#21 2007-06-15 17:43:01

luki349
Użytkownik

Odp: Anime w Cd-Action

Hyuga napisał:

a co do czasopism to z tego co wiem jest takie czasopisemko jak "otaku" myle sie??:P i Arigatou mialo wyjsc na wiosne smile ale ja siedzie w angli wiec nie wiem co z ta gazetka ostatnio na jnecie o tym cisza! A po co omu Anime w tv?? przeciez nawet jakby cos zakupili np.polsat to i tak niczym by nas nie zaskoczyli czego mysmy nie ogladali jezor

No tak, ale wiesz zobaczyć takiego Bleach'a na TVN, a na kompie to dwie różne rzeczy, bo jak zobaczysz w TV to wiesz, że sąsiad też to widział i możesz z nim o tym podyskutować, itd. Bo jeśli ktoś nie widzi czegoś w "magicznym pudełku" to uważna, że to jest do bani i nie modne - tak uważa 90% maniaków telewizyjnych + 99,999% typowych blądynek

#22 2007-06-15 17:52:45

Hyuga
Użytkownik

luki349 napisał:

]No tak, ale wiesz zobaczyć takiego Bleach'a na TVN, a na kompie to dwie różne rzeczy, bo jak zobaczysz w TV to wiesz, że sąsiad też to widział i możesz z nim o tym podyskutować, itd.

jakby tvn pusciil bleacha to nie bylo by co ogladac "CENZURA" jezor  ja i tak mam skim dyskutowac na temat ulubionych seriali jezor

#23 2007-06-15 17:58:06

robak
Użytkownik

luki349 napisał:

Bo jeśli ktoś nie widzi czegoś w "magicznym pudełku" to uważna, że to jest do bani i nie modne

A ja mam na odwrot jak cos widze w telewizji to od razu wydaje mi sie ze to jest do bani, telewizja i tak nie da filmowego hitu itp rzeczy za drogo dla nich. No chyba ze po paru latach od premiery. oczkod

#24 2007-06-15 18:01:48

luki349
Użytkownik

ja mówiłem o maniakach telewizyjnych... czyli takich co oglądają Nawspulniacze, M'ki i innego typu zamulacze z kiepską fabułą i wogóle nie śmieszne. Co do cenzury to TVN by się w to nie bawił.. puszczali by po 22:00

#25 2007-06-15 21:07:10

dareios
Użytkownik

robak napisał:

...
Ostatni wzmianke o anime znalazlem w artykule z Ubidays, jest tam nawet zdjecie z Naruto na ekranie na jakiejs wystawie i opis ze przedstawiono tam gre action-adventure o nazwie Naruto i tu wzmianka w nawiasie "na podstawie mangi bijacej rekordy popularnosci w Stanach i Japoni) strona 44....

To chyba normalne że czasopismo o tematyce gier komuterowych napisze coś o nowo powstajacej grze, a że zaprezentowana ja na Ubidays to tymbardzej warto o niej wspomnieć. Swego czasu w CDA był artykuł o Dragon Ball Z Budokai Tenkaichi  2:) i zapewne pod koniec roku będą pisać o DBZ Budokai Tenkaichi 3 smile_big.  A jakbyś chciał poczytać o tej grze Naruto to na Gry-Online możesz przeczytać zapowiedź, a ciekawym faktem jest to że gra ta o Naruto może wcale nie pojawić sie w Japonii:D

edit: to może jeszcze dodam trailer do ściągnięcia z Naruto: Rise of Ninja.

Ostatnio edytowany przez dareios (2007-06-15 22:06:21)

#26 2007-06-15 21:35:20

robak
Użytkownik

~dareios Dzieki za stronke, poczytam smile O Naruto byla wzmianka tylko bo to gra na konsole a wiadomo CDA o grach na PC przewaznie pisze smile

#27 2007-06-15 21:48:07

Obiwanshinobi
Użytkownik

Kisiel napisał:

Chory jesteś na głowę?

Kisiel napisał:
budyn napisał:

W koncu Mr Jedi tam tworzy

Następny rąbnięty XD
Od lat go tam nie ma!

Sugeruję, abyś wstał od kompa, okno otworzył, na faunę i florę popatrzył itd., itp.

#28 2007-06-15 21:50:23

Gizmo100
Użytkownik

robak napisał:

telewizja i tak nie da filmowego hitu itp rzeczy za drogo dla nich. No chyba ze po paru latach od premiery. oczkod

a ja tu sie nie zgodze z toba w tej kwestii, poniewaz ostatnich 2-3 latach dawali dobre seriale, miedzy innymi "Lost" 4400" "Battlestar Galactica" "Heroes" "Prison Break" ktore nie byly puszczane wiele lat po premierze max byl rok, bo wola kupic caly serial a nie kupowac po jednym Odcinku poniewaz by wyszlo ich drozej ...

