#21 2007-05-22 17:44:41

Freeman
Użytkownik

Odp: Samobójstwo nastolatki z podtekstami anty-anime

marcin2 napisał:

~Freeman, nikt nie twierdzi, że będzie (lub jest) nagonka, więc czemu (nie mylić z "dlaczego") mamy dać spokój...?

W zasadzie nie to miałem na myśli, chodziło mi raczej o to, żebyśmy sami sobie tej nagonki tu nie nakręcali. Whatever.

Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-05-22 17:44:55)

#22 2007-05-22 17:49:55

luki349
Użytkownik

hellsing nie jest taki straszny smile_big ale od 16 lat się nadaje (w nielicznych przypadkach prędzej), bo w końcu jedno z najbardziej krwawych anime jezor A teraz to czego nie powiedzą media:
-rodzina alkocholików
-anime dla 16 latków ogladała 12 latka i kto do tego dopuścił (rodzice)
-pozew od Hyper'a (jeszcze mają na to licencje z tego co wiem)
-mandacik za nielegalne oprogramowanie (tu anime)

#23 2007-05-22 18:00:50

marcin2
Użytkownik

~luki349, co do 2-óch ostatnich pukntów - może orginał miała? i przeciw komu niby Hyper miałby wnieść pozew? i komu dać mandat? ...

Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-05-22 18:01:22)

#24 2007-05-22 18:01:13

Beavis
Zbanowany

Zjadacz napisał:

Jak myślicie, czy będzie w Polsce kolejna nagonka na anime?

Nie. Chyba, że nic nie będzie się działo, co mogłoby przyciągnąć uwagę społeczeństwa - może się wtenczas znaleźć "ambitna gazeta". Jednak to może tyczyć się dowolnej rzeczy.

papa

#25 2007-05-22 18:01:38

fbaran
Użytkownik

luki ma racje media i wladze doczepia sie do jej rodziny a nie do anime. Ostatnio zauwazylem ze gdy media nie maja materialu cikawego to robia materialy na temat anime jakie to ono zle jest.

#26 2007-05-22 18:04:27

Hatake
Użytkownik

strusic napisał:

A dziewczynki szkoda... Mieć taką rodzinę... Ciekawe co ja bym zrobił na jej miejscu hmmmm...

Spoko, do dłuższego niedawna u mnie tak było i jakoś żyję... ^^ (sory za off jako taki)

Do tematu:
no szkoda, ale na jej miejscu też bym takie myśli miał (miałem, ale nie zrobiłem, bo to nie wina matki, że tak było), co do anime, wątpie, żeby w ogóle to nagłośnili, ludzie w końcu nie są już tacy tępi jak kiedyś (no, są ciężkie przypadki) i dochodzi do tego sprawa pijaństwa siostry (!!) i samej matki, a gdzie ojciec? Pewno się rozstali, jak to bywa w takich rodzinach... Moim zdaniem prędzej skończy się jedynie na wzmiance o anime, że to i tamto i jakąś małą aferą w okół matki, gdzie zabiorą jej prawa rodzicielskie do równie rozpijaczonej córy, a córa pójdzie do domu dziecka...

Ostatnio edytowany przez Hatake (2007-05-22 18:05:48)

#27 2007-05-22 18:10:54

Sayuri
Użytkownik

Hatake trochę już za późno na wsadzenie straszej do domu dziecka, ona ma już 20 lat.

#28 2007-05-22 18:18:17

luki349
Użytkownik

marcin2 napisał:

~luki349, co do 2-óch ostatnich pukntów - może orginał miała? i przeciw komu niby Hyper miałby wnieść pozew? i komu dać mandat? ...

Jak jest na licencji to mają prawo dac, a komu Matce, bo córa była poniżej 16 roku życia (takie prawo).Orginałów nie widziałem jeszcze na rynku ale szczerze wądpie rzeby miała orginały, pewnie matka all na alkochol wydawała )

fbafan napisał:

luki ma racje media i wladze doczepia sie do jej rodziny a nie do anime. Ostatnio zauwazylem ze gdy media nie maja materialu cikawego to robia materialy na temat anime jakie to ono zle jest.

chyba odwrotnie doczepią sie do anime a matke i sytuacje rodzinną oleją lub burkna raz (doczytaj mojego posta tam jest
[cytuj=łuki349]A teraz to czego nie powiedzą media:

Ostatnio edytowany przez luki349 (2007-05-22 18:19:52)

#29 2007-05-22 18:24:01

Nevon
Użytkownik

No to pewnie cos na temat tego powjawi sie niedługo w "Fakcie"

#30 2007-05-22 18:26:24

rexo
Użytkownik

Ja jeszcze dodam że mnie cały czas dziwi że w tych czasach (a nie żyjemy już w średniowieczu) ludzie wieżą w różne bzdury, rligie, zabobony itp jezor.
Bez obrazy dla wierzących.
Osobiscie jestem ateistą smile i mi dobrze z tym.
Jeśli nie ma się świadomości i wierzy się w różne dziwne rzeczy to później są takie skutki jak ta sytuacja z zamobójstwem jezor.

Btw. Do tej wypowiedzi zainspirowało mnie "In the name of God (...)" jezor. Nie chce się więcej wypowiadać na temat wiary bo mnie tu zaraz polowa osób zbeszta, wiec po co smile. Jak ktoś chce na ten temat pokonwersować to zapraszam smile_big.

Pozdrówki niech moc będzie z wami smile_big!

