#2041 2008-07-21 00:07:57

Shit Happens
Użytkownik

Odp: Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Pokaż spoiler
"Code" to chyba bedzie ten "znaczek" smile_big ktory daje moc dawania Geass'a i niesmiertelnosc ?

#2042 2008-07-21 00:31:52

almisael
Użytkownik

Normalnie NGE sie robi z CG.

#2043 2008-07-21 02:35:44

SongoPL
Użytkownik

Tu macie fajny obrazek z Gurrenem
121660055650.jpg

Ostatnio edytowany przez SongoPL (2008-07-21 02:35:59)

#2044 2008-07-21 02:38:08

Dżibril
Użytkownik

Straszne są te ostatnie odcinki :/.

#2045 2008-07-21 02:38:28

Wing_Z
Użytkownik

Straszna to jest linia dialogowa

#2046 2008-07-21 12:08:15

Shit Happens
Użytkownik

Pokaż spoiler
Czy CC bedzie dalej przyjazna dla Leloucha? Co chciał zrobić Charles podczas "bliskiego" spotkania z C.C. (myslalem ze bedzie buzi buzi smile_big) eh ta "nina" (szkoda wiecej slow:P), niania to ostra babka smile, Charles niesmiertelny?

Macie strone z jakimis dobrymi sprawdzonymi spojlerami na kolejne 2-3 odcinki?:)

#2047 2008-07-21 12:14:56

SiwyCZR
Użytkownik

A na co ci ? nie lepiej poczekać na następny ep i potem oglądać z zapartym tchem, niż teraz przeczytać a potem oglądać z znudzeniem czy tam bez żadnego zaskoczenia? a tak w ogóle mnie zastanawia skąd się biorą spoilery na kolejne epy.... jakieś wycieki smile_big?
a co do odcinka:

Pokaż spoiler
wydaję mi się, że C.C żyje nadal ponieważ ceremonia oddawania Code nie dobiegła końca i może też dlatego straciła pamięć... choć wtedy zostaje nie wyjaśnione dlatego V.V też wciąż żyje po oddaniu Code?

The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody

#2048 2008-07-21 13:09:56

FAiM
Użytkownik

SiwyCZR napisał:

a co do odcinka:

Pokaż spoiler
wydaję mi się, że C.C żyje nadal ponieważ ceremonia oddawania Code nie dobiegła końca i może też dlatego straciła pamięć... choć wtedy zostaje nie wyjaśnione dlatego V.V też wciąż żyje po oddaniu Code?

Pokaż spoiler
V.V. raczej zmarł, tylko dziwne jest czemu od razu nie zginął po oddaniu Code...

K5Cqyo6.png?1

#2049 2008-07-21 13:11:52

qduaty85
Użytkownik

Pokaż spoiler

Odcinek nie tak fajny jak poprzedni.
Nie wiem czemu doszło dopiero teraz do Suzaku, że powinien sprawdzić ludzi obserwujących Lulu. C.C. zupełnie się zmieniła, wiemy jakie miała geass, zapowiedź nowego odcinka też całkiem sobie.
Szkoda tylko, że Ogi i Villetta najprawdopodobniej zeszli z tego swiata papatki. No i ta bomba Niny troche przypominała czarną dziurę cojest]
A i zauważyliście, że po otrzymaniu nieśmiertelności C.C. została zabita przez tę zakonnicę a na imperatora podziałał geass dopóki nie popełnił samobójstwa.

#2050 2008-07-21 13:13:41

Tristan
Użytkownik

Pokaż spoiler

Zastanawiam się czy umrzeć był prawdziwym życzeniem C.C. A może tak naprawdę chciała czegoś innego? Czegoś całkowicie przeciwnego? Być może C.C. tak naprawdę pragnęła żyć i być kochaną? Świadczyć może o tym fakt, iż odepchnęła Imperatora, kiedy Lulu powiedział, że sprawi by się uśmiechnęła. W końcu jej geass sprawiał, że otrzymywała coś, czego wcześniej nie uświadczyła, miłość. A Lelouch zdaje się być dla niej kimś więcej niż tylko osobą, która może spełnić kontrakt. On jest osobą, która może dać jej upragnioną miłość, której tak naprawdę nie zaznała.

- No to wchodzę do Jakuba na podwórze - ciągnął opowieść Semen - A on coś opieka na ognisku. Na rożnie znaczy się...Ja go pytam: “Jakub, gdzie upolowałeś taką żółtą wiewiórkę? “, a on mi na to: “Powiedziało, że nazywa się Pikaczu”...

#2051 2008-07-21 13:23:41

FAiM
Użytkownik

qduaty85 napisał:

Pokaż spoiler
A i zauważyliście, że po otrzymaniu nieśmiertelności C.C. została zabita przez tę zakonnicę a na imperatora podziałał geass dopóki nie popełnił samobójstwa.

Pokaż spoiler
hm... wygląda na to, że śmierć jest dopełnieniem ceremonii odebrania Code...
to by wyjaśniało dlaczego Geass Lulu zadziałał na Charlesa oraz to, dlaczego V.V. jeszcze trochę pożył po odebraniu Code... oraz dlaczego C.C. miała ranię po otrzymaniu Code od zakonnicy...

K5Cqyo6.png?1

#2052 2008-07-21 13:28:08

almisael
Użytkownik

Pokaż spoiler
To, że oddanie Code'a powoduje utratę nieśmiertelności nie znaczy, że człowiek od razu umiera. C.C teraz jest juz śmiertelna ale zginie dopiero jak ktoś jej strzeli w brzuch z jej własnej broni (hrhrhr). Tak to chyba działa.

