#1 2007-01-28 10:13:32

Beavis
Zbanowany

Hokuto no Ken: Raoh Gaiden

Dla wszystkich fanatyków Gwiazdy Północy mam do zakomunikowania, iż pojawiła się kolejna OVA z serii HnK - Raoh Gaiden.
lifeasist-img320x450-11535501091.jpg

Za napisy zabrała się oczywiście grupa Heart of Madness [HoM]. Kodek H264+AAC w kontenerze MKV. Torrent do pobrania stąd < < K L I K > >.
Zwiastuny nie spodobały mi się... postacie za bardzo "upiększone" smutny no ale zobaczymy jak się całość ma.

Dopiero zaczynam ściągać więc nie mogę napisać czegoś konkretnego o tych wydaniu oczkod.

Dla zainteresowanych (Songoku, KrUsTy,...) nie trzeba nic więcej pisać smile_big, a dla tych, który nie za bardzo orientują się w temacie zapraszam na strony Google.

papa

#2 2007-01-30 01:23:00

Winged
Użytkownik

Odp: Hokuto no Ken: Raoh Gaiden

Będzie trzeba zassać. Hokuto no Ken nigdy za wiele. smile Dziękuję za informację, bo dopiero co wracam na łono anime i trudno mi wszystko ogarnąć przez co umkną takie perełki jak HnK. smile

[EDIT]

songoku napisał:

Oczywiscie, ze to juz lezy na dysku i jeszcze innej grupy, no i jeszcze w lutym bedzie wydane smile

Reasumując - trzeba ściągać. smile

Ostatnio edytowany przez Winged (2007-01-30 01:33:48)

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#3 2007-01-30 01:31:59

songoku
Użytkownik

Oczywiscie, ze to juz lezy na dysku i jeszcze innej grupy, no i jeszcze w lutym bedzie wydane smile

#4 2007-01-30 01:34:45

songoku
Użytkownik

Winged napisał:

Reasumując - trzeba ściągać. smile

Jesli nie bedziesz mial nic na przeciwko, to dostaniesz napisy jako pierwszy... Do korekty jezor

Edit

Winged napisał:

Czemu by nie. Z wielką chęcią. Przyłożę się ze wszystkich sił. smile

No to zalatwione oczkod

Ostatnio edytowany przez songoku (2007-01-30 01:45:02)

#5 2007-01-30 01:39:58

Winged
Użytkownik

songoku napisał:

Jesli nie bedziesz mial nic na przeciwko, to dostaniesz napisy jako pierwszy do korekty jezor

Czemu by nie. Z wielką chęcią. Przyłożę się ze wszystkich sił. smile

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"

#6 2007-01-30 10:28:04

Beavis
Zbanowany

Ja też mógłbym wspomóc was merytorycznie smile
Oglądnąłem już całą pierwszą serię (obecnie oglądam drugą) i OVAki więc orientuję się w temacie HnK.

papa

#7 2007-01-30 23:46:47

Winged
Użytkownik

No proszę jak nas sporo się zebrało. smile
Film leży już u mnie na dysku. Jutro wyjeżdżam do domu na około 10 dni, gdzie będę przygotowywał się do ostatniego egzaminu i znowu nie będę się udzielał na forum. Po powrocie napiszę egzamin i mogę zabierać się do roboty. Chyba, że jakieś wydarzenie losowe by mi przeszkodziło, a takowego nie przewiduję. smile_big
BTW, w końcu mam Internet, który umożliwia mi dość szybkie ściąganie - HnK ściągnąłem w 6h. yahoo

#8 2007-02-05 15:08:33

Beavis
Zbanowany

Oglądnąłem - więc słów kilka: wydanie pod względem wizualnym super, hardsub angielski zapiernicza z szybkością światła (gdyby nie fakt, iż film jest marnym podsumowanie pewnej większej części pierwszej serii, to bez stopowania by się nie obeszło fuj). Fabuła to po prostu podsumowanie Souther Saga... poza kilkoma wtrąconymi drobiazgami (mało istotnymi na dodatek). brakslow Jeszcze gdyby został pierwowzór muzyki - niestety ale żadnej tam nie było... kolejny minus. Tytuł filmu w żaden sposób nie nawiązuje do historii Raoh'a - doprawdy skąd ten pomysł? brakslow
Pomysł siwych (jasnych?) włosów u Raoh'a rip
Ocena końcowa: raptem 6/10 zawiodłem się bardzo shithappens

