Nie jesteś zalogowany.
jak sie chcę pośmiać, to właczam School Rumble, a co do Haruhi, to jest to wredna jędza i kij w oko wszystkim Haruhistom
Amen
No właśnie ten jej charakter jest super.Lecz w miarę oglądania coraz bardziej ją polubiłem.
Bo jednak ma uczucia i nie jest taka wredna jak się wydawało na początku.
Że się tak wtrącę do zabawy w syfa, bardzo niezłe anime. Dla niektórych fabularna bomba, która mnie akurat nie rozdupcyła w drobne chu?ki, ale ja czytanie na książkach trenowałem... Tak czy owak - bardzo dobry film. Dla mnie sama Haruhi nie jest główną jego atrakcją, a zjawisko haruhizmu zwisa mi i powiewa, jednak nieobejrzenie tego serialu uważam za karygodną marnację.
P.S. Za godzien odnotowania uważam następujący fenomen: pokolenie SP2 gremialnie dało się nabrać na pierwszy odcinek. Żeby tak kompletnie nie skojarzyć, iż chodzi o amatorski film, trzeba się było chyba w bunkrze za węglem wychowywać.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-03-13 20:11:01)
Jakie zjawisko haruhizmu ?
Nawet taki śmieszny temat widziałem:)
Obiwanshinobi nie używaj brzydkich słów.
Ostatnio edytowany przez tomxxx (2007-03-13 19:16:46)
obraziles Haruhi... ;_; arry -.- to ze ci sie nie podoba nie musisz po niej jechac co jak co ale nie jestem fanem Haruhi az takim bo bardziej powalaja mnie teksty kolesia ktory jest wymiatajacy to cale anime trzyma poziom od poczatku do konca ;] szkooda ze takie krotkie i tak jak Love hina nie dam obrazac i tego anime ^_^
jezeli ci sie nie podoba nie pisz tutaj ;D albo napisz ze ci sie nie podoba i nie lookaj wiecej poco mamy sobie psuc nerwy (czyt. ty)
Haruhi jest postacią fikcyjną i jako takiej nie da się jej obrazić. Kto uważa Suzumiya Haruhi no Yuuutsu za ch?jowe wprost anime i daje temu publicznie wyraz, ten po prostu konsumuje tzw. wolność słowa, ową drogocenną zdobycz demokracji.
Jakie zjawisko haruhizmu ?
Nawet taki śmieszny temat widziałem:)
Wpisz se w Google "haruhism".
Komuś, kto nazwał mnie swego czasu "gnojem" (a po interwencji modka "pacanem") musi wystarczyć praktykowana przeze mnie autocenzura (nie żebym się dąsał, ale na Tym Forum dałeś się poznać z cokolwiek niepoważnych wypowiedzi, co prawdopodobnie ma jakiś tam wpływ na sposób, w jaki tu jesteś traktowany).
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-03-13 21:08:20)
obi ale zauwaz ze ta opinia mozesz urazic kogos z tlumu wiec jest cos takiego jak kultura osobista i wypowiadanie sie kulturalnie w temacie mozesz tez ladnie powiedziec ze ci sie nie podoba nie obrazajac przy tym nikogo :] na dodatek musisz dac argumenty..bo powiedzenie nie podobalo m isie bo nie ... albo nie moj gatunek nie jest na miejscu..
Ostatnio edytowany przez Mavet (2007-03-13 20:24:51)
Haruhi jest postacią fikcyjną i w związku z tym nie da się jej obrazić.
Za to jej pseudowyznawcow juz tak...
Co do Haruhi, anime uwazam ze lekko ponad przecietne, tzn. nie odnalazlem tam zadnych szczegolnie interesujacych, oryginalnych, wyszukanych pomyslow, rozwiazan czy czegokolwiek stawiajacego to anime na rowni(a co dopiero ponad) moimi ulubionymi tytolami. Muzyka kompletnie zepsuła mi ogladanie. Utwory zupelnie nie przypadly mi do gustu i okreslil bym je jako plastykowe(?). Na szczescie zakonczenie bylo super a sama Haruhi miala swietnie narysowane oczy[okej]
obi ale zauwaz ze ta opinia mozesz urazic kogos z tlumu wiec jest cos takiego jak kultura osobista i wypowiadanie sie kulturalnie w temacie mozesz tez ladnie powiedziec ze ci sie nie podoba nie obrazajac przy tym nikogo :] na dodatek musisz dac argumenty..bo powiedzenie nie podobalo m isie bo nie ... albo nie moj gatunek nie jest na miejscu..
14 błędów (naliczyłem):P a Haruhi śmierdzi (ba każdy wtajemniczony wie czemu mam takie zdanie )
Osobnicy kompletnie pozbawieni dystansu do czegoś takiego, jak film fabularny (kiedyś zlatywały się te muszki do dyskusji o Evangelionie, ale oto nam się objawiła nowa kość niezgody) niezawodnie rozjuszą się prędzej czy później. Tym później, im powściągliwiej wysławia się interlokutor (może dlatego, że trudniej im zrozumieć taką mowę), ale niezawodnie.