#29 2007-06-15 22:43:43

Michaello
Użytkownik

Gizmo100 napisał:
robak napisał:

telewizja i tak nie da filmowego hitu itp rzeczy za drogo dla nich. No chyba ze po paru latach od premiery. oczkod

a ja tu sie nie zgodze z toba w tej kwestii, poniewaz ostatnich 2-3 latach dawali dobre seriale, miedzy innymi "Lost" 4400" "Battlestar Galactica" "Heroes" "Prison Break" ktore nie byly puszczane wiele lat po premierze max byl rok, bo wola kupic caly serial a nie kupowac po jednym Odcinku poniewaz by wyszlo ich drozej ...

zgadzam sie wrescie polska tv skapla sie ze  powtorkami starych hitów nowych widzow nie przycignie ( lecz druzyne A to bym sobie jeszczze raz obejrzał ). Jestem  ciekaw ile płaca za nowy serial.   Po za tym ~Gizmo100 serial Heroes jeszcze do konca nie wyszedl zostal chyba jeszcze 1 odcinek do konca 1 serii i według tworcow ostatni[placze], ale pewnie sie skapna ze na tym serialu mozna kase zarobic wiec moze zrobia 2 serie ( oby tak yahoo)

#30 2007-06-16 00:14:19

Gizmo100
Użytkownik

Michaello napisał:
Gizmo100 napisał:
robak napisał:

zgadzam sie wrescie polska tv skapla sie ze  powtorkami starych hitów nowych widzow nie przycignie ( lecz druzyne A to bym sobie jeszczze raz obejrzał ). Jestem  ciekaw ile płaca za nowy serial.   Po za tym ~Gizmo100 serial Heroes jeszcze do konca nie wyszedl zostal chyba jeszcze 1 odcinek do konca 1 serii i według tworcow ostatni[placze], ale pewnie sie skapna ze na tym serialu mozna kase zarobic wiec moze zrobia 2 serie ( oby tak yahoo)

co do tych herosow, to epizod konczacy 1 serie ale nie calego serialu juz wyszedl, 2 seria jest juz zapowiedziana smile

#31 2007-06-16 00:17:29

Kisiel
Użytkownik

Obiwanshinobi napisał:
Kisiel napisał:

Chory jesteś na głowę?

Kisiel napisał:
budyn napisał:

Następny rąbnięty XD
Od lat go tam nie ma!

Sugeruję, abyś wstał od kompa, okno otworzył, na faunę i florę popatrzył itd., itp.

Proponuję nie odzywać sie jak nie wiesz o co chodzi - robisz offtop
2. Byłem na praktykach i znalazłem parę minut wolnego to odpisałem.

10721827ve.gif

#32 2007-06-16 00:57:36

darkschab
Użytkownik

robak napisał:

pewna osoba podpisujaca sie nickiem igus10(ktory to? ujawnij sie;)) proponuje aby w CDA zamieszczac... kacik zwiazany z anime, no nie wiem jaki zwiazek maja gry do anime

ojojoj porobiło sie w głowie ??!!?? anime z grami ma tyle wspólnego co nasz prezydent z panem premierem smile przecież gier na podstawie anime i wo gule o tematyce anime są tysiące !!! nie chce mi się wymieniać przecież każdy wie co i jak ehhhhh....

co do upadku anime w Polsce to nie zauważyłem ??
może zaspałem kiedy to było wczoraj ??
jesli mowa o Kawaii to kupowałem zawsze smile do momentu kiedy to wyszedł Manga-zyn a Kawaii stało się pismem dla dzieci smile nie wiem czy mangazyn jeszcze istnieje ale niedawo w empiku zobaczyłem pisemko o znanej nam tematyce nie wiem co to dokładnie było (być może otaku) ale zaciekawił mnie materiał o Dragon Ball AF wic na miejscu przeczytałem smile jak zawsze smile
już myślałem że będzie ale po doczytaniu do końca wszystko się wyjaśniło ni ma smutny

#33 2007-06-16 01:22:26

fillip75
Użytkownik

A ja chciałbym obejrzeć ponownie serię "Oshin" (czy jakoś tako). Byłem wówczas dzieciakiem i jedyne co pamiętam z tego serialu fabularnego to było coś o małej dziewczynce oddanej na służbę. Może ktoś ma to lub wie skąd ściągnąć? Może być bez napisów i tak da się zrozumieć taki serial bez słów oczkod

#34 2007-06-16 01:24:09

Obiwanshinobi
Użytkownik

Kisiel napisał:
Obiwanshinobi napisał:
Kisiel napisał:

Chory jesteś na głowę?

