#61 2008-03-31 15:03:48

Kisiel
Użytkownik

Odp: Szósta Edycja konwentu Magnificon!

Dla wszystkich ludzi którzy czekali w kolejce - *PSTRYK* [roftl]

Trzeba było umówić sie mailowo z organizacja i przyjechać jak my około 2 w nocy.
No teraz mogę coś więcej opisać bo się wyspałem.

Jako, że przyjechałem szybko ze znajomymi [yoko, tatsumi, kasia, karda, yunato] to mieliśmy świetne miejsca w sleepie. Rano jak stałem przy drzwiach i pstrykałem razem z avantarem na kolejkę to ludzie chcieli mnie rozszarpać jezor Następnie wypad do carrefoura po wszystko co wiadome + tym razem więcej napojów energetycznych. Pierwszy był konkurs o bleach wana i jako, że był pierwszy to już mało co go pamiętam. Okiem wapniejącego fana przyciągnął sporo osób a baloo całkiem nieźle wyszło, aż się łezka zakręciła w oku. Show me ur pokeMANz był szczerze nudny prócz oczywiście muka respekt. Końca nie widać - niezły pomysł wana [jak pozwolisz to podkradnę na któryś następny] i szkoda, że pomyliłem sie z tym trigunem beznadzieja. Konkurs naruto jak zwykle od tardow dla tardów przygotowany oczkod zero badziewia show jednak nie zasługiwało na miano dema cosplayu 2.0, raczej 1.1. Na cosplay sie nie dopchałem [pierwszy raz mi sie nie udało!] ale to z powodu zbyt długiego czekania na wrzątek. Konkurs love hina niestety w większości pytań [dla mnie] składał sie z mangi [której nota bene nie czytałem] ale i tak wypadł dobrze o ile inuś nie upierała by sie czytać tym swoim zdartym głosem wszystkich pytań. Tuż po tym konkurs dubbingowy [hentai] w którym yen i jego drużyna pokazali klase. Na h-night nie byłem, poszedłem przespać te 2 poprzednie noce. A rano od razu na panel [jaki panel kurde?] amv i kiszenie sie w gronie amv-makerow wapniejących oczkod Po skończeniu biegiem na ogólną wiedzówkę - dość poryta ale nie tak jak kalambury na które wszyscy czekali a musiały być na koniec. Hasła jak: ściółka leśna , orgia ze zwierzętami czy szambiarka rządziły. Do wrocka wróciłem gdzieś na 23:00.

widziałem od nas sonica, wana, ino, zjadacza, maniacka, wilusia

Ostatnio edytowany przez Kisiel (2008-03-31 15:13:52)

10721827ve.gif

#62 2008-03-31 15:05:58

Yaku
Użytkownik

Co mógłbym dodać? Niemal wszystko już powiedzieliście.

OnI88 napisał:

Wszystko było super, ale najbardziej mnie zirytowało czekanie w tej rąbanej kolejce!!!
Przyjechałem o 9.30 a wszedłem o 12.00. WTF!

Tu kolejny ból - nie zgadaliśmy się wcześniej.
Dzięki Suboshi'emu (u nas: MaX) byłem w pierwszej dziesiątce kolejki. Ze znajomych udało mi się jedynie Mavet'a ściągnąć.

OnI88 napisał:

(..)No i przede wszystkim "Zero badziewia show" smile_big smile_big smile_big smile_big smile_big smile_big smile_big smile_big , kurde ludzie jesteście wielcy!!!

Na ostatnim Doji sporo ludu wściekało się, że Zero Badziewia nie wystąpiło. Po Magnificon'owym występie widzę, że nie było czego żałować. Poprzednim razem pokazali wyższą klasę..

Miło zaskoczył pierwszy występ-z-nagranymi-wcześniej-głosami(?). Śmieszne scenki, świetnie dopasowane głosy, to pierwsze co biło w oczy podczas występu. Jak dla mnie w tym roku byli bezkonkurencyjni.

OnI88 napisał:

Sleeproom'y lepiej pozostawię bez komentarza.

