Nie jesteś zalogowany.
Ja jedynie twierdzę, że UE upadnie w niedalekiej przyszłości (sądząc po sytuacji gospodarczej w niektórych krajach).
Nie sądź po sytuacji gospodarczej w niektórych krajach, bo to, choćby nie wiem jak strasznie brzmiało, jeszcze nie jest wyznacznikiem. Wyznacznikiem będzie to, jak mają zamiar ratować obecną sytuację.
Jeśli będzie prowadziła taką politykę monetarną jak teraz, to tak, 10, max. 20 lat. Ale my to boleśnie odczujemy na dupie zarówno wychodząc, jak i zostając. Minus wyjścia jest taki, że przeżyjemy kryzys zarówno po wyjściu, a kiedy już wyjdziemy na prostą, to wtedy UE się rozpadnie i echo kryzysu odbije się też i na nas. Zostając w UE jeszcze nie jesteśmy w tak czarnej d. jak Niemcy, którzy ładują w to w cholerę kasy i wcale nie wiadomo, czy coś z tego będzie.
Natomiast myślenie "Póki UE daje kasę, póty my powinniśmy w niej być.
Już niedługo, a UE się upomni o tę kasę" IMO trzeba grubo tępić, bo to jest myślenie typowego Greka - pieniążki same spadają z nieba. Już abstrahując od tego, że my i tak już wkładamy tam sporo kasy (ale i sporo dostaliśmy), to albo rybki, albo akwarium: dużo dostajesz, dużo dajesz, mało dajesz, mało dostajesz. Wóz albo przewóz, socjalizm albo kapitalizm. Każda forma pośrednia doprowadzi do katastrofy.
Ty dulowaty userze!
Pewnie, wyjdźmy z UE, niech wywalą wszystkich Polaków z Anglii, Niemczech, Irlandii, Holandii ect.
Bezrobocie nam skoczy do 30%, znowu się zacznie "na twoje miejsce mamy 15 chętnych", ale spoko, wyjdźmy.
To chyba akurat dzięki Schengen, a do tego członkostwo w UE nie jest potrzebne.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
coellus napisał:Pewnie, wyjdźmy z UE, niech wywalą wszystkich Polaków z Anglii, Niemczech, Irlandii, Holandii ect.
Bezrobocie nam skoczy do 30%, znowu się zacznie "na twoje miejsce mamy 15 chętnych", ale spoko, wyjdźmy.To chyba akurat dzięki Schengen, a do tego członkostwo w UE nie jest potrzebne.
Niby nie, bo wystarczy popatrzeć na Norwegię czy Szwajcarię. Ale nie wydaje mi się, że mielibyśmy być traktowani na tych samych zasadach co 2 wyżej wspomniane kraje.
Ty dulowaty userze!
SoheiMajin napisał:coellus napisał:Pewnie, wyjdźmy z UE, niech wywalą wszystkich Polaków z Anglii, Niemczech, Irlandii, Holandii ect.
Bezrobocie nam skoczy do 30%, znowu się zacznie "na twoje miejsce mamy 15 chętnych", ale spoko, wyjdźmy.To chyba akurat dzięki Schengen, a do tego członkostwo w UE nie jest potrzebne.
Niby nie, bo wystarczy popatrzeć na Norwegię czy Szwajcarię. Ale nie wydaje mi się, że mielibyśmy być traktowani na tych samych zasadach co 2 wyżej wspomniane kraje.
w chwili obecnej, całkiem możliwe, że byli byśmy traktowani jak te kraje.
w chwili obecnej, całkiem możliwe, że byli byśmy traktowani jak te kraje.
Możesz wyjaśnić? Bo... Not sure if troll or just ciągle pod wpływem hipnozy piłkarskiej.
@coellus Ja żałuję, że Niemcy są tacy, że ratują pieniędzmi własnymi Związek Socjalistycznych Republik Europejskich.
Histeria związana z ratowaniem banków była tego najlepszym przykładem jak ZSRE działa w ramach socjalizmu, czyli ograbić biednych aby bogaci nie zbiednieli, banki były dotowane i są dalej i co to zmieniło ?
