Nie jesteś zalogowany.
fakt, faktem PiS był chyba jedyną partią, która na prawdę coś robiła i to z rozmachem, ale... pomysły mieli głupie, a Kaczyński to "łowca czarownic" w sumie.
Powiedz mi tylko CO oni zrobili, mądralo? Zrobili coś w sprawie wiz amerykańskich? Niet.
Zredukowali polski dług publiczny? Nie, tylko go powiększyli. Zrobili coś z drogami? Nic nie zrobili.
Jak oni byli u władzy, cała Europa z nas się śmiała.
Zwiększali pensje Polakom? Nie. Dbali o rolników? Zostawili ich samych sobie.
Gówno zrobili dla Polski, a tyle ile się nachapali kasy to ich. Kaczka umiaał się tylko szczerzyć do kamery i robić głupie miny. Potrafili tylko zamykać ludzi w pudle za byle złe słowo na temat PIS-u!
Prowadzili chorą politykę i nadal babrają się w we własnym gównie.
Więc nie pisz, że oni coś zrobili, bo tylko sobie strzeliłeś samobója w stopę
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
A nie wiem, czemu wy tak przeżywacie i dyskutujecie, jakbyście naprawdę mieli na to wpływ. Ja oddam głos bardziej z poczucia obowiązku niż z przekonania, że któryś z nich coś zmieni. Za żadnego z nich nie dałabym na zakład nawet złamanego grosza (nawet za Palikota, na którego pewnie zagłosuję), a wy tu swoich ulubieńców bronicie jak lwica młode
Dorama o skanoidiotach wymiera, a innej nie ma na horyzoncie, więc gównem się tutaj obrzucamy
@góra, z lekko poprawić i pod PO też się nada ta wyliczanka.
Ostatnio edytowany przez qwig (2011-10-07 18:56:15)
Hahahahahahahahahahah jeszcze jakieś brednie masz w rękawie?
"Zrobili coś w sprawie wiz amerykańskich?"
PO coś zrobiła? Nic nie zrobili tak samo jak PIS
"Zredukowali polski dług publiczny?"
PO zmniejszyło dług publiczny, który wynosi prawie 55% PKB.
Potrafili tylko zamykać ludzi w pudle za byle złe słowo na temat PIS-u!
Powiedz to adminowi najsłuszniejszego portalu na temat PO do którego zapukały służby ;]
Kaczka umiaał się tylko szczerzyć do kamery i robić głupie miny.
Masz rację ta kaczka już nie zostanie drugi raz premierem i nie będzie wkręcała ludziom że Polska to zielona wyspa. A jego kumple nisioło i spółka dostaną kompa w rzyć.
Zwiększali pensje Polakom?
Dla twojej wiadomości PIS zwiększył płacę minimalną o 200zł ;]
Dla twojej wiadomości za PO jest dużo drożej niż za PIS ;]
Ostatnio edytowany przez Tanis (2011-10-07 19:00:05)
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
Ale to PiS trzyma Macierewicza, modli się pod pałacem prezydenckim itd.
IMO obie partie są siebie warte, obie nic nie robią. Tylko że PO potrafi się jako-tako kryć ze swoim debilizmem, a konkurencja obnosi się nim przed kamerami.
Żeby nie było - nie głosuję na żadną z wymienionych partii.
@Yagami_Raito8920
przecież mówiłem
ale... pomysły mieli głupie, a Kaczyński to "łowca czarownic" w sumie.
, zrobili burdel, ale ten burdel był porządny i widoczny.
A PO co zrobiło ? Kilkaset ustaw, gdzie każda zawstydza mój durszlak bo ma więcej dziur... ? Nic nie zrobili tylko się wiecznie kłócili o to kto głośnie w sejmie pierdnął i czyjego pierda było bardziej czuć i, że PiSowski pierd to tak śmierdzący, że gaz Sadama wymięka itd.... Czyli w sumie nic nie zrobili (czyt. pomysły względnie dobre tylko gorzej z zapałem do pracy, a raczej z jego absolutnym brakiem)
Czy ja gdzieś pisałem, że jestem za PO? Byłem, cztery lata temu. Teraz obydwie są siebie warte.
Ja tylko odpisałem koledze, że PIS to banda ćwoków. PO zresztą też.