#31 2007-05-22 18:54:56

DiamondBack
Użytkownik

wracajac do tematu, nagonka na anime jest malo prawdopodobna biorac pod uwage, ze motyw opiekunow-alkoholikow jest bardziej "medialny". Media zawsze szukaja największego rozglosu, ale takie jak gazeta Fakt, SuperExpress czy telewizyjna "interwencja" z Polsatu to mogą sie czepić i anime, bo mimo swojego "kretynskiego" moim zdaniem przedstawianiem rzeczywistości sa na rynku i mają sie dobrze :|
W skrocie: Nagonka na anime niee ale nie ręczę za zachowanie "superexpresow"

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#32 2007-05-22 20:10:17

Hatake
Użytkownik

Sayuri napisał:

Hatake trochę już za późno na wsadzenie straszej do domu dziecka, ona ma już 20 lat.

A to tam można tylko do lat 18? Hm, może mi się coś pomyliło, zresztą nie wiedziałem ile ona ma lat:P Wiem, że są ludzie w domach dziecka i po 20 kilka lat i pracują i tam mieszkają by wkrótce się wyprowadzić. To w takim razie na odwyk z nią.

#33 2007-05-22 20:29:46

Zgrzyt
Użytkownik

ma ktoś link gdzie coś o tym piszą?

#34 2007-05-22 21:05:45

Michaello
Użytkownik

http://www.dziennik.pl/Default.aspx?Tab … leId=44010ostatnio tyle sie slyszy o roznych samobojstwach, morderstwach i gwaltach. I takie zeczy robia nawet 12 latki, ja sie pytam co sie dzieje? Kiedys czegos takiego nie bylo; fimy, gry? A moze cosik innego; moze sytuacja w naszym kraju brak pracy, perspektyw? Dzieciaki widza jakie problemy maja rodzice, i jakie z tego wnioski maja? Swiat jest do d.., ze alkochol pomaga w problemach, ze agresja jest sposobem na pozbycie sie nerwow. Potem sa tragedie,  bo oni mysleli ze to nic takiego. A zreszta prasa i telewizja tez nie lepsze, coz smierc, krew i ludzkie tragedie sa  w cenie smutny.

#35 2007-05-22 21:17:51

fillip75
Użytkownik

Mogą robić nagonkę. Ja jestem za. Przynajmniej wzrośnie zainteresowanie ANIME. Bo co złe... to sami wiecie, jak ciągnie oczkod
Ja w wieku 6 lat spróbowałem papierosa. Oczywiście po kryjomu. A że się zakrztusiłem, to pewnie, dlatego po dziś dzień nie znoszę papierosów i palaczy w mym otoczeniu :p
W przypadku Anime sądzę, że zerkną, by zobaczyć co takiego w tym jest i... uzależnią się smile_big Co prawda Hellsinga nie oglądałem i raczej nie zamierzam.

#36 2007-05-22 21:18:04

Feniks_Ognia
Użytkownik

Bo ludzie to matoły albo pijani albo bogaci i w dupie mają dzieci. Jedni nie umieją wychowywać a dródzy na wszystko pozwalają i rośnie nam społeczeństwo idiotów smutny

Ja tam nie wiem nic o nagonce, ech macie panowie wymysły. A co do dziewczyny to szkoda ale prawda jest taka że życie dla 30% ludzi na ziemi przypomina piekło.

#37 2007-05-22 21:29:13

Sedno
Użytkownik

uuuaaa wlasnie jestem po obejrzeniu "Ekspres reporterow" na TVP2 i mam mieszane uczucia. Matka pije, siostra pije (wygladala gdzies na 16-17 lat) i pokazywala sznur jaki sobie przygotowala zeby sie na nim powiesic[brakslow] O anime powiedzieli cos w stylu "Hellsing to krwawy serial animowany". I matka wlozyla do tumny "plakat" z hellsinga, bo taka byla ostatnia wola dziewczynki.

Szkoda mi tylko tej dziewczyny

Byc moze zamieszcza ten reportarz na stronie "Ekspresu reporterow" to zobacza ci ktorzy nie widzieli.

A tutaj macie linka mozecie sobie poczytac:
http://ww2.tvp.pl/558,20070522501517.strona

Ostatnio edytowany przez Sedno (2007-05-22 21:32:08)

#38 2007-05-22 22:02:30

EMP
Użytkownik

"ja sie pytam co sie dzieje? Kiedys czegos takiego nie bylo"
Chmm... może nie było ale w sensie: nie było szmatławców które robiły z tego sensację dnia aby zarobić. Polecam zajrzeć tu:
http://www.policja.pl/portal.php?serwis … =326&poz=1

#39 2007-05-22 22:21:12

rexo
Użytkownik

druga córka próbowała się już powiesić - pije, a matka - pije i obwnia internet ... - non comment

LUDZIE ZACZNIJCIE UŻYWAĆ MÓZG! <- to apel do ludzi z takich rodzin jak ta w reportażu, lub z innymi problemami!

Jeśli sami nie umiecie poradzić sobie z problemami - zgłoście się po wsparcie do przyjaciół... znajomych... kogokolwiek... możecie nawet do mnie smile.

Takie sytuacje... to jest prodia!

Ostatnio edytowany przez rexo (2007-05-22 22:45:09)

#40 2007-05-22 22:24:32

Black Faith
Użytkownik

Jak słyszę takie historie to przypomina mi się dlaczego nienawidzę tego świata... tej rzeczywistości... cholera

Nagonki raczej być nie powinno... W "Interwencji" (czy jak to tam się zwie) nawet nie wypowiedzieli słowa "anime"... skupili się bardziej na sytuację w domu... A poza tym po co się tak przejmujecie? Jak będzie nagonka to będzie... a może zaprzestaną produkcji w Japonii? Fakt to wkurzające, gdy anime posądza się o tego rodzaju rzeczy, ale cóż poradzić... Po prostu muszą istnieć jacyś ograniczeni kretyni/idioci... Ne?

Stopka forum

© Animesub.info 2025