Nie jesteś zalogowany.
~Freeman, nikt nie twierdzi, że będzie (lub jest) nagonka, więc czemu (nie mylić z "dlaczego") mamy dać spokój...?
W zasadzie nie to miałem na myśli, chodziło mi raczej o to, żebyśmy sami sobie tej nagonki tu nie nakręcali. Whatever.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-05-22 17:44:55)
hellsing nie jest taki straszny ale od 16 lat się nadaje (w nielicznych przypadkach prędzej), bo w końcu jedno z najbardziej krwawych anime A teraz to czego nie powiedzą media:
-rodzina alkocholików
-anime dla 16 latków ogladała 12 latka i kto do tego dopuścił (rodzice)
-pozew od Hyper'a (jeszcze mają na to licencje z tego co wiem)
-mandacik za nielegalne oprogramowanie (tu anime)
~luki349, co do 2-óch ostatnich pukntów - może orginał miała? i przeciw komu niby Hyper miałby wnieść pozew? i komu dać mandat? ...
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2007-05-22 18:01:22)
Jak myślicie, czy będzie w Polsce kolejna nagonka na anime?
Nie. Chyba, że nic nie będzie się działo, co mogłoby przyciągnąć uwagę społeczeństwa - może się wtenczas znaleźć "ambitna gazeta". Jednak to może tyczyć się dowolnej rzeczy.
luki ma racje media i wladze doczepia sie do jej rodziny a nie do anime. Ostatnio zauwazylem ze gdy media nie maja materialu cikawego to robia materialy na temat anime jakie to ono zle jest.
A dziewczynki szkoda... Mieć taką rodzinę... Ciekawe co ja bym zrobił na jej miejscu hmmmm...
Spoko, do dłuższego niedawna u mnie tak było i jakoś żyję... ^^ (sory za off jako taki)
Do tematu:
no szkoda, ale na jej miejscu też bym takie myśli miał (miałem, ale nie zrobiłem, bo to nie wina matki, że tak było), co do anime, wątpie, żeby w ogóle to nagłośnili, ludzie w końcu nie są już tacy tępi jak kiedyś (no, są ciężkie przypadki) i dochodzi do tego sprawa pijaństwa siostry (!!) i samej matki, a gdzie ojciec? Pewno się rozstali, jak to bywa w takich rodzinach... Moim zdaniem prędzej skończy się jedynie na wzmiance o anime, że to i tamto i jakąś małą aferą w okół matki, gdzie zabiorą jej prawa rodzicielskie do równie rozpijaczonej córy, a córa pójdzie do domu dziecka...
Ostatnio edytowany przez Hatake (2007-05-22 18:05:48)
Hatake trochę już za późno na wsadzenie straszej do domu dziecka, ona ma już 20 lat.
~luki349, co do 2-óch ostatnich pukntów - może orginał miała? i przeciw komu niby Hyper miałby wnieść pozew? i komu dać mandat? ...
Jak jest na licencji to mają prawo dac, a komu Matce, bo córa była poniżej 16 roku życia (takie prawo).Orginałów nie widziałem jeszcze na rynku ale szczerze wądpie rzeby miała orginały, pewnie matka all na alkochol wydawała )
luki ma racje media i wladze doczepia sie do jej rodziny a nie do anime. Ostatnio zauwazylem ze gdy media nie maja materialu cikawego to robia materialy na temat anime jakie to ono zle jest.
chyba odwrotnie doczepią sie do anime a matke i sytuacje rodzinną oleją lub burkna raz (doczytaj mojego posta tam jest
[cytuj=łuki349]A teraz to czego nie powiedzą media:
Ostatnio edytowany przez luki349 (2007-05-22 18:19:52)
No to pewnie cos na temat tego powjawi sie niedługo w "Fakcie"
Ja jeszcze dodam że mnie cały czas dziwi że w tych czasach (a nie żyjemy już w średniowieczu) ludzie wieżą w różne bzdury, rligie, zabobony itp .
Bez obrazy dla wierzących.
Osobiscie jestem ateistą i mi dobrze z tym.
Jeśli nie ma się świadomości i wierzy się w różne dziwne rzeczy to później są takie skutki jak ta sytuacja z zamobójstwem .
Btw. Do tej wypowiedzi zainspirowało mnie "In the name of God (...)" . Nie chce się więcej wypowiadać na temat wiary bo mnie tu zaraz polowa osób zbeszta, wiec po co . Jak ktoś chce na ten temat pokonwersować to zapraszam .
Pozdrówki niech moc będzie z wami !
wracajac do tematu, nagonka na anime jest malo prawdopodobna biorac pod uwage, ze motyw opiekunow-alkoholikow jest bardziej "medialny". Media zawsze szukaja największego rozglosu, ale takie jak gazeta Fakt, SuperExpress czy telewizyjna "interwencja" z Polsatu to mogą sie czepić i anime, bo mimo swojego "kretynskiego" moim zdaniem przedstawianiem rzeczywistości sa na rynku i mają sie dobrze :|
W skrocie: Nagonka na anime niee ale nie ręczę za zachowanie "superexpresow"
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Hatake trochę już za późno na wsadzenie straszej do domu dziecka, ona ma już 20 lat.
