Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8
Boli mnie to jedynie, że jest parę niedociągnięć w związku z Transformers The movie (wersja animowana).
Np. Megatron nigdy nie zmieniał się w samolot (zmieniał się w broń - pistolet, działo), Devastator powstawał z 6 Deceptikonów ( Prawdziwy Devastator) a nie jak było to pokazane w filmie z czołgu :/
Czołgiem był całkowicie inny Deceptikon, który zamieniał się również w statek kosmiczny (astropojazd).
Trochę fabuła z Alsparkiem była dziwna bo dzięki niemu powstawały tylko Deceptikony a w filmie animowanym była jak wiadomo Matryca Przywództwa, którą mogły otworzyć tylko autoboty w czarnych godzinach (tak zginął Unikron).
Autoboty nie mogły się zamieniać w pojazdy, które zeskanowały.
Jest jeszcze parę niedociągnięć.
Ciekawi mnie natomiast to skąd ten mały Deceptikon, który powstał z telefonu komórkowego "Nokia" miał takie uzbrojenie ?
Czy Nokia wkłada coś w te telefony o czym nie wiemy :>
Ostatnio edytowany przez Rammstein (2007-09-26 10:36:39)
Np. Megatron nigdy nie zmieniał się w samolot (zmieniał się w broń - pistolet, działo)
Fakt miał od tego swoich sługusów. Druga sprawa Bumblebee czy jak mu tam o ile dobrze pamiętam był garbusem. Kolejna sprawa dlaczego Optimus nie ma cały czas maski na twarzy? Dużo niestety nie dociągnięć kinówka z 1986 roku i tak jest najlepsza
Rammstein napisał:Np. Megatron nigdy nie zmieniał się w samolot (zmieniał się w broń - pistolet, działo)
Fakt miał od tego swoich sługusów. Druga sprawa Bumblebee czy jak mu tam o ile dobrze pamiętam był garbusem. Kolejna sprawa dlaczego Optimus nie ma cały czas maski na twarzy? Dużo niestety nie dociągnięć kinówka z 1986 roku i tak jest najlepsza
No jeszcze by tego brakowało, żeby Megatron zamieniał się w pistolet i wskakiwał do ręki Starscreama, który by z "niego" strzelał... Śmiech na sali dosłownie i w przenośni w przypadku filmu live W działo się zmieniał Galvatron. Imo alien jet w filmie był spoko (a i pistolet się znalazł).
Znów imo - zmiana Bumbleebee z garbusa na Camaro wyszła mu tylko na dobre, bo garbusów we wszelkiej postaci nie lubię po prostu, poza tym w towarzystwie reszty wozów wyglądałby nieco komicznie, żółty Bumblee super bryka
A dlaczego Optimus nie miał maski na twarzy? To proste - twarz oddaje większość emocji, żeby więc "uczłowieczyć" nieco Prime'a, zafundowano mu osłonę, którą może chować.
Zmiana Brawla na Devastatora to babol twórców, nic się na to nie poradzi (chociaż właściwie wystarczyłoby w wersji DVD zmienić jeden tekst na ekranie).
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-09-25 17:27:11)
Megatron zmieniał się w działo
Trzeba było czytać komiks
Ale w komiksie zmienił się również w zwykły pistolet i strzelał z niego jakiś ziemianin
Galvatron zmieniał się rownież w działo
Trochę inne, ale też
Poza tym Megatron sam w sobie miał działo na ręce, które mógł zakładać na plecy
Ostatnio edytowany przez Rammstein (2007-09-25 22:46:50)
Boli mnie to jedynie, że jest parę niedociągnięć w związku z Transformers The movie (wersja animowana).
Np. Megatron nigdy nie zmieniał się w samolot (zmieniał się w broń - pistolet, działo),
Megatron zmieniał się w działo
Megatron w związku z Transformers The Movie nie zmieniał się w działo.
Z tym się zgodzę
Megatron w The Movie nie zmieniał się w działo
Ale za to w komiksie tak
A mi się podoba tak jak jest. Jak bym zobaczył identyczne transformersy te co kiedyś leciały i o których tak dyskutujecie, to prawdopodobnie łezka w oku by się zakręciła, ale jednocześnie padł bym ze śmiechu, bo niektóre motywy pokazane w filmie byłyby komiczne.
Ostatnio edytowany przez Psychopata (2007-09-25 23:58:53)
Może nie identyczne jeśli chodzi o całą fabułę, ale pewne rzeczy powinny się zgadzać i być niezmienne !!!
a ja za to Tak sie w sumie zastanawiam co stało się z Starscreamem ????
