Nie jesteś zalogowany.
Sorry, ale porównujesz dwie zupełnie inne rzeczy. Janukowycz został wybrany demokratycznie przez Ukrainców. Dokładnie tak samo jak Komorowski w Polsce. Natomiast obalenie PRL jest czymś zupełnie innym, bo Polacy nie mieli nic do gadania w tym ustroju, tylko Moskwa.
Sorry, nie porównuję dwóch zupełnie innych rzeczy. Porównuję niemal te same. To ty nie bardzo wiesz, o czym mówisz, a twierdzenie, że na Ukrainie odbywają się demokratyczne wybory... Śmiechłam hardo.
Ty dulowaty userze!
Marsmall napisał:Sorry, ale porównujesz dwie zupełnie inne rzeczy. Janukowycz został wybrany demokratycznie przez Ukrainców. Dokładnie tak samo jak Komorowski w Polsce. Natomiast obalenie PRL jest czymś zupełnie innym, bo Polacy nie mieli nic do gadania w tym ustroju, tylko Moskwa.
Sorry, nie porównuję dwóch zupełnie innych rzeczy. Porównuję niemal te same. To ty nie bardzo wiesz, o czym mówisz, a twierdzenie, że na Ukrainie odbywają się demokratyczne wybory... Śmiechłam hardo.
Niemal, ale inne. W Polsce nie wybrano Jaruzela, Bieruta i innych. Natomiast Ukraina wybrała Janukowycza.
Yagami_Raito8920 napisał:Czyż zajmowanie budynków rządowych siłą to nie zamach stanu na prawowitą władzę?
Tu masz pojęcie zamach stanu, a tu rewolucja. Znajdź 5 różnic.
Druga sprawa - taki sam "zamach stanu", jak u nas obalanie prawowitej władzy w 89.
Jak sądzisz, że podpalanie samochodów, obrzucanie milicjantów koktajlami Mołotowa i próba dojścia do władzy po trupach nazywasz rewolucją, to ja dziękuję.
A ta umowa z UE tylko była pretekstem do obalenia rządu Janukowycza, który już od dawna miał zaplanowaną współpracę z Rosją.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Natomiast Ukraina wybrała Janukowycza.
Pewnie. A protesty z 2004 r. to pewnie CIA finansowała.
Jak nie masz o czymś bladego pojęcia, to może się zastanów 2 razy, co mówisz/piszesz.
Ty dulowaty userze!
Marsmall napisał:Natomiast Ukraina wybrała Janukowycza.
Jak nie masz o czymś bladego pojęcia, to może się zastanów 2 razy, co mówisz/piszesz.
To co w takim razie sugerujesz? Fałszowanie wyborów? Oczywiście, tak powiedziała ta skorumpowana Tymoszenko. Czy tak było? Być może, ale na dobrą sprawę, każde wybory mogą być fałszowane. Również w Polsce i w innych krajach Europy.
coellus napisał:Yagami_Raito8920 napisał:Czyż zajmowanie budynków rządowych siłą to nie zamach stanu na prawowitą władzę?
Tu masz pojęcie zamach stanu, a tu rewolucja. Znajdź 5 różnic.
Druga sprawa - taki sam "zamach stanu", jak u nas obalanie prawowitej władzy w 89.Jak sądzisz, że podpalanie samochodów, obrzucanie milicjantów koktajlami Mołotowa i próba dojścia do władzy po trupach nazywasz rewolucją, to ja dziękuję.
A ta umowa z UE tylko była pretekstem do obalenia rządu Janukowycza, który już od dawna miał zaplanowaną współpracę z Rosją.
Dobra, nie będę cię orać, masz przeczytać to - dokładnie, z przypisami, już ukraińskie i rosyjskie ci daruję, ale polskie i angielskie owszem, masz ogarnąć taki termin jak "tituszki", ogarnąć, co się stało 31 listopada w Kijowie o 4 nad ranem na Majdanie (bo od tego się wszystko zaczęło), a potem wróć i możemy zacząć od nowa temat. Bo ja naprawdę nie mam ochoty ludziom tłumaczyć, że 2+2=4.
Ostatnio edytowany przez coellus (2014-02-13 01:26:24)
Ty dulowaty userze!
coellus napisał:Marsmall napisał:Natomiast Ukraina wybrała Janukowycza.
Jak nie masz o czymś bladego pojęcia, to może się zastanów 2 razy, co mówisz/piszesz.To co w takim razie sugerujesz? Fałszowanie wyborów? Oczywiście, tak powiedziała ta skorumpowana Tymoszenko. Czy tak było? Być może, ale na dobrą sprawę, każde wybory mogą być fałszowane. Również w Polsce i w innych krajach Europy.