To już tradycja na Magni. Sleep rozrasta się nocką ^^
Mi taki stan nie przeszkadza, bo jedynie w ekstremalnych sytuacjach pozostaję w nim na dłużej niż 5 minut jezor

center

#63 2008-03-31 15:06:50

Zjadacz
Użytkownik

Kisiel napisał:

Tylko że Maniacka nie było smile_big

"Skazany na zajebistość"

#64 2008-03-31 15:14:53

Kisiel
Użytkownik

Zjadacz napisał:
Kisiel napisał:

To musiał być inny maniack albo jego ident zamówiony czy coś w tym stylu bo miał taki nick.

10721827ve.gif

#65 2008-03-31 15:16:56

Yaku
Użytkownik

Zjadacz napisał:

Kisiel wstąpił w stan eteryczny, i widział duchy XD Trochę zazdroszczę, bo chowałem cichą nadzieję, że tym razem kogoś z was poznam.

Kisiel napisał:

Konkurs love hina niestety w większości pytań [dla mnie] składał sie z mangi [której nota bene nie czytałem] ale i tak wypadł dobrze (..)

Czyżby 'coś' mi umknęło? Startowałeś w tym konkursie?
Yakuś tam wymiatałem mimo dwuletniej absynencji Love Hinowej yahoo

center

#66 2008-03-31 15:21:10

Kisiel
Użytkownik

Yaku napisał:

Kisiel wstąpił w stan eteryczny, i widział duchy XD Trochę zazdroszczę, bo chowałem cichą nadzieję, że tym razem kogoś z was poznam.

Wolałbym erotyczny

Yaku napisał:

Czyżby 'coś' mi umknęło? Startowałeś w tym konkursie?
Yakuś tam wymiatałem mimo dwuletniej absynencji Love Hinowej yahoo

Ja jak jestem na jakimś konkursie to zawsze biorę udział, nieważne czy wiem z czego to jest, o czym, czy co mam robić.
Ja byłem tym co brał same najtrudniejsze pytania.
Dziwię ci się bo mnie ciężko jest nie zauważyć, taki przystojniak, że aż blask bije.

10721827ve.gif

#67 2008-03-31 15:28:34

Yaku
Użytkownik

Kisiel napisał:
Yaku napisał:

Wolałbym erotyczny

Uważaj co mówisz ! W końcu spotkałeś maniack'iego xD

Kisiel napisał:

Dziwię ci się bo mnie ciężko jest nie zauważyć, taki przystojniak, że aż blask bije.

Przystojny, aż blask bije? To napewno Ty dołączyłeś się w trakcie konkursu. Prawie mnie przyćmiłeś hehe
Ale zara.. skoro skumałeś kim jestem, to czemu czegoś więcej nie powiedziałeś :/
Miałem okazję poznać Kisiel'a, Bakurę i Zjadacza cholera (was trzech na 100% spotkałem, lecz nie skumałem po facjacie).

Ostatnio edytowany przez Yaku (2008-03-31 15:31:37)

center

#68 2008-03-31 15:39:27

Zjadacz
Użytkownik

Mogłeś wcześniej dać cynk, byśmy pogadali chociaż. Mnie ciężko było nie zauważyć, jako jedyny miałem krótką, niebieską koszulkę, całkiem jasną (wyróżniałem się z tłumu).

"Skazany na zajebistość"

#69 2008-03-31 16:20:31

Bakura
Użytkownik

No właśnie wyróżniałeś się z tłumu, na połowie Doji7 też miałeś tą samą, jak mniemam ulubioną koszulkę, jak wrócę jutro, to może wstawię kilka zdjęć, w tym takie ze Zjadaczem.

What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu

#70 2008-03-31 16:43:00

Machi-chan
Użytkownik

Jak to jest, że jadę na konwent Magni a kupuje koszulkę z Doji? Ale i tak się cieszę bo żałowałem na Doji kasy na gadżety. Z Hayate żadnej walki w SC nie wygrałem ale dostałem 4 miejsce (YEY!). Hayate podziel się informacją coś dostał... Żebym wiedział czego mam żałować.

