Nie jesteś zalogowany.
Pewnie, że da się to obejść. Tyle że to niekoniecznie się opłaca - często koszt złamania zabezpieczenia przekracza wartość informacji. Jeżeli gościu naprawdę ma 7 kafli na rękę, to bez problemu znalazłby do tego kogoś. Pytanie tylko, czy mu to potrzebne. Screena można zrobić zewnętrznym programem - za darmo, bez uszczuplania skarbca.
No chyba że to naprawdę banał i kwestia posiedzenia godzinki nad skryptem (nie znam się, nie moje rewiry).
No i kilka rozdziałów Shaman King od Hayate wylądowały na manga-lib . W oryginalnej rozdzielczości . Ba! nawet podwójne strony są w 1:1 .
Ciekawe czy to "Print Scrn", czy ktoś się bawił w układanie puzzli . Automat odrzucam, bo by wylądowały wszystkie rozdziały.
Ktoś tam gdzieś wspominał o 20stu uploaderów - no jak ja byłem uploaderem te 2 miesiące temu to wykonywałem 95% pracy xD K3nsei wrzucał czasami też (głównie z topów), a po za tym kilka "wolnych strzelców", co czasami ruszyli się by wrzucić parę-paręnaście rozdziałów. Nie wyobrażam sobie żeby zabierali się za układanie tych puzzli. Natomiast - jeżeli to jest stworzone przez algorytm, to wystarczy zrobić algorytm, który przywróci ten obrazek do stanu pierwotnego.. (albo zbudować reader identyczny, który odczytuje te obrazki w ten sam sposób). To jeszcze nie jest poziom nie do przebicia, ale i tak gratuluję inwencji.
Co do readera - faktycznie stosunkowo fajny, choć ładuje się długo (bez porównania offline), i skoro ma być lepszy od programów do czytania online dobrze by było gdyby miał wyświetlanie 2 stron jednocześnie (duża wygoda na panoramicznych), oraz dynamiczne powiększanie (dla laptopów)
No i kilka rozdziałów Shaman King od Hayate wylądowały na manga-lib . W oryginalnej rozdzielczości . Ba! nawet podwójne strony są w 1:1 .
P.S. 2: Odblokowane zostały rozdziały Shaman King 59-65 (bez speciala z tomu 7go).
Nie wiem tylko kiedy to post scriptum zostało dodane na stronie.
@dół, też tego nie rozumiem
Ostatnio edytowany przez jacellow (2011-11-06 12:49:18)
FAiM napisał:No i kilka rozdziałów Shaman King od Hayate wylądowały na manga-lib . W oryginalnej rozdzielczości . Ba! nawet podwójne strony są w 1:1 .
HAYATE napisał:P.S. 2: Odblokowane zostały rozdziały Shaman King 59-65 (bez speciala z tomu 7go).
Nie wiem tylko kiedy to post scriptum zostało dodane na stronie.
News sam w sobie jest z wczoraj, potwierdza to data i temat na ich forum.
Jaki jest sens odblokowywania rozdziałów na drugi dzień po dodaniu, jakby tego było mało, w tym samym newsie, gdzie się odgrażali, że będą odblokowywać po 35 dniach?
Ty dulowaty userze!
To chyba ma jakiś związek z tytułem newsa - Szamańskie urodzinki, i obrazek z Shaman King'a
Edytuj:
Cytat (od Aqvario):
"W tej chwili zostały odblokowane rozdziały SK 59-65 (bez speciala), gdyż K3n popstrykał ich screeny i wrzucił do siebie - tym samym nie ma sensu, aby nasi czytelnicy ściągali od niego (jeśli są tak napaleni, że mieć muszą xD)"
Ostatnio edytowany przez MordercaMuminków (2011-11-06 13:04:03)
Akurat zrobienie screena 1:1 pojedynczej strony nie jest jakimś wielkim problemem. Nawet na moim monitorze SXGA (1280x1024) wystarczy obrócić obraz o 90° i już się całość mieści. Jedyny problem może być z podwójnymi stronami itd.
A co do łączenia puzzelków, to owszem można rozgryźć algorytm. Widzę że każda strona jest inaczej generowana, ale skoro reader potrafi to wyświetlić, to można z niego wyciągnąć dane potrzebne do odtworzenia obrazków.
