Nie jesteś zalogowany.
Witam,
Po dość długiej przerwie wróciłem do oglądania Anime. Przez ten czas przerwy wytworzyła się we mnie mania oglądania fimów w najlpeszej jakości. Głównie pod względem obrazu - audio też ale że mi słoń na ucho usiadł to nie zawszę różnice słyszę
Wśród grup filmowych wiadomo że najlepsza jakość to wydania encoderów tzw internal np CtrlHD,CtrlSD, Esir, DON, eBP, iLL, XTSF itd itp.
Ciekaw jestem jak to się ma w przypadku sceny Anime? Do tej pory wiem że wstawki grupy THORA to sam TOP, oprócz tego pod względem jakości napewno Salender-Raws + płyty DVD i BluRay .
Jakie inne grupy możecie mi polecić? Ogólnie nie gonie za nowaściami często sięgam to staroci np teraz 801 TTS Airabts.
Wejdź na bakabt i w ciemno ściągaj serie z grupy A.
Do tej pory wiem że wstawki grupy THORA to sam TOP
-_-
lrn2encoding albo strzel se w łeb.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Do tej pory wiem że wstawki grupy THORA to sam TOP
Już cman21 lepiej kodował (jego prace zajmują 3-4x mniej miejsca, a jakość jest lepsza [na przykładzie "Nausicaä of the Valley of the Wind"]), szkoda, że już się nie udziela. Jedynie podoba mi się to u Thory, że wszystko udostępnia na XDCC i ma dużo projektów.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-05-08 17:17:09)
Wejdź na bakabt i w ciemno ściągaj serie z grupy A.
Czy mógłbyś rozwinąć "serie z grupy A"? Nie dokońca kumam o co chodzi albo czegoś na tej stronie nie widzę
O to chodziło:
Lupin, he's a nice man. Why he's cool, you know, he uses his walther. Yeah, the machine cries, bang bang.
stasioo1983 napisał:Do tej pory wiem że wstawki grupy THORA to sam TOP
-_-
lrn2encoding albo strzel se w łeb.
Wg Ciebie czego mam się nauczyć żebym nie musiał strzelać sobie w łeb?
@up, co to znaczy dobry encode
Tak jak na początku wspomniałem obraz - najlepiej transparentny, bez dodatkowych upiększaczy (filtrów). O ile przy filmach na większości trackerów umieszcza się porównania Source->encode->scena i można przeprowadzić porównanie to w przypadku Anime tego się już nie stosuje.
Nie wiem, jak długą miałeś przerwę, ale teraz w zasadzie nie ma problemów z jakością obrazu. Zwiększył się dostęp do dobrych źródeł (praktycznie wszystko, nawet stare serie, opycha się teraz na BD), usprawniono technologię kodowania, poprawiły się łącza i opcje dystrybucji - mało kto bawi się w skrobanie każdego megabajta. Jeżeli odcinek w dobrej jakości ma zajmować 700 MB, to tak się go koduje. W erze BluRay nie ma potrzeby stosowania aż tak wielu filtrów i nawet nieumiejętny Kazio, co dostanie od kogoś kompetentnego gotowy config, jest w stanie zakodować coś, co nie wypali oczu.
A bakabt poleciłem ci, bo ich polityką jest zamieszczanie jedynie skończonych serii i najlepszej znalezionej jakości. Rating A oznacza najlepszą wizualnie jakość. Dalsze literki to mniejsza rozdzielczość, źródło inne niż BD, większa kompresja itp.
[Edit]
Btw. jak chcesz sobie poporównywać świeże wydania różnych grup, to tu masz możliwość:
http://www.ji-hi.net
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2012-05-08 19:07:56)
Paranoja by dla chińskich bajek strzelać sobie w łeb, bo zły encode.
Trololol
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Trololol
Paranoja, by szukać chińskich bajek w jak najlepszej jakości.
Nie wiem, jak długą miałeś przerwę, ale teraz w zasadzie nie ma problemów z jakością obrazu. Zwiększył się dostęp do dobrych źródeł (praktycznie wszystko, nawet stare serie, opycha się teraz na BD), usprawniono technologię kodowania, poprawiły się łącza i opcje dystrybucji - mało kto bawi się w skrobanie każdego megabajta. Jeżeli odcinek w dobrej jakości ma zajmować 700 MB, to tak się go koduje. W erze BluRay nie ma potrzeby stosowania aż tak wielu filtrów i nawet nieumiejętny Kazio, co dostanie od kogoś kompetentnego gotowy config, jest w stanie zakodować coś, co nie wypali oczu.