Rada dla Songoku (potencjalnego tłumacza smile) nie tłumacz dosłownie całych zdań z angielskiego przekładu bądź wydłuż czas wyświetlania napisów. Zawsze możesz też wcześniej podesłać mi gotową wersję do wyłapania ewentualnych błędów jezor

Winged napisał:

BTW, w końcu mam Internet, który umożliwia mi dość szybkie ściąganie - HnK ściągnąłem w 6h. yahoo

W akademiku u kumpla ~35 minut wow z torrenta, bo na lokalnym DC'ku anime nie ma placze

papa

Ostatnio edytowany przez Beavis (2007-02-05 15:09:50)

#9 2007-02-05 17:01:36

danio@
Użytkownik

A wie ktoś skąd można ściagnąć serie obojętne czy z torrenta czy ze stron z góry dzięki

#10 2007-02-05 17:20:19

songoku
Użytkownik

HoM

#11 2010-01-29 12:51:33

kalamir
Użytkownik

a tak w ogóle od Heart of madness można sciągnąc też część II opowiadaną z perspektywy Yurii.
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=3040
w ogóle opie części zostały wydane w polsce na DVD ale oczywiście już nie można ich kupić i prawie wszędzie są na status niedostępne smutny poza tym każdy film kosztuje prawie 80 zł co jest po prostu śmieszne.

Czy ktoś ma namiary na następujące filmy:

Shin Kyuuseishu Densetsu Hokuto no Ken Raou-den Gekitou no Shou
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=5104

Shin Kyuuseishu Densetsu Hokuto no Ken Toki-den
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=3041

Ostatni film Hokuto no Ken Zero można bez trudu dostac na torrentach
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh … e&aid=6105 niestety fajnie by było obejrzeć dwie poprzednie części :/

Ostatnie pytanie i wielka prośba, chodzi o SHIN HOKUTO NO KEN
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=983 widzę, że zostało wydane przez Songoku. Czy ktoś poratuje jakimś linkiem czy też lepiej bym sie łapał za inne wydania?

pozdrawiam.

#12 2010-01-29 13:09:03

Prey
Użytkownik

Prey.jpg

#13 2010-01-29 13:11:36

kalamir
Użytkownik

Prey... dzięki za dobre chęci :/ ale nie wrzucaj linków, na których nie wiesz co się znajduje. Te linki znalazłem wczoraj za pomocą anfo ale jeśli przeczytasz mój post zobaczysz, że chodzi mi o zupełnie coś innego.

Edytowane:

Pozwolę sobie jeszcze napisać coś o samym filmie Raoh-den

Beavis napisał:

gdyby nie fakt, iż film jest marnym podsumowanie pewnej większej części pierwszej serii, to bez stopowania by się nie obeszło ). Fabuła to po prostu podsumowanie Souther Saga... poza kilkoma wtrąconymi drobiazgami (mało istotnymi na dodatek). brakslow Jeszcze gdyby został pierwowzór muzyki - niestety ale żadnej tam nie było... kolejny minus. Tytuł filmu w żaden sposób nie nawiązuje do historii Raoh'a - doprawdy skąd ten pomysł? brakslow
papa

Bardzo się nie zgadzam z tą krytyką. fabuła=podsumowanie III części Hnk? Zdecydowanie nie. To całkiem nowa interpretacja wydarzeń z mangi wzbogacona o punk widzenia Raoh oraz całkiem nowe postacie. Film stanowi autonomiczną historie, która posiada wstęp, rozwinięcie oraz zakończenie. To co nazwałeś mało istotnymi drobiazgami to wszystkie elementy, które zostały wprowadzone do filmu mające na celu pokazać bardziej LUDZKIE oblicze BARDZO ZŁEGo (główny antogonista serii) Raoh. A co do muzyki... no proszę cię xD chciałbyś w nowiusieńkim filmie z 2006 roku usłyszeć kiczowata muzykę z lat 80? I tak było ekstra że odnowili do całkiem nowej wersji "Ai wo torimodose" oraz ending.