Co do Haruhi, anime uwazam ze lekko ponad przecietne, tzn. nie odnalazlem tam zadnych szczegolnie interesujacych, oryginalnych, wyszukanych pomyslow, rozwiazan czy czegokolwiek stawiajacego to anime na rowni(a co dopiero ponad) moimi ulubionymi tytolami. Muzyka kompletnie zepsuła mi ogladanie. Utwory zupelnie nie przypadly mi do gustu i okreslil bym je jako plastykowe(?). Na szczescie zakonczenie bylo super a sama Haruhi miala swietnie narysowane oczy[okej]
Długo mógłbym to anime chwalić. Animacje wymiatają, Nagato wymiata, "kontynuacje, nawiązania, konteksty interpretacyjne" wymiatają (polecam ekranizację sztuki Rosencrantz i Guildenstern nie żyją - tej, w której podczas Dni Kultury Koizumi Itsuki grał jednego z bohaterów tytułowych - wyreżyserowaną przez jej autora, Toma Stopparda - nota bene scenarzystę Brazil Terry'ego Gilliama), końcowy klip wymiata, The Day of Saggitarius III wymiata... Do muzyki nic nie mam, choć może nie jest ona wybitna. Poskładanie całego (nie licząc fabuły) anime z przeróżnych nawiązań to spore osiągnięcie, bo przecież tam nie ma zapychaczy ani bezsensownych odcinków, cały czas zapodają fabułę.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-03-13 20:44:38)
Mi się to Anime bardzo podobało i jest jedną z lepszych pozycji jakie do tej pory oglądałem Osobiście nie oczułem aby Haruhi była wredna, ona po prostu jest trochę... "Zakręcona" i to wychodzi IMO na zdecydowany plus. Pozatym sceptyczne nastawienie oraz ironia Kyona w połączeniu z niebywałym i porywczym charakterem Haruhi, tworzyło istną mieszankę wybuchową Kreska bardzo mi się podobała i nie mam co do niej żadnych zastrzeżeń, muzyka też całkiem całkiem, a Opening i Ending z tego Anime nadal od czasu do czasu gości na mojej Playliście w Winampie
Pozatym byłbym bardzo zadowolony, gdyby ukazał się drugi sezon lub może seria OAV, jestem baaardzo ciekaw cóż jeszcze może się wydarzyć w brygadzie SOS...
nie wiem czemu ale lubię czytać jak coś piszesz(a raczej styl w jakim to robisz) Obiwanshinobi niekoniecznie wszystko pojmuje (czasami słownik potrzebny) ale jest to dla mnie takie inne że aż mi sie podoba
Pomijając fakt, że Suzumiya strasznie mnie denerwowała, to anime bardzo mi się podoba.
Najlepsze w anime były komentarze Kyona (chyba tak ma na imię). Reszta była do bani
Ostatnio edytowany przez Psychopata (2007-03-13 20:43:37)
tak to jest jak sie pisze na szybkiego i lata po domu ;D uhauhuauhauhuauhuaha Robmy Brygade Ansi ;d jakas laska stanie na czele ^_^ ale i tak Brygada SOS ROX ^_^... to sie nazywa... a co do muzyki ... hmmm nyoo mi sie podobala opening ending i cos nowego bylo ! otoz nie wszedzie mamy nie uswiadomionego "boga" ktory moze rozwalic swiat i ich ten filmy lol
ja napiszę inaczej:
tomxxx nie używaj słów (w ogóle).
To czemu dajesz wyraz w kolejnych tematach zakrawa o (brak mi słów żeby to opisać:
1.[cytuj]Air ma zarówno przepiękną kreskę jak i muzykę która jest ogromną zaletą tego anime jak również wciągającą i bardzo smutną fabułę.
2.[cytuj]Oglądałem film kinowy czyli teraz muszę obejrzeć serial który jak domyślam się jest świetny.
3.[cytuj]Czytałem że to jeden z najlepszych romansów.Praktycznie bez wad.
to są Twoje opinie, o które nie ciężko, bo jakiego tematu bym nie otworzył to coś jest świetne cudowne, a jeśli nie jest lubiane przez innych to ten któś jest głupi.
a w ocenach do napisów do Haruhi (tak, sprawdzam czasem komenty, żeby nanieść poprawki) przeszedłeś a nawet przeleciałeś samego siebie:
ocena: słabe
uzasadnienie: No tak ,ale piosenki nie tłumaczone.Rozumiem jakby nie było tłumaczenia angielskiego.Ale było...
[chodzi o op i end - przyp. Cain]
Yebnij ty sie w łeb
EDIT 1:
DAłoby się zrobić opcję na tym forum podobną do tej z phpBB: "ignoruj"?
Ostatnio edytowany przez Cain (2007-03-13 21:34:03)
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
Za przekleństwo nawet zamaskowane powinneś mieć natychmiast osta.
Co do anime to jeszcze powiem że ten film w I odc to wydaje się dużo lepszy jak już się obejrzy większość pozostałych odcinków wtedy bardziej nawet śmieszny ten ich film się wydaje.
Co do muzyki.Bardzo fajny jest opening i ending.Mogę 14 odcinków pod rząd tego słuchać i się nie nudzi.Ciężko w tym anime znaleźć jakieś wady poza tym że krótkie anime.
A co do obrażania to to oczywista oczywistość że nie wolno obrażać Haruhi bo jak ci którzy ją lubią to czytają to całkiem możliwe jest że im się nie podoba takie słownictwo.
Dlatego jeśli się wypowiadacie negatywnie to powinniście liczyć się ze słowami i grzecznie argumentować dlaczego tak sądzicie.
tomxxx napisał:Obiwanshinobi nie używaj brzydkich słów.
ja napiszę inaczej:
tomxxx nie używaj słów (w ogóle).
Piękna zjebka
Często bywa tak, że jedno przekleństwo wyrazi więcej niż 100 słów
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Haruhi to najlepsza postać jaka kiedykolwiek została stworzona, i tyle. Nie wiem nawet jak można jej nie lubić.
Ja bym wprowadził takie zmiany w regulaminie że za celowe offtopy będą ostrzeżenia i bany.
To może wtedy ci co robią offtopy się czegoś nauczą.
Bo ja piszę na temat.
Między innymi że kreska w Haruhi była bardzo piękna.
Ostatnio edytowany przez tomxxx (2007-03-13 22:39:22)