#281 2009-11-10 09:00:33

Kane
Administrator

Odp: (Nowe) ANSI: koncert życzeń; chór narzekań

Wiele z tego co napisał sacronius zostało już zaimplementowane/zaplanowane w nowym ANSI smile

Imperare sibi maximum est imperium

#282 2009-11-10 09:56:51

Luk4S
Użytkownik

Oin napisał:

lilith, nie opowiadaj bajek, że regulamin nie jest nadinterpretowany, bo różne rzeczy się działy i dzieją.

Przemyt narkotyków, nielegalna prostytucja, morderstwa na zlecenie... mafia....

Bardziej rozbudowany system opisu danych subów. Ale nie żeby komentarz zajmował 3/4 strony. I tyle :p

FluxBB bbcode test

#283 2009-11-10 10:55:20

hikikomori
Użytkownik

Kurde! Wywaliło mi właśnie cholernego posta z propozycjami! Więc proszę o możliwość ustawienia w profilu użytkownika czasu biernego przebywania na forum, zanim go automat z niego wykopie. Albo przywracanie niewysłanej wiadomości w oknie po ponownym, wymuszonym logowaniu. Resztę napiszę, gdy mi cenzura przejdzie;]

Edit mod: bez przekleństw proszę oczkod

Ostatnio edytowany przez lilith_ (2009-11-10 12:32:59)

#284 2009-11-10 11:51:40

marcin2
Użytkownik

A, skoro już ~hikikomori odświeżyła ten temat.. :} Drobnostka - przestawienie czasu na forum jezor

EDIT: lol ja nawet nie wiedziałem, że tutaj jakieś ustawienia są smile_lol
EDIT2: it works. thx ^^

Ostatnio edytowany przez marcin2 (2009-11-10 12:07:41)

#285 2009-11-10 11:58:10

Krzyżu
Użytkownik

Wystarczy, że w profilu ustawisz:
Strefa czasowa: (UTC+01:00) Europa Centralna, Zachodnia Afryka
Ustaw czas letni (DST): odznaczone

Przynajmniej u mnie wszystko działa jezor

lastfmbuttonbykiokuh.png

#286 2009-12-12 13:29:51

MasterPLASTER
Użytkownik

Zajrzałem na parę stron do tyłu, ale potem mi się taki leń załączył, że musiałem złożyć broń. Do rzeczy. Dałoby się zaimplementować takie mechanizmy bardziej "juzerfrendly" jak:
- baza zapamiętuje napisy, które pobrałeś [ewentualnie same tytuły serii, do których pobierasz napisy], a potem wysyła ci powiadomienie, jeżeli napisy zostały uaktualnione lub też, gdy ktoś dodał nowe napisy do serii, do której już wcześniej pobrałeś napisy
- i to samo, ino z komentarzami.
Oczywiście, najlepiej by było, jakby powyższe udogodnienia było dostępne opcjonalnie, bo zapewne nie wszystkim to jest potrzebne.

#287 2009-12-12 17:03:42

Quithe
Użytkownik

Opcja powiadomień o komentach na pewno będzie dostępna dla tłumaczy, więc w sumie można by i włączyć dla reszty.
Jak będzie z aktualkami itp, nie wiem, ale pomysł dobry. Kane tu zagląda, więc się pewnie wypowie, czy też dopisze do listy oczkod

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#288 2009-12-12 19:35:03

Nighthanter
Użytkownik

Quithe napisał:

Opcja powiadomień o komentach na pewno będzie dostępna dla tłumaczy, więc w sumie można by i włączyć dla reszty.

Czy to znaczy, że na nowym ANSI będą rangi?

#289 2009-12-12 19:46:24

Isao
Użytkownik

Nighthanter napisał:

Zapewne Q chodziło o to iż osoba udostępniająca swoje napisy będzie mieć możliwość otrzymania powiadomienia o komentarzu do tychże napisów... (a nie o rangi Oo czytamy ze zrozumieniem nie między wierszami jezor). Imo bardzo dobry pomysł, na cholerę dawać taką możliwość każdemu kto ma konto, tylko niepotrzebnie będzie zamulać serwer ^^

Ostatnio edytowany przez Isao (2009-12-12 19:46:33)

#290 2009-12-12 19:48:06

marcin2
Użytkownik

Nighthanter napisał:
Quithe napisał:

#Kane raczej nie zgodzi się na to.