Beavis napisał:

Raoh oryginalnie ma białe włosy smile to w serii TV zmienili mu na czarne - co wyszło fatalnie.

A poza tym w filmie najzajebistrze jest to, że zawsze jak Shuu otwiera gębę to słychać głos Jiraiyii z naruto xD

Ostatnio edytowany przez kalamir (2010-01-29 13:25:40)

#14 2010-01-29 13:27:13

Isao
Użytkownik

Prey napisał:

Tu masz Hokuto no Ken od Songoku

Tak na marginesie ten tytuł dostał u nas licencję (info na forum AE).
Wydawca... wspaniałe, cudowne, uwielbiane A-V.

#15 2010-01-29 13:32:35

kalamir
Użytkownik

już o tym pisałem - ale ja mówię o Shin Hokuto no ken - serii składającej sie z 4 filmów OVA.

#16 2010-01-29 13:39:20

Isao
Użytkownik

No tak wybacz, nie przeglądałem całego tematu, ot ten post mi się rzucił w oczy.

hm zajrzałem na anidb i widzę tylko te dwie OVA:
Shin Kyuuseishu Densetsu Hokuto no Ken Yuria-den     

plus te dwa filmy:
Shin Kyuuseishu Densetsu Hokuto no Ken Raou-den Jun`ai no Shou

więc jeśli to o to chodzi można to ściągnąć z bakabt, seedy są i leci dość znośnie.
(no chyba, że szukasz jakiejś konkretnej grupy bądź ISO)

#17 2010-01-29 14:01:53

kalamir
Użytkownik

te dwa muszę uzupełnić bo reszte i część 5 mam. Ale najwiekszy zonk jest z Shin Hokuto no ken o tym : http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=983

tu pokazuje, że wydane jest przez HoM ale u nich nie ma informacji na ten temat. Poza tym widzę. że Songoku też to wydał smile_big ale nie ma nigdzie linków. Już sprawdzam bakabt, które podesłałeś.

// znalazłem pozostałe dwie części w tym serwisie smile_big niestety brak Shin smutny

Ostatnio edytowany przez kalamir (2010-01-29 14:08:23)

#18 2010-01-29 14:08:35

Isao
Użytkownik

Z linkami do wersji songoku ciężko będzie, właśnie z racji licencji. smile
Z tych grup, które tam widzę i nawet kojarzę, to bodaj AniMecha nie robiła złych ripów.
(ale ova 50minutowa i ~350MB hmm)

spróbuj może po forach, ala http://www.hongfire.com/ czy może http://forum.nihonomaru.com/ może znajdziesz jeszcze jakieś brakujące.

Ostatnio edytowany przez Isao (2010-01-29 14:09:53)

#19 2010-01-29 14:13:47

kalamir
Użytkownik

Isao napisał:

Z linkami do wersji songoku ciężko będzie, właśnie z racji licencji. smile

Jeszcze raz mówie smile_big ta seria nie ma licencji. Mają ją tylko pierwsze dwa filmy Raoh i Yuria-den. Właśnie seria OVA staje się teraz najbardziej poszukiwana. Dzięki linkowi powyżej mam już wszystkie 5 filmów... pozostaje dopaść od [songoku] serie smile_big Shin. Może on on coś poradzi gdy się pojawi smile_big

#20 2011-11-12 20:05:19

ryu15
Użytkownik

Mam takią prośbę/pytanie do znawców serii Hokuto no Ken :]
Zakochałem się w głównym tytule muzycznym i zacząłem oglądać urywki z serialu i filmów.
Powoli zacząłem coraz bardziej pragnąć zgłębić fabułę serii, ale chciałbym w to też wciągnąć znajomych (drugi raz mam tak, że do anime zachęca mnie muzyka, chociaż poprzednio była to ścieżka dźwiękowa Jigoku Shoujo).
Nie chcę ich jednak zamęczać starszawą grafiką (bardzo czułe na tym punkcie indywidua), dlatego ściągnąłem filmy.
I w tym miejscu chciałbym zadać moje pytanie: W jakiej kolejności oglądać kolejne części?
Jak sami wiecie nie są "ponumerowane" a z czytania opisów dowiedziałem się, że część "ZERO" to prequel.
Dlatego proszę o opinię doświadczonych widzów.

Stopka forum

© Animesub.info 2024