Nie jesteś zalogowany.
Ktoś wie, czy jeszcze Death note jest na netflixie? Nie mam już subskrypcji :/
Ktoś wie, czy jeszcze Death note jest na netflixie? Nie mam już subskrypcji :/
Jest.
Moja lista anime: klik
Tytuły anime*, które pojawiły się na Netflix od początku tego roku w kolejności od najświeższych**:
Ultramarine Magmell (2019) - 13 odc.
Sturgill Simpson Presents Sound & Fury (2019) - Film
Kabaneri of the Iron Fortress: The Battle of Unato (2019) - Film (podzielony na 3 części)
Black Lagoon (2010) - 38 odc.
Modest Heroes: Ponoc Short Films Theatre (2018) - Film
Carole & Tuesday (2019) - 12 odc.
Yōkai Watch (2015) - 26 odc.
Cannon Busters (2018) - 12 odc.
When They Cry (2006) - 26 odc.
A Certain Magical Index: The Movie -The Miracle of Endymion (2013) - Film
A Certain Magical Index (2010) - 48 odc.
A Certain Scientific Railgun (2013) - 48 odc.
Kengan Ashura (2019) - 12 odc.
Cardcaptor Sakura (2000) - 70 odc.
Samurai 7 (2004) - 26 odc.
7SEEDS (2019) - 12 odc.
Neon Genesis Evangelion (1995) - 26 odc.
The End of Evangelion (1997) - Film
EVANGELION: DEATH (TRUE)² (1998) - Film
revisions (2018) - 12 odc.
Ingress: The Animation (2018) - 11 odc.
Guilty Crown (2011) - 22 odc.
Fate/Zero (2012) - 25 odc.
The Disastrous Life of Saiki K. (2018) - 50 odc.
Blue Exorcist (2011) - 37 odc.
Angel Beats (2010) - 14 odc.
Pokémon The Movie - I Choose You! (2017) - Film
*Pominąłem animacje 3D pokroju "Knights of the Zodiac: Saint Seiya".
**Kolejność na podstawie upflix.pl
Jak ja nie znoszę przeglądać katalogu Netflixa. Gorzej tego zorganizować się chyba nie da. Nflix.pl jest tak samo ułomny, upflix ma kategorię "Anime" ale nie wszystko jest oznaczone. Nosz
Ostatnio edytowany przez adi90a (2019-10-10 19:21:28)
Widziałem, że jest Durarara na netfliksie, ale brakuje pierwszej serii. Ktoś coś wie?
Niestety, tylko 2 jest
Widziałem, że jest Durarara na netfliksie, ale brakuje pierwszej serii. Ktoś coś wie?
Oni dodają głównie serie na licencji Aniplexu, a oni zdaje się produkowali tylko drugi sezon.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Przeglądając zapowiedzi natknąłem się na film Violet Evergarden Gaiden. Premiera na netflixie już 2 kwietnia. Patrząc że Blu-ray wyszedł 18 marca to dość szybko się pojawi w streamingu.
Odpaliłem sobie dziś odcinek Yu Yu Hakusho: Ghost Files żeby zobaczyć chociaż z czym się tą serie je i na wstępie zaskoczyło mnie, że to remaster HD, bo w katalogu umieścili grafiki jak z jakiegoś VHSa. Seria zapowiada się nie najgorzej, więc oglądam dalej. Serię jak większość starszych kojarzę z Kawaii i cieszy mnie, że takie tytuły trafiają na Netflixa. Oby więcej.
Brakuje mi rocznika animacji na netflixie. Zwłaszcza gdy dopiero po paru odcinka przypominam sobie, że już coś oglądałem.
Jeżeli chodzi o katalog to tam brakuje prawie wszystkiego, nie bez powodu powstają strony typu nflix, upflix itp. Katalog Netflixa jest równie użyteczny co sklep Origin, choć Netflixa tłumaczy prawdopodobnie projektowanie pod telewizory.
Zasubskrybowałem ostatnio Netflixa i mile zaskoczyła mi liczba dostępnych tam anime. Gorzej z jakością polskich napisów. Ktoś wie kto tworzy te napisy do tego anime? Oglądałem ostatnio Alchemika, którego dialogi w wybranych odcinkach znam dość dobrze i to co czytam na ekranie ma się czasem nijak do tego co postać wypowiada. Na końcu odcinka pojawia się notka z imieniem i nazwiskiem osoby, która robiła te napisy. To są jacyś fani, czy losowa osoba z ekipy Netflixa, która tworzy te napisy na bazie angielskiego tłumaczenia?
To są jacyś fani, czy losowa osoba z ekipy Netflixa, która tworzy te napisy na bazie angielskiego tłumaczenia?
Jakiś czas temu była u nich rekrutacja na tłumacza i można było przez internet wypełnić test kwalifikacyjny, więc to takie osoby, raczej losowe. Gorzej, że niekiedy różne i nie zachowują konsekwencji w nazewnictwie, bodajże w filmach Godzilli natknąłem się na taki przypadek.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Dragmaru napisał:To są jacyś fani, czy losowa osoba z ekipy Netflixa, która tworzy te napisy na bazie angielskiego tłumaczenia?
Jakiś czas temu była u nich rekrutacja na tłumacza i można było przez internet wypełnić test kwalifikacyjny, więc to takie osoby, raczej losowe. Gorzej, że niekiedy różne i nie zachowują konsekwencji w nazewnictwie, bodajże w filmach Godzilli natknąłem się na taki przypadek.
To po pracy fanów spodziewałbym się lepszej jakości.
To po pracy fanów spodziewałbym się lepszej jakości.
Ja bym ich nie nazywał fanami. Jest to po prostu praca zarobkowa, a że pozyskiwanie tłumaczy wygląda tak, a nie inaczej to już trudno. Podejrzewam że tłumacze, w większości przypadków, nie mają pojęcia o danym uniwersum które tłumaczą. I dochodzi też kwestia jak przebiega sam proces tłumaczenia. Jak widać, tutaj po ANSI, to jak przy projekcie czuwają dwie osoby (tłumaczenie/korekta) to otrzymujemy lepszy produkt. Jak wspomniałeś wyżej na końcu podany jest autor napisów i nie spotkałem się żeby było ich więcej niż jedna osoba. Dochodzi też fakt jakości pierwotnych napisów z których jest robiony przekład na język polski. Zgaduję że raczej jest to robione angielski->polski, niż japoński->polski, a gdzieś czytałem że takie angielskie tłumaczenie Great Pretender nie było najwyższych lotów.
Już pomijam obeznanie z uniwersum, ale niekiedy mamy zdania napisane chociażby w złym czasie i to co dzieje się na ekranie pisane jest w np. czasie przyszłym. Zastanawiam się, czy tłumacz chociaż widzi daną scenę, czy tłumaczy na sucho. Nie można jednak odmówić tym napisom operowania poprawną polszczyzną. Nie zetknąłem się jeszcze błędami ortograficznymi, czy chociażby literówkami.
Nie zetknąłem się jeszcze błędami ortograficznymi, czy chociażby literówkami.
Ja raz czy dwa, ale oglądałem raczej niewiele.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
A oglądał ktoś Kroniki Idhunu i powie mi czy warto? No i czy tłumaczenie jest dobre, czy lepiej z angielskimi napisami
Zobacz skuteczny poradnik o naprawianiu ścian