaczyłem (choć to nie moje pierwsze) nie żałuję. A po zobaczeniu tego anime polecam zobaczyć Simon.
A ci co oglądali anime co onim sądzą?
Wiem ze ktoś powie że zachowania nie ziemskie, lecz przy oglądaniu skonsultowałem się z swoim lesbijskim ja i wczułem się w te klimaty> i stwierdzam że przestawione zachowania sa logiczne (wiem wiem jestem nienormalny ale co tam)
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2007-03-09 14:17:07)
Przebrnąłem chyba przez 3 pierwsze odcinki, przerażająca seria, oglądać z wiadrem przy kompie.
Przy okazji spytam, czy ktoś widział na oczy dobre ripy pierwszych odcinków Uteny (takie, które da się bez bólu oglądać i których bez bólu można słuchać), a jeśli tak, to jak się te ripy nazywały i czy były w nich ang. suby?
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-03-09 14:49:08)
Oglądałam tą serie i mi się tam bardzo podobała co do zakończenia , romantyczne . No ale jak tu zgrzyt zauważył , dalczego japończycy są zdania , ze jeśli chodzisz do katolickiej szkoły to musisz być lesbą ?
Wygląda na fajne.Trzeba obejrzeć.
Niedługo mam zamiar to zacząć oglądać (przepadam za seriami Shoujo-ai), ale póki co muszę dokończyć oglądanie GITS SAC. Openingi i AMV-y z tej serii mi się bardzo podobają, choć rysunki postaci czasami są średnie.