Zresztą gospodarce ZSRE nie pomagają pakiety klimatyczne czy też plany 50 letni zakładający, że kraje związkowe będą w 50% produkować energię z odnawialnych źródeł.
Gracja nie potrafi zarządzać kasą niech upada od razu, rząd powieszą i wybiorą nowy jak się robiło za dobrych czasów. Banki ani złotówki bym nie dał, menadżerów wywalić albo wsadzić do więzienia zależnie czy popełniali przestępstwa skarbowe.
Acta była ważna próbowała zniszczyć zdecentralizowaną sieć i była chyba jedyną metodą która może ją wyłączyć oprócz wojny atomowej chociaż to też wątpliwe. Jednak nie widzę aby ktoś protestował z młodych za zmianą wieku emerytalnego, za pakietami klimatycznymi itp działaniami.
>>unia zła
>jeździ po drogach za unijne pieniądze
>chodzi po chodnikach za unijne pieniądze
>ma kanalizacje w swoim wygwizdowie za unijne pieniądze
>ma dopłaty za swoje pole z unijnych pieniędzy
>ma internet w swojej dziurze za unijne pieniądze
>swoją wielkopańską rezydencję zbudował, bo w łuni na zmywaku zapierdalał przez trzy lata
>i itd
FUUUUUUU....
Ostatnio edytowany przez qwig (2012-07-06 07:50:29)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Acta była ważna próbowała zniszczyć zdecentralizowaną sieć i była chyba jedyną metodą która może ją wyłączyć oprócz wojny atomowej chociaż to też wątpliwe
Wut? Możesz wyjaśnić? Czy tylko cytujesz jakiegoś gimnazjalnego bloga?
Internet jako sieć jest zdecentralizowany i żadna umowa tego nie zmieni. Internet jako "coś, czego my używamy" już jest jak najbardziej scentralizowany - wyłącz tych 13 głównych i trochę mniej ważnych serwerów DNS, a ludzie będą mieli poważny problem, bo jakoś mało kto pamięta IP głupiego Google'a.
No i Internet (właściwie ARPANET) powstał właśnie po to, żeby wytrzymał walnięcie atomówek.
Btw. jak to tam było z tym atakiem Anonymous na DNS-y? W końcu zaatakowali czy to była tylko nędzna prowokacja?
Ostatnio edytowany przez FAiM (2012-07-06 10:02:45)
@Sir_Ace miałem właśnie tą sytuację jak by nie spojrzeć ACTA dawała wstępne narzędzia na kontrole ruchu w sieci i pozwalała nieznanym organom państwowym na więcej niż teraz, a biorąc pod uwagę fakt w jakim systemie działa ZSRE raczej obstawiałbym na dłuższą metę taką samą politykę, którą realizują Chiny oczywiście to "wszystko dla naszego dobra", czyli nie typowe zniszczenie ale jednak pełna kontrola, co według mnie było by zniszczenie internetu jako takiego, którego teraz znamy.
ARPANET łatwo przetrwałby wojnę atomową, lecz wątpię aby ten internet, który używamy teraz przetrwał, ze względu na ilość zniszczeń i zapewne kilka serwerów DNS by padło, oraz sieć elektryczna co wiązało by z tym, że internet zdechł.
@qwig.
>>unia zła
Bo to nowy komunizm ale pod ładniejszym czerwonym kolorze z gwiazdkami a nie sierpem i młotem na czerwieni
Może nie wiesz ale ludzie płacą podatki oraz dotuję te drogi z paliwa. Jednego nie rozumie, drogę buduje się z publicznych pieniędzy a potem wynajmuje się prywatną firmę której płaci się za używanie państwowych dróg to nie chore ? Rozumiałbym jak firma za własną kasę wybuduję drogę to opłaty są zrozumiałe, lecz dlaczego państwo jej daję za friko drogę z której ciągnie profity ?
To samo powstały by za mój podatek odprowadzany z pensji
Nie mam.
Nie jestem rolnikiem, to jest chore po co dopłacać do malutkich pól skoro nie produkują na zbyt tylko właściwie dla siebie nic więcej.
Wiesz internet miałem lata przez pomysłem wstąpienia Rzeczpospolitej do ZSRE
>swoją wielkopańską rezydencję zbudował, bo w łuni
na zmywaku zapierdalał przez trzy lata
Pracowałem w Anglii to fakt, ale rok i nie na zmywaku, lecz na wtryskarkach bo akurat potrzebowali fachowców.
A dom wybudowałem za zarobione w Polsce pieniądze takie to trudne ?
>i itd
Więc lepiej przyjmować pomysły ZSRE, które skutecznie zarzynają gospodarkę.
Ostatnio edytowany przez samael16 (2012-07-06 14:53:31)
samaelu, skoro skorzystałeś jednak z dobrodziejstw UE (praca w Anglii), to czy to, co piszesz, nie jest w jakimś stopniu hipokryzją? To tak jak za PRL wstąpić do partii i narzekać, jaki to system zły.
Ty dulowaty userze!
Bo to nowy komunizm ale pod ładniejszym czerwonym kolorze z gwiazdkami a nie sierpem i młotem na czerwieni
No, zabiera pieniadze (po co w komunizmie pieniadze?), likwiduje sklepy (kazdy towarzysz jest na tyle skromny, ze przecie wezmie tyle ile mu potrzebny), niszczy regionalizm (przecie czlowiek to obywatel calego swiata), zabytki (po co w XXI wieki slady ciezcow) i itd...
Może nie wiesz ale ludzie płacą podatki oraz dotuję te drogi z paliwa.
Bo kazde 10 zlotych z podatkow to 10 kilometrow autostrad.
Jednego nie rozumie, drogę buduje się z publicznych pieniędzy a potem wynajmuje się prywatną firmę której płaci się za używanie państwowych dróg to nie chore ?
Rozumiałbym jak firma za własną kasę wybuduję drogę to opłaty są zrozumiałe, lecz dlaczego państwo jej daję za friko drogę z której ciągnie profity ?
Wiesz, my w stolycy mamy drogi rowne i plaskie jak te szwedzkie, bo nasze miasto - zyjace dzieki kasie z calej wolski - jest na tyle bogate, zeby utrzymac te drogi...
To samo powstały by za mój podatek odprowadzany z pensji
A metro warsafskie powstalo za pieniadze zebrane w 2RP. Lacznie z tym parkinkiem podziemnym na pl. wilsona, ktory kaczor sobie wymyslil, ale przez brak dotacji nie ma do niego wjazdu/wyjazdu samochodem
Nie mam.
To tlumaczy, dlaczego tak masz nas... we lebie.
Nie jestem rolnikiem, to jest chore po co dopłacać do malutkich pól skoro nie produkują na zbyt tylko właściwie dla siebie nic więcej.
No, moga przecie siedziec przed Twoja posiadloscia i myc Ci szyby samochodu/pucowac buty.
Wiesz internet miałem lata przez pomysłem wstąpienia Rzeczpospolitej do ZSRE
A siec szkieletowa sam rozbudowywujesz, wg potrzeb, koscmi pozostalymi z posilkow burka. Brawo!
Pracowałem w Anglii to fakt, ale rok i nie na zmywaku, lecz na wtryskarkach bo akurat potrzebowali fachowców.
No pomysl o tym hindusie, ktory pracy nie dostal, bo jakis unijny skr..wiel gwizdnal mu stanowisko dzieki temu "ZSRE".
A dom wybudowałem za zarobione w Polsce pieniądze takie to trudne ?
Wyobraz sobie, ze istnieja takie wielkie skupiska wielopietrowych chalup, gdzie jeden metr pokoju kosztuje 1/3 Twojego rancza.
Więc lepiej przyjmować pomysły ZSRE, które skutecznie zarzynają gospodarkę.
Masz racje, np. powinnismy przywrocic granice celne. Ilez to mrowek stracilo zatrudnienie przy zachodniej granicy, jakze wzrosla tam bieda!