Automatyczne powiadamianie autora o nowym komencie jest git^^ Przyśpieszy również aktualizowanie subów.
smile

#291 2009-12-12 20:39:37

Quithe
Użytkownik

Nie będzie żadnych rang (oprócz moderatorów jezor), jak napisał Isao.
W sumie teraz mi się przypomniało, że komentarze przejdą trochę zmian i raczej nie będzie potrzeby informowania na bieżąco osób innych niż udostępniający. To już sensowniejsze jest powiadamianie o aktualizacjach. Sam się już w tym gubię smile_big

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V

#292 2009-12-12 20:57:20

SevenMaster
Użytkownik

Może zrobicie tak, aby nie zamulało serwera, a jednak zwykli użytkownicy mogliby mieć te powiadomienia, tj. przy dodawaniu napisów byłaby możliwość napisania "swojego" komentarza lub możliwość odpowiedzi na komentarz innej osoby i jeśliby ktoś udzielił odpowiedzi na mój komentarz to dostawałbym na ansi pw: "XX odpowiedział na Twój komentarz do XX epXX". Sorki, jeśli trochę jest to niezrozumiałe, ale teraz mam niezbyt dużo czasu na myślenie i rozpisywanie się ;p

#293 2009-12-13 02:45:11

lilith_
Moderator

Jak już pisał Q: cały system komentarzy zostanie zmieniony, także takie powiadamianie nie będzie miało potrzeby istnienia oczkod

"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."

#294 2009-12-13 11:23:28

Hatake
Użytkownik

SevenMaster napisał:

Może zrobicie tak, aby nie zamulało serwera, a jednak zwykli użytkownicy mogliby mieć te powiadomienia, tj. przy dodawaniu napisów byłaby możliwość napisania "swojego" komentarza lub możliwość odpowiedzi na komentarz innej osoby i jeśliby ktoś udzielił odpowiedzi na mój komentarz to dostawałbym na ansi pw: "XX odpowiedział na Twój komentarz do XX epXX". Sorki, jeśli trochę jest to niezrozumiałe, ale teraz mam niezbyt dużo czasu na myślenie i rozpisywanie się ;p

Napisałeś dokładnie to samo, co napisał MasterPlaster. xD

SevenMaster napisał:

Może zrobicie tak, aby nie zamulało serwera, a jednak zwykli użytkownicy mogliby mieć te powiadomienia,

- Weź mi włącz naszą-klasę... - Ok, włączam. - No czemu to się nie wgrywa? - No poczekaj chwilę, musi się wgrać najpierw... - No to zrób tak, żeby nie musiało się wgrywać. (vide rozmowy z matką xD)

#295 2009-12-13 13:08:38

SevenMaster
Użytkownik

Hatake napisał:
SevenMaster napisał:

Napisałeś dokładnie to samo, co napisał MasterPlaster. xD

No kurczę, napisałem... Chodzi mi bardziej o coś takiego, że w komentach byłaby możliwość oddzielnej dyskusji i dostawałbym tylko info o odpowiedzi na moją dyskusję, a nie wszystkie komenty xD Na przykład:
CCC kogoś koment
    XXX mój koment
    YYY odpowiedź na mój koment
YYY koment YYY już nie w mojej dyskusji

Czyli:
CCC Świetne napisy. Brawo!
    XXX Mnie się nie podoba kwestia nazwy "SZSZ". Może lepiej zmienić na oryginalną? Proponowałbym też zmienić czcionkę w op.
    YYY Zrzędzisz. Dobrze jest.
    ZZZ Postanowiliśmy wrócić do oryginalnej nazwy. Dzięki za sugestię :]
ZZZ Poprawiono dwie literówki.
VVV Dziękuję za napisy. Czekam na kolejne.

Dostałbym tylko info o komentarzu YYY i pierwszym ZZZ. Rozumiesz?

#296 2009-12-13 13:13:36

Quithe
Użytkownik

SevenMaster, ukręcę łeb dyskusji i powiem: "tak to nie wyglądało i wyglądać nie będzie". Proszę przejść do następnych propozycji jezor

#297 2009-12-13 13:17:51

SevenMaster
Użytkownik

Ok... xd
A orientuje się ktoś czy będzie wprowadzona możliwość zaznaczenia interesujących mnie napisów na stronie wyszukiwania i pobrania ich za jednym klikiem?
Np.
+ Code Geass ep01
     opis
     pobierz
+ Code Geass ep02
     opis
     pobierz
   Code Geass ep03
     opis
     pobierz
+ Code Geass ep04
     opis
     pobierz
pobierz zaznaczone
I pobieram tylko napisy do epka 1,2 i 4 :p Pamiętam, że ktoś o tym pisał.

Ostatnio edytowany przez SevenMaster (2009-12-13 13:22:48)

#298 2009-12-13 15:05:13

Quithe
Użytkownik

Pobieranie iluś tam subów będzie przywrócone, jak pamiętam. Wyniki wyszukiwania raczej się nie zmienią, będzie jak do tej pory.
Dziwne są te Twoje rozpiski jezor

#299 2009-12-13 16:20:23

SevenMaster
Użytkownik

Moje schematy są ściśle dopracowywane :p

Edit: Czasem, przy komentowaniu, zdarza się tak, że zaznaczy się złą ocenę i aby ją poprawić, należy napisać nowego komenta. Przydałoby się coś w stylu rozwijanego menu, np.:
|Wybierz ocenę| [Zapisz]
Będzie wprowadzone? Ktoś już o tym pisał? gwizdze

Ostatnio edytowany przez SevenMaster (2009-12-13 17:34:48)

#300 2009-12-13 18:00:40

mbell
Użytkownik

czy wiadomo już kiedy wersja beta?

gg - już działa
Google+     m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny

Stopka forum

© Animesub.info 2024