Nie jesteś zalogowany.
chyba kompletnie nie rozumiesz, "PRETEKST"
Nie rozumiecie to Wam wytłumaczę, chociaż też nie rozumiem. USA ma ogromne długi u Chińczyków z powodu sztucznego kryzysu żydowskich banków. Dobierali się do złóż ropy Bliskiego Wschodu odkąd się urodziłem. Wydali w cholerę pieniędzy na wojny z myślą, że im się zwróci. Teraz są w głębokiej dupie i cały świat próbują przekonać, że Iran to zło. Iran ma ogromne ilości złóż naturalnych, ropa i gaz. Nie zdziwiłbym się gdyby ten atak Iranu to przebierańcy. Szerzenie pokoju w Afryce jakoś przestało interesować Biały Dom odkąd jest coraz mniej diamentów. USA szuka kasy, Rosja nie za bardzo wie co zrobić, żydzi chcą więcej ziemi, muslimy się bronią. Ktoś te konflikty inicjuje i finansuje. Wojna to największe zyski dla jednostek. Nie wiem czy zauważyliście jak jest cicho o Chinach. Mają w szachu USA. Jeśli chcieli by zwrot kasy, to USA będzie Atlantydą. Utonie. Nie qmam Ukrainy ale wydaje mi się, że to odwracanie uwagi, żeby Rosję czymś zająć.
Ostatnio edytowany przez Dambo (2014-02-15 00:14:25)
No i mamy szturm Berkutu na Majdan.
Jak myślicie, czym to się skończy?
Obawiam się, że stanem wojennym i "interwencją pokojową" Rosji.
Ty dulowaty userze!
Wojna domowa, stan wojenny. Tak sądze, że będzie. Pytanie co dalej z państwem ukraińskim. Rozpad państwa? Nie wiadomo, być może. Mnóstwo ofiar? Raczej tak. Czy będzie interwencja pokojowa Rosji? Szczerze mówiąc nie sądzę. Zobaczmy w najbliższym czasie, ale raczej miło się to nie skończy.
Pożyjemy, zobaczymy.
Tak jak mówiłam, Rosja kiedyś nadawała niczego nieświadomym Ukraińcom swoje obywatelstwa, sprawa wychodziła najczęściej przypadkiem, bo ludzie nawet nie byli powiadamiani o tym, że z jakiegoś nieznanego tytułu dostali obce obywatelstwo. Mogą wleźć pod byle pretekstem.
Ty dulowaty userze!
Interwncja Rosjii, rozłam Ukrainy na wschodnią i zachodnią. Widać, że wszyscy są już zmęczeni tą sytuacją i próbują siłowymi metodami coś zrobić. Ale do sytuacji, która jest w Syrii daleka droga.Nie sądzę, żeby był aż taki rozlew krwii.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
No jednego wieczora już masz 9 ofiar śmiertelnych. A do rana kupa czasu.
Ty dulowaty userze!
Pytanie do tych co wiadomości mają w miarę z pierwszej ręki lub po prostu siedzą w tym głębiej.
Jak to jest z tymi banderowcami na Ukrainie? Dużo ich tam jest? Jest się czego bać na wypadek przejęcia przez nich władzy? Czytałem ich wypowiedzi i trochę ten Przemyśl mnie ciekawi. Oni tak na poważnie?
Pytam, bo na TVPInfo żadnej informacji o nich nie było (a może nie załapałem się).
Edit: O kurczę. Na TVPInfo zaczęli relację prawie 1,5 godziny wcześniej (4:30). Że też im się chciało. Fajna sprawa nawet. Szkoda że wszyscy mówią w podobnym tonie, ten sam punkt widzenia cały czas.
Ostatnio edytowany przez Sidorf (2014-02-19 05:42:38)
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Jak to jest z tymi banderowcami na Ukrainie? Dużo ich tam jest? Jest się czego bać na wypadek przejęcia przez nich władzy? Czytałem ich wypowiedzi i trochę ten Przemyśl mnie ciekawi. Oni tak na poważnie?
Pytam, bo na TVPInfo żadnej informacji o nich nie było (a może nie załapałem się).
Przecież wiadomo, że "polskie" media nie podadzą takich informacji. Tak, to prawda, że chcą Przemyśla.
Sidorf napisał:Jak to jest z tymi banderowcami na Ukrainie? Dużo ich tam jest? Jest się czego bać na wypadek przejęcia przez nich władzy? Czytałem ich wypowiedzi i trochę ten Przemyśl mnie ciekawi. Oni tak na poważnie?
Przecież wiadomo, że "polskie" media nie podadzą takich informacji. Tak, to prawda, że chcą Przemyśla.
Roszczeń nacjonalistów nie brałbym na poważnie, zwyczajna tania populistka, przykładowo naszym narodowcom śni się Lwów i Wilno.
...a poza tym uważam że Toaru Majutsu no Index powinno dostać kolejny sezon.
The goddess of victory is waving her underwear in your faces!
Fritz Josef Bittenfield
Z tego co wiem to ci nacjonaliści są w tej grupie opozycyjnej, która chce przejąć władzę, więc raczej bym się martwił.
Co do Lwowa, jest to polskie miasto bezprawnie zabrane Polakom, natomiast Przemyśl jest miastem polskim. Oczywiście martwię się, bo nasi politycy są antypolscy i nie walczą o nasz kraj.
Mówisz o naszych narodowcach? Oni nie mają siły przebicia, a przynajmniej przez najbliższe lata.
Wojna domowa, stan wojenny. Tak sądze, że będzie. Pytanie co dalej z państwem ukraińskim. Rozpad państwa? Nie wiadomo, być może. Mnóstwo ofiar? Raczej tak. Czy będzie interwencja pokojowa Rosji? Szczerze mówiąc nie sądzę. Zobaczmy w najbliższym czasie, ale raczej miło się to nie skończy.
A co, sądzisz, że skończy się na porozumieniu stron(y), jak w przypadku naszego okrągłego...
Czytałem ich wypowiedzi i trochę ten Przemyśl mnie ciekawi. Oni tak na poważnie?
Krzyknymy chopaków i idymy na Kijów, Lwów i ryszta! Odbijać, co nosze! Hajże! Nie bydymy się dawać ciulać. W na drugo szychta pódzie Królewjic i Kresy! Jyszcze Polska nie umarła!
Się imaginacja Ukraińcom spod kontroli wyrwała. Tfu!
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
@up. Nie uważam, aby skończyło sie na ugodzie, bo jakby się na niej miało skończyć to juz by była dawno ugoda.
Lwowa nie odzyskamy, bo ilu tam mieszka dzisiaj Polaków? Odzyskać nie problem, ale utrzymać jak najbardziej.
Oczywiście martwię się, bo nasi politycy są antypolscy i nie walczą o nasz kraj.
Gotowi oddać w formie rekompensaty za obrazę biednych Ukraińców przez złych wrogów narodu polskiego, kiboli, którzy to kibole na pomysł wywieszenia transparentu „Majdan, raus!” podczas meczu chorzowskiego Ruchu wpadli.
Serio, to antypolskość antypolskością, ale wątpię, by się tak łatwo „lenna” pozbyli.
@up. Nie uważam, aby skończyło sie na ugodzie, bo jakby się na niej miało skończyć to juz by była dawno ugoda.
Czy ja wiem. Dramę trzeba ciągnąć, bo bez dramy nuda.
Lwowa nie odzyskamy, bo ilu tam mieszka dzisiaj Polaków? Odzyskać nie problem, ale utrzymać jak najbardziej.
A zdziwiłbyś się, jak dużo. Ale mosz recht, nie przecza.
Ostatnio edytowany przez vegeta391 (2014-02-19 14:02:16)
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
Marsmall napisał:Lwowa nie odzyskamy, bo ilu tam mieszka dzisiaj Polaków? Odzyskać nie problem, ale utrzymać jak najbardziej.
A zdziwiłbyś się, jak dużo. Ale mosz recht, nie przecza.
50% ? 40 % ? bo jak nie, to nie dużo. Jak nam zabierano było nas około 50-60%. Teraz, jeżeli wierzyć temu co piszą, jest Polaków we Lwowie ledwie 4%. Jak 4% może utrzymać miasto?
Co do Lwowa, jest to polskie miasto bezprawnie zabrane Polakom
Równie dobrze Niemiec może powiedzieć, że Wrocław jest niemieckim miastem bezprawnie im zabranym. Tyle lat już po wojnie, chyba można dać sobie już spokój z rewizjonizmem granic?
Zamilknę i wstydu cyferkami robić se nie będę. Napisałem ci, że się z tobą zgadzam, więc dłużej tego ciągnąć nie trzeba.
[Edit]
@up, no raczej nie sondzem. Już prędzej Włosi, jako spadkobiercy Rzymian.
Wrocław polski! Nie na darmo łaciński zapis brzmi Wratislavia przez „w”, co w tym kontekście ma podkreślić polskość tego miasta (tak, wiem, że niektórzy heretycy piszą „Vratislavia”, ale kij im w oczy, bo daleko temu do Breslau). Kinda got your point, though.
Taka ciekawostka - jak na smartfonie zalogujesz się w internety w Zabrzu, to fejsbuki podadzą, że znajdujesz się w Hindenburgu. Rzec trzeba, że pisane granice Republiki Federalnej Niemiec nie zmieniły swego zasięgu od czasów pamiętnej poprawki wprowadzonej do konstytucji w '37.
Ostatnio edytowany przez vegeta391 (2014-02-19 14:53:18)
Równie dobrze Niemiec może powiedzieć, że Wrocław jest niemieckim miastem bezprawnie im zabranym.
Chyba zapominasz, tak samo jak niemieckie społeczeństwo, kto tę wojnę rozpętał i kto powinien za nią zapłacić.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
No jak to kto, Naziści przeca. Żadni Niemcy, wara od nich, bo cię pozwą i się nie wypłacisz. Naziści i Polacy i ichnie zbrodnicze manie.
Dobrze temat opracowali bodajże Bogusław Wolniewicz, Leszek Żebrowski i Stanisław Michalkiewicz, poruszając te kwestie na swoich spotkaniach. Kto chętny, googlnie.