PS. pieprzysz jak potluczony, wiec odpowiedzi masz w podobnym tonie. C'est la vie.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
@coellus. Pierwszy błąd, pracy nie miałem, dzięki ZSRE. Dlaczego miałbym ją mieć z powodu Unii ?
Czy to unia stworzyła moje miejsce pracy wtedy, czy unia kazała temu pracodawcy aby mnie zatrudnił ?
Nie pracę miałem dlatego, że jestem fachowcem w tej dziedzinie i chcieli mnie zatrudnić, a nie przez wzgląd na Unię.
Przypominam, wcześniej było więcej papierów ale można było pracować w Anglii bez kłopotu, więc jedyna zaleta unii to zmniejszona papierologia, więc unia była i tyle, to nie było jej dobrodziejstwo.
@qwig ktoś Ci każe mieszkać w Warszawie ? Skoro ceny są takie wysokie w Warszawie za wszystko, to zawsze można mieszkać w tańszym regionie Polski trudne ?
Czy zniknięcie granic celnych jest wynikiem Unii czy też tylko podpisaniem układ z Schengen, który właściwie można podpisać nie będąc członkiem Unii.
A może sieć sie sama rozbuduje jak wszystko, jest popyt i jest podaż, po co mieszać do tego coś co przeważnie szkodzi. A drogi są budowane i utrzymywane z podatków, przypominam, że prywatne firmy ciągną kasę do siebie i tylko troszkę oddają do państwa. Pominę kwestię przejezdności większości autostrad i dróg szybkiego ruchu w Polsce.
Nie mam rancza, pracuję ciężko na siebie ale nie podoba mi się marnowanie pieniędzy z podatków takie jak jest teraz. Tak samo ratowanie banków i Grecji które ma być dotowane z mojej kasy. To ich kłopot nie mój, sami doprowadzili do tego nie ja.
@samael16
Zasadniczo to... w Polsce nigdy komunizmu nie było, był socjalizm (totalitarny) i nadal jest socjalizm (demokratyczny). Fakt, faktem teraz ten socjalizm jest troszkę zmodyfikowany o elementy kapitalistyczne, jak finansializacja , które to nie działają, np.: szkoła nie ma uczyć, tylko ma generować zyski (efekt jest taki, że nie uczy, czyli nie spełnia swoich funkcji).
Więc mamy w Polsce i UE dużo socjalizmu (który chodzi jakby chciał, a nie mógł, ale chodzi) i troszkę kapitalizmu, i właśnie te troszkę kapitalizmu sprawia, że ten kraj jest taki pojebany. Każda rzecz (jak służba zdrowia), która nie działa jest efektem wspaniałego, pro amerykanckiego kapitalizmu.
Więc o co i do kogo ty piejesz ? to tak jakbyś stwierdził, że trzeba rozwiązać policję, bo za dużo bandytów się panoszy! No tak akurat, to sprawi, że będzie ich mniej --.--
@coellus. Pierwszy błąd, pracy nie miałem, dzięki ZSRE. Dlaczego miałbym ją mieć z powodu Unii ?
Czy to unia stworzyła moje miejsce pracy wtedy, czy unia kazała temu pracodawcy aby mnie zatrudnił ?
Nie pracę miałem dlatego, że jestem fachowcem w tej dziedzinie i chcieli mnie zatrudnić, a nie przez wzgląd na Unię.
Przypominam, wcześniej było więcej papierów ale można było pracować w Anglii bez kłopotu, więc jedyna zaleta unii to zmniejszona papierologia, więc unia była i tyle, to nie było jej dobrodziejstwo.
Terefere. Nie, nie można było pracować bez kłopotu. Żeby móc tam pracować legalnie albo byłeś specjalnie zaproszonym wysoko kwalifikowanym specjalistą, albo... Albo... No nie, nie było innej alternatywy.
Jak to wygląda dla krajów spoza UE w Anglii to ja widzę doskonale po znajomych Ukraińcach. Wszyscy, jak jeden mąż, robią na czarno. I każdy robi niesamowite przekręty, żeby w ogóle tam się dostać. I u nas też tak było, bo pamiętam czasy jeszcze sprzed UE, na twoje nieszczęście nie chodzę do liceum/gimnazjum.
