Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
a co do czasopism to z tego co wiem jest takie czasopisemko jak "otaku" myle sie??:P i Arigatou mialo wyjsc na wiosne ale ja siedzie w angli wiec nie wiem co z ta gazetka ostatnio na jnecie o tym cisza! A po co omu Anime w tv?? przeciez nawet jakby cos zakupili np.polsat to i tak niczym by nas nie zaskoczyli czego mysmy nie ogladali
No tak, ale wiesz zobaczyć takiego Bleach'a na TVN, a na kompie to dwie różne rzeczy, bo jak zobaczysz w TV to wiesz, że sąsiad też to widział i możesz z nim o tym podyskutować, itd. Bo jeśli ktoś nie widzi czegoś w "magicznym pudełku" to uważna, że to jest do bani i nie modne - tak uważa 90% maniaków telewizyjnych + 99,999% typowych blądynek
]No tak, ale wiesz zobaczyć takiego Bleach'a na TVN, a na kompie to dwie różne rzeczy, bo jak zobaczysz w TV to wiesz, że sąsiad też to widział i możesz z nim o tym podyskutować, itd.
jakby tvn pusciil bleacha to nie bylo by co ogladac "CENZURA" ja i tak mam skim dyskutowac na temat ulubionych seriali
Bo jeśli ktoś nie widzi czegoś w "magicznym pudełku" to uważna, że to jest do bani i nie modne
A ja mam na odwrot jak cos widze w telewizji to od razu wydaje mi sie ze to jest do bani, telewizja i tak nie da filmowego hitu itp rzeczy za drogo dla nich. No chyba ze po paru latach od premiery.
ja mówiłem o maniakach telewizyjnych... czyli takich co oglądają Nawspulniacze, M'ki i innego typu zamulacze z kiepską fabułą i wogóle nie śmieszne. Co do cenzury to TVN by się w to nie bawił.. puszczali by po 22:00
...
Ostatni wzmianke o anime znalazlem w artykule z Ubidays, jest tam nawet zdjecie z Naruto na ekranie na jakiejs wystawie i opis ze przedstawiono tam gre action-adventure o nazwie Naruto i tu wzmianka w nawiasie "na podstawie mangi bijacej rekordy popularnosci w Stanach i Japoni) strona 44....
To chyba normalne że czasopismo o tematyce gier komuterowych napisze coś o nowo powstajacej grze, a że zaprezentowana ja na Ubidays to tymbardzej warto o niej wspomnieć. Swego czasu w CDA był artykuł o Dragon Ball Z Budokai Tenkaichi 2:) i zapewne pod koniec roku będą pisać o DBZ Budokai Tenkaichi 3 . A jakbyś chciał poczytać o tej grze Naruto to na Gry-Online możesz przeczytać zapowiedź, a ciekawym faktem jest to że gra ta o Naruto może wcale nie pojawić sie w Japonii:D
edit: to może jeszcze dodam trailer do ściągnięcia z Naruto: Rise of Ninja.
Ostatnio edytowany przez dareios (2007-06-15 22:06:21)
~dareios Dzieki za stronke, poczytam O Naruto byla wzmianka tylko bo to gra na konsole a wiadomo CDA o grach na PC przewaznie pisze
Chory jesteś na głowę?
budyn napisał:W koncu Mr Jedi tam tworzy
Następny rąbnięty XD
Od lat go tam nie ma!
Sugeruję, abyś wstał od kompa, okno otworzył, na faunę i florę popatrzył itd., itp.
telewizja i tak nie da filmowego hitu itp rzeczy za drogo dla nich. No chyba ze po paru latach od premiery.
a ja tu sie nie zgodze z toba w tej kwestii, poniewaz ostatnich 2-3 latach dawali dobre seriale, miedzy innymi "Lost" 4400" "Battlestar Galactica" "Heroes" "Prison Break" ktore nie byly puszczane wiele lat po premierze max byl rok, bo wola kupic caly serial a nie kupowac po jednym Odcinku poniewaz by wyszlo ich drozej ...
robak napisał:telewizja i tak nie da filmowego hitu itp rzeczy za drogo dla nich. No chyba ze po paru latach od premiery.
