#41 2007-09-01 12:09:04

Fjuczers
Użytkownik

Odp: AQQ

Zwierz napisał:

świetny komunikator ma o wiele więcej funkcji niż gg[szpan] i tlen

bzdura[bzdura][bzdura]

czyli co ma ??? a zreszta mam to gdzies, bo uzywam GG by porozumiewac sie z ludzmi, na co mi inne funkcje ? Potrzebuje człowieka - wysłam wiadomosc i to wszystko do czego mi GG potrzebne.

#42 2007-09-01 12:17:24

Saeroth
Użytkownik

cieslak napisał:
Saeroth napisał:
cieslak napisał:
s0n1c napisał:

Tak, ale MSN obsluzy ci kazdy komunikator z obsluga jabbera.

Ale nie GG. placze

Jak nie jak tak ? masz brakmi do GG...

Możesz mi to wytłumaczyć jaśniej. jezor

Masz swojego klienta np Psi, konto na serwerze np jabbim, i rozne bramki do roznych sieci dzieki ktorym mozesz korzystac z Gadu-Gadu, ICQ, MSN, Yahoo, AIM itd tak jakbys korzystal z oryginalnych klientow tych sieci

#43 2007-09-01 12:23:50

Mavet
Użytkownik

Kisiel napisał:
Mavet napisał:
Kisiel napisał:
Zwierz napisał:

a mi sie AQQ podoba ja używam stabilnej pluginy są i są użyteczne można program przystosować do swoich potrzeb

każdy lubi coś innego a ja tam konekta nie kojaże

może dlatego, że nieaktualizowany od 2005 roku oczkod

ee? konnekt nie aktualizowany ? jezor eee.. dziwne bo ostatnio pobieralem aktualke :]

Pewnei do jakiegoś pluginu -_-
ostatni build - 0.6.22.137 z dnia 2005.09.12 papa

najlepszy jest gg-lite na cienkie kompy
tym co zalezy troche jednak na wygladzie i funkcjonalnosci- aqq/konnekt
ALE UWAGA - ŁATO PRZEDOBRZYĆ - zepsułem i aqq i konnekta nadmierną iloscia pluginow [około 16]

chyba wiem jaka byla aktualka -.- kilka do pluginow i 2 chyba do zabezpieczen

w kazdym razie Konnekt jest idealny i tylko czasem trzeba aktualizowac jezor w koncu co mozna aktualizowac cos co jest idealne ? (dla mnie)

co do latwo przedobrzyc nie wiem co ty robiles jezor ja mam 20 pluginow i spokojnie mi chodzi a nawet wiecej . moze sciagles kilka pluginow co robia to samo ? ;]

#44 2007-09-01 12:46:44

m_jay
Użytkownik

Fjuczers napisał:
Zwierz napisał:

świetny komunikator ma o wiele więcej funkcji niż gg[szpan] i tlen

bzdura[bzdura][bzdura]

czyli co ma ??? a zreszta mam to gdzies, bo uzywam GG by porozumiewac sie z ludzmi, na co mi inne funkcje ? Potrzebuje człowieka - wysłam wiadomosc i to wszystko do czego mi GG potrzebne.

Od tego idealu prostoty i lekkosci gg jest bardzo daleko. Ja uzywam gajima i jestem zadowolony smile.

WoodenJesus.png

#45 2007-09-01 12:49:47

Fjuczers
Użytkownik

m_jay napisał:

Od tego idealu prostoty i lekkosci gg jest bardzo daleko. Ja uzywam gajima i jestem zadowolony smile.

no ja wklepuje numer delikwenta, klikam wyslij wiadmosc i rozmawiam, na co mi wiecej ? i prosciej to sie juz nie da smile

co do lekkosci to sie zgodze, ale co to za problem wylaczyc jak gram smile

#46 2007-09-01 12:57:18

Suchy
Użytkownik

Ja polecam mirandę.
Mam zrobiony swój konfig, plus podmienione w wielu meijscach ikony + znaaaaczna część przetłumaczona (w przeciwieństwie do oficjalnych polskich wersji).
Ma mnóstwo zalet i jak dla mnie 2 wady (nie ma softu bez wad):
- kompletny laik, może mieć z nią problemu (duuużo opcji)
- nie ma wersji pod systemy linuxowe

