Nie jesteś zalogowany.
nijaka PO wygrała, co było niestety do przewidzenia...
HE a mnie zastanawia po cholerę glosować XD jak jedna męda większa od drugiej, oni nie muszą się martwić, jak mają kasy jak lodu, a emerytura w dobrobycie Jest o co walczyć, no będzie jeszcze więcej kasy, jak jakaś partia wygra Oni nie robią tego dla Polski, a dla siebie. Jak u mnie padła stocznia, to był chaos. Znam kilka osób, rok temu też spotkałem jednego z wyższych stanowisk, mówił, że zarabiał 6tys, a teraz zarabia 800zł jako ochroniarz xD W sumie pewnie jest już na emeryturze, bo wtedy mu również rok został do emerytury. jeden z moich kumpel był tak załamany, że opuściła go żona z dziećmi, a teraz nawet nie wiem, czy żyje, bo nagle znikł jak płomień świecy. Ach gdyby tak ci politycy żyli za 1100zł to ciekaw jestem, co by powiedzieli
Ja świadomie nie głosowałem i czuję się z tym dobrze. Gorzej czuję się z tym, jak głosowała reszta kraju. Wygrana PO pokazuje, że nie trzeba wcale za dużo robić, a jedynie wyglądać - i to Polakom starcza. Martwi też wysoki wynik Palikota, bo oznacza on, że nie trzeba wcale mieć specjalnego programu, a tylko głosić hasła o legalizacji palenia, by naród się nabrał. Światełkiem w tunelu jest wynik świętych Mikołajów z lewicy.
Słowem - jak zwykle wygrał populizm.
"Skazany na zajebistość"
To któraś partia miała program 0.o ? Bo ja myślałem, że to tylko jakieś brednie i wypociny oszołomów od pr. , których nijak nie da się nazwać programem.
Ostatnio edytowany przez luki349 (2011-10-10 13:30:58)
To któraś partia miała program 0.o ? Bo ja myślałem, że to tylko jakieś brednie i wypociny oszołomów od pr. , których nijak nie da się nazwać programem.
Brednie czy nie, jakaś koncepcja w sprawach gospodarki jest. Palikot z kolei rzucił kilkoma pomysłami dotyczącymi spraw społecznych i koniec. Zero o gospodarce (poza populistycznym "obniżę podatki", którego w żaden sposób nie uzasadnił), gość nawet nie zaprezentował swoich kandydatów. O tej partii wiadomo tylko tyle, że jest Palikot, a kto z nim - Bóg jeden wie. Śmierdzi to takim kupowaniem kota w worku jak za czasów egzotycznego Tymińskiego.
"Skazany na zajebistość"
Wybory wygrało PO, bo ludzie nie mieli zbyt wielkiej alternatywy. 10 procent Palikota to sporo jak na nową partię, ale ja się nie dziwię. Ludzie mają dość odgrzewanych kotletów PO i PIS-u.PSL nic praktycznie nie robiło w czasie kampanii a jaki wynik uzyskało. SLD zasłużyło sobie na taki wynik, porażka totalna. Lepszy Palikot w worku, niż nieroby na stołkach
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Palikot uzyskał tak dobry wynik ponieważ przejął prawie połowę elektoratu SLD i po trochu z innych partii. Widać, że wielu ludzi w Polsce ma lewicowe poglądy czyli zgadza się z Palikotem odnośnie kościoła czy innych spraw światopoglądowych.
Nie każdego, kto prowadza się z homosiami i jedzie po Kościele, od razu można nazwać lewicą. Największy sukces Palikota to właśnie wmówienie ludziom, że ma lewicowe (inne poza czystą obyczajówką) poglądy. No bo póki co nie prezentuje żadnych. Z drugiej strony w TV po wyborach wypowiadał się całkiem sensownie, chociaż dalej ani słowa o gospodarce...
Sam na liście narysowałem karnego kutasa dla polityków.
Ja świadomie nie głosowałem i czuję się z tym dobrze. Gorzej czuję się z tym, jak głosowała reszta kraju.
"Why? Because Trolling is a Art!"
~Pablo Picasso
To w sumie było do przewidzenia. I ciąg dalszy tego, co Tusk lubi najbardziej - przejąć, doprowadzić do ruiny, sprzedać za grosze.
Mi jest tylko smutno, że tylu w kraju jest idiotów. Potem będą narzekać, że cena benzyny (no, i cena reszty pierdół, czyli cena wszystkiego) poszła w górę.
Ja świadomie nie głosowałem i czuję się z tym dobrze. Gorzej czuję się z tym, jak głosowała reszta kraju.
