Nie jesteś zalogowany.
niech przeczytają poradnik subera ...bede musial tego D.G.-Man'a sprawdzic
Ja na szczęście posiadam dekoder z funkcją nagrywania (dysk 500gb xD) i się mi z axn samo zgrywa, a w dzień oglądam po ludzku. Widziałem 9 odcinek soul eater od nich, tłumacz jednak głupio postapił. Tłumaczył imię Kida jako Dzieciak 9 odcinek był z legendarnym mieczem Odpalam 10, a tu ta wersja "pro" bez napisów, na dodatek przez połowę openingu obraz był jakoś tak dziwnie spłaszczony, że zajmował poziomo 1/3 ekranu, potem się poszerzył troszkę, ale to nie zmieniało faktu, że rawa ciężko zrozumieć, dobrze, że już na komputerze to kiedyś widziałem. Jutro d.gray-mana zobaczę ^^ Napisałem też do nich mejla czy będzie detektyw conan dalej puszczany, ale póki co nie odpisują.
Niestety nie po raz pierwszy napisy do anime na AXN Sci-Fi ssą. Przykro mi to stwierdzić, ale lepiej zrobione wychodziły na tym kanale serie z lektorem. Najgorsze jest jednak to, że w trakcie powtórek znowu wyskakują z tymi samymi błędami.
日本はきれいなです. 日本女の子にも..
ja również uważam że axn nie popisał się z napisami, kilka razy zdarzyło się że nie było napisów w Nodame Cantabile
ale oglądała pierwszy odcinek Romeo x Juliete i w sumie nie mam jeszcze zastrzeżeń
Ja na axnie oglądałem tylko Nanę i kilka odcinków Chrno Crusade. Tłumaczenie było dobre, a na błędy technicznie się nie natknąłem.
mnie się też to nie podoba mogli by się jakoś bardziej postarać, ciekawe czy to z braku funduszy ;/ (jak by nie mogli się spytać o udostępnienie napisów robionych przez tłumaczy ansi odrazu poziom by wzrósł )
Ostatnio miałam okazję obrzjeć Full Metal Panic Fumoffu i cóż, napisy były tragiczne. Miejscami zdarzyły się zdania nieprzetłumaczone, albo tłumaczone od połowy :| o literówkach nie wspomnę (a też się miały miejsce), do tego składnia leżała:| Czasami odnoszę wrażenie, że słabe lub przeciętne suby z ansi bywają lepsze od tych tłumaczeń w TV.
Przynajmniej wiem już dlaczego nie przepadam za oglądaniem anime emitowanego w TV
I weź tu celuj w bycie "profesjonalistą", w tym trybie takie określenie dobrego fansubera to obraza
O wiele lepiej (przynajmniej mi) już się kojarzy "pr0" - profesjonalista wg wysokich standardów internetowych xD
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Dzisiaj był 6 odcinek Full Metal Panic? Fumoffu i znowu dali napisy z dupy - zaczęły się wyświetlać już w trakcie trwania openingu i zdaje się, że były z drugiej części tego odcinka...
Zapewne pozostałe zwalone odcinki, również będą zwalone...
Chciałem obejrzeć Romeo i Julia, to się przycinało - ach te uroki telewizji satelitarnej xD.
W tym momencie leci kolejny odcinek FMP: Fumoffu! a napisy są z zupełnie innego epizodu O.o ...
Ostatnio edytowany przez spychu_man (2010-02-15 16:08:56)
Rano też były złe napisy do Fullmetal Panic.
Mi akurat Romeo i Julia szło świetnie.
Ostatnio edytowany przez Marcin_S (2010-02-15 17:46:35)
Co jawnie pokazuje, gdzie mają fanów anime na tym kanale. Ot tak, puścili sobie anime, nawet nie zdziwiłbym się, gdyby dla zapchania bloku.
Nie kolejny, tylko ten sam
Według rozpiski na oficjalnej stronie, w następnym tygodniu będą normalnie dwa następne odcinki Romeo i Julia - jeden w sobotę, a drugi w niedzielę. Natomiast za dwa tygodnie w sobotę znowu będzie pierwszy odcinek. Natomiast w niedzielę będą następne cztery odcinki (czyli od 2 do 5) od 10:00... a co dalej, nie wiadomo, bo jeszcze nie ma rozpiski na marzec.
Sukces, 7 odcinek Fumoffu miał poprawne napisy... ciekawe jak będzie z tymi dwoma (10 i 11), co w ogóle ich nie miały .
A Naruto, po 20 odcinkach, znowu powtarzają...
I weź tu człowieku obejrzyj anime w TV, jak to jedna wielka loteria. Emisje nie zawsze trzymają się ramówki - ile to razy mi koniec ucięło albo w ogóle co innego się nagrało. A jak już trafisz, to nie wiadomo, czy będą napisy...
i weź tu bądź dumny, że żyjesz w Polsce
marudzicie, cieszcie się, że w ogóle macie ten kanał i możecie oglądać -_-
Cieszę się, że mam ten kanał, ale twórcy mogliby się trochę bardziej postarać.
Dla mnie godzina emisji nie ma znaczenia. Mam dekoder z nagrywarką i twardym dyskiem .