a ja tu sie nie zgodze z toba w tej kwestii, poniewaz ostatnich 2-3 latach dawali dobre seriale, miedzy innymi "Lost" 4400" "Battlestar Galactica" "Heroes" "Prison Break" ktore nie byly puszczane wiele lat po premierze max byl rok, bo wola kupic caly serial a nie kupowac po jednym Odcinku poniewaz by wyszlo ich drozej ...
zgadzam sie wrescie polska tv skapla sie ze powtorkami starych hitów nowych widzow nie przycignie ( lecz druzyne A to bym sobie jeszczze raz obejrzał ). Jestem ciekaw ile płaca za nowy serial. Po za tym ~Gizmo100 serial Heroes jeszcze do konca nie wyszedl zostal chyba jeszcze 1 odcinek do konca 1 serii i według tworcow ostatni[placze], ale pewnie sie skapna ze na tym serialu mozna kase zarobic wiec moze zrobia 2 serie ( oby tak )
Gizmo100 napisał:robak napisał:telewizja i tak nie da filmowego hitu itp rzeczy za drogo dla nich. No chyba ze po paru latach od premiery.
zgadzam sie wrescie polska tv skapla sie ze powtorkami starych hitów nowych widzow nie przycignie ( lecz druzyne A to bym sobie jeszczze raz obejrzał ). Jestem ciekaw ile płaca za nowy serial. Po za tym ~Gizmo100 serial Heroes jeszcze do konca nie wyszedl zostal chyba jeszcze 1 odcinek do konca 1 serii i według tworcow ostatni[placze], ale pewnie sie skapna ze na tym serialu mozna kase zarobic wiec moze zrobia 2 serie ( oby tak )
co do tych herosow, to epizod konczacy 1 serie ale nie calego serialu juz wyszedl, 2 seria jest juz zapowiedziana
Kisiel napisał:Chory jesteś na głowę?
Kisiel napisał:budyn napisał:W koncu Mr Jedi tam tworzy
Następny rąbnięty XD
Od lat go tam nie ma!Sugeruję, abyś wstał od kompa, okno otworzył, na faunę i florę popatrzył itd., itp.
Proponuję nie odzywać sie jak nie wiesz o co chodzi - robisz offtop
2. Byłem na praktykach i znalazłem parę minut wolnego to odpisałem.
pewna osoba podpisujaca sie nickiem igus10(ktory to? ujawnij sie;)) proponuje aby w CDA zamieszczac... kacik zwiazany z anime, no nie wiem jaki zwiazek maja gry do anime
ojojoj porobiło sie w głowie ??!!?? anime z grami ma tyle wspólnego co nasz prezydent z panem premierem przecież gier na podstawie anime i wo gule o tematyce anime są tysiące !!! nie chce mi się wymieniać przecież każdy wie co i jak ehhhhh....
co do upadku anime w Polsce to nie zauważyłem ??
może zaspałem kiedy to było wczoraj ??
jesli mowa o Kawaii to kupowałem zawsze do momentu kiedy to wyszedł Manga-zyn a Kawaii stało się pismem dla dzieci nie wiem czy mangazyn jeszcze istnieje ale niedawo w empiku zobaczyłem pisemko o znanej nam tematyce nie wiem co to dokładnie było (być może otaku) ale zaciekawił mnie materiał o Dragon Ball AF wic na miejscu przeczytałem jak zawsze
już myślałem że będzie ale po doczytaniu do końca wszystko się wyjaśniło ni ma
A ja chciałbym obejrzeć ponownie serię "Oshin" (czy jakoś tako). Byłem wówczas dzieciakiem i jedyne co pamiętam z tego serialu fabularnego to było coś o małej dziewczynce oddanej na służbę. Może ktoś ma to lub wie skąd ściągnąć? Może być bez napisów i tak da się zrozumieć taki serial bez słów
Obiwanshinobi napisał:Kisiel napisał:Chory jesteś na głowę?