@Yagami_Raito8920
.... Czyli w sumie nic nie zrobili (czyt. pomysły względnie dobre tylko gorzej z zapałem do pracy, a raczej z jego absolutnym brakiem)
Czesem lepiej by nic nie robili, mniejsze ryzyko katastrofy ustawowej. Tylko czy możemy sobier na to pozwolić...
Dla twojej wiadomości za PO jest dużo drożej niż za PIS ;]
Dla twojej wiadomości mieliśmy coś takiego, jak światowy kryzys gospodarczy.
Nie, nie mówię, że przy rządach PiS byłoby teraz gorzej, bo nie mam pojęcia, ale porównywanie jakichś wartości bez uwzględnienia czynników na nie wpływających nie ma najmniejszego sensu.
- wizy - może ich nie zniesiono, ale obecnie dostać ją jest milion razy łatwiej niż 5-10 lat temu (czyja zasługa nie wnikam)
- dług publiczny - obecnie zmniejszyć się go nie da, potrzebne są reformy, których wyniki zobaczy się dopiero n lat po wprowadzeniu, więc żadna partia się nie chce tego podjąć
Ostatnio edytowany przez Kensai (2011-10-07 20:34:14)
PiS - kaczyński - kompleksiarz, który chce mieć władzę totalitarną, inwigilować każdego i każdego przeciwnika wsadzić za kraty - a pokazowo niewinnych też. Ewidentnie ma małą fujarę (na szczęście kota). Jedno zdanie obrazuje kaczora doskonale:
nikt mi nie wmówi, że białe jest białe a czarne jest czarne.
SLD - populistyczna partia, która zawsze chce dobrze dla każdego - nie patrząc na skutki - niczym się nie przejmują. Chcą wprowadzić arabów do Polski, pozwolić pedałom na szerzenie dewiacji kosztem zachwiania całkowicie normami etycznymi. Kalisz na paradzie gejów mnie urzekł. BRAK IM TOTALNIE PATRIOTYZMU. Najwięcej jest w tej partii ludzi, którzy zamiast robić coś dla Polski szukają szybkiego i łatwego dorobienia się. Mało tego - często to totalni idioci. Dziękuję bardzo ale im nic nie wychodzi oprócz żłopania kasy dla siebie. Doskonale pokazali to kilka lat temu. Jestem cholera stary, skoro to pamiętam.
Palikot - toć kurna pajac nad pajacami. Niemalże równie śmiesznie wyglądał wykrzykując hasła o maryśce jak Kalisz na paradzie Nie dziękuję ale ja nie chcę się wstydzić, na arenie międzynarodowej, że u władzy jest ktoś, kto może (i słusznie) ma gdzieś poprawność polityczną ale potrafi wymachiwać jakimś jebadłem publicznie.
PO - fajna partia gdyby nie fakt, że za ich rządów znowu spieprzył się rynek pracy - przynajmniej dla szarego Polaka. PO jest partią dla bogatych i im głównie ma służyć. Cieszy mnie, że nie robią ze mnie idiotę jak kaczyński.
PSL - mimo, że są za bardzo pobłażliwi homosiom to jednak najbardziej rozgarnięta partia. Oni wiedzą co robią.
A na kogo pójdę zagłosować? A prawdopodobnie narysuję karnego kutasa na karcie i tylko po to jeszcze tym razem się wybiorę na wybory. Jeśli się nie zmieni polityka zrobię to co powinien każdy Polak - nie pójść na wybory. I nie pier tu farmazonów, że nie mam prawa wówczas narzekać. Mam - i tym właśnie brakiem zainteresowania pokażę, że nie potrzebuję takiej polityki
Właśnie sam fakt, że KAŻDY polityk mówi, by iść na wybory jest dowodem, że to tylko dzięki naszym zainteresowaniem i chodzeniem na wybory dajemy im rację bytu.
edit: dół
mają inne źródła dochodów związanych z działalnością polityczną.
Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2011-10-07 20:58:25)
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Yagami_Raito8920 napisał:Zwiększali pensje Polakom?
Dla twojej wiadomości PIS zwiększył płacę minimalną o 200zł ;]
Chyba brutto. No, to ile, 30,40 zł więcej?