Z drugiej strony, można olać algorytm i użyć 'brute force' .
Pomysł może mieli, ale chyba nie sądzili, że jest to zabezpieczenie na dłuższą metę skuteczne.
Czyli teraz będą odblokowywali każdy rozdział, który wyląduje na manga-lib?
Czyli teraz będą odblokowywali każdy rozdział, który wyląduje na manga-lib?
Czemu nie?
Mnie się ich reader bardzo podoba, działa znakomicie szybko.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
@SoheiMajin, to ma być szybki reader? Nawet nie ma opcji wczytywania kolejnych stron w tle.
Widać to kwestia Twojego internetu, bo u mnie strony wczytują się momentalnie
A reader na manga-lib to jest tragedia.
Reader manga-lib to kupa, daikazoku ftw.
FAiM napisał:Czyli teraz będą odblokowywali każdy rozdział, który wyląduje na manga-lib?
Czemu nie?
Mnie się ich reader bardzo podoba, działa znakomicie szybko.
A reader na manga-lib to jest tragedia.
"Why? Because Trolling is a Art!"
~Pablo Picasso
http://centrum-mangi.pl/reader/Psyren/56/v1/
Powie ktoś, że to nie jest zabawne
link nie działa, teraz jest v2 na końcu, poza tym niech się pobawią, jeżeli wszystko co mówili jest prawdą, to jak pan k się w końcu zmobilizuje, żeby cóż zrobić to i z ich zbiorów i całej strony wióry nie zostaną, a jedyną wersją w sieci, zostanie ta na manga-lib xd
Wtedy podobne zabezpieczenie przydałoby się na mangalib, żeby przypadkiem nie ściągnięto bez wysiłku.
Chętnie zobaczyłbym taką wojnę, bo na razie jest jednostronna.
________________________________________________________________________________________________
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
Albert Einstein
________________________________________________________________________________________________
Tam była plakietka "manga-lib", która jest w każdym pobranym z manga-lib rozdziale. Widać agenci szybko działają, skoro już skasowana.
Wtedy podobne zabezpieczenie przydałoby się na mangalib, żeby przypadkiem nie ściągnięto bez wysiłku.
Na manga-lib do każdej strony jest dodawany pasek informacyjny, więc zabezpieczenie już jest (pewnie dodał to, kiedy zobaczył, że ściągają od niego i dodają na drugą stronę).
Ostatnio edytowany przez SoheiMajin (2011-11-12 13:49:48)
Centrum mangi jak na razie w moim odczuciu strzeliło sobie w stopę i to porządnie - jak chcę przeglądać ich mangę w Operze otrzymuję pustą stronę (samo tło).
No chyba, że mają podpisaną cichą umowę z Firefoxem - to wtedy wszystko jest jasne.
@SoheiMajin co do agentów wątpię - prędzej jakaś niezrzeszona osoba walnęła coś takiego aby sprowokować kolejną kłótnie (każdy może tam dodawać mangę przecież).
Swoją drogą, kto im zezwolił na modyfikacje mang? Jestem pewien, że taki bodzio nie życzy sobie szatkowania...
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Swoją drogą, kto im zezwolił na modyfikacje mang? Jestem pewien, że taki bodzio nie życzy sobie szatkowania...
Bodzio ją wrzucając do nich? A jeśli to ktoś inny wrzucił ją tam bez jego zgody, to konkurencyjna grupa skalatorów miała racę, że jego rozdziały powinny polecieć z serwisu.
qwig napisał:Swoją drogą, kto im zezwolił na modyfikacje mang? Jestem pewien, że taki bodzio nie życzy sobie szatkowania...
Bodzio ją wrzucając do nich? A jeśli to ktoś inny wrzucił ją tam bez jego zgody, to konkurencyjna grupa skalatorów miała racę, że jego rozdziały powinny polecieć z serwisu.
Tyle że konkurencyjna grupa twierdziła, że ma polecieć z zupełnie innego powodu, gwoli ścisłości. Z powodu tej ich głupawej zasady niedublowania projektów, chociaż wiadomo było, że tak się to skończy. Chciało się brać udział w strajku, to się teraz ma ;]
Ty dulowaty userze!
Eee... o co się rozchodzi, bo ja nie w temacie chyba zupełnie.
^ Tego już nikt nie wie. :/
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!