Nie jesteś zalogowany.
Wiele z tego co napisał sacronius zostało już zaimplementowane/zaplanowane w nowym ANSI
Imperare sibi maximum est imperium
lilith, nie opowiadaj bajek, że regulamin nie jest nadinterpretowany, bo różne rzeczy się działy i dzieją.
Przemyt narkotyków, nielegalna prostytucja, morderstwa na zlecenie... mafia....
Bardziej rozbudowany system opisu danych subów. Ale nie żeby komentarz zajmował 3/4 strony. I tyle :p
Kurde! Wywaliło mi właśnie cholernego posta z propozycjami! Więc proszę o możliwość ustawienia w profilu użytkownika czasu biernego przebywania na forum, zanim go automat z niego wykopie. Albo przywracanie niewysłanej wiadomości w oknie po ponownym, wymuszonym logowaniu. Resztę napiszę, gdy mi przejdzie;]
Edit mod: bez przekleństw proszę
Ostatnio edytowany przez lilith_ (2009-11-10 12:32:59)
A, skoro już ~hikikomori odświeżyła ten temat.. :} Drobnostka - przestawienie czasu na forum
EDIT: lol ja nawet nie wiedziałem, że tutaj jakieś ustawienia są
EDIT2: it works. thx ^^
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2009-11-10 12:07:41)
Zajrzałem na parę stron do tyłu, ale potem mi się taki leń załączył, że musiałem złożyć broń. Do rzeczy. Dałoby się zaimplementować takie mechanizmy bardziej "juzerfrendly" jak:
- baza zapamiętuje napisy, które pobrałeś [ewentualnie same tytuły serii, do których pobierasz napisy], a potem wysyła ci powiadomienie, jeżeli napisy zostały uaktualnione lub też, gdy ktoś dodał nowe napisy do serii, do której już wcześniej pobrałeś napisy
- i to samo, ino z komentarzami.
Oczywiście, najlepiej by było, jakby powyższe udogodnienia było dostępne opcjonalnie, bo zapewne nie wszystkim to jest potrzebne.
Opcja powiadomień o komentach na pewno będzie dostępna dla tłumaczy, więc w sumie można by i włączyć dla reszty.
Jak będzie z aktualkami itp, nie wiem, ale pomysł dobry. Kane tu zagląda, więc się pewnie wypowie, czy też dopisze do listy
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Opcja powiadomień o komentach na pewno będzie dostępna dla tłumaczy, więc w sumie można by i włączyć dla reszty.
Czy to znaczy, że na nowym ANSI będą rangi?
Zapewne Q chodziło o to iż osoba udostępniająca swoje napisy będzie mieć możliwość otrzymania powiadomienia o komentarzu do tychże napisów... (a nie o rangi Oo czytamy ze zrozumieniem nie między wierszami ). Imo bardzo dobry pomysł, na cholerę dawać taką możliwość każdemu kto ma konto, tylko niepotrzebnie będzie zamulać serwer ^^
Ostatnio edytowany przez Isao (2009-12-12 19:46:33)
Quithe napisał:Opcja powiadomień o komentach na pewno będzie dostępna dla tłumaczy, więc w sumie można by i włączyć dla reszty.
#Kane raczej nie zgodzi się na to.
Automatyczne powiadamianie autora o nowym komencie jest git^^ Przyśpieszy również aktualizowanie subów.
Nie będzie żadnych rang (oprócz moderatorów ), jak napisał Isao.
W sumie teraz mi się przypomniało, że komentarze przejdą trochę zmian i raczej nie będzie potrzeby informowania na bieżąco osób innych niż udostępniający. To już sensowniejsze jest powiadamianie o aktualizacjach. Sam się już w tym gubię
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Może zrobicie tak, aby nie zamulało serwera, a jednak zwykli użytkownicy mogliby mieć te powiadomienia, tj. przy dodawaniu napisów byłaby możliwość napisania "swojego" komentarza lub możliwość odpowiedzi na komentarz innej osoby i jeśliby ktoś udzielił odpowiedzi na mój komentarz to dostawałbym na ansi pw: "XX odpowiedział na Twój komentarz do XX epXX". Sorki, jeśli trochę jest to niezrozumiałe, ale teraz mam niezbyt dużo czasu na myślenie i rozpisywanie się ;p
Jak już pisał Q: cały system komentarzy zostanie zmieniony, także takie powiadamianie nie będzie miało potrzeby istnienia
"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."
