Nie jesteś zalogowany.
To proste, po klapie Visty Microsoft miał głowę na pniu, więc następny system po prostu MUSIAŁ się im udać, bo czekałaby ich katastrofa. Udostępnili więc RC za free i tym sposobem mają kilka milionów testerów Zauważcie, że po każdym błędzie, zwisie programu etc. system automatycznie wysyła raport do MS. Na stabilność i tak nikt nie ma prawa narzekać, bo to w końcu wersja testowa.
A co do odtwarzania filmów, to pewnie wszystko wynika z kodeków systemowych. Spróbujcie playera posiadającego własne kodeki, np. MPC lub KMP (w MPC wbudowane kodeki wymagają ręcznego włączenia jeśli już mamy jakieś inne w systemie). Aha, jeśli macie więcej niż jeden rdzeń w procku i używacie fddshow, to polecam użycie wielowątkowego filtra H264 (ffmpeg-mt). Jest boski
Mam wszystko ustawione według instrukcji pod klite mega codec pack i mam tą paczkę zainstalowaną (pozbyłem się CCCP) i nadal w SE pikseloza o.O. W VCL'u zmieniłem wyjście wideo na DirectX działało, działało na kilku epkach i potem coś odpaliłem i znowu pikseloza, zdenerwowany oglądałem dalej... W MPC. Po próbuje jeszcze, bo musi być sposób, nie? (-__-). Co do Win 7 RC jak dla mnie jest stabilny nawet bardzo, włącza się, wyłącza się i przelogowuje szybciej niz XP w grach, tych nowych nie wywala żadnych crashów a błędów graficznych spowodowanych przez system nie zauważyłem, spadku wydajności też nie zaobserwowałem. Moim zdaniem Win 7 będzie miał to czego Vista nie miała, w sumie odgrzewany kotlet, ale wszystko chodzi jak należy, byle by wersja finalna nie obniżyła poziomu .
Edit:
jednego nie rozumiem... microsoft udostepnił wersje "7" za darmo... wystarczyło się zalogować na ich stronce i pobierać chyba do końca czerwca? i ma się system rok legalnie;/
to ja już tego kompletnie nie rozumiem;/ a wątpie, że to jest jak z grami:D udostępnia się wersje demo, żeby zachęcić do pełnej wersji;p
Windows 7 RC jest do pobrania za darmo na oryginalnym kluczu (który jest generowany automatycznie) ze strony microsoftu. Pobierać go możesz ciągle. Klucze będą ważne do 1 czerwca 2010 r. jak czas minie to system zacznie się automatycznie resetować.
Ostatnio edytowany przez ShAd0w (2009-07-04 18:30:46)