Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Niestety nie mam hyper-a[bzdura] ale dla mnie to obojętne czy oglądam na kompie czy w TV.
Najważniejsze że wiem co sie dzieje.:D
Mnie to ogolem zdziwko ogranelo...nigdy bym nie pomyslala, ze na hyperze wyemituja Bleach'a Co do tlumaczenia nie jest zle, ale nie podoba mi sie tlumaczenie hollow - demon(co to ma byc!?) :p[klnie]
Najlepsze to,ze u mnie w klasie osoby, ktore chicalyby obejrzec nie maja hypera, a osoby ktorym to zwisa go maja(i raz na miesiac ogladaja[kombinuje]):P
Ostatnio edytowany przez Minto (2007-09-13 19:26:38)
Coz nie mam Hyper bo na "N" nie kupili :/ chamstwo poprostu ale pozatym, wszytskie odcinki co wyszly mam na plytach wiec nie zaluje...
bo brakuje nam w polsce narutardów... co to będzie z bleachem
Za to chamów nigdy dość? Bardzo się swego czasu dąsałeś, kiedy nazywałem Cowboya Bebopa Kowbojem Bidokiem. Niech będzie, że wycierałem sobie gębę Twoim ulubionym anime, ale Ty wycierasz sobie gębę fanami Naruto. Żywymi ludźmi, jakby nie patrzeć, a nie wytworem fikcji, co wygląda na przejaw braku szacunku do bliźnich.
Telewizja Hyper nie jest od tego, żeby uprawiać artystyczny mecenat i ewangelizować naród japońskimi rysowanymi bajkami. Telewizja Hyper ma zarabiać pieniądze. Oczywistym jest, że tak popularne (również w Polsce) serie wejdą w zakres jej zainteresowań. Przypuszczam, że padło na Bleacha, bo był tańszy niż np. telewizyjny Kenshin (najpopularniejsza japońska bajka w USA), a w naszym kraju wyrobił już sobie niejaką renomę. Dziwnym byłoby, gdyby telewizja Hyper nadawała wyłącznie anime przeznaczone dla węższych kręgów odbiorców.
Cóż po tym 4 epie już przestało mi sie podobać tłumaczenie...a na końcu epka zauważyłem dlaczego:) otóż tłumaczyła pani która sie do tego poprostu(jak zwykle w takich wypadkach) absolutnie nie nadaje...Ona powinna tłumaczyć instrukcje a nie anime...Droga pani Ewo twoje tłumaczenie jest syfiate;P
Może ktoś wie do którego odcinka hyper wykupił licencję
A więc tak.
Nie oglądałem Bleach do tej pory, bo jakoś nie miałem sie jak za to zabrać.
Tyle osób to ogląda i chwali, że postanowiłem obejrzeć na Hyperze pare odcinków.
Cóż mogę powiedzieć? Zawiodłem się, i to mocno.
Po pierwsze zawiodłem się samym anime. Kompletnie mi nie podeszło fabularnie (fabuła mocno oklepana i prosta), graficznie (Rukia wygląda jak karzeł - głowę ma nienaturalnie wielką i generalnie kreska nie powala), same demony są bardziej śmieszne niż straszne. Muzyka daje radę. Duży ból to też fakt, że zrobił sie z tego tasiemiec.
Po drugie zawiodłem się tłumaczeniem tego anime. Przynajmniej obraz niemiał buraków jak przy FMA.
Zanim mnie zjecie, zrozumcie, że mnie się to anime nie podoba i nie podchodzi. Nie znaczy to, że wam też musi się nie podobać.
Ostatnio edytowany przez Suchy (2007-09-15 22:50:31)
EE tam... za odmienną opinię raczej nikt nikogo zjadał nie będzie. Nie każdemu się bleach podoba. Co dla jednego jest śmieciem, dla drugiego jest skarbem... Ja tam z miłą chęcią (pomimo tłumaczenia. . .) Bleacha na Hyperze oglądam po raz drugi.
