Nie jesteś zalogowany.
Włochy-Paragwaj
1:1 xD
Nie wiem, co chcesz udowodnić tymi dwoma filmikami, bo pokazałeś dwa zwycięstwa. Nie jestem kibicem włoskiej reprezentacji, bo wolę futbol brytyjski, ale co jak co, WM06 należało się właśnie Włochom. Rozegrali turniej idealnie taktycznie. Nie twierdzę, że tym razem wygrają puchar, ale z racji tego, że to drużyna "turniejowa", 1-1 z Paragwajem, który wcale nie jest tak słaby jak się co niektórym tu może wydawać, nie może przesądzać o słabości bądź sile piłkarzy z półwyspu apenińskiego.
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
To, że pofarciło się im niemiłosiernie między innymi dzięki cwaniactwu, boiskowemu chamstwu i prowokacjom.
Mniejsza z tym. Po prostu nie trawie włoskiej piłki.
Gdzie tu fart? Paragwaj oddał tylko jeden celny strzał i zakończyło się to bramką tu można mówić o szczęściu, to Włosi prowadzili grę z lepszym czy gorszym skutkiem, a to, że nie lubisz włoskiej piłki nie tłumaczy brak obiektywizmu.
smoqqq napisał:To, że pofarciło się im niemiłosiernie między innymi dzięki cwaniactwu, boiskowemu chamstwu i prowokacjom.
Mniejsza z tym. Po prostu nie trawie włoskiej piłki.Gdzie tu fart? Paragwaj oddał tylko jeden celny strzał i zakończyło się to bramką tu można mówić o szczęściu, to Włosi prowadzili grę z lepszym czy gorszym skutkiem, a to, że nie lubisz włoskiej piłki nie tłumaczy brak obiektywizmu.
Nie mówiłem tu o meczu z Paragwajem. Trzeba czytać wcześniejsze posty.
Mecz Nowej Zelandii ze Słowacją był chyba najnudniejszy, jaki ostatnio widziałem. Niemniej cieszę się z podziału punktów.
Nie ma co, zaskoczenie ^^ Fajerwerków nie było w grze Brazylijczyków. A Korea nawet gola zdobyła ^_^ teraz pewnie czeka ich obóz xP
"Why? Because Trolling is a Art!"
~Pablo Picasso
Szok - Korea była w stanie łupnąć bramkę Brazylom! Cieszę się strasznie, bo to oznacza, że prawdopodobnie nie trafią do obozów koncentracyjnych jak poprzednia reprezentacja tego kraju na mundialu. Swoją drogą warto wspomnieć cytat Szpaka podczas czytania zmiany w drużynie Korei Północnej. Na boisko wchodził Kim Kum-Il (dla niewidzących - Kum-IL) za Mun In-Guka, a Dariusz czyta - "za Mun In-Guka wchodzi już Kim Kul Drugi".
Edit up - średnio śmieszne, bo ich naprawdę może ten obóz czekać.
Edit down - luźno, po prostu źle zrozumiałem. Mój błąd
"Skazany na zajebistość"
Xa, 2-1 dla Brazyli, ale Korei należy się i tak bardzo duże uznanie Patrzcie, Korea, która jest na 105 miejscu w rankingu FIFA bardzo zawzięty mecz grała z Brazylią(1 miejsce), a nawet bramkę trafili A taka Polska(58 miejsce) dostała baty, aż miło/niemiło od Hiszpanii(2 miejsce) xD I baty były istne, jak zrywa San Marino przeważnie, tyle że piłkarze polscy to niby zawodowcy, a San Marino najczystszy laicy i fani, grają dla gry, ale mają zwykłe zawody.
Ostatnio edytowany przez KieR (2010-06-15 22:25:34)
Ja z ich gola cieszyłem się, jakby to grali nasi, nie wiem czemu ;p
@Zjadacz
Może to tak zabrzmiało, ale szkoda mi ich. Fajna była chwila, gdy ten koreańczyk, popłakał się jak grali hymny.
"Why? Because Trolling is a Art!"
~Pablo Picasso
Wychodzi na to, że Koreańczycy z północy, gdyby mieli w połowie takie wsparcie jak chociaż u nas byliby mistrzami świata.
To nie był mecz o zwycięstwo za wszelką cenę. Brazylia podeszła sobie zwyczajnym spacerkiem, być może nawet pozwalając na to, by Korea "dobrze wypadła". Gdyby to ode mnie zależał, powinni dostać łupnia i tyle. Brazylia natomiast pobawiła się dziś w "chodzonego" chyba również po to, by za bardzo nie zmęczyć się przed dwoma wymagającymi meczami.
Ciekawa bramka Maicona. Cóż, choć to nie napastnik, nie na darmo stanowił o sile Interu.
Imho, najlepszą sceną dzisiejszych meczy były miny Słowaków po bramce wyrównującej Nowozelandczyków. I w mojej ocenie dobrze, bo Mucha mnie irytuje.
Jutro niepewny typ na Chile i znacznie pewniejszy na Hiszpanię.
Ostatnio edytowany przez Cain (2010-06-16 00:18:07)
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
Chile - Honduras IMO dobry mecz, na pewno jeśli chodzi o tempo i duch walki. Chile jednak było faworytem i to udowodniło. Chociaż ten bramkarz Hondurasu to niezła bestia.
Ogólnie jestem w trakcie meczu Hiszpanii ze Szwajcarią i niestety jest to kolejny pokaz anty futbolu ze strony Szwajcarii. Taktycy pokroju Mourinho pewnie są zachwyceni, ale dla widza mecz jest nudny jak flaki z olejem, mimo że Hiszpania ma momenty przebłysków.
...
A co mają niby robić przeciwko Hiszpanii? Grać "otwarty futbol" i dostać 6:0? Na razie mecz kapa, ale i tak pewnie wygrają.
Ja nie wiem, co mają robić, nie ja jestem ich selekcjonerem, oceniam widowisko z poziomu przeciętnego kibica i fana, a wiadomo, ci chcą bramek i spektakularnych akcji. Gdyby chociaż Szwajcaria była nastawiona tylko na kontrę, ale i tego nie widzę.
Swoją drogą, to taki wniosek można wyciągnąć z większości meczy tej fazy. Może to dlatego, że każdy chce jak najlepiej zacząć - czytaj bez porażki. Wieczorem zacznie się druga faza, a RPA nastawia się na 3 punkty... więc może będzie futbol totalny, a nie anty futbol w końcu.
...
Hiszpania-Szwajcaria nadal 0:0, mogliby strzelić jakiegoś gola..