Może zrobicie tak, aby nie zamulało serwera, a jednak zwykli użytkownicy mogliby mieć te powiadomienia, tj. przy dodawaniu napisów byłaby możliwość napisania "swojego" komentarza lub możliwość odpowiedzi na komentarz innej osoby i jeśliby ktoś udzielił odpowiedzi na mój komentarz to dostawałbym na ansi pw: "XX odpowiedział na Twój komentarz do XX epXX". Sorki, jeśli trochę jest to niezrozumiałe, ale teraz mam niezbyt dużo czasu na myślenie i rozpisywanie się ;p
Napisałeś dokładnie to samo, co napisał MasterPlaster. xD
Może zrobicie tak, aby nie zamulało serwera, a jednak zwykli użytkownicy mogliby mieć te powiadomienia,
- Weź mi włącz naszą-klasę... - Ok, włączam. - No czemu to się nie wgrywa? - No poczekaj chwilę, musi się wgrać najpierw... - No to zrób tak, żeby nie musiało się wgrywać. (vide rozmowy z matką xD)
SevenMaster napisał:Może zrobicie tak, aby nie zamulało serwera, a jednak zwykli użytkownicy mogliby mieć te powiadomienia, tj. przy dodawaniu napisów byłaby możliwość napisania "swojego" komentarza lub możliwość odpowiedzi na komentarz innej osoby i jeśliby ktoś udzielił odpowiedzi na mój komentarz to dostawałbym na ansi pw: "XX odpowiedział na Twój komentarz do XX epXX". Sorki, jeśli trochę jest to niezrozumiałe, ale teraz mam niezbyt dużo czasu na myślenie i rozpisywanie się ;p
Napisałeś dokładnie to samo, co napisał MasterPlaster. xD
No kurczę, napisałem... Chodzi mi bardziej o coś takiego, że w komentach byłaby możliwość oddzielnej dyskusji i dostawałbym tylko info o odpowiedzi na moją dyskusję, a nie wszystkie komenty xD Na przykład:
CCC kogoś koment
XXX mój koment
YYY odpowiedź na mój koment
YYY koment YYY już nie w mojej dyskusji
Czyli:
CCC Świetne napisy. Brawo!
XXX Mnie się nie podoba kwestia nazwy "SZSZ". Może lepiej zmienić na oryginalną? Proponowałbym też zmienić czcionkę w op.
YYY Zrzędzisz. Dobrze jest.
ZZZ Postanowiliśmy wrócić do oryginalnej nazwy. Dzięki za sugestię :]
ZZZ Poprawiono dwie literówki.
VVV Dziękuję za napisy. Czekam na kolejne.
Dostałbym tylko info o komentarzu YYY i pierwszym ZZZ. Rozumiesz?
SevenMaster, ukręcę łeb dyskusji i powiem: "tak to nie wyglądało i wyglądać nie będzie". Proszę przejść do następnych propozycji
Ok... xd
A orientuje się ktoś czy będzie wprowadzona możliwość zaznaczenia interesujących mnie napisów na stronie wyszukiwania i pobrania ich za jednym klikiem?
Np.
+ Code Geass ep01
opis
pobierz
+ Code Geass ep02
opis
pobierz
Code Geass ep03
opis
pobierz
+ Code Geass ep04
opis
pobierz
pobierz zaznaczone
I pobieram tylko napisy do epka 1,2 i 4 :p Pamiętam, że ktoś o tym pisał.
Ostatnio edytowany przez SevenMaster (2009-12-13 13:22:48)
Pobieranie iluś tam subów będzie przywrócone, jak pamiętam. Wyniki wyszukiwania raczej się nie zmienią, będzie jak do tej pory.
Dziwne są te Twoje rozpiski
Moje schematy są ściśle dopracowywane :p
Edit: Czasem, przy komentowaniu, zdarza się tak, że zaznaczy się złą ocenę i aby ją poprawić, należy napisać nowego komenta. Przydałoby się coś w stylu rozwijanego menu, np.:
|Wybierz ocenę| [Zapisz]
Będzie wprowadzone? Ktoś już o tym pisał?
Ostatnio edytowany przez SevenMaster (2009-12-13 17:34:48)
czy wiadomo już kiedy wersja beta?
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny