Nie jesteś zalogowany.
- Nie wiem czy też chcecie zaznaczanie działów i tematów, w których doszły nowe odpowiedzi od Waszej ostatniej wizyty.
Tego mi bardzo brak
Jeżeli chodzi o zmiany zaproponowane na zdjęciu przez ~waski_jestem, to na razie takie zmiany nie będzie. Mnie osobiście bardziej podoba się obecny układ. Może niech inni użytkownicy się wypowiedzą. I jeszcze mam pytanie, dlaczego kreska ma mieć grubość 3px?
A beda zmiany typu: ??
- Opcja "Pokaż posty od ostatniej wizyty". Nie wiem czy kogoś zainteresuje.
- Nie wiem czy też chcecie zaznaczanie działów i tematów, w których doszły nowe odpowiedzi od Waszej ostatniej wizyty.
Grubość kreski moim zdaniem nie jest istotna, bo i tak jest czytelnie.
Dlatego też zostawiłbym tak jak jest
Co do męczenia się oczy to jest taki trick, by zamiast białego tła (zarówno w polach tekstu jak i jako tło strony dać, minimalnie szary (nawet taki, że na pierwszy rzut oka podobny do białego). Różnica niemalże niewidoczna o mniej męczy wzrok.. Podobnie z czarnym tekstem na białym tle.. jeśli białe tło musi być, to daje się bardzo ciemny szary.
No i ostatnia sprawa, odnośnie tego problemu z emotką.
Screen jest pod linkiem:
http://www.manganime.avx.pl/ansi_forum.JPG
Przeglądarka Maxthon na IE 6 SP2 PL
Włączone blokowanie wyskakujących okienek w: Maxthon, IE, NIS
Jak się okazało problem jest z każdą treścią wstawianą przez JavaScript dopola textarea, w którym pisze się odpowiedź. Własnie przed chwilą zamiast wstawić mi link (po kliknięciu na wstawianie URL) wstawiło mi go tam gdzie wcześniej emotkę.
Mi sie tam wszycho podoba Kreska jest spoko. moim zdaniem tak jak jest to jest dobrze mi na firefoxie 1,5 wszystko ladnie smiga szybko i wszystko ladnie wyglada
.
Ostatnio edytowany przez pnat (2013-01-14 01:46:15)
Czy na nowym forum beda jakies klejace sie watki? A moze sa tylko nie widze.
Sa juz (pogrubione tematy maja). Przypatrz sie uwaznie
Czas pokarze kto ma racje, autorzy czy korzystający.
Mi się podobał ten nietypowy dla poprzedniego kolor i układ.
Poprostu nie było męczące i uciązliwe pomimo tego długiego otwierania sie wątków.
Nie jestem zwolennikiem niepotrzebnego naśladownictwa tych standartów.
Odwiedziłem pare forum i zawsze myślałem o przyjaznym harakterze poprzednego tego forum.
Poprostu praktyczność i przyjazny charakter bez naśladowania nie zawsze dobrych rozwiązań.
Dzisiaj jak zajrzałem na forum to trudno było się rozeznać ile przybyło wypowiedzi. Przynajmniej nie tak łatwo jak poprzednio.
Jesli chodzi o odgradzające linie to jestem za, bo to poprawia przejrzystość.
Podobają mi się usprawnienia szybkości i stabilności. Wieksze możliwości jeśli chodzi o minki itp.
Takie moje wrażenia do niczego nie zobowiązujące dla nikogo.
Dobrze ze przynajmniej masz swoje zdanie Constans73. No coz nie wiem co sie w tym forum mzoe nie podobac ale w sumie to o gustach sie nei dyskutuje nie
Do najwazniejszych plusow tego forum zaliczam:
+ przejrzystosc (tak tak, teraz widac dokladnie NAZWE watku i NAZWE podforum gdzie sie on znajduje). Do tego mamy podane jak na tacy kto utworzyl watek i kto sie ostatni do niego wpisal, kiedy , o ktorej godzinie, ile odslon ma watek, itp. itd.
+ przy nicku wszystkie niezbedne informacje typu: plec (teraz nikt nie pomyli dziewczyny z chlopakiem i na odwrot:P), gg, skad pochodzi, email, pw, www. Teraz nie trzeba klikac na nicka i dopiero PW zeby wyslac do kogos priva (mozna to z forum szybko zrobic:P).
+ Sygnaturka Czyli to co kazde forum powinno miec
+ Bezposrednio z forum mozna odwiedzic swoj profil (nie trzeba juz wiecej klikac na czerwona zakladke "Animesub.info").
