Nie jesteś zalogowany.
Hm... może mi ktoś zdąży pomóc do jutra ok. 9 xD.
Zadanie:
Na egzaminie student losuje 4 pytania z przygotowanego zestawu 45 pytań. Jeśli odpowie na 4 pytania, otrzymuje ocenę bdb, jesli na 3 - db, na 2 dost. Jakie jest prawdopodobienstwo, że:
a) otrzyma ocenę bdb,
b) otrzyma ocenę co najmniej dostateczną,
Umie odpowiedzieć na 30 pytań z zestawu.
Wdzięczny będę za wyjaśnienie, a nie gołe wyniki - spr. mam i po prostu zero pomysłów. Jak jeszcze a mi coś wyszło tak w b już coś dziwnego. No chyba, że tka ma być, bo w sumie oba wyniki są dziwne .
W a mi wyszło 87/473, a w b 700/1419.
Dobrze ci wyszło, tak ma być. W prawdopodobieństwie często wychodzą takie duże ułamki .
Po narysowaniu drzewka da się zauważyć, że w 'a' istnieje tylko jedna możliwość:
2/3 * 29/44 * 28/43 * 27*42 = 43848/238392 = 87/473 (mianownik maleje o 1, bo co losowanie jest o jedno pytanie mniej, a licznik maleje o 1, bo co losowanie spada liczba pytań, na które zna odpowiedź [2/3 to 30/45 po skróceniu]).
W 'b' robisz tak samo, tyle że masz więcej możliwości.
A no to dzięki , więc może nie będzie źle .
Niech go Pudzian dojedzie, bo ten cały Najman mierzi mnie niemiłosiernie.
To ja też zarzucę "sportowym" linkiem:
http://sport.wp.pl/kat,1726,title,Lione … omosc.html
Ja z całkowicie innej beczki, ale jestem w kropce i wybitnie potrzebuję pomocy.
Mój brat potrzebuję na teraz kogoś, kto miałby umiejętności, czas i chęć zbudować serwis internetowy dla jego firmy (muszą być np. opcje płatności). Więcej info nie mogę podać tutaj, ewentualnie na PW. Zainteresowanych proszę o kontakt.
BTW: Oczywiście nic za darmo, żeby nie było, że jelenia szukam
bTW 2: Albo jakbyście jakieś namiary chociaż mieli, to i tak snx
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2009-12-01 15:40:04)
"Skazany na zajebistość"
Wiem, że on się takimi rzeczami zajmuje, no ale oczywiście słono kosztuje, jak wszystko z tym związane .
http://www.przemo.org/phpBB2/index.php?page=service
Mam problem mianowicie szukam anime ogladałem je kiedyś i chciałbym obejrzec znowu ale nie pamiętam jak się nazywa. Wiem że oglądałem online na Anime-Online ale już tego anime tam nie ma. I z tego co pamiętam to było o jakimś kolesiu który zawalił chyba historie w szkole i za karę miał iść na jakąś wystawe 3D o tym samym temacie. Czy coś takiego No i na tej wystawie jakis stwór go zaatakował i się przeniusł do przeszłości. Tyle pamietam może ktoś kojaży?
Mam problem mianowicie szukam anime ogladałem je kiedyś i chciałbym obejrzec znowu ale nie pamiętam jak się nazywa. Wiem że oglądałem online na Anime-Online ale już tego anime tam nie ma. I z tego co pamiętam to było o jakimś kolesiu który zawalił chyba historie w szkole i za karę miał iść na jakąś wystawe 3D o tym samym temacie. Czy coś takiego No i na tej wystawie jakis stwór go zaatakował i się przeniusł do przeszłości. Tyle pamietam może ktoś kojaży?
zapewne o to Ci chodzi: Amatsuki
Tak o to chodziło. Wielkie dzieki.
Ktoś może wie z jakiego anime jest ta tapetka???
http://images2.fanpop.com/images/photos … 24-768.jpg
Thx
Ostatnio edytowany przez ODIN (2009-12-04 21:09:18)
Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...
Jest to fanart z anime Tenjho Tenge (Tenjou Tenge), jest również manga z tym samym tytułem.
Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?
Ktoś oglądał wczorajszą galę KSW?
Szybko poszło, pięćdziesiąt sekund i po Najmanie. Jestem ciekaw, czy teraz Pudzian pójdzie w kierunku walk, czy wróci do strongmenów.
Ostatnio edytowany przez arystar (2009-12-12 10:37:51)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Szczerze mówiąc, zawiodłem się trochę tą walką, za krótka była
Na razie Pudzian ma jeszcze kontrakt na trzy walki. Jak mu dobrze pójdzie, to myślę, że zostanie przy nich na dłużej. Tylko mam nadzieję, że tym razem będzie miał kogoś ciekawszego za przeciwnika, a nie jakiegoś przestraszonego bokserka.
Ostatnio edytowany przez Asan (2009-12-12 10:46:34)
Taka walka, tyle reklam i podgrzewania atmosfery...
A nikt z moich znajomych bez Googla i Wikipedii nie potrafił powiedzieć, co to za jeden ten Najman. 'Walkę' obejrzałem na Youtubie, w czasie jej trwania wolałem obejrzeć kiepski horror z lat 60.
Po lipnej walce Gołota vs. Adamek zaserwowali taki kapiszon, teraz czekam jak Polshit zorganizuje walkę Jaruzelskiego przeciwko byłym generałom z czasów ZSRR oraz gościnnym udziałem Wałęsy sprzedającego szlagi krzesłem.
Co się stało z Tokyo Toshokan?
PS. Najlepszy temat na tym forum
Ostatnio edytowany przez SevenMaster (2009-12-19 12:00:20)
Czytać nie nauczyli?
S - jak Stanisław.
O - jak Olga.
M - jak Marian.
E - jak Eustachy.
T - jak Tadeusz.
H - jak Honorata.
I - jak Irena.
N - jak Natalia.
G - jak Grzegorz.
B - jak Bożena.
R - jak Rozalia.
O - jak Oliwia.
K - jak Krystyna.
E - jak Edward.
: ( - jak .
Czyli, że się zepsuło i pewnie będzie jak naprawią.
Chodziło mi o konkrety, ale ok ;p
Z IRC TT wynikałoby, że:
a) FUNIMATION ich w końcu zjechało w kakao.
b) Admina strony złapała policja za rozpowszechnianie CP.
c) Coś się zepsuło i jesteśmy zbyt leniwi, żeby to dziś naprawić.
d) [Wstaw co chcesz].
Strona pewnie wieczorem będzie działać, zwykle co miesiąc TT pada.