#71 2008-03-31 16:51:16

Kisiel
Użytkownik

Aha, zapomniałbym. Cały pierwszy dzień byłem w koszulce NIUCON'u

10721827ve.gif

#72 2008-03-31 16:52:02

Wanderer
Użytkownik

Jak dla mnie Magni wypadło powyżej przeciętnej. Czyli było dobrze. Jedyny poważniejszy minus, to organizacja kolejki na cosplay. Jak ludzie się ścisnęli, i zaczęli się nawzajem pchać, to szczerze myślałem, że jeszcze chwila i zaraz dojdzie do jakiegoś niemiłego wydarzenia. "Gratulacje" dla idiotów z tyłu, którzy uważali, że pchanie na siłę jest zajebiście zabawne dla tych z przodu - jeszcze chwila, ktoś by się przewrócił i doszłoby do tragedii.
Cosplay, jeden z lepszych, jakie widziałem, jeśli nie najlepszy. Scenki o dziwo w większości były udane, szczególnie Death Note i pierwsza z playbacku, ta z Harry Potterem ;P. Co do poznanych ludzi, to z nowych ludzi poznałem tylko Zjadacza... Poznałem, choć on mówi, że już się spotkaliśmy smile_big Całkiem możliwe. Nie mam pamięci do twarzy. Następnym razem już będę pamiętał jezor
Konkursy całkiem fajne. Z tych na których byłem tylko z Pokemonami był niewypałem. Konkurs dubbingowy mnie totalnie rozwalił. Yan i jego ekipa to mają gadane. "Powiedz jak nazywa się najdłuższa rzeka Afryki. Tak mnie to podnieca." - trzeba mieć pozytywnie nawalone we łbie, żeby coś takiego wymyślić oczkod Niestety nasza drużyna w tej dziedzinie dała klapę smile
Poza tym już wiem, że organizowanie więcej niż dwóch konkursów jest ponad moje siły głosowe. Te dwa w zupełności mi wystarczyły jezor. Co do "Końca nie widać" to był to taki eksperyment smile Nie wszystko wyszło jak chciałem (przede wszystkim pytania były za łatwe), ale przynajmniej pokazałem ludziom nową możliwość. Więc jak chcesz, Kisiel, następnym razem możesz przejąć pałeczkę smile
A tym, którzy czekali w kolejce, należą się ubolewania smile_big Ja też chciałem czekać, ale Ino pokazała pokazała klasę i się dogadała z organizatorami, czekać nie musieliśmy jezor - skoro mamy pierwszy konkurs za godzinę, to logiczne, że musicie nas wpuścić smile_big

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#73 2008-03-31 16:53:57

Hayate
Użytkownik

Zjadacz napisał:

Mnie ciężko było nie zauważyć, jako jedyny miałem krótką, niebieską koszulkę, całkiem jasną (wyróżniałem się z tłumu).

A kto miał podkoszulkę z Fate Testarossą xD?

Machi-chan napisał:

Hayate podziel się informacją coś dostał... Żebym wiedział czego mam żałować.

Anime do wyboru. Więc padło na Toki wo Kakeru Shoujo od Anime Virtual ^^

#74 2008-03-31 17:14:46

Yaku
Użytkownik

Wanderer napisał:

(..)Jedyny poważniejszy minus, to organizacja kolejki na cosplay. Jak ludzie się ścisnęli, i zaczęli się nawzajem pchać, to szczerze myślałem, że jeszcze chwila i zaraz dojdzie do jakiegoś niemiłego wydarzenia. "Gratulacje" dla idiotów z tyłu, którzy uważali, że pchanie na siłę jest zajebiście zabawne dla tych z przodu - jeszcze chwila, ktoś by się przewrócił i doszłoby do tragedii.

Yaku mężnie odciskał uciśnionych (zaparłem się o ścianę/drzwi tworząc wall-style xD ). Choć z początku stałem raczej z boku, to tuż przed wejściem fala tłumu pociągła do środka. Skutkiem tego uratowałem przynajmniej jedną niewielką istotkę przed zgnieceniem *bohater* *bohater* ^-^
Idioci.. a raczej, ehem.. pewne lolitki, były też z przodu ("Rozbujajmy tę ~budę"), więc okresami było to napieranie obustronne jezor
Gorąco! Nie wiem jak wytrzymywały 'niedorostki'.

Ostatnio edytowany przez Yaku (2008-03-31 17:16:17)

center

#75 2008-03-31 17:25:03

Wanderer
Użytkownik

Yaku napisał:
Wanderer napisał:

(..)Jedyny poważniejszy minus, to organizacja kolejki na cosplay. Jak ludzie się ścisnęli, i zaczęli się nawzajem pchać, to szczerze myślałem, że jeszcze chwila i zaraz dojdzie do jakiegoś niemiłego wydarzenia. "Gratulacje" dla idiotów z tyłu, którzy uważali, że pchanie na siłę jest zajebiście zabawne dla tych z przodu - jeszcze chwila, ktoś by się przewrócił i doszłoby do tragedii.