Minusy:
- Kolorystyka. Ale tutaj to proponuje zrobic pare schematow (z obecnie istniejacym) i kazdy by sobie juz wg wlasnych upodoban spersonalizowal forum
Od dzisiaj zaczynam używać wszystkich polskich liter i znaków przestankowych:), bo szczerze mówiąc macie rację. Jak kiedyś przeczytałem jednego, swojego posta to sam nie za bardzo zrozumiałem o co w nim chodzi. Ale piszę bez polskich znaków i interpunkcji ze względu na szybkość, tudzież prędkość, oraz przyzwyczajenie, i wygodę; nie ze względu na nieznajomość gramatyki i ortografi. CO do funkcjonalności to nie miałem okazji przetestować, wyjdzie w praniu. Emoty git. Jeśli chodzi o kolorystykę to bardziej popłynąłbym w jasny szary nie dający po oczach, niż biały.Z kolei ten krem czy jak to nazwiecie troszeczkę bym przyciemnił i delikatnie ożywił. Pojaskrawił jakoś czy coś. Szczerze mówiąc to nic mi tak za bardzo nie przeszkadza i raczej nie ma się do czego przyczepić. To tylko moja subiektywna opinia. Niektóre opcje pewnie będą inne niż w poprzednim forum ale to kwestia przyzwyczajenia, chyba że bedą szczególnie rażące przeszkody. W co raczej wątpię. Taipan jesteś niesamowity:). Ja tak nie potrafię i nigdy nie będę.Chciałem napisać przejebany ale nie wiem jak to odbierzecie:). Nie każde przekleństwo jest chamskie i obraźliwe, pomimo swojej ostrości. Czasem twardsze wyrażenie bardziej pasuje do całości kontekstu. Post przydługi (niech będzie, że to forma testu:)). Ctrl+z działa, nie wiem czy było w poprzednim ale bardzo przydatne. Mam operę 8.51. Wszystko śmiga. IE nie sprawdzałem bo z natury nie lubię. Reasumując: forum mi się podoba [poprzedniego już nie pamiętam (szczerze:))].
Ps. Czasami wytnij/kopiuj - wklej nie działa jak powinno. Wkleja w inne miejsce ale to może ja nie zauważyłem gdzie znajduje się kursor.
Ps2. Podgląd wiadomości super.
Ps3. Kończę!
Pomijając ten błąd z emotkami, to jest jeden problem, który w poprzednim forum nie istniał:
Brak podglądu treści na którą się odpowiada.
W poprzednim forum był na dole pokazany post na który odpowiadaliśmy (jeden, ale był), a tutaj nie ma nic. Nie dało by rady pod przyciskami "zatwierdź" i "podgląd" wstawić w przewijany iframe, strony z wątkiem, na który odpowiadamy? (coś jak w phpBB czy iVPB)
Bardzo to ułatwia odpowiadanie w dużych wątkach czy tez na kilka postów w jednym poście.
Ostatnio edytowany przez Suchy (2006-02-02 10:23:32)
Całkiem sympatyczne to nowe forum ^.^
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
W poprzednim forum był na dole pokazany post na który odpowiadaliśmy (jeden, ale był), a tutaj nie ma nic. Nie dało by rady pod przyciskami "zatwierdź" i "podgląd" wstawić w przewijany iframe, strony z wątkiem, na który odpowiadamy?
Ja tymczasem odpowiadając na 1 post, po prostu go cytuję, a gdy potrzebuję podglądu kilku postów, odpowiadam na nowej karcie/zakładce przeglądarki
Imperare sibi maximum est imperium
Pomijając ten błąd z emotkami, to jest jeden problem, który w poprzednim forum nie istniał:
Brak podglądu treści na którą się odpowiada.
Bardzo to ułatwia odpowiadanie w dużych wątkach czy tez na kilka postów w jednym poście.
IMHO, przydała by się ta prosta opcja. Już kilka razy miałem tak, że trzeba było otwierać forum w nowym oknie, żeby zobaczyć co kto dokładnie napisał.
IMHO, przydała by się ta prosta opcja.
Pewnie, dlatego na 80-90% będzie
Zauważyłem jeszcze jeden mały babol (może raczej literówkę)
Obecnie przy numerkach stron w wiekszych topic'ach widnieje: "Poprzedni" i "Następny"
IMO powinno być: "Poprzednia" i "Następna"
Tłumaczenia są jak kobiety. Wierne nie są piękne, a piękne nie są wierne.
Obecnie przy numerkach stron w wiekszych topic'ach widnieje: "Poprzedni" i "Następny"
IMO powinno być: "Poprzednia" i "Następna"
Już to zauważyłem
Wszystkie usprawnienia/poprawki będą pomału realizowane Taipan też człowiek, musi kiedyś spać
Wszystkie usprawnienia/poprawki będą pomału realizowane Taipan też człowiek, musi kiedyś spać
Ależ ja mu nie każę poprawiać tego teraz zrobi to jak będzie miał czas... błąd niewielki, aż tak bardzo się nie rzuca w oczy.
A co do propozycji/skarg/zażaleń to brakuje mi informacji o tym, kiedy dany użytkownik się zarejstrował na animesub - taka informacja mogłaby być widoczna np w profilu - łatwiej w ten sposób się zorientować jaki ktoś ma staż ja np nie pamietam dokładnie jak długo tu siedzę ale będzie chyba jakieś półtora roczku
Dane takie będą ciut przekłamane, bo ja naprzykład jakoś nie rejestrowałam się wcześniej i dlatego mam kruciutki starz jako zarejestrowany użytkownik, ale z serwisu korzystam już od dawna, prawie od początku:)
"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."
I juz takie daty są, cóż za tempo.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Gdzie? Gdzie? Och... kurde, normalnie