Ja tam nie widzę sensu w głosowaniu na lewaków, przecież to socjaliście.
Pozwolę sobie zacytować Miltona Friedmana: "Jeśli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie".
ed:
Właśnie sam fakt, że KAŻDY polityk mówi, by iść na wybory jest dowodem, że to tylko dzięki naszym zainteresowaniem i chodzeniem na wybory dajemy im rację bytu.
Co do tego. Ludzie z Nowej Prawicy czasem na starcie nie powiedzieli, że jak się gdzieś dostaną, nie będą pobierać żadnych diet? Gdzieś to słyszałem, ale nie chcę głupot opowiadać.
Ostatnio edytowany przez dulu (2011-10-07 20:52:34)
SLD - populistyczna partia, która zawsze chce dobrze dla każdego - nie patrząc na skutki - niczym się nie przejmują. Chcą wprowadzić arabów do Polski, pozwolić pedałom na szerzenie dewiacji kosztem zachwiania całkowicie normami etycznymi. Kalisz na paradzie gejów mnie urzekł. BRAK IM TOTALNIE PATRIOTYZMU. Najwięcej jest w tej partii ludzi, którzy zamiast robić coś dla Polski szukają szybkiego i łatwego dorobienia się. Mało tego - często to totalni idioci. Dziękuję bardzo ale im nic nie wychodzi oprócz żłopania kasy dla siebie. Doskonale pokazali to kilka lat temu. Jestem cholera stary, skoro to pamiętam.
A każdy z nich to komunista, żyd, mason, cyklista i na dodatek mają po czerwonej książeczce.
A każdy z nich to komunista, żyd, mason, cyklista i na dodatek mają po czerwonej książeczce.
żeś się popisał ignorancie
Znam dwóch, którzy już się zapisali do młodzieżówki SLD. Jeden to nieudacznik życiowy i pajac a drugi to pewnie pedał, bo nie wie nawet co się robi z dziewczyną od tej pory jak widzę kto się pcha do polityki - znam ich osobiście nie zza szklanego winkla - wiem, że nie ma co patrzeć na durne hasła rzucane przez niektórych - zwłaszcza te z SLD.
Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2011-10-07 22:30:53)
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
qwig napisał:A każdy z nich to komunista, żyd, mason, cyklista i na dodatek mają po czerwonej książeczce.
żeś się popisał ignorancie
Nie ma jak argumentum ad personam.
Znam dwóch, którzy już się zapisali do młodzieżówki SLD. Jeden to nieudacznik życiowy i pajac a drugi to pewnie pedał, bo nie wie nawet co się robi z dziewczyną od tej pory jak widzę kto się pcha do polityki - znam ich osobiście nie zza szklanego winkla - wiem, że nie ma co patrzeć na durne hasła rzucane przez niektórych - zwłaszcza te z SLD.
No popatrz, a ja znam Gerwazego Naburowicza.
PS. Jak to jest, przebywać w lewackim środowisku?
Ostatnio edytowany przez qwig (2011-10-07 23:11:40)
Głos oddany ;] Zobaczymy czy będzie nam się żyło dużo lepiej po tych wyborach
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
Mamy już sondażowe wyniki wyborów:
http://wybory.wp.pl/title,Oto-pierwsze- … omosc.html
http://wybory.wp.pl/title,Przewaga-Plat … omosc.html
O ile wygrana platformy mnie nie dziwi, o tyle nie spodziewałem się takiego wyniku dla rpp. Ale to wszystko jest tylko wstępne, na prawdziwe wyniki poczekamy. W każdym razie wygrana PO raczej się nie zmieni.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
No RPP jestem trochę zdziwiona, ale nie aż tak, jak wynikiem SLD i tym, że PSL ich wyprzedził.
Ostatnio edytowany przez coellus (2011-10-09 22:10:05)
Ty dulowaty userze!
Tandem PO-PiS u góry - epic fail
Niski wynik SLD i PSL - small victory
Tak btw. jutro dziesiąty. Zgadnijcie, co będzie przed pałacem prezydenckim
Tak btw. jutro dziesiąty. Zgadnijcie, co będzie przed pałacem prezydenckim
Rada plemienna!
Napieralski bojący się o własne życie, Palikot składający przysięgi, było śmiechowo.