Idioci.. a raczej, ehem.. pewne lolitki, były też z przodu ("Rozbujajmy tę ~budę"), więc okresami było to napieranie obustronne jezor
Gorąco! Nie wiem jak wytrzymywały 'niedorostki'.

Ekhm, nie chodziło mi o wszystkich z tyłu smile tylko ogólnie o tych, którzy się pchali. Czy przód się pchał i bujał, nie wiem, bo ja byłem z przodu i czułem jedynie ucisk od tyłu, a sam się raczej nie rozpychałem. Obok mnie była pewna niska dziewczyna, która musiała aż wyjść z tego tłumu, bo się jej słabo zrobiło. Do rozpychania szczególnie przyczyniał się pewien wielkolud z "ananasem" na głowie, który miał jeszcze z tego radochę...

Yaku napisał:

Yaku mężnie odciskał uciśnionych (zaparłem się o ścianę/drzwi tworząc wall-style xD ). Choć z początku stałem raczej z boku, to tuż przed wejściem fala tłumu pociągła do środka. Skutkiem tego uratowałem przynajmniej jedną niewielką istotkę przed zgnieceniem *bohater* *bohater* ^-^

Mmm... hero jezor Pewnie jakąś niewielką lolitkę uratowałeś. Potem ona się zaczerwieniła, zrobiła litościwe oczka, wydukała "arigatou gozaimas, taskemashita"... i dała ci buzi ;3 Też bym tak chciał jezor

Ostatnio edytowany przez Wanderer (2008-03-31 17:31:00)

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#76 2008-03-31 17:52:24

Yaku
Użytkownik

Wanderer napisał:

(..) Do rozpychania szczególnie przyczyniał się pewien wielkolud z "ananasem" na głowie, który miał jeszcze z tego radochę...

Woo.. No patrzcie jakich ludzi teraz robią. Trzeba go było do edukować, noo.. żeby na przyszłość uważał.

Wanderer napisał:

Mmm... hero jezor Pewnie jakąś niewielką lolitkę uratowałeś. Potem ona się zaczerwieniła, zrobiła litościwe oczka, wydukała "arigatou gozaimas, taskemashita"... i dała ci buzi ;3 Też bym tak chciał jezor

No, niestety. Wydaje mi się, że nie zauważyła. Z tym "buzi" też byłby problem, bo ze mnie też jest wielkolud.. nawet do piersi nie sięgała xD

Na anime.com.pl pojawiły się pierwsze foty. Gdzie jeszcze zaopatrzacie się w wirtualne-pamiątki-konwentowe??

Ostatnio edytowany przez Yaku (2008-03-31 17:54:37)

center

#77 2008-03-31 18:12:25

Maniack
Użytkownik

Zjadacz napisał:
Kisiel napisał:

To pewnie był jakiś podszywający się pode mnie typ bo mnie nie było smile dobra bylem tam... ale myślami, możne dlatego Kisielowi zdawało się że mnie widzi smile_lol

#78 2008-03-31 19:06:44

Kisiel
Użytkownik

Maniack napisał:

To pewnie był jakiś podszywający się pode mnie typ bo mnie nie było smile dobra bylem tam... ale myślami, możne dlatego Kisielowi zdawało się że mnie widzi smile_lol

może.. Wiem, że widziałem ale teraz już nie wiem co/kogo widziałem. Nie spałem 2 noce wcześniej. Potem wypiłem w 30 minut litrowy napój energetyczny to straciłem na godzinę czucie w dłoniach.