Bo jak się poczy to on wcale nie zginoł....
There's Thin Line Between Being a Hero and Being a Memory...
If You're Reading This... You're Already Dead
a ja za to Tak sie w sumie zastanawiam co stało się z Starscreamem ????
Bo jak się poczy to on wcale nie zginoł....
ciężko cię zrozumieć no chyba, że nie robisz tego specjalnie i jesteś gorolem albo hanysem
wcześniej freeman napisał to:
...Starscream poleciał w kosmos. Reszta most likely dead
o to ci chodzi? jeśli tak to obejrzyj film do końca.
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-11-19 00:10:20)
dorwałem ostatnio Transformersów HD, i tak sobie ogladam (jakość wypas)aż tu na 2.07.26 minucie jest akcja jak megatron i optimus spadają na ziemie, to ujęcie jest pokazane z wnętrza samochodu. Niby nic ale w lusterku widać kamerzystę na fotelu pasażera (sic!)[madrala]( przynajmniej tak mi to wygląda), widać ręce ułożone w taki sposób jakby trzymał kamerę i jakiś żółty kabel
[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=91e866a648ef674d][/URL]
To nie musi być błąd Może po prostu w tym samochodzie na fotelu pasażera siedział akurat gościu z kamerą Ty byś nie chciał w takiej sytuacji nakręcić, jak dwa wielkie roboty spadają na ziemię?
No chba każdy z nas chciałby spotkać się z prawdziwymi Transformersami
There's Thin Line Between Being a Hero and Being a Memory...
If You're Reading This... You're Already Dead
ale ja nie wożę ze sobą tak dużej kamery
Ale to nie znaczy, że ktoś nie mógł wielkiej kamery mieć Co jest bardziej prawdopodobne: to, że na fotelu pasażera w samochodzie siedzi gość z dużą kamerą, czy to, że spotykamy wielkie roboty z kosmosu zamieniające się w różne inne wielkie rzeczy?
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-11-20 15:23:23)
wybieram opcje numer 2 , zresztą kto by jeździł po mieście z kamerą w którym akurat trwa wojna robotów? Odpowiedź: JA!
Ostatnio edytowany przez Michaello (2007-11-20 15:34:16)
Luffy_19 napisał:a ja za to Tak sie w sumie zastanawiam co stało się z Starscreamem ????
Bo jak się poczy to on wcale nie zginoł....ciężko cię zrozumieć no chyba, że nie robisz tego specjalnie i jesteś gorolem albo hanysem
wcześniej freeman napisał to:Freeman napisał:...Starscream poleciał w kosmos. Reszta most likely dead
ehhhm mam nadzieje że żaden prawdziwy hanys tego nie czyta bo będziesz miał kredki że tak powiem za nieznajomość tematu
hanys kontra gorol bo gorolem jest każdy kto przyjedzie na Śląsk a Ślązakiem nie jest hadziaju
Filmu Transformers jeszcze nie miałem okazji obejrzeć choć bardzo chcę/chciałem ale w momencie wyświetlania w kinie dostałem wyjazd i puf że tak powiem teraz czekam na dvd bo divxów od dawna nie oglądam a przynajmniej się ograniczam
Gdzieś mam jeszcze film Transformers z 86 i do tej pory uważam że jest po prostu wspaniały uwielbiam moment otwarcia matrycy przez ...hmmm jak on się nazywał ....HotRod czy jakoś tak nie pamiętam dokładnie i piosenka Stan Bush - You've Got The Touch aż mnie ciary przechodzą :):) nie no muszę sobie znowu ją przesłuchać ..............[yahoo]
Kisiel napisał:Luffy_19 napisał:a ja za to Tak sie w sumie zastanawiam co stało się z Starscreamem ????
Bo jak się poczy to on wcale nie zginoł....ciężko cię zrozumieć no chyba, że nie robisz tego specjalnie i jesteś gorolem albo hanysem
wcześniej freeman napisał to:Freeman napisał:...Starscream poleciał w kosmos. Reszta most likely dead
ehhhm mam nadzieje że żaden prawdziwy hanys tego nie czyta bo będziesz miał kredki że tak powiem za nieznajomość tematu
hanys kontra gorol bo gorolem jest każdy kto przyjedzie na Śląsk a Ślązakiem nie jest hadziaju
Taki ze mnie ślązak jak z Bercika gorol
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8