Kisiel napisał:budyn napisał:W koncu Mr Jedi tam tworzy
Następny rąbnięty XD
Od lat go tam nie ma!Sugeruję, abyś wstał od kompa, okno otworzył, na faunę i florę popatrzył itd., itp.
Proponuję nie odzywać sie jak nie wiesz o co chodzi - robisz offtop
2. Byłem na praktykach i znalazłem parę minut wolnego to odpisałem.
Wiem o co chodzi z CDA i Mr Jedim, ale Ty pisząc takie teksty idziesz w ślady nieodżałowanego tomaxxx - robisz wiochę. Chamisz po prostu.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-06-16 01:25:42)
niedawo w empiku zobaczyłem pisemko o znanej nam tematyce nie wiem co to dokładnie było (być może otaku) ale zaciekawił mnie materiał o Dragon Ball AF wic na miejscu przeczytałem jak zawsze
już myślałem że będzie ale po doczytaniu do końca wszystko się wyjaśniło ni ma
Ta to 3 numer Otaku
mangazyn nie istnieje - po roku skończył się
Wiem o co chodzi z CDA i Mr Jedim, ale Ty pisząc takie teksty idziesz w ślady nieodżałowanego tomaxxx - robisz wiochę. Chamisz po prostu.
Jako jedyny chyba rozumiesz o co mi chodzi a co do reszty, czepiasz się
nie porównuj mnie do toma Przesadnie miłym na tym forum byłem przez 2 lata. Coś sie stanie jak ciut mniej łagodnie wyrażę swoje zdanie?
(..)widac ze ludzi interesujacych sie anime jest coraz wiecej
Jeszcze wiecej? Gdzie sie nie rusze jakich otaku (lub pochodny)
No gdzie jak gdzie ale spodziewalem sie znalesc tylu wzmianek o anime w CDA... w dodatku to wszystko w jednym numerze.
W Secret Servis dodawali 2 lub 4 strony (najczęściej) poświecone seksistwoskim anime, wiec w sumie i tu by mogli ^^
robak napisał:pewna osoba podpisujaca sie nickiem igus10(ktory to? ujawnij sie;)) proponuje aby w CDA zamieszczac... kacik zwiazany z anime, no nie wiem jaki zwiazek maja gry do anime
ojojoj porobiło sie w głowie ??!!?? anime z grami ma tyle wspólnego co nasz prezydent z panem premierem przecież gier na podstawie anime i wo gule o tematyce anime są tysiące !!! nie chce mi się wymieniać przecież każdy wie co i jak ehhhhh....
No tak ale autorowi tamtego listu chodzilo o to zeby stworzyc kacik o M&A, a nie pisac o grach. Co do gier to masz racje jest ich duzo ale nie na PC, wiec w CDA nie bedzie takiego kacika jak i pewnie recenzji takiej gry
Smuggler odpisal na list igus'sia10:
"Chryste a co ma manga i anime wspólnego z komputerami(pominąwszy filmy zrobione za pomoca animacji komputerowej) i grami? (...) Jestesmy pismem dla graczy(czyli nie tylko o grach...) ale sa jakies granice -wszystkoizmu-, ktory mozna u nas znalesc. Manga i anime sa poza naszymi granicami..."
Ostatnio edytowany przez robak (2007-06-16 09:56:07)
eee na pc jest bardzo dużo tytułów może po prostu nie znasz ..... byle final fantasy(przepraszam za byle bo to nie byle co ), grandia , oni , coś tam o robotach (stara gierka jak fpp):) gierki typu kliknij i rozbierz lub poznaj pannę lub 5 , Street fighter , Fate Stay Night, jakies tam mugeny czy nawet karcianki moowie ci masa gier oczywiscie nie wymienie wszystkich bo nie znam a szkoda ale na konsolki oczywiście więcej i to nieporównywalnie. sam właśnie gram w Final Fantasy 1 Aniversary i mowie wam pikne mam nadzieje ze będą wszystkie :0 to będę mógł sie pochwalić że ukończyłem wszystkie części no oprócz 11
a zapomniałem przeciez niedawno wyszło anime DMC na podstawie gierki która co by nie było jest także na pc
Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-06-16 15:45:21)
Strony Poprzednia 1 2