No pani krassowska jak zwykle pokpiła sprawe:) najpierw wyszły jej dupne podręczniki do jap a teraz dupne tłumaczenie xDD cóż nie ma kobieta szczescia xD(jeszcze sporo "kfiatkuw" możemy zauważyć xD)
Napiszę tu, bo news będzie bardziej chodliwy. Wiem, ze jest gdzieś temat o mandze Bleach. JPF chce polecieć na fali popularności serialu (zapewne zakładają, że taka nadejdzie) i tu cytat z wypowiedzi Endriu (pracownika JPF):
"Rozważamy wydanie Bleach'a ale nic nie obiecujemy - musimy zorientować się w sytuacji tzn. jak wepchniemy to w harmonogram, sprawy licencyjne, no i zainteresowanie."
Poczekamy zobaczymy.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
"Rozważamy wydanie Bleach'a ale nic nie obiecujemy - musimy zorientować się w sytuacji tzn. jak wepchniemy to w harmonogram, sprawy licencyjne, no i zainteresowanie."
Poczekamy zobaczymy.
No kur... nie mogli by wydać czegoś ambitniejszego... albo czegoś bardziej brutalniejszego. Mam oczywiście na myśli GantZ'a i Berserka, Bleame! też bym nie pogardził
mogli by najpierw skończyć inne...
mogli by najpierw skończyć inne...
Ano mogliby
Mnie by wydanie Bleacha przez JPF bardzo ucieszyło, choć fakt, że jest kilka tytułów które bym od niego wolał (m. in. Berserk, Claymore, Shakugan no Shana, Sayonara Zetsubou Sensei i Lucky Star)
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2007-09-16 00:29:24)
A kiedy go poszczaja?
Cały tydzień o 21:00, a powtórki o 23:15.
A zerknij sobie tutaj sieroto jedna www.hyper.pl, to się dowiesz kiedy to puszczają Przeglądarki w domciu nie zainstalowano?
No, jeżeli puszczą tę serię w całości, to na pół roku mamy z głowy jakiekolwiek premiery
A na stronce HYPERa irytuje mnie ankieta - na najlepszy program... BRAKUJE W NIEJ ANIME!? Może jakąś petycje wystosujemy odnośnie nietolerancji giercarów z Hypera? W każdym razie HYPER istnieje dla mnie jako kanał anime. Gry jakoś mnie po fascynacji nastolatka przestały rajcować. A właściwie nie mam już na nie czasu i nawet nie próbuję grać. Lepsze jest ANIME
Ostatnio edytowany przez fillip75 (2007-09-16 11:59:51)
Dziś pani co tłumaczy Bleacha troszkę przesadziła i to ostatnim wyrazem w odcinku - tam gdzie Karin mówi "Dziękuję, Ichi-nii..." ona przetłumaczyła "Dziękuję, Ichigi..." ta pani nie dość, że tłumaczy ze słuchu to jest głucha jak pień. Jak nie potrafi usłyszeć co mówią postacie o niech zajrzy do tekstu, albo od razu niech pobierze napisy z animesub.info. Tak by było lepiej dla wszystkich.
hmm... jestem w szoku, dlaczego nie puszczają dalej Bleach'a ? Ja tu się normalnie w klimat w czułam (pomijając troche niepodchodzącą mi grafike) a tu 26. ep i koniec ... teraz nawet nie emitują na hyperze żadnego anime no lipa ...
Też jestem nieco zawiedziony, mogliby chociaż do tego 63 epka puścić, ale chyba się po prostu nie wyrobili z tłumaczeniem, miejmy nadzieję że szybko będą kolejne epki. Jednak co do tego że nie puszczają żadnego anime - już wolę tą Kelly Osbourne w Japonii niż kolejną powtórkę którejś z serii, ot, taki opis Japonii z punktu widzenia mtv, nie jest to program zbyt wysokich lotów, ale parę ciekawych rzeczy można się dowiedzieć (np. naprawdę byłem zaskoczony jak usłyszałem o tych barach z tlenem:D).
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna