Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
ślepa, głucha, czarnuch, żółtek, to jest slaaang ziąąąą i trzeba sie wpasować w klimat elobauns!
Do not only follow the footsteps of your masters, but search what they were searching for...
No właśnie więcej kultury.
One True Stories or something like that, przypadkowo znalazłem się w posiadaniu go i po jednym odcinku odpadłem.
Nie wiesz co tracisz.
Jest również anime o takie nazwie i faktycznie jest jedna dziewczyna niewidoma.
Ale kreska jest naprawdę piękna.W hentai też.
hentai
anime
To takie egzystencjalne anime i hentai i z gatunku dramat.
Ostatnio edytowany przez tomxxx (2007-03-30 08:21:01)
W jednym ep drugiej serii gitsa była jedna ślepa ale głuchej nie pamiętam.
Chciałeś oczywiście powiedzieć że W jednym ep drugiej serii gitsa była jedna niewidoma ale niesłyszącej nie pamiętam ?
Co chciał napisać to napisał:/
Z ślepej wiary to byli w getbackers i w fate stay night ale głuchej wiarze w anime nie słyszałem^^
EDIT:
eh ktoś już wymienił to anime...
Ostatnio edytowany przez khadzad (2007-03-30 10:45:21)
Hmm, może by podciągnąć pod to Eureke, bo tam była taka choroba(udręka czy jakoś tak), która robiła z ludzi warzywa.
I w związku z tym byli niewidomi, niesłyszący i w ogóle niekontaktowi.
To jak juz taki OT sie zrobil, to zapytam, czy moze byc facet bez jednej nogi ??
BTW Jak pierwszy raz wszedlem do topicu, to od razu mi sie rzucilo takie samo skojarzenie jak ~Freemanowi i ~Kisielowi
BTW 2 Anime nie pamietam, ale jest taki film: "Babel", w ktorym rozgrywaja sie trzy watki i jeden z nich ma miejsce w Japonii i tam wlasnie glowna bohaterka jest glucha dziewczyna.
Ostatnio edytowany przez songoku (2007-03-30 11:23:25)
a głusi na wołania o litość też się liczą?
W bebopie była. Mogła zostać uleczona za pomocą jakiejś roślinki. Wzruszający odcinek.
[EDIT] Miała być niesłysząca. Pomyliło mi się.
Ostatnio edytowany przez Winged (2007-03-30 14:27:22)
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
I nie ślepa a niewidoma
Podobnie jak nie głucha a niesłysząca.
Odrobinę kultury.
"Poprawności politycznej" chyba. Ch?j z poprawnością polityczną (teraz byłem "taktowny inaczej").
tomxxx jak ta przysłowiowa chorągiewka...
Z tego co wiem, rozmaitym kalekom bardziej przeszkadza nieustanne litowanie się nad nimi i traktowanie ich jak "dzieci gorszego boga" (zwłaszcza jeśli całkiem dobrze funkcjonują w społeczeństwie i nie użalają się nad sobą) niż nazywanie ich kalekami, a w szczególności ślepymi, głuchymi, chromymi itd. Zresztą niech się tu może wypowie jakaś "osoba niesłysząca", byle nie tomxxx (kto go tam wie, niby skarżył się na gadanie po angielsku w FF X, ale...), bo nie wierzę, aby każdy niepełnosprawny reprezentował ten level pretensji do świata o to, "że choć taki piękny, nie urodził się księciem, tylko wieśniakiem ubogim".
P.S. Hello there, niniejszym ogłaszam konkurs na podyktowany Najszczerszą Troską o Poziom Tego Forum donos do Moderacji poruszający kwestię tego posta. W Uznaniu dla Szczerej Troski Moderator/Admin może publicznie bądź prywatnie Ciepłym Słowem wynagrodzić Troskliwego Zwycięzcę.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-03-30 15:58:55)
nigdy nie widzialem takiego anime przynajmniej nie z glucha w roli glownej, pewnie dlatego ze osoby nieslyszace porozumiewaja sie jezykiem migowym niewidomi mowia wiec wiecej ich w anime
heh i kto to mowi no chyba ze chodzi o TV Kultura
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2007-03-30 14:54:10)
ara ara...
akurat sądze że głuchym to naprawdę rybka co mówie...
Ok, dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Liczyłem, że istnieje jakieś anime traktujące tylko o historii takiej osoby, ale widzę, że o ile niewidomi często się pojawiają, to z niesłyszącymi już znacznie gorzej. Anyway, sprawdzę te tytuły, które wymieniliście i zrobię jeszcze googlowy research
A nóż coś się trafi
Thanks again.
W którymś z pierwszych odcinków "Mushishi" była taka jedna, niedosłysząca. A może to był niedosłyszący...? Bóg jeden wi. Nie pamiętam...
Ostatnio edytowany przez wumi_szoda (2007-03-30 18:57:33)
W którymś z pierwszych odcinków "Mushishi" była taka jedna, niedosłysząca. A może to był niedosłyszący...? Bóg jeden wi. Nie pamiętam...
Cała wieś na jedno ucho nie słyszała (don't ask "czyje/które?"), ale jedna kobita słyszała te dźwięki, które normalnie zjadają Mushi, bo ich nie zjadały... Czy jakoś takoś. Jej synowi chyba rogi na tym tle wyrosły (cierpiał na tę samą przypadłość). Trochę dawno to widziałem.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-03-30 22:51:46)
Ok, przemyślałem trochę sprawę i w sumie niema dziewczyna też mogłaby być ;D
Proszę o tytuły, jak na razie mam na liście "Cowboy Bebop", "Yami to Bosuhi to Hon no Tabibito" i "Peacemaker Kurogane"
Nie wiem czy przypadkiem ta kapłanka(?) z X'a była niema. (jakoś dziwnie mi brzmi to zdanie )
EDIT:
chyba jednak była niewidoma...
Ostatnio edytowany przez Piter666 (2007-04-03 15:06:54)
A moze Rose z FMA? SPOILER: Ona przez kilka epkow byla niema
Cóż, gdybyś życzył se jadźki z amnezją, sprawa byłaby prostsza. Mimo wszystko polecałbym sprawdzić Mushishi (chodzi prawie na pewno o jeden z trzech pierwszych odcinków).
A wiec nieslyszaca, a w dodatku jeszcze niemowiaca i ogolnie sparalizowana byla Hinoto z "X-a".
BTW-moge spytac po co Ci taki warunek???
Strony Poprzednia 1 2