Nie jesteś zalogowany.
Może być też design w stylu mangowym.
Jako że gra nie jest płatna jest to praca dla samej satysfakcji
Założenia:
1. Przygotować jpg lub html z wyglądem ogólnym na stronę startową.
2. Brak miejsca na reklamy po prawej stronie.
3. Szerokość strony 1004px
4. Uproszczony i czytelna grafika (niech się szybciej ładuje).
5. Menu po lewej stronie.
6. Miejsce na widok planety i avatar.
7. Miejsce na obecny baner reklamowy.
8. Nie wiem ... pewnie coś dopiszę.
9. Jakieś pytania?
Informacje o grze.
eGalactica jest grą typu MMOSG (Massive Multiplayer Online Strategic Game) rozgrywającą się w kosmosie. Pomimo ogromnej liczby tego typu produktów jakie znajdują się w internecie, zawsze czegoś w nich mi brakowało. Stworzyliśmy więc własną grę, która spełnia nasze oczekiwania oraz co najważniejsze, rozwija się zgodnie z sugestią graczy.
Gra umożliwia budowanie budynków, opracowywanie badań naukowych, zasiedlanie nowych planet, walkę w kosmosie i na planetach, wykonywanie wielu rodzajów misji cywilnych i bojowych, współpracę w ramach sojuszu (Imperialny i Federacyjny), handel surowcami i projektami okrętów, szkolenie i misje bohaterów. Do zalet gry zaliczyć można brak kont Premium (wszyscy mają takie same możliwości), tworzenie własnych ras z określeniem ich nazwy, charakteru oraz zdolności, różne rodzaje planet (kolonialne, surowcowe, gazowe), bohaterowie o specyficznych zdolnościach i przeznaczeniu, możliwość zdobywania planet przeciwnika, dodatkowe wyposażenie okrętów uzyskiwane za doświadczenie zdobyte podczas walki.
Największą zaletą gry jest niespotykany sposób rozgrywania bitwy w kosmosie oraz powiązany z nim moduł projektowania własnych okrętów. Dzięki tym mechanizmom udało się stworzyć grę, w której nie ma szablonowych rozwiązań. Okręty projektuje się z uwzględnieniem specjalnych zadań jakie mają spełniać, projektów przeciwnika oraz taktyki jaką stosuje. Nie ma w grze tak często spotykanych 2-3 konstrukcji, które dają przewagę w grze do końca rozgrywki. W eGalactica to Ty decydujesz jaką przybrać taktykę w wojnie i dostosowujesz projekty swoich okrętów do specyficznych celów.
Jeśli czujesz się strategiem i chcesz zmierzyć się z innymi zdobywcami ... przyłącz się do nas ... niech Twoja rasa zapanuje w eGalactica.
Życie ludzkie jest delikatne niczym płomień świecy równie łatwo gaśnie i równie szybko się wypala, więc ceń każdą chwile swojego życia bo jest tak krótkie.
spytaj na:
www.pix.art.pl
http://pixelation.wayofthepixel.net/
ze wskazaniem na pixelation
Poza tym moze jakis link do projektu? Jak to ma wygladac itp
Ostatnio edytowany przez KAT (2008-08-07 11:12:45)
Aktualnie gra jest w wersji beta i chcemy nadać jej nowy wygląd, więc szukamy grafika.
i link do samej gry.
http://egalactica.net.pl
Życie ludzkie jest delikatne niczym płomień świecy równie łatwo gaśnie i równie szybko się wypala, więc ceń każdą chwile swojego życia bo jest tak krótkie.
Ta szata, ktora jest teraz wcale nie jest taka zla
Tak ale chcielibyśmy ją zmienić (żeby w opcjach konta było możliwe wybrać sobie design gry jaki najlepiej pasuje graczowi)
design gry jest strasznie sterylny (na pewno nie w stylu mangowym ^^). nazwy są oklepany do bólu. Mało typów jednostek- ale można je robić samemu xD(w czemu w każdej tego typu grze niema mechów? albo jednostek abordażowych). Dodajcie jeszcze z 5 dodatkowych surowców @____@ Ogólnie schematyczna. jednak są plusy. Prowadzenie bitew w tym nawet parametr celności. (tu mam pytanie czy rożne jednostki biją z jakimś bonusem inne jednostki a są mniej efektywne w obliczu innych?). To że niema Konta premium jest wielkim plusem, dzięki temu ma się różne szanse. I jako ze gra jest w wersjo BETA wiele można dodać i zmienić la lepsze ale będę tak grał i sprawdzał.
