Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Czy mógłby ktos tutaj dokładnie wytłumaczyc jak sciagac anime z irca:D
Pozdrawiam serdecznie[papa]
Whispujesz do bota /msg nazwa_bota xdcc list po czym dostajesz liste z paczkami, a pozniej wpisujesz /msg nazwa_bota xdcc send #numer_paczki. A tak najlepiej to uzyj gogle xD Oczywiscie najpierw musisz byc na channelu z ktorego chcesz sciagac ;D
Ostatnio edytowany przez Sevortharte (2006-12-10 16:32:35)
hehe a czy można by jasniej jednak i tak od początku
Ok taka mala solucja xD,
1. Wchodzimy na kanal na ktorym sa boty z ktorych bedziemy korzystac (jesli to grupa fansuberska to wystarczy wpisac
!list i powinnismy otrzymac liste botow, mozemy rowniez sprawdzic na stronie grupy).
2. Jesli juz wiemy gdzie znajduje sie plik ktory nas interesuje tzn. Bot na ktorym jest i jego numer to wpisujemy cos takiego - /msg nazwa_bota xdcc send #numer_pliku , po chwili powinien nam wyskoczyc komunikat ze bot probuje do nas wyslac plik, naciskamy ok i wybieramy sciezke
3. Czekamy az sie sciagnie
A teraz na przykladzie, interesuje mnie 2 odcinek Ah my goddess 2 wiec wchodze na kanal #animeyuki na @irc.rizon.net, juz w topicu jest adres do stronki z lista plikow, wiec albo wchodze tam i lookam na jakim bocie sie znajduje albo wpisuje !list albo @find ah my goddess 02, no i reszta to tak jak w instrukcji.
Nie wiem jak inaczej to wyjasnic xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
pisz na gg jakby co 8422615
Uwaga: nie na wszystkich kanalach dozwolone jest uzywanie !list i @find
Do sciagania z XDCC najlepiej uzywac skryptu, na przyklad dccAssist
WedĹug mnie to jest dziecinnie proste Ĺźe nie powinno siÄ tego tĹumaczyÄ np. ja sam to rozkminiĹem jak to dziaĹa
Na tej stronie znajdziesz wszelkie informacje jak uĹźywaÄ irc'a WWW
Ostatnio edytowany przez gracol (2006-12-10 18:55:59)
Strony 1