Ostatnio edytowany przez Suchy (2007-09-01 12:58:18)

#47 2007-09-01 12:58:06

khadzad
Użytkownik

Hmm ja bym na coś pewnie zmienił ale ze mnie leń patentowany jest i nie chce mi sie nigdy grzebać w ustawieniach xd

#48 2007-09-01 13:17:00

Freeman
Użytkownik

Suchy napisał:

Ja polecam mirandę.
Mam zrobiony swój konfig, plus podmienione w wielu meijscach ikony + znaaaaczna część przetłumaczona (w przeciwieństwie do oficjalnych polskich wersji).
Ma mnóstwo zalet i jak dla mnie 2 wady (nie ma softu bez wad):
- kompletny laik, może mieć z nią problemu (duuużo opcji)
- nie ma wersji pod systemy linuxowe

Ja już chyba ztuningowałem przez te lata wszystko, co się w niej dało smile Jak dla mnie to gdyby poprawili przesyłanie plików w sieciach gg i tlen (w sumie ich nie potrzebuję, ale wnerwia mnie jak wiem, że coś nie działa za dobrze smile_big i przerobili clist modern tak, żeby była opcja wyświetlania kontaktów w zakładkach, to nic więcej do szczęścia bym nie potrzebował.

Testowałem AQQ, KOnnekta i jeszcze parę innych, ale zawsze wracałem do Mirandy.

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-09-01 13:17:31)

#49 2007-09-01 14:12:25

Zwierz
Użytkownik

ja na razie nie nazekam na AQQ zobaczy sie pużniej

DZIECIĘ NEO

PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz

#50 2007-09-01 14:12:28

wiluS
Użytkownik

Postanowiłem zapoznać sie z aqq i pomijając pierwsze wrażenia(fajny wygląd, ciekawe dodatki, w całości po polsku itp) to jednak zauważyłem kilka poważnych wad. Po pierwsze wspominane wcześniej "przeładowanie" pluginami potrafi zawiesić program a ponadto niektóre z nich, choć nie sprawdzałem wszystkich, potrafią zawiesić komunikator. Ponadto program czasami nie reaguje na zmianę ustawień u opcjach. Szczególnie uciążliwa jest opcja wysuwane okienko, które - pomimo zmian ustawień - po prostu wyskakuje:/ Dla mnie jest to nie do przyjęcia choć może ktoś zna na to sposób(na forum były tylko pytania). Żeby nie było, używam wersji stabilnej. Zobaczymy co przyjdzie z czasem.

#51 2007-09-01 14:33:03

Laska
Użytkownik

wiluS napisał:

Szczególnie uciążliwa jest opcja wysuwane okienko, które - pomimo zmian ustawień - po prostu wyskakuje:/

Ja wyłączyłem tą opcje i nic mi nie wyskakuje.

#52 2007-09-01 14:57:27

Sobol15x
Użytkownik

Ktoś wie jak w AQQ kogoś zablokować, bo albo jestem ślepy, albo tego nie ma.
Generalnie gg wymieniłem na AQQ ze względu na to, że popsuł mi się ten pierwszy etc. etc. Generalnie przyjemniej się mi na nim "pracuje" niż na gg. Tlen w ogóle odpada - brak mi do niego zdolności. A co do innych komunikatorów to zobaczę jak mi się AQQ popsuje, albo przestanie spełniać moje oczekiwania ;].

Kogucik zesrał się na wietrze. Opryskał Zbysława na swetrze.
Za x - pocałujcie w dupe nas
Za x - pocałujcie w trąbke nas
Za x - pocałujcie Tadzia w Tadzia
W Tadzia nie wypadzia!

