Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie widziałeś Hajime no Ippo...
Jestem w trakcie Jakieś inne typy (Hajime bdb, jeśli kto pyta)?
"Skazany na zajebistość"
Obiwanshinobi napisał:Jeśli nie widziałeś Hajime no Ippo...
Jestem w trakcie
Jakieś inne typy (Hajime bdb, jeśli kto pyta)?
Podobno OverDrive (o kolarzach) daje radę zarówno, jeśli chodzi o niuanse cyklistyki, jak i pod względem charakterności postaci występujących i relacji międzybohaterskich (wg dziewczyny, która wciąga takie rzeczy jak: HanoI, Kenichi, Naruto... shounen ogólnie rzecz biorąc, bajki o spoconej młodzieży i sama rowerem jeździ).
Jakaś pono niezła, typowa turniejówka o piekarzach jest, ale też nie widziałem i tytułu nie pamiętam.
P.S. Z tego co jej widziałem przez ramię, OverDrive ma coś, co lubię, czyli pięknie narysowany ludzki behawior, taki z górnej półki, niczym w bajkach BONES, czym na starcie zaskarbia sobie mój szacunek.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-12-30 05:01:27)
Szukam 3 serii anime.
-W pierwszej chciałbym dostać sieczkę mechów, ale muszą one ładnie wyglądać(coś jak w Hoshi no Koe), a ich walki powinny być lepsze od tych w FMP i dłuższe. Universum dowolne. Data produkcji powinna być z tych świeższych, a i postacie powinny być dobrze dobrane, lecz bez infantylności i prania mózgu. Wiem, że serie takie były wymieniane na poprzednich stronach, ale chcę się upewnić i proszę nie pisać, że szukam idealnej serii o mechach.
-Poszukuję, też serii, w której mógłbym znaleźć dobre gun fights w oprawie zagadek, intryg etc. i można jeszcze dorzucić super powaaa. Universum też dowolne, lecz wolałbym bez jakiś kosmicznych, chyba że było by naprawdę dobre .
-No i na koniec przygodówka z dobra dawką humoru, jak i...no właśnie. Co polecacie z tego gatunku, bo ja nie mam pomysłów.
Chciałbym zaznaczyć to co ~Zjadacz wcześniej pisał, aby nie było widać od razu głównego "zwycięzcy" w tych seriach.
Ostatnio edytowany przez Sobol15x (2007-12-30 12:03:00)
Kogucik zesrał się na wietrze. Opryskał Zbysława na swetrze.
Za x - pocałujcie w dupe nas
Za x - pocałujcie w trąbke nas
Za x - pocałujcie Tadzia w Tadzia
W Tadzia nie wypadzia!
-W pierwszej chciałbym dostać sieczkę mechów, ale muszą one ładnie wyglądać(coś jak w Hoshi no Koe), a ich walki powinny być lepsze od tych w FMP i dłuższe. Universum dowolne. Data produkcji powinna być z tych świeższych, a i postacie powinny być dobrze dobrane, lecz bez infantylności i prania mózgu.
Eureka seveN musowo. Nawet nie ze względu na te mechy, choć są niczego sobie, ale to już sam zobaczysz. Medycyna ludowa w mojej osobie przypisuje Eurece własności lecznicze, terapeutyczne. Ta bajka najzwyczajniej w świecie dobrze robi.
No i na koniec przygodówka z dobra dawką humoru, jak i...no właśnie. Co polecacie z tego gatunku, bo ja nie mam pomysłów.
Last Exile (samo gęste), Scrapped Princess, Escaflowne (seria TV, nie późniejsza kinówka, klasyka co się zowie, walki "średniowiecznych" mechów steampunkowych w pytkę), znów Eureka seveN. Wymieniłem żelazny (wg mnie) kanon japońskich przygodowych bajek rysowanych, z czego Eurenia, Last Exile i Scrapped Princess to po prostu złote zęby. Escaflowne TV, mimo kontrowersyjnego dyzajnu postaci (z widokiem tych zadartych nosów oswoiłem się błyskawicznie) i miejscami nieporadnie zszytej fabuły (grunt, że początek i koniec dają radę, a w środku jakoś to będzie), mam za arcyważną dla tego gatunku serię, którą wypada znać. Jeśli obejrzysz Eurekę i Scrapped Princess, na pozostałe bajki BONES raczej nie trzeba Cię będzie namawiać.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-12-30 12:39:30)
Szukam 3 serii anime.
-W pierwszej chciałbym dostać sieczkę mechów, ale muszą one ładnie wyglądać(coś jak w Hoshi no Koe), a ich walki powinny być lepsze od tych w FMP i dłuższe. Universum dowolne. Data produkcji powinna być z tych świeższych, a i postacie powinny być dobrze dobrane, lecz bez infantylności i prania mózgu. Wiem, że serie takie były wymieniane na poprzednich stronach, ale chcę się upewnić i proszę nie pisać, że szukam idealnej serii o mechach.
-Poszukuję, też serii, w której mógłbym znaleźć dobre gun fights w oprawie zagadek, intryg etc. i można jeszcze dorzucić super powaaa. Universum też dowolne, lecz wolałbym bez jakiś kosmicznych, chyba że było by naprawdę dobre.
-No i na koniec przygodówka z dobra dawką humoru, jak i...no właśnie. Co polecacie z tego gatunku, bo ja nie mam pomysłów.Chciałbym zaznaczyć to co ~Zjadacz wcześniej pisał, aby nie było widać od razu głównego "zwycięzcy" w tych seriach.
Ad.1
-może Heroic Age?
Ad.2
-może Trigun?
Ad.3
-może Azumanga Daioh, może Lucky Star, może Tengen Toppa Gurren Lagann ? ...zależy, co kogo śmieszy.
Anime podobne do Black Lagoon? Tak by głowni bohaterowie też byli wyjęci spod prawa, dużo strzelanin rzucania"k***ami" i w ogóle gangsterka;P jest takie?:P
Ad.1
-może Heroic Age?
Ad.2
-może Trigun?
Ad.3
-może Azumanga Daioh, może Lucky Star, może Tengen Toppa Gurren Lagann ? ...zależy, co kogo śmieszy.
Azumanga Daioh - tutaj raczej przygodówki nie ma, aczkolwiek jest na liście ze względu na School Rumble.
Lucky Star - Słyszałem, lecz też w tym brak przygodówki.
Tengen Toppa Gurren Lagann - jeszcze nie miałem styczności, ale ze względu na wysokie noty, znajdzie się na mojej liście.
Heroic Age - more info plz
Sobol15x napisał:-W pierwszej chciałbym dostać sieczkę mechów, ale muszą one ładnie wyglądać(coś jak w Hoshi no Koe), a ich walki powinny być lepsze od tych w FMP i dłuższe. Universum dowolne. Data produkcji powinna być z tych świeższych, a i postacie powinny być dobrze dobrane, lecz bez infantylności i prania mózgu.
Eureka seveN musowo. Nawet nie ze względu na te mechy, choć są niczego sobie, ale to już sam zobaczysz. Medycyna ludowa w mojej osobie przypisuje Eurece własności lecznicze, terapeutyczne. Ta bajka najzwyczajniej w świecie dobrze robi.
Sobol15x napisał:No i na koniec przygodówka z dobra dawką humoru, jak i...no właśnie. Co polecacie z tego gatunku, bo ja nie mam pomysłów.
Last Exile (samo gęste), Scrapped Princess, Escaflowne (seria TV, nie późniejsza kinówka, klasyka co się zowie, walki "średniowiecznych" mechów steampunkowych w pytkę), znów Eureka seveN. Wymieniłem żelazny (wg mnie) kanon japońskich przygodowych bajek rysowanych, z czego Eurenia, Last Exile i Scrapped Princess to po prostu złote zęby. Escaflowne TV, mimo kontrowersyjnego dyzajnu postaci (z widokiem tych zadartych nosów oswoiłem się błyskawicznie) i miejscami nieporadnie zszytej fabuły (grunt, że początek i koniec dają radę, a w środku jakoś to będzie), mam za arcyważną dla tego gatunku serię, którą wypada znać. Jeśli obejrzysz Eurekę i Scrapped Princess, na pozostałe bajki BONES raczej nie trzeba Cię będzie namawiać.
Eureka Seven - Właśnie szykuję się do obejrzenia, już torrent na biurku leży.
Last Exile - słyszałem, że dobre, ale jak i Ty mi to polecasz to już wędruje na listę .
Scrapped Princess - ~mbell pisał, że dobre. I jak tu wam nie wierzyć?
Prosił bym teraz o wzięcie pod uwagę, tylko tego drugiego punktu, co do anime jakie chce obejrzeć.
Ostatnio edytowany przez Sobol15x (2007-12-30 12:52:09)
W Tadzia nie wypadzia!
VanTheTandeta napisał:Ad.1
-może Heroic Age?
Ad.2
-może Trigun?
Ad.3
-może Azumanga Daioh, może Lucky Star, może Tengen Toppa Gurren Lagann ? ...zależy, co kogo śmieszy.Azumanga Daioh - tutaj raczej przygodówki nie ma, aczkolwiek jest na liście ze względu na School Rumble.
Lucky Star - Słyszałem, lecz też w tym brak przygodówki.
Tengen Toppa Gurren Lagann - jeszcze nie miałem styczności, ale ze względu na wysokie noty, znajdzie się na mojej liście.Heroic Age - more info plz
Aha, wiesz, u mnie trochę inaczej wygląda pojęcie "anime przygodowe", dlatego podałem Ci takie, a nie inne tytuły.
Co do anime przygodowego. To może Seirei no Moribito? Naprawdę całkiem dobre anime. Może humorem nie ocieka, ale walki są porządne no i jest przygoda
Ostatnio edytowany przez Vaernil (2007-12-30 13:03:58)
Teamwork is essential, it gives the enemy other people to shoot at.
Ad 2. Gunslinger Girl, GunGrave Desert Punk
No w sumie jest przyzwoity ganfajt (i ultymatywny fetyszyzm firearmsowy) w Sunabouzu (czyli w Deserowym Panku), ale jeśli oczekujesz czegoś w stylu Potwora z Błękitnej Laguny, z początku możesz się czuć zdezorientowany (ja tam Sunabouzu cenię znacznie wyżej, niż BL).
P.S. E! Byłbym zapomniał. W Kino no Tabi to dopiero jest gunfight (choć nie co odcinek). Poza tym - bajka wybitna.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-12-30 13:20:44)
No i oczywiście Noir (pkt 2)
tym razem chciałem sie spytać czy jest coś w stylu inukami??
komedia
przygodowe
romans(coś takiego jak keita i Youko[dziewczyna na zabój zakochana w chłopaku i strasznie zazdrosna;P])
i żeby miało więcej jak 13 odcinków.(jakieś 26 albo w górę)
pozdrawiam.
dla mnie to było żenujące a nie śmieszne...
szukam czegoś w stylu One Piece... od dawna o to pytam ale chyba nikt nic ciekwego nie wymyśli... ;} ?
Zna ktoś coś bardzo Gundamo-podobnego?
Zna ktoś coś bardzo Gundamo-podobnego?
Code Geass - Lelouch of the Rebelion.
(Tak słyszałam, bo sama jeszcze tego nie widziałam:P)
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
tym razem chciałem sie spytać czy jest coś w stylu inukami??
komedia
przygodowe
romans(coś takiego jak keita i Youko[dziewczyna na zabój zakochana w chłopaku i strasznie zazdrosna;P])
i żeby miało więcej jak 13 odcinków.(jakieś 26 albo w górę)
pozdrawiam.
School Rumble xD
Wielkie dzięki ~Obiwanshinobi. Obejrzałem sobie pierwszy odcinek Eureki seveN i jest w pytkę + Twoje napisy, które dobrze budują charakter . Nie mogę się doczekać więcej.
W Tadzia nie wypadzia!
Hejach ludyiska sluchajta. Syukam anime w Stzlu D.N.Angel , Code Geass,...nie chodyi mi tu o mechz czy inne pierdoly tylko o Anime w ktorym glowny Bohater chodzi do szkly i jest yy no nazwijmy to superbohaterm (gluie wiem ale juz pozno i mozg sie wylaczyl), ma podwojna osobowosc, i jest motyw szkoly , bo nie chcem sciagac jakis anime ktore tylko dzija sie w szkole jakies romanse itp. Aniem z akcja i ciekawa fabula, nutka jakis watkow milosnych moze byc nawet bylo by fajnie z gory thx.