Prała rządowe pieniądze. W Chinach już dawno by zawisła.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Jak ktoś pisze, że umowa z UE była pretekstem, to widać, na czym opiera swoją wiedzę.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-02-13 01:30:06)
czytam Was i tak samo zastanawiacie się jak ja o co tam chodzi, może jakieś dary Ziemi? są takie małe zespoły ludzi do odkrywania bogatych złóż, obojętnie czego, i odkryli, to teoria FAKTU ale patrząc się na sytuację, to tak jakby ktoś chciał odwrócić uwagę, a coś ważniejszego gdzieś się dzieje, chodzi mi o to, że dla mnie coraz bardziej wygląda to na odwrócenie uwagi od czegoś naprawdę istotnego
Ostatnio edytowany przez Dambo (2014-02-13 03:01:53)
Prała rządowe pieniądze. W Chinach już dawno by zawisła.
A to przekonanie wynika z czego? Opinia jakiegoś profesora? Bo wiesz, takimi tekstami można sobie rzucać na lewo i prawo, a pojawia się pytanie, czy ktoś tutaj nie chrzani.
U nas Jaruzela uznaje się za patrio... , nie przejdzie mi to przez klawiaturę, a ostatnio telewizja uznaje obrady w 89 roku za Cud nad Wisłą - więc propaganda propagandą, prawda prawdą.
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
A ja mam pytanie, optymistycznie zakładając. Powstał na Ukrainie nowy rząd otwarty na współpracę z UE, Janukowycz odszedł od władzy. Takie gdybanie.
Co zrobi nieobliczalny Putin?
Zapewne zacznie od renegocjacji cen gazu, zacznie ściągać pożyczki lub w razie braku spłat zupełnie odetnie od niego Ukrainę która chyba całkowicie jest zmonopolizowana przez Gazprom (wiem wiem niby są umowy itp. ale kiedyś Polska straciła gaz na dwa dni i przemysł praktycznie padł na kolana a nie jesteśmy tak bardzo zależni od gazu z Rosji).
I wreszcie jaką pomoc Unia może wnieść?
Paradoksalnie nie ma się co przejmować sankcjami od Rosji, bo one były (od ładnych paru lat), są i będą wprowadzane w stosunku do Ukrainy, żadna nowość dla Ukraińców. Przecież ta umowa o wolnym handlu się wzięła z 2 stron - z jednej strony od lobby zachodnich koncernów, dla których Ukraina jest zbyt dużym rynkiem zbytu, by przejść obok niego obojętnie i jednocześnie zbyt niebezpiecznym, bo można stracić cały majątek w majestacie prawa; z drugiej z racji ciągłych sankcji nakładanych regularnie przez Rosję Ukraińcy czymś musieli sobie to wynagrodzić.
Jeśli jest się czego obawiać, to 2 rzeczy: "super" pożyczki od Rosji, która zostanie zdefraudowana, a potem przyjdzie Ukraińcom to spłacać oraz interwencji wojskowej jak w Gruzji, zwłaszcza że parę lat temu Rosja bez wiedzy (sic!) Ukraińców na wschodzie nadawała rosyjskie obywatelstwa (w świetle prawa ukraińskiego teoretycznie można mieć tylko 1 obywatelstwo) i gruba afera o to była.
Unia nic im nie pomoże. Było gadane, że jak nie ogarną się z korupcją i nie przeprowadzą reform, to nie dostaną żadnej kasy, bo w przeciwieństwie do Putina im nie zależy, żeby Janukowicz i "banda" zdefraudowali to i się zmyli, a potem ściagać nie wiadomo skąd tę kasę (i wcale nie jest pewne, czy ściągnąć się uda). Pomoc UE jest taka, że daje rynki zbytu, szereg reform pozwalających wyjść na prostą i sankcje, gdyby kolesiostwu Janukowicza zachciało się dalej kraść. Wbrew pozorom to bardzo dużo.
Ostatnio edytowany przez coellus (2014-02-13 19:30:44)
Ty dulowaty userze!
ja czekam na ruch czarnego konia, Chiny
ktoś inny zrobił ruch, Iran atakuje USA:), USA weźmie odwet i będzie miało gaz i ropę
Wygląda legitymacyjnie. Skąd żeś dorwał to info?
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
^ To błazen, który próbuję tylko zwrócić na siebie uwagę. Olej.
^ To błazen, który próbuję tylko zwrócić na siebie uwagę. Olej.
wkur***** mnie małolacie i zapamiętam tego błazna
masz od Stańczyka
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci … -usa/h2rxv
http://wolnemedia.net/polityka/iran-wys … ranic-usa/
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ … agonu.html
Ostatnio edytowany przez Dambo (2014-02-14 05:31:02)
masz od Stańczyka
Nie jest tam napisane, że doszło do ataku. Czytajże ty ze zrozumieniem, bo ludzi w błąd wprowadzasz.
Ostatnio edytowany przez Sasha1 (2014-02-14 05:30:20)
napisałem atakuje a nie zaatakował, a to atakuje i tak jest śmieszne, to Ty czytaj ze zrozumieniem
Jeśli wysłanie gdzieś paru okrętów uznać za atak to mam kolejne newsy:
Rosja atakuje Ukrainę!
Chiny atakują Japonię!
Stany Zjednoczone atakują świat! (a przynajmniej pół)
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"