#53 2007-09-01 15:23:01

lilith_
Moderator

Ja osobiście też testowałam kilka różnych, ale ostatecznie wybrałam Mirandę smile
Co prawda czasami mi robi psikusy (jak wysyłanie jednej wiadomości do wszystkich, tak sama z siebie deprecha) ale i tak jak dla mnie jest najlepsza smile_big
Wszystkim polecam wow

"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."

#54 2007-09-01 15:34:49

Kisiel
Użytkownik

Mavet napisał:

chyba wiem jaka byla aktualka -.- kilka do pluginow i 2 chyba do zabezpieczen

zabezpieczeń.. lol, chyba do bramki - sprawdź na stronie konnekta ostatnie aktualki człowiecze

Mavet napisał:

co do latwo przedobrzyc nie wiem co ty robiles jezor ja mam 20 pluginow i spokojnie mi chodzi a nawet wiecej . moze sciagles kilka pluginow co robia to samo ? ;]

Tak lubisz konnekt a nie wiesz, że ma opcję - jak są 2 bardzo podobne pluginy lub z identycznymi funkcjami tylko jeden ma ciut lepsze/szybsze/coś nowszego - to sam wyłącza ten drugi plugin?

Fjuczers napisał:

Czyli gg-lite jest dla ciebie idealny [a obsługuje jeszcze tlen]

Freeman napisał:

Testowałem AQQ, KOnnekta i jeszcze parę innych, ale zawsze wracałem do Mirandy.

Także testowałem wszystko al szczerze żaden mi nie odpowiada XD Każdy ma coś czego w innym brakuje, wielką nadzieją jest AQQ-2.

Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-09-01 15:38:36)

10721827ve.gif

#55 2007-09-01 15:52:28

Laska
Użytkownik

Sobol15x napisał:

A oprócz tego chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość zablokowania wiadomości od "nieznajomych", bo tego też nie mogłem znaleść.

#56 2007-09-01 16:39:48

Kisiel
Użytkownik

Laska napisał:
Sobol15x napisał:

A oprócz tego chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość zablokowania wiadomości od "nieznajomych", bo tego też nie mogłem znaleść.

http://www.aqq.eu/component/option,com_ … temid,446/

10721827ve.gif

#57 2007-09-01 17:32:24

Szual
Użytkownik

Ja używam Konnekta, mimo że na początku nie przypadał mi do gustu, głównie z tego powodu, że ciężko (jak na tamten czas) było mi go skonfigurować. Obecnie "jadę" na nim już dobry rok i czasami "przesiadam się" na inne komunikatory, ot tak by sprawdzić co tam nowego i ciągle wracam do Konnekta. GG - zamulało, Tlen - niby fajny, ale brak tego "czegoś".
Co do samego AQQ to miałem z nim małą styczność, ale też mi nie przypadło do gustu. Obecnie używam tylko wtyczki kAQQ, choć i tak mam mało numerów w tej sieci.

#58 2007-09-01 21:54:38

khadzad
Użytkownik

Tak zachęcony przez was zainstalowałem tego AQQ...ale jest problem taki że za cholere nie wiem jak dobrze zeksportować kontakty z tlena xD on mi je zapisuje w xml a ja potrzebuje zwykły txt...

#59 2007-09-02 01:18:30

Ociesek
Użytkownik

Uzywalem Tlena baaardzo dlugo i tez chcialem przeeksportowac kontakty do Aqq... No i rowniez nigdzie nie znalazlem takiej opcji... No ale kiedys, w grzebaniu w opcjach, zauwazylem ikonke "Tlen" w grupie "Pluginy". Tam wpisalem swoja nazwe uzytkownika z katalogu Tlen, a kontakty pojawily sie same... Podejrzewam, ze mialem je zapisane na serwerze "tlen.pl", ale nie jestem pewny...

#60 2007-09-02 01:24:46

Kisiel
Użytkownik

wszystkie kontakty tlenu zapisują się na serverze jezor
AQQ nawet z wtyczką tlenu nie ma możliwości zapisania kontaktów sieci tlen - zawsze je sam je importuje i exportuje
za to kontakty AQQ i GG potrafi tak samo jak gadu ;]

10721827ve.gif

Stopka forum

© Animesub.info 2025