#21 2007-08-31 10:32:04

Yaku
Użytkownik

Odp: direct x 9.0c ukradł mi to co najlepsze- POMOCY

kodeki dekodują obraz - grafika wyświetla obraz <- cóż za słuszna dedukcja tkwi słowach malkor'a

a ja wciąż stawiam na najprostsze rozwiązanie : karta kalamir'a nie obsługuje DX9c

Ostatnio edytowany przez Yaku (2007-08-31 10:32:15)

center

#22 2007-08-31 11:01:52

rexo
Użytkownik

Jakby jego karta nie obsługiwała to by niec nie zmienilo, albo by sie nie zainstalował wogóle 9.0c albo by nie wzniosło to żadnych innych efektów.

DirectX zawsze można odinstalować jeśli nic innego nie działa to można to zrobić.

Wiecie nie ma co sie smiać z ludzi od razu, wbrew pozorom to może być czasem cieżka sprawa.
I dla wszytkich mądrych ludzi GRAFIKA MA DUŻO WSPULNEGO Z WYSWIETLANIEM FILMÓW. Każdy film jest wspomagany przez grafikę.
I wcale nie musi to być od kodeków, lecz pewnie tak jest w tym przypadku.

-po 1 sprawdź u ustwieniach grafiki, w zaawansowanych (jeśli masz ATI - Catalyst Control Center, jeśli nVidie - panel sterowanie NVIDIA). Tam jest zazwyczaj taka zakładka "Video" lub też wspomaganie Video, zobacz czy nie jest gdzieś włączona skala szarości, lub namieszane z kolorami, najlepiej zresetuj ustawienia.
-jeśli nadal jest czarno biłe to pozostały kodeki, ustawienia ffdshow video, lub innych lecz zazwyczaj jest to ffshow w przypadku divxów.
-jeśli nie chce ci się bawić, odinstaluj wszystkie kodeki jaki masz z panelu sterowania "Dodaj usuń programy" (usuń wszytskie jakie masz). RESETNIJ komputer (to bardzoważne). Następnie spróbuj odtworzyć jakś film, jak nie działa to dobrze smile o to chodziło, natomiast jeśli nadal działa to oznacza, że wciąż jest zainstalowany kodek - usuń go i RESET.
-gdy już usuniesz wszytskie kodeki przeresetujesz komputer, możesz siąść do instalowani nowych kodeków. Jakich? Ja zawsze polecam K-Lite Mega Codec Pack smile.
-teraz powinno wszytsko działać, jeśli nadal będziesz miał problemy pisz smile tu albo na priv smile.

Pozdro

Ostatnio edytowany przez rexo (2007-08-31 11:07:14)

#23 2007-08-31 11:29:51

Yaku
Użytkownik

rexo napisał:

Jakby jego karta nie obsługiwała to by niec nie zmienilo, albo by sie nie zainstalował wogóle 9.0c albo by nie wzniosło to żadnych innych efektów.

Widać nigdy teges nie robiłeś.
DX to sterowniki kodeków (?) do grafiki. Jeśli zainstalujesz coś co nie obsługuje twoja karta albo nie będzie się cóś wyświetlać poprawnie albo wogóle jezor

rexo napisał:

DirectX zawsze można odinstalować jeśli nic innego nie działa to można to zrobić.

9.0c retail ponoć pozostawia trudne do usunięcia śmieci <- trudno na 100% powiedzieć: nigdy ich nie usuwałem

rexo napisał:

I dla wszytkich mądrych ludzi GRAFIKA MA DUŻO WSPULNEGO Z WYSWIETLANIEM FILMÓW. Każdy film jest wspomagany przez grafikę.

Zerknij no za obudowę i sprawdź do czego podłączyłeś monitor smile_big

center

#24 2007-08-31 11:35:43

kalamir
Użytkownik

ok problem rozwiązany...wystarczyło wywalić cccp i zainstalować k-lite

#25 2007-08-31 12:13:20

Freeman
Użytkownik

Yaku napisał:
Freeman napisał:

Ja bym wywalił kodeki i załadował jeszcze raz.

ja bym spytał jaką ma kartę graficzną

Jak można coś znając jedynie zarys problemu :p

kalamir napisał:

ok problem rozwiązany...wystarczyło wywalić cccp i zainstalować k-lite

Lol oczkod

No to dobrze, że już po problemie.

