Nie jesteś zalogowany.
Poszukuję wszelkich obrazów, które cechuje ukazany na nich absurd. Mogą pochodzić z dowolnej epoki, stylu, techniki, autor też nie ma wielkiego znaczenia. Najważniejsze jest to, aby absurd na nich przedstawiony miał to "drugie dno" tzn. nie chodzi mi o sam absurdalny efekt wizualny typowy np dla kubizmu, ale o pewne przesłanie, symbolike itp.
Z góry wielkie dzięki i sorry za "dziwny" temat
Ostatnio edytowany przez Siciu (2007-02-15 22:41:25)
1. Ukrzyżowany penis.
2. Papież przygnieciony meteorytem.
3. Maryja z gównem na piersi.
Takie oto sławetne "dzieła sztuki". Było o nich głośno.
"ukrzyżowany penis"
chciałbym to zobaczyć
"ukrzyżowany penis"
chciałbym to zobaczyć
możesz zrobić we własnym zakresie jak ci tak bardzo zależy.
to bym musiał ze dwie topole ściąć, żeby taki krzyż zrobić xD
to bym musiał ze dwie topole ściąć, żeby taki krzyż zrobić xD
Mówisz o świeżych sadzonkach?
s0n1c to tylko część tematu bo musze ogolnie ukazać sposoby ukazywania absurdu w sztuce, a własnie z obrazem mam pewien problem. Suzaku slyszalem o tych obrazach, ale mam problem ze znalezieniem ich w internecie no i trochę sa ryzykowne bo nie wiem kto mi sie trafi w komisji, dla niektorych te obrazy są dziełem , a dla niektorych zwykłą prowokacją.
Ostatnio edytowany przez Siciu (2007-02-16 08:23:55)
na sztuce sie nie znam, siostra mruknęła coś o boschu (ale ona też sie nie zna ).
btw. możesz wspomnieć o zmianie postrzegania absurdu w przeszłości i obecnie.
Mówisz o świeżych sadzonkach?
znowu nie takich świeżych
Udało mi się znaleść dzieła o których napisał Suzaku, są właśnie tym o co mi chodziło, jednak czekam na inne propozycje. s0n1c uważasz, że temat jest dobry, czy wybranie jego było błedem bo już nie wiem czy w Twoim zdaniu była ironia, czy nie
"ukrzyżowany penis"
chciałbym to zobaczyć