A bakabt poleciłem ci, bo ich polityką jest zamieszczanie jedynie skończonych serii i najlepszej znalezionej jakości. Rating A oznacza najlepszą wizualnie jakość. Dalsze literki to mniejsza rozdzielczość, źródło inne niż BD, większa kompresja itp.
[Edit]
Btw. jak chcesz sobie poporównywać świeże wydania różnych grup, to tu masz możliwość:
http://www.ji-hi.net
Przerwa dość długa ... żeby nie powiedzieć bardzo długa coś od czasów przejścia z Divx3.11 na Xvida - jeśli chodzi o nielicencjonowane anime... bo w między czasie wspierałem Polską inicjatywę (IDG, AnimeGate) co w zupełności mi wystarczało. Niestety inicjatywy upadły i zacząłem szukać alternatywy.
W chwili obecnej korzystam z 3 stron - bakabt, asiandvdclub (bluray) oraz ogólnej rutracker.org.
Generalnie waga pliku nie jest dla mnie problem bo jeśli coś mnie intersuje to potrafię sobie ściągnąć BD i zremuxować do MKV.
Dziękuję też za wytłumaczenie zasad panujących na BakaBT bo jakoś wcześniej mnie one nie interesowały.
Trololol
Nie ważne chińska, japońska czy amerykańska. Są ludzie dla których liczy się jakość. "Polecam" obejżeć sobie zły encode na 110" ekranie i wtedy jakoś ma już znaczenie
DiamondBack napisał:Paranoja by dla chińskich bajek strzelać sobie w łeb, bo zły encode.
Trololol"Polecam" obejżeć sobie zły encode na 110" ekranie i wtedy jakoś ma już znaczenie
Polecam opanować rodzimą ortografię.
http://sjp.pwn.pl/slownik/2491389/obejrzeć
stasioo1983 napisał:DiamondBack napisał:Paranoja by dla chińskich bajek strzelać sobie w łeb, bo zły encode.
Trololol"Polecam" obejżeć sobie zły encode na 110" ekranie i wtedy jakoś ma już znaczenie
Polecam opanować rodzimą ortografię.
http://sjp.pwn.pl/slownik/2491389/obejrzeć
bodzio, wychodzisz z formy, skoro tylko jeden błąd poprawiasz w poście, gdzie są 3 co najmniej
edit: z przecinkiem 4.
Ostatnio edytowany przez coellus (2012-05-08 20:34:14)
Ty dulowaty userze!
Faktycznie popełniłem parę błędów. Mam problemy z ortografią i muszę się skupiać nad tym co piszę, a niestety właśnie jest pora na usypanie i jak na złość moje dwie córeczki nie chcą iść spać, stąd tak latam między komputerem a łóżeczkami ... no cóż takie uroki dwóch 14 miesięcznych bliźniaczek
stasioo1983, polecam nie zwracać uwagi na posty bodzia, bo on tu robi za trolla i wiele się od niego nie dowiesz, a jedynie w depresję wpadniesz.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
DiamondBack napisał:Paranoja by dla chińskich bajek strzelać sobie w łeb, bo zły encode.
TrolololNie ważne chińska, japońska czy amerykańska. Są ludzie dla których liczy się jakość. "Polecam" obejżeć sobie zły encode na 110" ekranie i wtedy jakoś ma już znaczenie
Ciekawe gdzie są jednak granice absurdu. Strzelanie sobie w łeb w imię lepszego kodowania, szukanie skaz przez całą długość bajek czy oglądanie tego gówna na telebimie.
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
stasioo1983 napisał:DiamondBack napisał:Paranoja by dla chińskich bajek strzelać sobie w łeb, bo zły encode.
TrolololNie ważne chińska, japońska czy amerykańska. Są ludzie dla których liczy się jakość. "Polecam" obejżeć sobie zły encode na 110" ekranie i wtedy jakoś ma już znaczenie
Ciekawe gdzie są jednak granice absurdu. Strzelanie sobie w łeb w imię lepszego kodowania, szukanie skaz przez całą długość bajek czy oglądanie tego gówna na telebimie.
Samo ich oglądanie to dobry powód do strzelenia sobie w łeb.
Ostatnio edytowany przez qwig (2012-05-09 08:34:27)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!