#26 2007-08-31 12:25:36

rexo
Użytkownik

~Yaku jak nie masz pojecia o tym to nie spamuj i nie wypowiadaj sie ok ?
Jakbyś nie wiedział mając DX 9 a,b,c czy inny masz także wszystkie inne DX wczesniejsze... poza tym sa zgodne ze sobą, dopiero DX 10 nie jest.
I jak masz DX 9, a karta nie obsługuje to nie wykorzystuje poprostu jego funkcji .....
Więc prosze nie załamuj mnie ... i nie spamuj jak nie masz nic ciekawego do wniesienia na forum... czy też na konretny problem...

Jak widać błąd był w CCC czyli w Catalistach jak mówiłem lub ffdshow, wystarczy je poprostu skonfigurować odpowiednio lub inną wersję wrzucić.

I jak ktoś ma wątpliwości co do mojej wiedzy o sprzecie PC czy windowsie zaprawszam na priv. Bo smutne jest słuchanie takich wypowiedziu tutaj...

Edit:
Dzięki #Suchy ze mu wytłumaczyłeś smile_big

Btw zróbcie coś z tym, że po edit posta wraca na 1szą stronę bo mnie krew zalewa smile_big. Moge pomóc jeśli chcecie przy stronc oczkod.
Wieczorem zazyczaj mam czas to moge przysiąść i namieszać smile.

Ostatnio edytowany przez rexo (2007-08-31 12:36:36)

#27 2007-08-31 12:31:25

Suchy
Użytkownik

Czyli coś z ustawieniami FFDShow miałeś nie tak.

Yaku: tak do twojej wiadomości - jest coś takiego jak kompatybilność wsteczna.
Jak masz kartę nieobsługującą (a raczej niewspierającą - to lepsze słowo) DirectX9 tylko na przykład DX8 i zainstalujesz DX9, to karta będzie działać, ale nie będzie wspierała sprzętowo możliwości, które wprowadza DirectX9 w stosunku do DirectX8 (ale być może da obsłużyć je poprzez emulację programową).

Ostatnio edytowany przez Suchy (2007-08-31 12:34:03)

#28 2007-08-31 12:35:52

Yaku
Użytkownik

Niep, mylicie się albo mam wyjątkową kartę jezor
Na starszym kompie mam 9200 i nękały mnie problemy chociaż nieco inne od opisanych tutaj to jednak istnieje pewna zbieżność

rexo ale bulwers. Wjechałem na ambicje? Spoko - wyluzuj
nawet ty nie wiesz wszystkiego

Ostatnio edytowany przez Yaku (2007-08-31 12:37:42)

center

#29 2007-08-31 12:38:06

rexo
Użytkownik

Nie mylimy się, możliwe że masz złe sterowniki i się pierniczą z DXem.
Ze sterownikami często też są jaja...
Ale jak nie jesteś pewien to nie mów głupot... śmiejąc się z innych...

EDIT:

Bulwers nie bulwers, wszytskiego nie wiem, ale napewno wiem bardzo dużo.
I dużo więcej niż większość ludziu tutaj dlatego zawsze odpowiadam na takie "techniczne" pytania.
To chyba na tym polega aby pomóć? A ty niedość, że nic nie wnosisz to jeszcze śmiejesz się z innych nie mając pojęcia o temacie smile.

Proponuje zamknac temat jezor

EDIT2:
Jak widac to chyba ty jestes urażony, bo cały czas ostro odpisujesz ^^, jak uważasz że "żem cię zmiażdżył" to powodzenia smile, hehehe smile, chociaż pośmiać się można smilesmile_lol
Pozdrówki i miłego miażdżenia ludzi smile_big hehehe smile.

Ostatnio edytowany przez rexo (2007-08-31 12:57:05)

#30 2007-08-31 12:51:13

Yaku
Użytkownik

taa.. taa.. gadaj se, gadaj..
od razu widać żem cię zmiażdżył tamtym tekstem. Odgryzasz się a i tak każdy znajacy się co nieco na hardware skapuj od razu twój poziom widząc posty jakimi nas obrzucasz.

Człowiek chce pomóc, a tu taki lol na niego wsiada.
Do tego lol posiadający niesamowite zdolności typu naprawianie kompa na ślepo i bez szczegółowej wiedzy!

center

#31 2007-08-31 14:03:35

Freeman
Użytkownik

No dobra panowie, problem rozwiązany, zaczyna się prężenie muskułów, także lepiej temat zamknę.

Stopka forum

© Animesub.info 2025