#21 2009-07-04 14:52:26

groozin
Użytkownik

Odp: Windows 7 RC problem z wideo

To proste, po klapie Visty Microsoft miał głowę na pniu, więc następny system po prostu MUSIAŁ się im udać, bo czekałaby ich katastrofa. Udostępnili więc RC za free i tym sposobem mają kilka milionów testerów smile Zauważcie, że po każdym błędzie, zwisie programu etc. system automatycznie wysyła raport do MS. Na stabilność i tak nikt nie ma prawa narzekać, bo to w końcu wersja testowa.
A co do odtwarzania filmów, to pewnie wszystko wynika z kodeków systemowych. Spróbujcie playera posiadającego własne kodeki, np. MPC lub KMP (w MPC wbudowane kodeki wymagają ręcznego włączenia jeśli już mamy jakieś inne w systemie). Aha, jeśli macie więcej niż jeden rdzeń w procku i używacie fddshow, to polecam użycie wielowątkowego filtra H264 (ffmpeg-mt). Jest boski smile

5205.png

#22 2009-07-04 18:22:27

ShAd0w
Użytkownik

Odp: Windows 7 RC problem z wideo

Mam wszystko ustawione według instrukcji pod klite mega codec pack i mam tą paczkę zainstalowaną (pozbyłem się CCCP) i nadal w SE pikseloza o.O. W VCL'u zmieniłem wyjście wideo na DirectX działało, działało na kilku epkach i potem coś odpaliłem i znowu pikseloza, zdenerwowany oglądałem dalej... W MPC. Po próbuje jeszcze, bo musi być sposób, nie? (-__-). Co do Win 7 RC jak dla mnie jest stabilny nawet bardzo, włącza się, wyłącza się i przelogowuje szybciej niz XP w grach, tych nowych nie wywala żadnych crashów a błędów graficznych spowodowanych przez system nie zauważyłem, spadku wydajności też nie zaobserwowałem. Moim zdaniem Win 7 będzie miał to czego Vista nie miała, w sumie odgrzewany kotlet, ale wszystko chodzi jak należy, byle by wersja finalna nie obniżyła poziomu smile.

Edit:

suicone napisał:

jednego nie rozumiem... microsoft udostepnił wersje "7" za darmo... wystarczyło się zalogować na ich stronce i pobierać chyba do końca czerwca? i ma się system rok legalnie;/
to ja już tego kompletnie nie rozumiem;/ a wątpie, że to jest jak z grami:D udostępnia się wersje demo, żeby zachęcić do pełnej wersji;p

Windows 7 RC jest do pobrania za darmo na oryginalnym kluczu (który jest generowany automatycznie) ze strony microsoftu. Pobierać go możesz ciągle. Klucze będą ważne do 1 czerwca 2010 r. jak czas minie to system zacznie się automatycznie resetować.

Ostatnio edytowany przez ShAd0w (2009-07-04 18:30:46)

hachiroku.gif

Stopka forum

© Animesub.info 2025