P.S. Lulu popełnił straszny błąd. Powinien wydać rozkaz Charlsowi, żeby był mu absolutnie posłuszny, albo żeby zwariował :>

Ostatnio edytowany przez almisael (2008-07-21 13:28:23)

#2053 2008-07-21 13:29:59

SiwyCZR
Użytkownik

Tristan napisał:

Pokaż spoiler

Zastanawiam się czy umrzeć był prawdziwym życzeniem C.C. A może tak naprawdę chciała czegoś innego? Czegoś całkowicie przeciwnego? Być może C.C. tak naprawdę pragnęła żyć i być kochaną? Świadczyć może o tym fakt, iż odepchnęła Imperatora, kiedy Lulu powiedział, że sprawi by się uśmiechnęła. W końcu jej geass sprawiał, że otrzymywała coś, czego wcześniej nie uświadczyła, miłość. A Lelouch zdaje się być dla niej kimś więcej niż tylko osobą, która może spełnić kontrakt. On jest osobą, która może dać jej upragnioną miłość, której tak naprawdę nie zaznała.

Pokaż spoiler
Może jej życzeniem było po prostu szczęście lub zmiana dotychczasowego życia, na początku myślała, że śmiercią to załatwi a po słowach lulu zrozumiała, że tak naprawdę to on jej daje szczęście...

#2054 2008-07-21 13:34:28

LWish
Użytkownik

Jeżeli już tak tworzycie parę to pewno skończy się na tym, że Lulu okaże się gejem albo pedofilem. Zawsze w takich anime tak jest xD

Ewentualnie skończy z Kallen w łożu, bo chyba do tej pory nie uważał CC za kobietę, chociaż bardzo bym chciał zakończenia CC x Lulu smile

#2055 2008-07-21 13:40:49

SiwyCZR
Użytkownik

LWish napisał:

bo chyba do tej pory nie uważał CC za kobietę

Po 15 epie bym tego nie powiedział jezor

#2056 2008-07-21 14:11:18

LWish
Użytkownik

SiwyCZR napisał:
LWish napisał:

bo chyba do tej pory nie uważał CC za kobietę

Po 15 epie bym tego nie powiedział jezor

Po tym epie może tak, ale poprzednie. Jeden z przykładów, niewzruszony kiedy ona się przed nim rozbierała jezor

#2057 2008-07-21 14:20:34

Shit Happens
Użytkownik

nie wiem czy ciebie to w lesie trzymaja jezor( nie obraz sie dobrze?) ale ona nie rozbierala sie przy nim do naga... a idac nad morze, na basen widzisz kobiety rozbierajace sie ale do bielizny tak samo bylo z C.C. jezor

#2058 2008-07-21 14:27:14

SiwyCZR
Użytkownik

Ale tu nawet nie chodzi o jej ciało. Lulu sam powiedział ojcu, że nie pozwoli mu już zabrać nikogo ważnego/cennego dla niego. Czyli C.C musi coś dla niego więcej znaczyć niż tylko zwykły wspólnik...

#2059 2008-07-21 15:21:17

zajac_2006
Użytkownik

Pokaż spoiler
epek cudny i według mnie C.C. nie jest już nieśmiertelna bo straciła ten znak i pewnie Imperator go otrzymał, szkoda tylko że straciła pamięć ;/ jezor
co do geass Lulu to też jestem ciekaw czy po prostu założył soczewkę czy co, ale pewnie założył.
też jestem ciekaw jak jest z tym umieraniem i nieśmiertelnością xD
ale wygląda na to że samo odebranie tego znaku nie działa, bo V.V. żył i C.C. też nadal żyje jezor
dopiero jak Imperator umarł to dopiero wtedy stał się nieśmiertelny i V.V. zginął.
więc może tak samo było z C.C. bo na niej też była krew gdy umarła ta zakonnica,
tylko ciekaw jestem co się stało z tym znakiem C.C.

Ostatnio edytowany przez zajac_2006 (2008-07-21 15:25:12)

#2060 2008-07-21 15:41:01

mariodreamer
Użytkownik

zajac_2006 napisał:

Pokaż spoiler
epek cudny i według mnie C.C. nie jest już nieśmiertelna bo straciła ten znak i pewnie Imperator go otrzymał, szkoda tylko że straciła pamięć ;/ jezor
co do geass Lulu to też jestem ciekaw czy po prostu założył soczewkę czy co, ale pewnie założył.
też jestem ciekaw jak jest z tym umieraniem i nieśmiertelnością xD
ale wygląda na to że samo odebranie tego znaku nie działa, bo V.V. żył i C.C. też nadal żyje jezor
dopiero jak Imperator umarł to dopiero wtedy stał się nieśmiertelny i V.V. zginął.
więc może tak samo było z C.C. bo na niej też była krew gdy umarła ta zakonnica,
tylko ciekaw jestem co się stało z tym znakiem C.C.

Pokaż spoiler
Jeśli Twoje stwierdzenie jest słuszne to czemu C.C dawno temu nie zabiła Lulu aby umrzeć i aby Lulu stał się nieśmiertelny?(edit: dlatego pewnie iż Lulu nie ma jeszcze odpowiednio rozwiniętego Geass) Ale coś w tym jest co powiedziałeś tzn.-Osoba będąca dawcą Geass musi zabić osobę posiadającą Geass. Tylko osoba z Geass musi być na pewnym szczeblu mocy bo zakonnica mogła by już dawno zabić C.C. Czy imperator może zabić C.C skoro nie dostał od niej Geass? Może niebawem dowiemy jak to jest z przekazywaniem Geass potomnym

Ostatnio edytowany przez mariodreamer (2008-07-21 15:50:39)

Stopka forum

© Animesub.info 2025