Nie jesteś zalogowany.
ej...zainstalowałem directx 9.0c i mi filmy kolorów nie odbierają >< .... w czerni i w bieli teraz mam... ale tylko filmy....co robić... nie mogę obejrzeć batmana.... na POMOCCC!!!!
but why always me
przepraszam..to nie jest czerń i biel tylko SUPER WYBLAKŁE KOLORY z płaskie u góry...
Można odinstalować DirectX (sam nigdy nie próbowałem), ale (jeśli masz odpowiedni punkt przywracania) przywrócenie systemu może być najprostszym rozwiązaniem. Między innymi cofa instalację DX.
ja bym raczej poszperał w ustawieniach sterowników k. graficznej i dekodera i tam popatrzył czy wartości dla nasycenia nie sa czasami na skrajnych pozycjach
ja bym raczej poszperał w ustawieniach sterowników k. graficznej i dekodera i tam popatrzył czy wartości dla nasycenia nie sa czasami na skrajnych pozycjach
mów dalej...
Ostatnio edytowany przez kalamir (2007-08-30 15:29:24)
Ja bym wywalił kodeki i załadował jeszcze raz.
na razie odzyskałem system z przed dwóch dni i faktycznie pomogło. Z reinstalką kodeków nie zdążyłem ale zapamiętam to.
Tylko, że mam jeszcze inny problem. Gdy wybieram Fullscreen i film zostaje rozciągnięty... to mam jak by to ująć... jak by nie wygładzone piksele... troszkę to denerwuje. Niedawno miałem formata i mam zainstalowane tylko cccp. Domyślam się, że to za mało...
Próbowałeś go odinstalowac a potem przywrócic kompa do ostatniej dobrej konfiguracji?
Może to pomoże...
Ja miałem formata z rana zainstalowałem CCCP + MPC i problemów z pikselami nie ma. Spróbuj nowe stery do grafiki zainstalować.
Ja instaluję DirectX zawsze jak wychodzi nowy i nie mam problemów
ostatni jaki teraz mam to: "DirectX 9.0c End-User Runtimes Redistributable [08.2007]" i staram sieaktualizować zawsze jak nowy wyjdzie.
Wątpie by to on powodował jakieś błędy
no włąśnie mam najnowsze drivery :/
mogę ci poradzić zainstalowanie samego codec tweak tool - jest to cześć K-Lite która przeskanuje ci i ustawi opcje kodeków, Potrafi również znaleźć zepsute filtry direct show i je usunąć/zastąpić/naprawić.
Obsługa jest bardzo prosta i intuicyjna.
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2007-08-30 16:18:16)
Widać coś z czymś się pogryzło że przeinstalowywanie kodeków nie da rady posprzątać w rejestrze i nie chcę cię pocieszać ale format jest dobry na wszytko. Dlatego warto po postawieniu nowego systemu i po instalowaniu najpotrzebniejszych programów zrobić obraz dysku np. ghostem. Nie tracimy potem czasu na instalowanie wszystkiego od nowy tylko 15 min na przywrócenie obrazu i mamy system jak nowy.
ale ja na tym kompie zawsze mam tak po formacie ...tylko nie pamiętam co trzeba zrobić aby to mineło... przez przypadek mi pewnie wyszło ostatnim razem
Musiałbym to zobaczyć, bo nie wiem jak to u Ciebie wygląda.
Nie wiem też jakie masz ustawienia FFDShow.
Masz tak, przy wszystkich filmach we wszystkich playerach?
Na początek pokombinuj z postprocessingiem (tzw. przetwarzanie w FFDshow) i z typem resiz w MPC (zmień na Bilinear albo Bicubic).
Ja bym wywalił kodeki i załadował jeszcze raz.
ja bym spytał jaką ma kartę graficzną
Jak można coś znając jedynie zarys problemu :p
Moim zdaniem odinstaluj i zainstaluj ponownie kodeki. Bardzo możliwe że kodeki w jakiś sposób korzystają z directx'a a ty wymieniając go na nowszy im to uniemożliwiłeś, ponowna instalacja kodeków powinna rozwiązać problem.
kup se nowy komputer...