Nie jesteś zalogowany.
Na spowiedzi powiedziałem księdzu że siągałem nielegalnie filmy i muzykę, oczywiście na własny użytek bo piratem żadnym nie jestem. On powiedział że mam zwrócić skradzione rzeczy. Powiedziałem że nie wiem jak to zrobić. Wtedy on powiedział żebym przekazał je komuś potrzebującemu - więc udostępniam je w eMulu za darmo wszystkim (robię to w ramach pokuty). Czy ma pokuta to grzech?
Achoka...
Achoka...
ke? Nie za bardzo rozumiem jestem nie kumalski
OniiSan napisał:Achoka...
Pasterzem Twoim jest Pan? (Nie mylic z Panem!) Pozwala Ci On chodzić po zielonych pastwiskach?
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-02-18 03:06:46)
hmm xD a ja bym olał księdza :> Ściąganie filmów i Muzyki nie jest żadnym "grzechem" (dla mnie nie ma takich rzeczy zresztą tak samo jak tego tam na górze XD) btw. Sćiągasz oglądasz i po sprawie, nie sprzedajesz nigdzie itp. Nie wiem o co chodziło księdzu
Hehehe, i tak popełniłeś przestępstwo xD A że ksiądz okazał się głupi to już jego wina Chyba, że to stary pryk i nie w temacie, wtedy jest usprawiedliwony
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
To co napisaleś to chyba z basha... w każdym razie już gdzieś to czytałem (nic nowego).
Znowu wywiąże się beznadziejna dyskusja na temat legalności plików i etc
A ciebie... tak owszem czeka potępienie.
Krolowiec_Mazik napisał:OniiSan napisał:Achoka...
Pasterzem Twoim jest Pan? (Nie mylic z Panem!) Pozwala Ci On chodzić po zielonych pastwiskach?
Szatan jest człowiekiem
chrześcijaninem
Woda chrztu go obmywa
i szczypta soli utwierdza
hmm xD a ja bym olał księdza :> Ściąganie filmów i Muzyki nie jest żadnym "grzechem" (dla mnie nie ma takich rzeczy zresztą tak samo jak tego tam na górze XD) btw. Sćiągasz oglądasz i po sprawie, nie sprzedajesz nigdzie itp. Nie wiem o co chodziło księdzu
To co napisaleś to chyba z basha... w każdym razie już gdzieś to czytałem (nic nowego).
Taaa to Basha
Ostatnio edytowany przez Krolowiec_Mazik (2007-02-18 03:15:18)
I z duchem Twoim.
Najlepszą sztuczką Szatana było sprawienie, że On nie istnieje <:P>
Ot taki sobie (nie)zwykły człowiek...:)
~Quithe no nie do końca xD Prawo polskie mówi, że możesz przechowywać ściągnięte pliki przez 24h :> więc samo ściągnięcie nie jest przestępstwem teoretycznie obejrzenie też nie :> dopiero jak miną 24h to jesteś przestępcą
Najlepszą sztuczką Szatana było sprawienie, że On nie istnieje <:P>
A to chyba z jakiegoś filmu, ale nie moge sobie tytulu przypomnieć...
~Quithe no nie do końca xD Prawo polskie mówi, że możesz przechowywać ściągnięte pliki przez 24h :> więc samo ściągnięcie nie jest przestępstwem teoretycznie obejrzenie też nie :> dopiero jak miną 24h to jesteś przestępcą
Ta historyjka w pierwszym poscie miała zwrócić wasz uwage na problem nie miało być rozmów na temat piractwa i prawa polskiego tylko, jakie jest wasze zdanie odnośnie religii i jej stosunku do kopiowania plyt czy mozna zaliczyc to jako grzech?
Skoro każde przestępstwo jest grzechem to to także A generalnie mam w czterech literach co kościół uważa za grzech.
~Kosteks, tak, wiem o tym, ale skoro kazał się tym podzielić, to musiało być na dysku czy płytach więcej niż 24h. Poza tym kto się do tego stosuje? Raczej nikt
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Znałem Grzecha, siedział ze mną w ławce. W podstawówce, w liceum, a na studia udałem się gdzieś indziej i tak wyzwoliłem się od Grzecha... I nie muszę chodzić do kościołą, bo nie ma już ze mną Grzecha . Ta dyskusja jest mniej więcej na takim poziomie, jak i moja historyjka.
Dlaczego ściągamy, bo nie ma tych serii na rynku, a nawet jakby były to są zarąbiście drogie. Dlaczego drogie? Bo nasze płace są niskie. Dlaczego niskie, bo rząd postanowił, że Polacy będą tanią siłą roboczą Europy i świata, w tym Japońców Czyli ściągamy japońskie anime, by zrekompensować sobie ubytek w naszych płacach, bo przecież już zapłaciliśmy za to, tym że obcięto nam ponad normę płace... itd. Wymówek jest wiele, ale fakt, faktem uzależnieni to my niestety od anime jesteśmy. Niedługo zaczniemy dla nich zabijać. Brrr...
Grzeszysz, synu, grzeszysz! A jakie to anime masz udostępnić ramach pokuty?
hmmm..
Babcia gdzieś Kalasznikowa zakopała....
czyżby czas zbrojeN???
Ot taki sobie (nie)zwykły człowiek...:)
dobrze że moherki sie nie dobrały do ciebie xD