Nie jesteś zalogowany.
to jak ktos chętny ;>
~Kibagami_G ? czekam na propozycje ;>
Ja zawsze chętny:), co do zasad to z nimi problemu aż takiego nie ma bo zasady najczęściej są w bijatykach takie same:D. Gorzej jednak będzie z ludkami którzy werzną w tym turnieju udział, bo turnieju na 10 czy 15 osób się chyba nie opłaca robić. Tak gdzieś około 30-50 będzie git:D. Teraz tylko znaleźć tyle hehe.
A grał tkoś lub gra w Hinokakera? Bardzo przyjemna gierka.Tutaj filmik z niej :
http://www.youtube.com/watch?v=F8bgcEclS8A
Cała gra w wersji 3.0 waży ok 900 MB do wyboru mamy kilkanaście postaci, np.
Wymagania też ma małe:
Pentium III 1.0GHz
RAM 256MB
HDD 900 MB
Oh, żałosny cieniu związany w ciemnościach patrzący z pogardą na ludzi, sprawiając iż cierpią, twa dusza pogrążyła się w karmie grzechu. Chcesz się przekonać czym jest śmierć?
mam dwa pytania.
Czy ta gierka jest tylko w wersji JAP ?
gdzie pobiore tą gierkę (najlepiej bezpośredni link jeśli strona jest w krzaczkach)?
http://torrents.to/search/346/Hinokakera.html
Jeśli chcesz po japońsku to masz.
Jeszcze możesz poszukać tu:
http://www.fullreleases.com/NewMembers/ … a+Ver3.035
Ostatnio edytowany przez Shinuta (2008-03-03 01:32:29)
Ja też z chęcią wezmę udział w tym turnieju jak coś;), a jak będzie mało osób to można zrobić mini ligę:D
A co do tej gry powyżej, to jakoś mnie nie ciągnie do niej po zobaczeniu filmiku, postacie sztywno się poruszają i w dodatku nie podoba mi się ich design (pokojówka nawala z dwóch pukawek, a po chwili siecze big swordem - lol). Nie dla mnie to.. O wiele bardziej wole Fatal Fake'a:P
Co do turnieju to moim zdaniem najlepiej będzie go rozegrać systemem pucharowym (dla niewiedzących co to takiego KLIK), czyli kto wygrywa przechodzi dalej.
Jeśli chodzi o zasady to:
1. Każdy wybiera jedną postać którą gra cały turniej. (chodzi oto żeby każdy wybrał swoją najlepszą postać )
2. Walki będą obserwowane przez trzecią osobę, która nagrywa replay z walki i udostępnia go wszystkim zainteresowanym , aby uniknąć sytuacji w której obie grające osoby twierdzą, że wygrały pojedynek.
3. Rozgrywane będą po dwa pojedynki w parach, w razie remisu rozstrzygną punkty lub trzeci decydujący mecz.
3. Pozatym niema żadnych zasad , chodzi o wyeliminowanie przeciwnika i awans do dalszych rozgrywek.
Punktacja: za każdą wygraną rundę 1.5 pkt., czyli analogicznie za wygraną walkę 3 pkt, za perfecta 3 pkt. (chociaż szczerze wątpie aby takowe sie pojawiły).
Chętnych do wzięcia udziału w turnieju proszę o zgłoszenia na PM do mnie lub do tymka88, w zgłoszeniu należy podać:
1.Swój nick (lekka sugestia, najlepiej aby byl to nick z forum ale nie koniecznie)
2.Postać jaką bedziemy grali.
3. Adres IP
4. Nr. GG lub innego komunikatora.
I to chyba wszystko, jeśli macie jakieś pomysły lub pytania to piszcie w tym temacie.
Ostatnio edytowany przez Kibagami_G (2008-03-05 09:47:15)
[cytuj] (za perfecta możemy dawać po 3 pkt. chociaż szczerze wątpie aby takowe sie pojawiły).[/quote]
oj nei wiem jedna runde udało mi sie rtak wygrac:d oraz dwie przegrac xD
co do zasad.. ile pojedynkow bedzie przeprowadzonych pozmiedzy dwiema osobami ? i na jakiej zasadzie beda wybierani przeciwnicy..
jesli bedzie wiecej niz 30 osob to proponował bym zrobic grupy i z kazdej grupy wyłanic jednego lub dwoch zwucięzcow i dalej tak jak napisał ~Kibagami_G (na podobnych zasadach jak wyglada to w MS Piłki noznej )
ile pojedynkow bedzie przeprowadzonych pozmiedzy dwiema osobami ?
po 2 na pare, w razie remisu rozstrzyga ilosc punktow lub rozgrywany jest 3 decydujacy pojedynek (dopisze to do zasad )
na jakiej zasadzie beda wybierani przeciwnicy..
na poczatku w drodze losowania (moge transmitowac przez skype'a ) pozniej, kto przejdzie z pierwszej walki walczy z wygranym z 2 walki itd.
jesli bedzie wiecej niz 30 osob to proponował bym zrobic grupy i z kazdej grupy wyłanic jednego lub dwoch zwucięzcow
generalnie jesli bedzie parzysta ilosc graczy to jest cacunia bo wszystko ladnie sie zlozy, a na grupy bedziemy dzielic tak jak powiedziales powyzej 30 grajacych
[cytuj] (za perfecta możemy dawać po 3 pkt. chociaż szczerze wątpie aby takowe sie pojawiły).
oj nei wiem jedna runde udało mi sie rtak wygrac:d oraz dwie przegrac xD
ja jak narazie to tylko wygrywalem z perfectam ... ale grajac na kompa
Ostatnio edytowany przez Kibagami_G (2008-03-03 19:37:56)
2. Walki będą obserwowane przez "sędziego" (jeszcze niewiem kto nim będzie
), aby uniknąć sytuacji w której obie grające osoby twierdzą, że wygrały pojedynek.
