Nie jesteś zalogowany.
Istotnie ciekawe te anibinowe porównania, ale nie traktowałbym ich jako prawdy ostateczne. 1520x855 w przypadku KnK? Ciekawe, bo w 1080p wcale nie było widać większej szczegółowości obrazu aniżeli w 720p. Wizualnie KnK bardzo mi się wówczas podobało (i w zasadzie dalej podoba), w 480p było miodzio jak na tamte czasy, ale nie jestem nawet pewien pełnych 720p. Za to epilog był prawie na pewno zanimowany w wyższej rozdzielczości aniżeli poprzednie filmy, 720p a może nawet i te wspomniane 855p. Fate/Zero stawiałbym niby podobnie, ale jednak wyżej niż KnK epilog, może 900p?
Z drugiej strony techniki upscale'owania idą do przodu (kiedyś postowałem na ANSI chyba info-screena z wprowadzanej wówczas nowej technologii), więc czasami taki upscale w FullHD może wyglądać nieco lepiej niż oryginał SD/HD potraktowany czystym Lanczos4 czy Spline36 chociażby.
EDIT:
Tego info-screena chyba jednak nie postowałem. Rzecz tyczyła się blurayowego wydania Toradora.
SONY PCL Current Up-conversion vs SONY PCL New Up-conversion - obrazek bodaj z 2011 Q4
Nie to żeby nowa wersja była idealna, ale stara jest ewidentnie _zła_ i wiele pseudo-HD-remasterów zostało tak wydanych (lub gorzej).
Ostatnio edytowany przez przemoc (2013-01-20 23:33:43)