10721827ve.gif

#79 2008-03-31 20:18:36

wiluS
Użytkownik

T e n s h i napisał:

Czy w ogole mam zalowac, ze nie pojechalam xD

Tak:)

Hayate napisał:

a wygrałem w turnieju Soul Calibura, a s0n1c w Tekkenie

Jaki s0n1c, s0ni0 co najwyżej[roftl]

"Suchar" - oto i motyw przewodni magnificonu VI. Wcale nie oznacza to, ze było słabo, bezpłciowo i "niewypotnie" xD. Poznałem masę, naprawdę, masę osób, które w grubej większości wypadły bardzo pozytywnie. W związku z powyższym(wliczając w to szwendanie sie po Carrefourze, wóda w garażu rox[okej]) nie miałem okazji by jakoś specjalnie zżyć sie z ludźmi. Z wieloma osobami zamieniłem dosłownie dwa słowa. Środowisko konwentowiczów oczarowało mnie swoją bezpośredniością. Ludzie od razu widząc nową twarz podchodzili i bez ogródek i jakichkolwiek barier(przekonań?) walili prosto z mostu. Pojechałem kompletnie zielony. Poczytałem poradnik i ostatecznie zrobiłem tak jak mi sie podobało(oczywiście utrudniając sobie wszystko, taka cecha). Pewnie dlatego w niedziele rano bylem kompletnie wypompowany z sił. Co ciekawe mój organizm zupełnie odwykł od napojów energetycznych a z tych całych "tajgerów" zrobiła nie niezła sieka - nie radze kupować. Wracając do sucharów, już na dzień dobry zjadacz sprezentował mi(albo nam - nie wiem czy chłopaki już słyszały) największe siekiery swojej pani profesor, potem teksty na mainie i prawdziwe mistrzostwo świata na H-night. Zaraz potem poszliśmy posiedzieć z Virusem(kira), który wyposażony w zestaw małego globtrotera probował przeniknąć na teren konwentu(pamiętacie pana ninja'e?:-D). Na szczęście, wszystko poszło po naszej myśli i już po chwili krzysiu częstował nas swoimi dropsami xD Miejsca rzeczywiście lekko brakowało. W nocy, jak jeszcze bakura "rozwalił" sie na przejściu to musieliśmy sie ze zjadaczem truć jakimiś zapiekankami bo nie było dostępu do plecaków. Fajna akcją były tez próby nauczenia mnie gry w popularne makao. Brak zdecydowania chłopaków co do zasad i moje weekendowe odprężenie sprawiły, ze zupełnie nie miałem ochoty na przyswajanie zasad. Rozegraliśmy kilka partii 4fun. Najlepsze, ze ludzie mieli kosmiczną cierpliwość. Cały czas prezentowałem im teksty z serii "a to mogę?" i nikt specjalnie sie nie irytował. Dopiero po jakimś czasie robienia z siebie debila(co wychodzi mi bardzo dobrze) "kapitan noc zaczął dziwnie podskakiwać co ucieszyło mnie niezmiernie:D

Bezapelacyjną gwiazdą konwentu okazał sie nie kto inny jak bakura na h-night. Chyba nigdy nie zapomnę jednego z jego tekstów. Polew niesamowity[okej]. Co ciekawe wszystkich męczył sen. Chłopaki zaczęli odpadać bardzo wcześnie. Nawet nasz "kapitan noc" po pewnym czasie gdzieś sie ulotnił.

Podsumowując. Konwenty to super sprawa. Nawet jeśli pojawiają sie jakieś problemy w organizacji(typu duża kolejka, brak miejsca) albo inne - natury fizjologicznej(na następny cosplay nie idę:P) to warto sie przejechać. Nie ma problemu jeśli nie zna sie nikogo lub "nie wie sie o niczym". Fani okazują sie być bardzo wyrozumiałymi istotami:)

Pozdrawiam cala ekipę[papa]

btw. Bakura, pokaż zdjęcie naszych śpiących przyjaciół:D
btw. Kisiel, tylko nie mów, ze to był tiger. W tym momencie chyba Ci zazdroszczę;)

#80 2008-03-31 20:31:23

Zjadacz
Użytkownik

wiluS napisał:

Bezapelacyjną gwiazdą konwentu okazał sie nie kto inny jak bakura na h-night. Chyba nigdy nie zapomnę jednego z jego tekstów. Polew niesamowity[okej].

Nie mogę się powstrzymać, więc powiem smile_big Oglądamy w trójkę hentaje dobre dwie godziny (jak nie więcej), a Baku nagle do mnie: "Te, Zjadacz, co to znaczy "cum" "? XDDDDDDDDDDDDDD

"Skazany na zajebistość"

Stopka forum

© Animesub.info 2025