Nie jesteś zalogowany.
Yo, Freeman - ale mam nadzieję, że nie skończyłeś "Suzumiya Haruhi no Yuuutsu" na pierwszym epku?
Daj znać, jak coś ciekawego wyczaisz...
[cytuj=filipiarz]Bardzo prosta, lekko słodkawa kreska i bardzo, bardzo oldschoolowa atmosfera - klimat i sposób prowadzenia fabuły sugerują, że jest to seria przeznaczona dla młodszego odbiorcy, w ramach krzewienia kultury wśród młodzieży zapewne - producentem jest Nippon Animation i to anime, już na pierwszy rzut oka, jest jego nieodrodnym dzieckiem i w stylu tego studia... [/quote]
Ja nawet obejrzałem trzy odcinki tego anime i mysle ze mimo swojego wieku moge je polecic, oldschoolowa kreska jest wg mnie tutaj plusem, a i trochę kultury nie zaszkodzi zwłaszcza w takim opakowaniu.
dziwne ze wszyscy przegapili tą nowośc: trailer upadek szogunatu, samuraje, wielka miłość, ładna kreska... żeby chociaż jeden z głównych bohaterów był kobietą ... ale Pati powinna byc zachwycona
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Kto przegapił? Po prostu czekam aż będzie całość, a tym, których interesuje takie kino, tej pozycji nie trzeba polecać
PS: dwa dni temu "Haru wo Daite Ita" oglądałem
Fabuły to tam za dużo nie było... Może to będzie lepsze...
Ale nas kwiecień nowymi pozycjami uraczył, wysyp normalnie ale najwięcej oczekuję po:
Jeśli o mnie chodzi to nieoczekiwanie największe wrażenie zrobił na mnie tytuł :
Tengen Toppa Gurren-Lagann
Choć to Mechy to ma w sobie klimaty i Furi Curi i Cowboy Beebop i Gunbuster 2. Przeglądałem rawa i szczęka mi opadła z wrażenia.P.S. A plaktat na anidb zupełnie nie oddaje tego co się tam dzieje.
... no właśnie. Liczę że dostane jakąś zakręconą parodię mechów, coś a'la Dead leaves, czy FLCL, cos szalonego, totalnie zakręconego i przy tym kiczowatego, a ta pozycja może być idealna. Ale jak będzie, się dopiero zobaczy.
Co do Claymora - jak tak wychwalacie to ściągnę i obaczę A jak Eclipse wydało to, to nawet nie potrzeba ściągać rawa
I co do Hayate no Gotoku! - tu podoba mi sie plakat na aniDB, szczególnie ta niewinna niewiasta na pierwszym planie, ale jak zobaczyłem trailera który zapodał ~kingston, to trochę zwątpiłem, dziwna mieszanka, Dragon Ball sie w jednej senie narzuca . No zobaczymy co z tego będzie, jak na razie podchodzę sceptycznie.
Czekam zresztą na 2 pozycje Bones,
Darker than Black - trailer wygląda dość ciekawie:
http://www.youtube.com/watch?v=0Gc0zSN_D34
Skull Man - plakat jest beznadziejny, a trailer niczego dużego nie pokazuje, ale...:
http://youtube.com/watch?v=LBIUHLh1ne4
Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-04-06 00:11:55)
Obejrzałem sobie własnie Murder Princess, moje wrażenia: cóż w chwili kiedy to zobaczyłem myslalem ze będzie to mroczne anime, jednak wtedy nie widziałem mangi.
Ogolnie anime trzyma poziom z mangi, czyli jest komedyjką w klimatach fantasy, chociaz humor w anime jest trochę stepiony w porównaniu z mangą, mam wrażenie że twórcy anime nie wiedzieli dokładnie co chca osiągnąc, szkoda gdyby trzymali się absurdów z mangi mieli byśmy coś na miarę Slayersów.