Moim zdaniem obaj zawodnicy powinni rejestrować walki i udostępniać replaye do wglądu wszystkim zainteresowanym. To będzie chyba wystarczająca gwarancja uczciwości.
Kibagami_G napisał:2. Walki będą obserwowane przez "sędziego" (jeszcze niewiem kto nim będzie
), aby uniknąć sytuacji w której obie grające osoby twierdzą, że wygrały pojedynek.
Moim zdaniem obaj zawodnicy powinni rejestrować walki i udostępniać replaye do wglądu wszystkim zainteresowanym. To będzie chyba wystarczająca gwarancja uczciwości.
wg. mnie wystarczy jeden replay z walki i moglby go nagrywac sedzia, niewiem tylko czy jest to technicznie mozliwe w MeltyBloodzie.
Cuz pozostaje tylko czekac na chetnych i ustalac termin turnieju
A gdyby ktos mial ochote posparowac ze mna przed turniejem to PM
Co ty tak uparłeś się na tego sędziego? Można robić replay i w żaden sposób nagrywanie nie wpływa na rozgrywkę.
Ostatnio edytowany przez Psychopata (2008-03-04 12:28:15)
Co ty tak uparłeś się na tego sędziego? Można robić replay i w żaden sposób nagrywanie nie wpływa na rozgrywkę.
jak chcecie to moze byc bez sedziego chcialem tylko, zeby ten niby turniej byl w jakims stopniu podobny do prawdziwego turnieju
ale mi to rybka i mozemy opierac sie o replaye.
najwazniejsze jest to zeby to wszystko wypalilo dlatego ZGLASZAJCIE SIE !!! [okej]
no dobra ja sie pisze, co prawda gram całkiem amatorsko i na klawiszach ale co tam
Szybka notka: jeśli ktoś chce potrenować granie z innymi żywymi graczami przez internet, to zapraszam na 4chan\jp\. Bardzo często (przynajmniej raz dziennie) pojawia się tam temat o MB i siecowych rozgrywkach, a ludzie wymieniają się adresami i grają. Jeśli kiedyś będziecie walczyć z White Nanaya - to będę ja.
Psychopata napisał:Co ty tak uparłeś się na tego sędziego? Można robić replay i w żaden sposób nagrywanie nie wpływa na rozgrywkę.
jak chcecie to moze byc bez sedziego
chcialem tylko, zeby ten niby turniej byl w jakims stopniu podobny do prawdziwego turnieju
ale mi to rybka i mozemy opierac sie o replaye.
Turniej może być nawet całkiem prawdziwy, tylko że onlajnowy. Nie trzeba emulować tradycyjnych turniejów. Jeśli technologia umożliwia realizację idei, jest okazja, żeby zapoczątkować nową świecką tradycję.
Turniej może być nawet całkiem prawdziwy, tylko że onlajnowy. Nie trzeba emulować tradycyjnych turniejów.
Pierwszy raz biorę udział w organizowaniu czegoś takiego, więc wiadomo, że jest to troche nieudolne z mojej strony, ale staram się Wszelkie propozycje/pomysły dot. zasad jak i samego turnieju są mile widziane. Tym bardziej, że turniej będzie ogłoszony na jeszcze jednym forum, z tą różnicą, że tam nie bedę wdawał się w zbedne dyskusje tylko zbierał chętnych.
jeśli technologia umożliwia realizację idei, jest okazja, żeby zapoczątkować nową świecką tradycję.
Masz coś na myśli ??
Doszedłem do wniosku, że obserwator jest potrzebny podczas pojedynków, będzie to wygodniejsze dla samych graczy, bo nie będą musieli martwić się o replaye tylko skupią się na samej grze. ...niewiem tylko czy obserwator może nagrywać replay z walki, ktoś z was może się orientuje ?? >_<
Od czasu do czasu radzę looknąć na post z zasadami, bo z biegiem czasu będą się one nieznacznie zmieniać.
co do punktacji to może zrobić tak że podlicza się wszystkie punkty z walk i ten kto ma najwięczej to wygrywa. Każdy walczyłby z kazdym po 2 rzy.
tak każdy rozegra przynajmniej dwie walki ale podliczanie punktów które nabija komputer może być deko uciążliwe, przy dwóch czy trzech walkach (na postać) jest jeszcze luz ale przy 10 wartości będą kosmiczne i cieżkie do porównania z innymi graczami. Dlatego zostaje , prawie, tak jak było z tą różnicą, że za wygraną runde dostaje się 1.5 pkt, żeby uniknąć sytuacji w której gracz wygrywa runde perfectem, a przegrywa walkę i tak jednak przechodzi dalej bo ma wiecej pkt. (za wygraną walke 2pkt. za perfecta 3)
no dobra ja sie pisze, co prawda gram całkiem amatorsko i na klawiszach ale co tam
jesteś pierwszym który sie zgłosił i chwała ci za to Ja tez gram amatorsko i tez na klawiszach wiec liga jest podobna
Ostatnio edytowany przez Kibagami_G (2008-03-05 09:51:33)
Jak będziemy grali między sobą, to wątpię, żeby doszło do jakiegoś sporu na tle wyników. A jeśli już ktoś ma taką słabą pamięć, że nie może zapamiętać wyników jednego pojedynku, to niech za w czasu przygotuje sobie kartkę (z dwoma nickami, swoim i przeciwnika), długopis i stawia kreseczkę przy nicku, który aktualnie wygrał.
Ostatnio edytowany przez Psychopata (2008-03-05 11:22:17)