Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
no własnie nie bardzo xD ale trudno wnerwiłem się i wróciłem do tlena xDD
Żeby już nie zakładać nowego tematu, napiszę tutaj. Sprawa dotyczy Mirandy.Używam sobie tego skina do clist modern, ale brak mi w nim jednej rzeczy - podświetlania wybranego kontaktu na liście (klikam na jakimś kontakcie, a on się widocznie "zaznacza"). Jak się domyślam, jest to kwestia przygotowania odpowiedniego .png i dodania jednego (kilku) wpisów (jakiś odnośnik do pliku selectcontact.png przykładowo) do rino_skin.msf. Z .png nie będzie problemów, ale z wpisami do .msf już u mnie nie da rady Próbowałem coś dodawać (na podstawie wpisów w innych skórkach), ale nic z tego - na pewno czegoś tam brakowało. Gdyby ktoś się na tym znał i mógł pomóc, to byłbym wdzięczny. Oczywiście jest to sprawa tylko na mój własny prywatny użytek. Pisałem do autora skina, ale bez odzewu.
jako ze topic pelni role ogolno-komunikatorowa...
szukam pluginu do tlena ktory by blokowal smieci, tzn po wyslanu wiadomosci osobnik spoza listy otrzymywal by wiadomosc z prostym pytaniem do potwierdzenia czy nie jest botem. goglilem rowno ale dla tlena nic takiego nie znalazlem.
Ostatnio edytowany przez lukio (2008-03-22 19:59:45)
edyta znalazlem
tlen 6.00.2.69 nie chce wspolpracowac z .zahadum, wie ktos czemu ?
"an unsuported operation was attempted"
juz naprawilem, trzeba podmienic k.mpc bo orginalny jest orginalnie walniety
Ostatnio edytowany przez lukio (2008-03-22 21:07:56)
aqq uzywam od paru latek. Starsze wersje wieszaly sie ale z kolejna zauwazylem poprawy a co do pluginow to jest ich sporo ale obciazaja program na slabszych sprzetach
Aktualnie uzywam tylko paru pluginow i deafultowa skorke i styknie [= nigdy nie wroce na gg hehe
No i ja używam AQQ już jakiś czas, korzystam z wersji beta i ona, w przeciwieństwie do wersji poprzedniej, nie wiesza się . Teraz nie mogę patrzeć na GG A i nie można kopiować opisów... Chyba, że coś przegapiłem ;]
A i nie można kopiować opisów... Chyba, że coś przegapiłem ;]
Można, PPM na kontakcie -> przeczytaj notkę i tam w oknie można już wszystko kopiować(przynajmniej w wersji 1.4.8.166).
Z AQQ jestem zadowolony. Komunikator obsługuje kilka sieci i jest dużo bardziej niezawodny niż gg. Niemniej irytuje mnie parę niedoróbek. Czasem mam wrażenie, ze moja ingerencja w ustawieniach programu jest albo niemile widziana albo po prostu niezauważalna. Szczególnie niemożliwe jest wyłączenie wyskakujących okienek informujących o dostępności. Na drugim miejscu są ciągle wieszające sie konferencje sieci gg;)
również korzystam z tego multikomunikatora, rok temu miałem zajawke na ich testowanie. Najlepsze było AQQ (wersja stabilna), dodałem pluginy autostatus, news extender, responder, zarejestrowałem się też na wapsterze aby wysyłać smsy z moim nr tel.
Najlepszy komunikator jaki istnieje oferuje najwięcej (rowniez dzieki pluginom) i tylko ten komunikator umozliwia BEZPROBLEMOWA wymiane plikow. Przy gg tlen i innych bardzo czesto jest jakis problem...
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Dużo wcześniej wspominałem o Banner killerze (BKfucker) dla AQQ
niesamowicie ciężko było znaleść jeszcze raz bo utraciłem go a teraz w internecie nie ma źródeł...
prócz TEGO
zalety wtyczki:
[cytuj]* blokowanie reklam w komunikatorze (usuwanie reklam w aqq - aqq korzysta z biblioteki flash z 2004 roku do wyświetlania reklam!)
* modyfikacje punktow doświadczenia
* eliminacja kodu ukrywajacego prawdziwe zużycie pamięci przez aqq
* blokowanie szpiegowania użytkowników i niepozwalanie na pobieranie prywatnych danych
* blokowanie łączenia z gemiusem
* blokowanie autoupdate (na dzień dzisiejszy każda nowa wersja jest coraz to bardziej niestabilna, więc update zostal zablokowany)[/quote]
Wszystkim którzy korzystają ze stabilnej wersji AQQ 1.x zalecam pobranie jej.
Strony Poprzednia 1 2 3 4