Obejrzałem sobie pierwszy odcinek Hayate no Gotoku(znowu Eclipse i to na spółkę ze Static
Subs:D) i powiem tak - LOL8-D:-D. Może i jest wiele schematycznych scen, ale naprawdę autentycznie mnie rozśmieszyło:D. W tym wypadku też czekam na wiecej:)
Ostatnio edytowany przez OniiSan (2007-04-06 15:52:21)
Obejrzałem sobie pierwszy odcinek Hayate no Gotoku(znowu Eclipse i to na spółkę ze Static
Subs:D) i powiem tak - LOL8-D:-D.
jestem też świeżo po tym i też chciałem napisać dokładnie taki sam komentarz - lol
Oglądałem Tengen Toppa - świetne:D połączenie Vandread, Sunabouzu, FLCL, Samurai Champloo lub Tokyo Tribe i Gundama. Uśmialiśmy się na potęgę. Polecam!!!
Gah sporo nowych dobrych seri;P Claymore, El Cazador i Hayate no Gotoku jest w czym wybierać;P
jak coś, pewno zajmę się tłumaczeniem El Cazador, tylko potrzebuje korektora:) są jacyś chętni?:)
Trochę dziwne, że nikt nie wymienił, iż czeka na anime Blue Dragon, które jest na podstawie gry z x360. Anime będzie miało 51 epków, za rysynki i projekty postaci jest odpowiedzialny Akira Toriyama. Klimat zalatuje na kilometr Dragon Ballem;D Mam nadzieję, że seria nie zawiedzie(zresztą gra jest świetna, więc mogę spać spokojnie;]). Polecam zapoznanie się z nią, ponieważ już dzisiaj wyemitowali ep01:]
Grupa docelowa Blue Dragon'a to raczej dzieci ;-) Wprawdzie Gegege no Kitarou to chyba nie jest, ale też nie ma co oczekiwać rewelacji.
Ostatnio edytowany przez magnificus (2007-04-07 11:25:49)
Murder Princess - cóż, spodziewałem się czegoś innego i osobiście się zawiodłem. może dalej będzie ciekawiej, ale raczej na to nie liczę zbytnio.
A co sądzicie o tym Kishin Taisen Gigantic Formula-kreska ma coś w sobie a walka robotów całkiem, całkiem:)
A także o tym Kotetsushin Jeeg- anime utrzymane w starym dobrym stylu;)
Claymore akurat nawet spodobał mi się, animacja bardzo staranna.
Murder Princess straszne lipne dla mnie nie będę już tego oglądał jakieś nijakie ni to śmiesz ni to straszne.
Tengen Toppa no to akurat mi się spodobało zobaczę jak będzie dalej.
Heroic Age jakieś takie głupawe, nie podobało mi się.
Będzie trzeba jeszcze zobaczyć Darker then Black, Seirei no Moribito, Hayate no Gotoku(jak na razie dysk grzeje), El Cazador, może Kishin Taisen, Bokura no i Skull Man ale pewnie coś jeszcze dojdzie.
Dark then Black zapowiada sie fajnie a Kotetsushin Jeeg tez mi sie podoba postacie rysowane są podobnie do rycerzy zodiaku przynajmniej mi sie tak wydaje mi sie podoba
Skull Man - plakat jest beznadziejny, a trailer niczego dużego nie pokazuje, ale...:
http://youtube.com/watch?v=LBIUHLh1ne4
Jakiś taki niepodobny do mnie... xD A tak na serio, to może być ciekawe anime z nutką grozy xD Kreska też na poziomie.
Ostatnio edytowany przez czacha222 (2007-04-07 12:44:21)
Unikajcie Touka Gettan, dwa razy obejrzałem pierwszy epek i nic nie skapowałem, obejrze dugi aby si.ę upewnic, ale poza piekną animacją ( za chara design zdaje się odpowiadaCarnelian)raczej nic tam nie znajdziemy