Mogę się pod tym podpisać. Bycie sterowaną przez media marionetką i głosowanie na mniejsze zło jakoś do mnie nie przemawia.
Patrząc na frekwencję wygrało właśnie olanie wyborów. Tak "zagłosowało" 52% polaków. Wg mnie i tak mało po tym co prezentują nasi politycy.
Ja świadomie nie głosowałem i czuję się z tym dobrze. Gorzej czuję się z tym, jak głosowała reszta kraju. Wygrana PO pokazuje, że nie trzeba wcale za dużo robić, a jedynie wyglądać - i to Polakom starcza...
Wygrana PO pokazuje, że nie trzeba wcale dużo robić, a jedynie dobrze pisać na forach - i to Zjadaczą starcza.
Słowem - jak zwykle wygrało lenistwo
Zjadacz napisał:Ja świadomie nie głosowałem i czuję się z tym dobrze. Gorzej czuję się z tym, jak głosowała reszta kraju. Wygrana PO pokazuje, że nie trzeba wcale za dużo robić, a jedynie wyglądać - i to Polakom starcza...
Wygrana PO pokazuje, że nie trzeba wcale dużo robić, a jedynie dobrze pisać na forach - i to Zjadaczą starcza.
Żeby potem nie było tup tup nóżką, bo mi się władza nie podoba.
Kogo bym chciał widzieć na listach wyborczych? Do jutra napisać wypracowanie na 1000 słów (oczywiście żart).
Podane jest jedynie nazwisko zawód i miejsce zamieszkania. Na liście PO nie znalazłem nikogo komu dałbym mandat, w sumie na liście Palikota to samo. Zmarnowałem głos na liście, która nawet nie miała szansy przekroczyć próg wyborczy.
Jak myślicie, kto nadawałby się najlepiej na posła, pomijając całkowicie przynależność partyjną, rolnik, student, biolog, chemik, nauczyciel, prawnik, urzędnik czy może politolog? Mnóstwo nauczycieli na liście w sumie kilka lat i znają bardzo wielu przyszłych wyborców a i przyszły wyborca zapewne zna dobrze poglądy swojego nauczyciela.
Macie może jakiś typ, który miałby największą szansę lub inaczej, z kogo byście byli najbardziej zadowoleni, jakich przedstawicieli grup zawodowych brakuje w sejmie?
Ja tam stawiam na matematyka, podstawy logiki powinien opanowane.
Zjadacz napisał:Ja świadomie nie głosowałem i czuję się z tym dobrze. Gorzej czuję się z tym, jak głosowała reszta kraju. Wygrana PO pokazuje, że nie trzeba wcale za dużo robić, a jedynie wyglądać - i to Polakom starcza...
Długo wymyślałeś tę "ripostę"? Protip: nie wystarczy podmiana w zdaniu losowych słów, żeby twoje wypociny miały sens. "Zjadaczą" litościwie przemilczę. Do wyborów nie poszedłem świadomie, bo moja partia nie została do nich dopuszczona, a ja nie łykam wszystkiego z telewizji jak młody pelikan i nie będę głosował na tzw. "mniejsze zło". I nie uważam tego za medialne "pogwałcenie demokracji", a już na pewno nie bardziej niż właśnie głosowanie na podstawie sondaży ("bo jeśli nie zagłosuję na PO, to wygra PiS" lub odwrotnie). No bo co to za demokracja, gdzie ludzie nie głosują za swoimi przekonaniami, lecz ze strachu? Leję na takie wybory!
Żeby potem nie było tup tup nóżką, bo mi się władza nie podoba.
Czy jeśli nie jestem reżyserem, to nie mam prawa krytykować filmu?
BTW: A może ci krytycy mojej "złej postawy obywatelskiej" uzasadnią mi, dlaczego źle robię?
"Skazany na zajebistość"
Od stycznia 2012 podatek vat 25% ;]
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
Reżyserami to są politycy. My jesteśmy jedynie widzami, którzy swoim głosem decydujemy o popularności danego "filmu". Jeśli już ciągnąć dalej to porównanie, to nie pójście na wybory = nie obejrzenie filmu. A krytykować film, bo znajomy znajomego powiedział (albo po zobaczeniu minutowego trailera w Sieci)...
Edit: VAT rośnie chyba tylko na najbliższe 2 lata. W 2013 albo 2014 ma spaść do 23 albo 22 (tak było przynajmniej gdzieś w programie PO).
Ostatnio edytowany przez Kensai (2011-10-11 12:06:50)
Wybory to tylko cating (a trzeba zaznaczyć, że stawili się same "aktorzyny"), dopiero kadencja będzie owym filmem (i tutaj, czy chcemy, czy też nie, musimy go obejrzeć).