Kisiel napisał:
budyn napisał:

Następny rąbnięty XD
Od lat go tam nie ma!

Proponuję nie odzywać sie jak nie wiesz o co chodzi - robisz offtop
2. Byłem na praktykach i znalazłem parę minut wolnego to odpisałem.

Wiem o co chodzi z CDA i Mr Jedim, ale Ty pisząc takie teksty idziesz w ślady nieodżałowanego tomaxxx - robisz wiochę. Chamisz po prostu.

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-06-16 01:25:42)

#35 2007-06-16 02:15:30

Kisiel
Użytkownik

darkschab napisał:

niedawo w empiku zobaczyłem pisemko o znanej nam tematyce nie wiem co to dokładnie było (być może otaku) ale zaciekawił mnie materiał o Dragon Ball AF wic na miejscu przeczytałem smile jak zawsze smile
już myślałem że będzie ale po doczytaniu do końca wszystko się wyjaśniło ni ma smutny

Ta to 3 numer Otaku oczkod
mangazyn nie istnieje - po roku skończył się

Obiwanshinobi napisał:

Wiem o co chodzi z CDA i Mr Jedim, ale Ty pisząc takie teksty idziesz w ślady nieodżałowanego tomaxxx - robisz wiochę. Chamisz po prostu.

Jako jedyny chyba rozumiesz o co mi chodzi a co do reszty, czepiasz się jezor
nie porównuj mnie do toma oczkod Przesadnie miłym na tym forum byłem przez 2 lata. Coś sie stanie jak ciut mniej łagodnie wyrażę swoje zdanie?

10721827ve.gif

#36 2007-06-16 03:20:35

Yaku
Użytkownik

robak napisał:

(..)widac ze ludzi interesujacych sie anime jest coraz wiecej smile

Jeszcze wiecej? Gdzie sie nie rusze jakich otaku (lub pochodny)

robak napisał:

No gdzie jak gdzie ale spodziewalem sie znalesc tylu wzmianek o anime w CDA... w dodatku to wszystko w jednym numerze.

W Secret Servis dodawali 2 lub 4 strony (najczęściej) poświecone seksistwoskim anime, wiec w sumie i tu by mogli ^^

center

#37 2007-06-16 09:50:53

robak
Użytkownik

darkschab napisał:
robak napisał:

pewna osoba podpisujaca sie nickiem igus10(ktory to? ujawnij sie;)) proponuje aby w CDA zamieszczac... kacik zwiazany z anime, no nie wiem jaki zwiazek maja gry do anime

ojojoj porobiło sie w głowie ??!!?? anime z grami ma tyle wspólnego co nasz prezydent z panem premierem smile przecież gier na podstawie anime i wo gule o tematyce anime są tysiące !!! nie chce mi się wymieniać przecież każdy wie co i jak ehhhhh....

No tak ale autorowi tamtego listu chodzilo o to zeby stworzyc kacik o M&A, a nie pisac o grach. Co do gier to masz racje jest ich duzo ale nie na PC, wiec w CDA nie bedzie takiego kacika jak i pewnie recenzji takiej gry oczkod

Smuggler odpisal na list igus'sia10:
"Chryste a co ma manga i anime wspólnego z komputerami(pominąwszy filmy zrobione za pomoca animacji komputerowej) i grami? (...) Jestesmy pismem dla graczy(czyli nie tylko o grach...) ale sa jakies granice -wszystkoizmu-, ktory mozna u nas znalesc. Manga i anime sa poza naszymi granicami..."

Ostatnio edytowany przez robak (2007-06-16 09:56:07)

#38 2007-06-16 15:43:36

darkschab
Użytkownik

eee   na pc jest bardzo dużo tytułów może po prostu nie znasz ..... byle final fantasy(przepraszam za byle bo to nie byle co smile), grandia , oni , coś tam o robotach (stara gierka jak fpp):) gierki typu kliknij i rozbierz lub poznaj pannę lub 5 , Street fighter , Fate Stay Night,  jakies tam mugeny czy nawet karcianki smile moowie ci masa gier oczywiscie nie wymienie wszystkich bo nie znam a szkoda ale na konsolki oczywiście więcej i to nieporównywalnie. sam właśnie gram w Final Fantasy 1 Aniversary i mowie wam pikne smile mam nadzieje ze będą wszystkie :0 to będę mógł sie pochwalić że ukończyłem wszystkie części no oprócz 11 smutny

a zapomniałem przeciez niedawno wyszło anime DMC na podstawie gierki która co by nie było jest także na pc

Ostatnio edytowany przez darkschab (2007-06-16 15:45:21)

Stopka forum

© Animesub.info 2025