A i jeszcze jedno "Gra umożliwia walkę w kosmosie i na planetach" nigdzie nie widziałem jednostek lądowych O.o będą dodane? a i czy bezie można przejmować
planety?
przydał by tez się jakiś samouczek czy cuś
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2008-08-07 18:18:06)
Mnie tam troszke brakuje grafik budynkow i takiego stylu ich stawiania jak w travianie Tzn mamy mapke i na niej stawiamy budynki... to imo jest genialne rozwiazanie w travianie Niczym normalny rts xD
Ostatnio edytowany przez KAT (2008-08-07 18:32:25)
oo ale to też jest w innych grach nie tylko w travianie masz jeszcze Ikariam , Plemiona, ogólnie wiele ich xD w statku wybierasz co gdzie chcesz. a tu tez by fajnie było wybierać gdzie co daje na planecie lub na stacji orbitalnej. To było by coś
^_^ Te grafiki może dodadzą (tak samo statków lub samemu będzie można dodawać) Ale to darmowa gra cudów spodziewać się niemożna
I tworzenie własnej rasy jest ubogie, ja bym dał 10pk do rozdzielenia między atuty tak by można było osiągnąć większą różnorodność a po osiągnięciu ileś tam punktów dostawało by się kolejny 1pk. na rozwój rasy xD
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2008-08-07 18:38:32)
Elektrownia E ( + ) 12
Kopalnia metali (- ) 1
Powinniście pomyśleć nad tymi plusami i minusami - bez tego oznaczenia tracą sens.
oraz jakimś kolorkiem zaznaczyć odblokowane możliwości rozbudowy.
Ostatnio edytowany przez Dżibril (2008-08-07 19:24:51)
Dla mnie plemiona to w ogole jakis zart. Jak mozna zrobic identyczna gre jak Travian? oO
Wszystkie informacje na forum gry i w pomocy.
A wasze pomysły odnośnie gry możecie dawać na forum gry
Tak samo jak wam czegoś brakuje w grze to na forum gry do odpowiedniego działu
Odnoście podbijania planet i jednostek naziemnych do tego potrzebnych jeszcze te moduły gry nie zostały dodane.
Ostatnio edytowany przez rabit (2008-08-07 19:40:33)
Oj to chyba się po udzielam na forum xD mam tyle pomysłów(a grało się troszkę i gra nadal w takie gry)
o jak tak robicie ta gre to mam maly pomysl, moze by zrobic wersje light ktora by dzialala dobrze pod opera mini? mogla by byc tez np w 2-3 rozdzielczosciach
zdziwicie sie ale sporo ludzi lubi wchodzic na takie gierki z komorek ;p
o jak tak robicie ta gre to mam maly pomysl, moze by zrobic wersje light ktora by dzialala dobrze pod opera mini? mogla by byc tez np w 2-3 rozdzielczosciach
zdziwicie sie ale sporo ludzi lubi wchodzic na takie gierki z komorek ;p
Wszelkie pomysły ale na forum gry będą rozważone a nie tutaj.
o super kolejny mmog!! Tysiąc innych to widocznie za mało. Tibie zrobili na palecie 16 kolorow i przy rozdzielczosci 120x120 wiec sami mozecie zrobic cos podobnego w pejncie
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Może i kolejny ale nie wtórny ma wiele ciekawych rozwiązań
A zresztą sam zobacz
noo troche ich ma xd
nie lubie takich gierek gralem tylko w ogame thecrims(imo najlepsze xD) i delirium xd
a to twoje cos ma 100razy tyle guzikow co tamte pozostale xD i tworzenie wlasnych ras sie w miare ciekawe wydaje ;p
Jak dla mnie najciekawsza opcja to tworzenie własnych statków
Jak dla mnie najciekawsza opcja to tworzenie własnych statków
imo totalnie zajebista , dlatego zdecyduje sie chyba grac w tę grę 9 chociaż jak zobaczyłem ile czasu pochłania to skasowałem szybko konto - mimo iż w późniejszych etapach bedzie pewnie mniej wymagac ) dlatego zdecyduje sie zapewne na dzierzenie jednego konta przez 2osoby .
BTW czy takie rozwiązanie jest w ogóle 'legalne' ?
Ostatnio edytowany przez Dżibril (2008-08-08 02:41:50)
może wybrzydzam, ale czemu nie ma napisane ilość suruwki na h, jak to jest przy np elektrowni?