Nie jesteś zalogowany.
Yo :-)
Baaaardzo potrzebuje odgłosów z gry Unreal Tournament dokładnie z tej części gdzie jest takie menu:
http://www.calshop.biz/giochi/giochi1/E … 0Theme.jpg
A konkretnie chodzi mi o sławne "Mmmmmmonster kill, kill kill..." "had shoot" "first blood" itd (chyba źle napisałem). Szukałem już w folderach gry ale nie było. No to jak zdobyć te odgłosy ??
Ostatnio edytowany przez Ero sannin (2007-02-10 02:22:03)
counter-strike?
Ostatnio edytowany przez Armagedon (2007-02-10 02:37:41)
counter-strike?
omg, co ma cs do tego topicu??
Armagedon napisał:counter-strike?
omg, co ma cs do tego topicu??
Prawdopodobnie kolega myślał, że chcesz te dźwięki wstawić do CS'a. Ale to tylko moje przypuszczenia.
Przede wszystkim kolega Ero sannin wie co dobre...
Do rzeczy. Jesli masz karte sb live! badz nowsza kreatiwke to jest tam funkcja nagrywania "what you hear'. Ogolnie po wlaczeniu nagrywa co sie dzieje. Wlaczas se gre, dzialasz, wsio sie nagrywa, potem wycinasz co chesz z zapisanego pliku audio np w progsie sony sound forge i go. Moze nieco prymitywny sposob ale zawsze jakis. Jesli nie, to zawsze mozna jeszcze pogooglac w poszukiwaniu samych dzwiekow. Powiem Ci, ze szukajac ot tak sobie znalazlem wiele ciekawych rzeczy...
Ostatnio edytowany przez fef212 (2007-02-10 06:13:48)
Przede wszystkim kolega Ero sannin wie co dobre...
hehe
Niestety mam komputer emeryt jeżeli łazi o karte dzwiękową. A pozatym ja musze mieć czysty dzwięk tych odgłosów jak bym tak zrobił jak mówiłeś byłaby jeszcze muzyka w tle oraz głosy NPC z gry. Niee nie chce do cs wkleić, do innej gierki ale nie powiem jakiej bo jeszcze jakiś cwel skopiuje pomysł i jeszcze zdąży przedemną go zrealizować i będzie się kłócił ze to jego pomysł był... :]
a nie ma przypadkiem w UT dzwieków w wav??
a moze sa w jakims innym formacie to moze dałoby sie przekonwertowac
Są specjalne programy do wypakowywania dźwięków i muzyki z UT. Wystarczy poszukać na stronach związanych z tą grą.
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
http://www.unreal.pl/d.pl?ut/programy/utpt16beta3.zip powinno pomoc
THX, no właśnie w folderach gry nie było żadnego pliku z rozszerzeniem audio. Pewnie jest "wczepiony" w jakiś plik systemowy. THX again za program
muzyka w starym UT/Deus EX (stary engine ut) jest w formacie UMX !
może więc dźwięki też?
plotki głoszą, że tym programem coś się da z nimi zrobić: Dragon-UnPACKer
ale faktem jest, że można poszukać plugina do winampa i dalej wiadomo
ps: programu nie sprawdziłem, bo nie mam DeusExa pod ręką
edit: plug do winampa
Ostatnio edytowany przez fuchikoma (2007-02-11 13:05:58)
Z tego co pamiętam, to muzyka w UT jest po prostu w formatach *.s3m i *.it czyli ScreamTrackera i ImpulseTrackera.
Praktycznie każdy player sobie z nimi poradzi, chociaż osobiście polecam XMPlay (broń boże WinAMP).
Jeśli się mylę, i muzyka jest spakowana jakimś ich własnym packerem, można próbować jakimś unpackerem (jak już pisano powyżej) lub poszukać oryginalnych kawałków na www.modules.pl i stron, które są tam w zakładce linki.
Nie wiem natomiast jak jest z dźwiękami, ale podejrzewam że to zwykłe *.wav również spakowane.
Aha, i na pewno nie są one "wczepione" w inne pliki, tego jestem pewien na 100%