#41 2007-05-22 22:31:05

MisQL
Użytkownik

Odp: Samobójstwo nastolatki z podtekstami anty-anime

"Tylko wszechświat i ludzka głupota nie ma granic, ale co do tego pierwszego nie jestem pewny." - A. Einstein

A co do samej sprawy... ja współczuje jej takiej "rodziny". Ale czy ogólnie myślę  o tym? Nie bardzo, to tylko jedna z wielu takich spraw - takich osób na świecie mogą być tysiące, więc czemu akurat tą mam się przejmować?

W mediach raczej nie skupią się na Hellsingu - będą woleli się wyżyć na jej matce. Alkoholizm matki ich chyba bardziej zainteresesuje, a o anime wspomną między słowami i na tym się skończy...

#42 2007-05-22 22:32:41

parara
Użytkownik

Black Faith napisał:

Po prostu muszą istnieć jacyś ograniczeni kretyni/idioci... Ne?

do niektórych rzeczy trzeba po prostu dorosnąć, tak jak do założenia rodziny, podjęcia pracy czy też oglądania danych anime,

duude, no tak, wszystkiemu winny internet, jak zawsze, matka oczywiście czuje się niewinna

KDE4 ssie

#43 2007-05-22 22:34:59

Michaello
Użytkownik

rexo napisał:

Tak nie można to jest prodia!

Czy dla Ciebie problemy ludzi (nawet nie mozesz widziec jakie problemy maja), a takze ich smierc spowodowana niemozliwoscia stawienia im czola i poradzenia sobie z nimi jest dla Ciebie parodia?????beznadziejadeprecha. Zgadzam sie ze szczera rozmowa z drugim czlowiekiem moze pomoc ale potrzebne jest tez wsparcie nie tylko slowne. Dla takich ludzi bez nikogo kto chce im pomoc samobojstwo to jedno z leprzych rozwiazan na skrocenie mek. Wiec nieodpowiednim  okresleniem ludzkich problemow jest slowo "parodia"

#44 2007-05-22 22:35:18

marcin2
Użytkownik

~rexo już o tym wspominał, ale zapodam ten jeden fragment, który w szczególności we mnie uderzył:

"W domu jest jeszcze 20-letnia Ada. Pije tak jak i matka.(...) Ada też próbowała się powiesić. Ale ją odratowali..."

- no comment.

...może tylko jedno - MATKE WSADZIĆ DO PIERDLA!!

Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-05-22 22:39:56)

#45 2007-05-22 22:39:29

rexo
Użytkownik

MisQL napisał:

"Tylko wszechświat i ludzka głupota nie ma granic, ale co do tego pierwszego nie jestem pewny." - A. Einstein

Widzisz niestety nie jets tak jak Einstein myślał.
Akurat wszechświat ma granice (które narazie cały czas się powiekszają) i to jest pewne smile, a co do głupoty ludzkiej też jest pewne - nie ma granic smile

#46 2007-05-22 22:41:56

rexo
Użytkownik

Michaello napisał:

Czy dla Ciebie problemy ludzi (nawet nie mozesz widziec jakie problemy maja), a takze ich smierc spowodowana niemozliwoscia stawienia im czola i poradzenia sobie z nimi jest dla Ciebie parodia?????beznadziejadeprecha. Zgadzam sie ze szczera rozmowa z drugim czlowiekiem moze pomoc ale potrzebne jest tez wsparcie nie tylko slowne. Dla takich ludzi bez nikogo kto chce im pomoc samobojstwo to jedno z leprzych rozwiazan na skrocenie mek. Wiec nieodpowiednim  okresleniem ludzkich problemow jest slowo "parodia"

Źle odebrałeś moje zdanie. Takie sytuacje to parodia a nie problemy ludzi smile.
Problemy ludzi to nie parodia i jak najbardziej trzeba pomagać.

(poprawiłem bo może mało zrozumiale to napisałem jezor)

marcin2 napisał:

...może tylko jedno - MATKE WSADZIĆ DO PIERDLA!!

Dokładnie niech tam sobie spokojnie przemyśli wszytsko, możliwe że zakłąd psychiatryczny jakiś wskazany w takim przypadku!

Ostatnio edytowany przez rexo (2007-05-22 22:45:42)

#47 2007-05-22 22:45:20

zmora150
Zbanowany

A ja jak bym miał popełnić samobójstwo to bym zrobił to w stylu "Higurashi no Naku Koro ni" bym wszystkich wyrznął wpień a później na konie sam siebie (żeby efektywnie wyglądało oczywiście niemowie tego poważnie ;p) a na ścianie bym napisał "Tylko strzeż się gniewu Oyashiro-sama..."