Nie wiem, dzięki komu nie miałeś pracy, ale wiem, że w latach 89-04 było cholerne bezrobocie. Zaczęło się zmieniać, jak spora fala ludzi wyjechała za granicę i z "15 chętnych na twoje miejsce" nagle się zrobiło 1,5 chętnych.
Ostatnio edytowany przez coellus (2012-07-06 16:38:42)
Ty dulowaty userze!
>>unia zła
>swoją wielkopańską rezydencję zbudował, bo w łuni na zmywaku zapierdalał przez trzy lata
>i itdFUUUUUUU....
Cudne... Akurat wszystko, co żeś tu wyskrobał, to przykłady, gdzie UE dopłaca do 50% kwoty max. Co z resztą? Rolniki, pierniki i inne miasta biorą kredyty. Dalej nie stać ich na spłatę zadłużenia i w rezultacie na gówno im były dotacje, skoro i tak idą na dno...
Swoją drogą, tu macie taki powierzchowny i na wesoło przekrój przez cudowniaszcze "zalety" uniji. A jak nam wprowadzą euro, to dopiero rozpocznie się parodia. Tak naprawdę UE została stworzona dla Niemiec i Francji, a że teraz oni pakują w to kasę, to już trudno.
@samael16
Nie wykłócaj się z trollami, bo to nie ma najmniejszego sensu. Świata nie naprawisz, a ANSIan dopiero nie. Lepiej obejrzeć se jakieś anime/wyskoczyć ze znajomymi niż gaworzyć z kimś, kto i tak wie lepiej.
Ostatnio edytowany przez vegeta391 (2012-07-06 16:43:00)
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
Cudne... Akurat wszystko, co żeś tu wyskrobał, to przykłady, gdzie UE dopłaca do 50% kwoty max. Co z resztą? Rolniki, pierniki i inne miasta biorą kredyty. Dalej nie stać ich na spłatę zadłużenia i w rezultacie na gówno im były dotacje, skoro i tak idą na dno...
lol.
Panowie, ustalcie jakąś wspólną linię obrony czy cuś, bo z jednej strony czytam, że to samo się by wybudowało za pieniądze z samych polskich podatków i bez UE, a z drugiej jak to zaledwie na połowę wartości muszą brać kredyt i nie stać ich na spłacenie.
No po prostu lol.
Ty dulowaty userze!
Wiesz, ja otwarcie nie wspierałem niczyjej wersji, tylko trochę od siebie dodałem.
Wiem coś niecoś o tych dotacjach ze swojego otoczenia. Miasto ciągnie kasę z UE na "renowację obiektów kultury". W rezultacie tworzy place pamięci/historii połączone z placami zabaw, których koszty są astronomiczne. Niedaleko mnie wybudowali granitowo-marmurowe gówno, którego koszt budowy wyniósł ponad milion zł, robili to rok, a wygląda tak, że wstyd mówić. Do czego zmierzam. Władze zafascynowane "dofinansowaniem" (nie całym kosztem, tylko dofinansowaniem) tworzą bzdurne inicjatywy i tylko dają zarobić super-kolesiom, sprowadzając materiały zza granicy. W rezultacie budżet miasta zaczyna świecić pustkami, a kredyt trzeba spłacać. Jest plac zabaw, a nie ma porządnej drogi. Jeśli ktoś doświadcza czegoś podobnego w swojej okolicy, to czai, o co chodzi.
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
>>unia zła
>i itdFUUUUUUU....
Ale te pieniądze i tak się odda. Najbardziej rozwala mnie unijna walka z globalnym ociepleniem...
UE jest jak czerwoni, a czerwoni to komuniści - socjaliści. A nikt mi nie powie, że lewaki to dobro.
zły, gorszy, europejski!
ed:
"Dobry Czerwony - to martwy Czerwony!" - JKM.
Ostatnio edytowany przez dulu (2012-07-06 17:11:24)
ed:
"Dobry Czerwony - to martwy Czerwony!" - JKM.
"Dobry Imperialista leży grzecznie pod Ludowym Butem!"