A to tam można tylko do lat 18? Hm, może mi się coś pomyliło, zresztą nie wiedziałem ile ona ma lat:P Wiem, że są ludzie w domach dziecka i po 20 kilka lat i pracują i tam mieszkają by wkrótce się wyprowadzić. To w takim razie na odwyk z nią.
ma ktoś link gdzie coś o tym piszą?
http://www.dziennik.pl/Default.aspx?Tab … leId=44010ostatnio tyle sie slyszy o roznych samobojstwach, morderstwach i gwaltach. I takie zeczy robia nawet 12 latki, ja sie pytam co sie dzieje? Kiedys czegos takiego nie bylo; fimy, gry? A moze cosik innego; moze sytuacja w naszym kraju brak pracy, perspektyw? Dzieciaki widza jakie problemy maja rodzice, i jakie z tego wnioski maja? Swiat jest do d.., ze alkochol pomaga w problemach, ze agresja jest sposobem na pozbycie sie nerwow. Potem sa tragedie, bo oni mysleli ze to nic takiego. A zreszta prasa i telewizja tez nie lepsze, coz smierc, krew i ludzkie tragedie sa w cenie .
Mogą robić nagonkę. Ja jestem za. Przynajmniej wzrośnie zainteresowanie ANIME. Bo co złe... to sami wiecie, jak ciągnie
Ja w wieku 6 lat spróbowałem papierosa. Oczywiście po kryjomu. A że się zakrztusiłem, to pewnie, dlatego po dziś dzień nie znoszę papierosów i palaczy w mym otoczeniu :p
W przypadku Anime sądzę, że zerkną, by zobaczyć co takiego w tym jest i... uzależnią się Co prawda Hellsinga nie oglądałem i raczej nie zamierzam.
Bo ludzie to matoły albo pijani albo bogaci i w dupie mają dzieci. Jedni nie umieją wychowywać a dródzy na wszystko pozwalają i rośnie nam społeczeństwo idiotów
Ja tam nie wiem nic o nagonce, ech macie panowie wymysły. A co do dziewczyny to szkoda ale prawda jest taka że życie dla 30% ludzi na ziemi przypomina piekło.
uuuaaa wlasnie jestem po obejrzeniu "Ekspres reporterow" na TVP2 i mam mieszane uczucia. Matka pije, siostra pije (wygladala gdzies na 16-17 lat) i pokazywala sznur jaki sobie przygotowala zeby sie na nim powiesic[brakslow] O anime powiedzieli cos w stylu "Hellsing to krwawy serial animowany". I matka wlozyla do tumny "plakat" z hellsinga, bo taka byla ostatnia wola dziewczynki.
Szkoda mi tylko tej dziewczyny
Byc moze zamieszcza ten reportarz na stronie "Ekspresu reporterow" to zobacza ci ktorzy nie widzieli.
A tutaj macie linka mozecie sobie poczytac:
http://ww2.tvp.pl/558,20070522501517.strona
Ostatnio edytowany przez Sedno (2007-05-22 21:32:08)
"ja sie pytam co sie dzieje? Kiedys czegos takiego nie bylo"
Chmm... może nie było ale w sensie: nie było szmatławców które robiły z tego sensację dnia aby zarobić. Polecam zajrzeć tu:
http://www.policja.pl/portal.php?serwis … =326&poz=1
druga córka próbowała się już powiesić - pije, a matka - pije i obwnia internet ... - non comment
LUDZIE ZACZNIJCIE UŻYWAĆ MÓZG! <- to apel do ludzi z takich rodzin jak ta w reportażu, lub z innymi problemami!
Jeśli sami nie umiecie poradzić sobie z problemami - zgłoście się po wsparcie do przyjaciół... znajomych... kogokolwiek... możecie nawet do mnie .
Takie sytuacje... to jest prodia!
Ostatnio edytowany przez rexo (2007-05-22 22:45:09)
Jak słyszę takie historie to przypomina mi się dlaczego nienawidzę tego świata... tej rzeczywistości...
Nagonki raczej być nie powinno... W "Interwencji" (czy jak to tam się zwie) nawet nie wypowiedzieli słowa "anime"... skupili się bardziej na sytuację w domu... A poza tym po co się tak przejmujecie? Jak będzie nagonka to będzie... a może zaprzestaną produkcji w Japonii? Fakt to wkurzające, gdy anime posądza się o tego rodzaju rzeczy, ale cóż poradzić... Po prostu muszą istnieć jacyś ograniczeni kretyni/idioci... Ne?