Pozdrawiam Zmora

Ps. A dziewczyny szkoda,jak bym spotkał jej "Mamuśkę" to bym....nie powiem co ;p

#48 2007-05-22 22:46:55

Kamikaze
Użytkownik

~Black Faith masz racje większość ludzi to idioci.
I nasuwa się takie pytanie dlaczego małe dziecko musi cierpieć za tych idiotów?? Ja nawet daje 95%, że matka dalej będzie pić jak zostanie uniewinniona o ile postawią jej jakiekolwiek zarzuty...
Co do tego obwiniania internetu to jasne, że matka posądza internet bo nie wiedziała co jej córka mogła robić. Ale fakty są takie, że nie obchodziło ją to co ona robi bo miała swoje pijackie sprawy.

I co teraz robić coraz więcej w mediach jest o tym jak ktoś popełnia samobójstwo i sie nasuwa myśl czy to dobrze czy nie... Bo według mnie to jest zły pomysł bo może zachęcić więcej osób do popełnienia tego samego błędu. Nazywam samobójstwo błędem ponieważ zawsze może być inna droga do rozwiązania problemu wystarczy tylko dłużej przemyśleć co w danej sytuacji można zrobić.

#49 2007-05-22 22:47:40

parara
Użytkownik

zmora150 napisał:

A ja jak bym miał popełnić samobójstwo to bym zrobił to w stylu "Higurashi no Naku Koro ni" bym wszystkich wyrznął wpień a później na konie sam siebie (żeby efektywnie wyglądało oczywiście niemowie tego poważnie ;p) a na ścianie bym napisał "Tylko strzeż się gniewu Oyashiro-sama..."

to jest chore[deprecha]

KDE4 ssie

#50 2007-05-22 22:50:38

Michaello
Użytkownik

rexo napisał:

Źle odebrałeś moje zdanie. Takie sytuacje to parodia a nie problemy ludzi smile.

ok, czyli dla Ciebie parodia sa nie ich problemy tylko to w jaki sposob je rozwiazuja tj. poprzez odebranie sobie zycia??? Czy moze to w jaki sposob takie tragedia pokazuje media??
Jesli chodzi o drugie stwierdzenie to nie jest parodia to jest zalosne i nieludzkie!! A jesli myslisz tak jak napisalem w pierwszym zdaniu to dalej Cie ni kumam[deprecha]

#51 2007-05-22 22:51:01

Hybrid
Użytkownik

takie rzeczy sie dzieją, i bedą sie działy, utopia nie istnieje, i nigdy takie sprawy nie znikną.
A co do samej istoty sprawy to oczywiscie psychyka tej dziewczynki nie wytrzymała i sie powiesila. Matka nie zapewnila jej nalezytej opieki i przez to dziecko nie potrafilo sobie radzic z problemami; i taki mamy tego rezultat. Rozgrzebywanie tego nie wiele wniesie. Poprostu powinni zamykać takich rodziców. Tak samo nie mozna zrzucać winy na alkohol/internet czy inne bogu ducha winne rzeczy ponieważ to nie jest ich wina że istnieją a jedynie wina ludzi którzy nie potrafią ich rozsądnie używać.

A jesli chodzi o przyczyne to oczywiscie ze jest to alkohol a nie internet z prostych przyczyn. Wyraźnie było napisane ze dziewczyna znalazla w alucardzie podporę i przyjaciela.

#52 2007-05-22 22:55:46

zmora150
Zbanowany

Wiem w końcu nie tylko na ziemi są normalni ludzie i kretyni, ale są tez tacy co im może odbić.Oczywiście dałem to tak jako przykład sorry jak kogoś uraziłem smutny ale jak oglądałem to anime to.... nie ważne jezor (LUTA W GŁOWIE)

Pozdrawiam Zmora

#53 2007-05-22 22:57:25

m4ni3k
Użytkownik

Ale i tak najlepiej w Super Ekspresie w TVP2 skomentowali Hellsinga i całe Anime (nie pamiętam dokładnie):
"...dziewczynka oglądała brutalne kreskówki, w których głównym bohaterem była istota zabijająca wampiry, będąca w organizacji Hellsing..."

#54 2007-05-22 22:57:54

marcin2
Użytkownik

trochę się pogubiłeś tutaj, ~hybrid:P..
[cytuj]Tak samo nie mozna zrzucać winy na alkohol/internet...[/quote]
a potem piszesz:
[cytuj]A jesli chodzi o przyczyne to oczywiscie ze jest to alkohol a nie internet(...)[/quote]

Ale to szczegól.;)
Zawsze tylko i wyłącznie jest winny człowiek i tutaj zgadzam się z tobą.
[cytuj]...tylko wina ludzi którzy nie potrafią ich rozsądnie używać[/quote]
święta racja.

Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-05-22 23:02:58)

#55 2007-05-22 23:01:16

zmora150
Zbanowany

Mozę dziewczyna nie chciala popełniła samobójstwa tylko może pomyślała ze jak to zrobi to Allucard sie pojawi i ja zrobi swoim służącym ;p (sorry za ta nieczułość ale taki już jestem) a te znaki miany go przyzwać (ZNOWU LUTA W GŁOWIE)

Pozdrawiam Zmora

#56 2007-05-22 23:09:01

Black Faith
Użytkownik

~Kamiakaze większość rodziców mających problemy wychowawcze oskarża internet, telewizję, szkołę, nauczycieli, rówieśników, itd. nie szukając powodu zachowania swoich pociech w sobie. Taka jest psychika ludzka - żeby nie podjąć odpowiedzialności składamy na innych.

A media mówią o tych sprawach, nie po to by kogoś ostrzec, tylko po to by przyciągnąć uwagę potencjalnych widzów... Z czasem zauważa się, że mało kiedy mówi się o rzeczach dobrych, moralnych, itp. Dlaczego? Bo większości to nie obchodzi, najważniejsza jest sensacja[shithappens]

Poza tym dla ludzi z problemami często samobójstwo (w ich mniemaniu) jest jedynym rozwiązaniem... Moim zdaniem powodem tego jest brak akceptacji społeczeństwa wobec ukazywania słabości... ech...

#57 2007-05-22 23:17:12

Michaello
Użytkownik

Black Faith napisał:

A media mówią o tych sprawach, nie po to by kogoś ostrzec, tylko po to by przyciągnąć uwagę potencjalnych widzów... Z czasem zauważa się, że mało kiedy mówi się o rzeczach dobrych, moralnych, itp. Dlaczego? Bo większości to nie obchodzi, najważniejsza jest sensacja[shithappens]

zgadzam się!!!!! Media tylko czekaja az ktos sie zabije i od razu sensacja dnia i milion pomyslow dlaczego

Black Faith napisał:

Poza tym dla ludzi z problemami często samobójstwo (w ich mniemaniu) jest jedynym rozwiązaniem... Moim zdaniem powodem tego jest brak akceptacji społeczeństwa wobec ukazywania słabości... ech...

Ja mam inne zdanie, według mnie jest to strach, strach przed nieakceptacja najblizszego srodowiska, strach przed wysmianiem(ponizeniem), a takze wstydem przed samym soba , ze odstajemy od innych, ze inni maja lepiej a my nie dlatego czlowiek zamyka sie coraz berdziej w sobie, a to utrudnia jakakolwiek rozmowe z nim w celu pomocy(jesli taka wogole bedzie)

#58 2007-05-22 23:23:32

Kamikaze
Użytkownik

~Michaello nie tylko czekają ale też robią z tego wielką katastrofę z kilkoma pomysłami dlaczego które ciągną za sobą kolejne pytania. I czym lepiej im to wyjdzie tym dłużej mogą to powtarzać z nowymi pomysłami. I w pewnym stopniu mogą zachęcać innych do tego samego.

#59 2007-05-22 23:25:18

camel
Użytkownik

ja uwazam ze tej diewczynce brakowało prawidłowego fachowego wsparcia i tu pojawia się pytanie " gdzie do k[cenzura] nendzy podziewali się pedagog szkolny, miejski ośrodek pomocy społecznej, policja itp? " - czyli podmioty odpowiedzialne za monitorowanie sytuacji rodzinnej dzieci
dziewczynka widząc błąd swojej siostry w ucieczce w alkochol uciekła w anime nieumiejąc znaleść pomocy ale ta pomoc powinna ją sama znaleść i tu tagże tkwi obrzymia tragedia i tym tagże powinna zainteresować się prokuratura
uwazam ze ~rexo to właśnie miał na mysli i ja to zdanie podzielam

MADLAX.jpg

#60 2007-05-22 23:26:34

vivi18
Użytkownik

zapominacie o jednym nigdy nie bedziemy w stanie zrozumiec dlaczego to zrobiła
zapewne mało kto był w takiej sytuacj jako dziecko.
co na to wpłyneło???
-samotnoś
-brak miłości
-brak osoby z którą można porozmawiac
-upokorzenia związane z  matka alkoholiczka
to tylko przypuszczenia w tym momecie największą tragedją jest śmierc dziecka które napewno było samotne i zagubione.

Stopka forum

© Animesub.info 2025